Sunt de fapt 2 lipite cu gem de zmeura, e un aluat fraged cu nuca de cocos (dar nu are prea mult cocos). Am vazut o reteta pusa de Any, dar astept si alte sugestii - stie cineva reteta "precisa" ?
Pagina 1 din 1
Fursecuri italiene (?) cu nuca de cocos
#1
Postat 15 June 2015 - 05:00 AM
Am primit rugamintea sa dau reteta de fursecuri pe care le-am dus la o "intalneala". Reteta pe care n-am cum s-o dau, ca fursecurile le-am cumparat, de la un magazin de italieni. Nu stiu daca bucatareasa lor e si ea italianca, asa ca nu stiu precis originea retetei.
Sunt de fapt 2 lipite cu gem de zmeura, e un aluat fraged cu nuca de cocos (dar nu are prea mult cocos). Am vazut o reteta pusa de Any, dar astept si alte sugestii - stie cineva reteta "precisa" ?
Sunt de fapt 2 lipite cu gem de zmeura, e un aluat fraged cu nuca de cocos (dar nu are prea mult cocos). Am vazut o reteta pusa de Any, dar astept si alte sugestii - stie cineva reteta "precisa" ?
#2
Postat 15 June 2015 - 12:51 PM
Mie nu-mi zic nimic.
In Piemonte exista niste fursecuri lipite doua cate doua.Dar sunt facute cu alune de padure in compozitie si taxativ lipite cu ciocolata.
Baci di dama(saruturi de doamna)
Probabil ca fursecurile gasite de tine sunt o varianta "transatlantica".
Personal nu cunosc fursecuri italiene cu nuca de cocos.In general se foloseste aluna in nordul Italiei si migdale sau fistic in sudul Italiei.
Dar ...never say never.
In Piemonte exista niste fursecuri lipite doua cate doua.Dar sunt facute cu alune de padure in compozitie si taxativ lipite cu ciocolata.
Baci di dama(saruturi de doamna)
Probabil ca fursecurile gasite de tine sunt o varianta "transatlantica".
Personal nu cunosc fursecuri italiene cu nuca de cocos.In general se foloseste aluna in nordul Italiei si migdale sau fistic in sudul Italiei.
Dar ...never say never.
#3
Postat 15 June 2015 - 07:35 PM
Total de acord cu tot ce-a zis Lili.
Nuca de cocos n-are nici o legatura cu traditia Italiei dupa parerea mea.
Poate ca cine le-a facut s-a gindit la baci di dama si apoi a facut si fursecu si crema de lipit dupa cum a vrut.
Italienesc ar putea fi doar forma, sistemu' cum sa-i zic
Nuca de cocos n-are nici o legatura cu traditia Italiei dupa parerea mea.
Poate ca cine le-a facut s-a gindit la baci di dama si apoi a facut si fursecu si crema de lipit dupa cum a vrut.
Italienesc ar putea fi doar forma, sistemu' cum sa-i zic
#4
Postat 16 June 2015 - 01:15 AM
Multumesc de lamuriri! Deci nu ne ramane decat sa ne aprovizionam de la magazin sau sa mai gugalesc. Ma gandesc si sa incerc sa intreb direct la sursa , cateodata o vad pe fata care le face ca iese cu tavile si cosuletele sa le aranjeze pe rafturi, probabil ca n-o sa-mi dea reteta, dar nu se stie niciodata.
#5
Postat 16 June 2015 - 07:55 AM
Daca nu-ti da reteta macar vreun ajutor gen daca sunt tipice vreunui loc de aici, daca au inventat ei reteta, vreo indicatie despre ingrediente, ceva sa ne ajuta la cautari
Arata acest topic
Pagina 1 din 1