Refolosirea painii uscate
#1
Postat 13 July 2015 - 12:46 PM
Tarta din paine uscata
Ingrediente
pentru o tava patrata cu latura de 20 cm
- 450 gr aproximativ de paine uscata, eu atita am avut dar cred ca fiecare poate varia
- 4 cartofi de marime medie dati pe razatoare
- parmigiano ras
- 250 gr de jambon taiat bucatele mici, dar cred ca se poate folosi si sunculita sau alte carnuri de genul asta
- o lingurita de praf de copt
- 2 oua
- 250 de grame de branza gen cascaval, eu am folosit scamorza affumicata, tot taiata cuburele
Painea taiata felii se pune intr-o tava intinsa si se inmoaie cu apa pina cind poate fi strinsa bine cu mainile ca sa se scurga apa, tot cu miinele se striveste intr-un castron si se amesteca cu restul ingredientelor. Se aplatizeaza in tava si se pune in cuptorul incins la 180-200°C pina cind se rumeneste frumos.
Noi aseara am mincat-o calda ca era proaspat facuta si in seara asta rece si tot buna e
#2
Postat 13 July 2015 - 01:12 PM
Pun intr-un strat feliile de paine in tava, amestec oua cu lapte si parmigiano ras si le vars peste paine incercind sa le cuprind pe toate, deasupra pun sunculita sau jambon si apoi bucatele de branza, al'data am pus si masline.
O mincam si calda si rece
#3
Postat 16 September 2018 - 01:23 PM
Feliile de piine le-am taiat si uscat la soare deci erau uscate bine si destul de egale.
ieri aveam miez de rosii de la alta reteta si l-am mixat bine si apoi l-am pus peste fiecare felie, ar fi mai bine sa se foloseasca un sos de rosii facut in casa, data viitoare asa voi face si le-am lasat citeva minute sa se inmoaie un pic
separat aveam kaiser taiat bucatele pe care l-am pus citeva minute in tigaie sa se topeasca grasimea
am pus apoi kaiserul peste feliile de piine inmuiate cu rosiile si citeva bucatele de mozzarella de-aia oribila la baton de pus pe pizza
am pus apoi 8 minute la optiunea crisp al noului meu cuptor cu microunde, rezultat bunut, niste gen de minipizze din piine
#4
Postat 17 September 2018 - 01:36 PM
Imi ramane adesea paine, pe care n-o mai mancam, ca am luat alta calda.
De obicei o fac pesmet: o tai felii, le prajesc in cuptor, le racesc, le pisez in robot si le pun in borcan.
Astfel am mereu cu ce face chiftele, snitele etc.
Alta metoda de reciclare este "papara", pe care o iubesc din copilarie, fiind mancarea preferata la gradinita.
Rup painea in bucati si o stropesc cu un amestec de lapte si oua batute impreuna.
Adaug toate ramasitele de branzeturi (telemea, cascaval, branza de vaci) si lactate (smantana, iaurt) din frigider, adaug sare daca zisele ramasite nu sut deja sarate si o bag la cuptor intr-o tava unsa cu unt + bucatele de unt deasupra.
Creste ca un cozonac, e buna si rece, dar calda e mortala!
#5
Postat 17 September 2018 - 02:34 PM
bellamama, la 17 September 2018 - 01:36 PM, a spus:
mersi
bellamama, la 17 September 2018 - 01:36 PM, a spus:
Rup painea in bucati si o stropesc cu un amestec de lapte si oua batute impreuna.
Adaug toate ramasitele de branzeturi (telemea, cascaval, branza de vaci) si lactate (smantana, iaurt) din frigider, adaug sare daca zisele ramasite nu sut deja sarate si o bag la cuptor intr-o tava unsa cu unt + bucatele de unt deasupra.
Creste ca un cozonac, e buna si rece, dar calda e mortala!
O sa incerc atunci papara la urmatoarea tura de piine uscata, dar creste asa singura numai umflindu-se de la lapte?
#8
Postat 19 September 2018 - 10:22 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#10
Postat 19 September 2018 - 02:50 PM
Adriana, la 19 September 2018 - 01:51 PM, a spus:
Am zis "un fel"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#12
Postat 23 September 2018 - 11:01 AM
#13
Postat 23 September 2018 - 11:29 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#14
Postat 24 September 2018 - 08:25 PM
Mersi de idee
#16
Postat 25 September 2018 - 07:47 AM
Bellamama a ta cum e, de consistenta aluatului de clatita de ex?
#17
Postat 25 September 2018 - 09:05 AM
Adriana, la 25 September 2018 - 07:47 AM, a spus:
Bellamama a ta cum e, de consistenta aluatului de clatita de ex?
Eu pun tot din ochi, dar suficient ca painea sa se inmoaie bine, peste tot.
Daca mi se pare ca nu s-a udat bine, adaug lapte pana sunt "muieti posmagii".
Aproximativ: la o paine 4-5 oua si cam jumatate de litru de lapte.
#18
Postat 25 September 2018 - 10:17 AM
orisicum e foarte buna si asa
#19
Postat 25 September 2018 - 10:37 AM
Adriana, la 25 September 2018 - 10:17 AM, a spus:
orisicum e foarte buna si asa
Soro, daca paine era multa, bagam si mult laptic... si o sa fie si mai buna!
Acum ma gandesc, poate n-a crescut din cauza de MO?
Eu o fac in cuptorul obisnuit.
Aceasta postare a fost editata de bellamama: 25 September 2018 - 10:41 AM
#20
Postat 25 September 2018 - 10:43 AM