Refolosirea painii uscate
#21
Postat 25 September 2018 - 10:49 PM
2. painea trebe sa fie muiata bine inainte s-o folosesti.
3. s.a.m.d.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#23
Postat 28 September 2018 - 09:12 PM
in supa
(scuzati poza facuta in timp ce fierbeau, dar alta nu am)
sau cu smantana
#24
Postat 29 September 2018 - 12:08 AM
cea care imi ramine e de mai multe feluri, mai ales cu multa coaja si nu mi se pare potrivita pentru ei, de asta caut alte idei
#25
Postat 29 September 2018 - 12:19 AM
#26
Postat 30 September 2018 - 01:34 PM
taiata cuburi cu o felie de speck deasupra si incalzita 10 min in cuptoras
#28
Postat 25 September 2023 - 03:11 PM
credeam ca facusem subiect pe undeva dar nu-l gasesc
reteta de la prietena mea de la Trento, Marina, asta e
canederli cu brinza
– 300 de gr de piine uscata taiata cuburele
– 500 ml lapte caldut
– 300 de gr de branza rasa (gen cascaval)
– 2 oua
– sare, piper, verdeata (patrunjel si erba cipollina de data asta)
– o lingura de faina alba, pentru siguranta, ca sa nu se desfaca la fiert
– supa
Se varsa laptele peste painea taiata cuburele, se lasa o ora si apoi se marunteste cu miinile, daca e nevoie se mai lasa sa stea pina ce se inmoaie bine de tot. Se adauga brinza, ouale, sarea, piperul si verdeata si se amesteca totul bine, apoi se da forma galustelor.
Se pune la fiert supa si cind incepe sa fiarba se adauga incet galustele si se fierb pina cind se ridica la suprafata, binenteles ca inainte de a opri focul se ia una si se incearca daca sint fierte bine.
Cele facute asa cu brinza sint foarte moi si bune.
#29
Postat 25 September 2023 - 05:23 PM
#30
Postat 25 September 2023 - 06:07 PM
eu piinea congelata o decongelez si apoi o bag la cuptor 10 minute si redevine ca nou nouta
problema mea e cu cea care a doua zi e tare ca piatra ca n-am luat-o la timp ori s-o congelez ori s-o pun in punga de plastic sa nu se intareasca
#32
Postat 26 September 2023 - 11:52 AM
#33
Postat 26 September 2023 - 08:35 PM
Pregătită să meargă la cuptor!
Machiata cu cascaval
Și gata de devorare!
Aceasta postare a fost editata de mino: 26 September 2023 - 08:36 PM
#34
Postat 26 September 2023 - 08:46 PM
ma bucur ca ai facut-o
noua ne place tare de tot
plus ca repet, ma salveaza la folosirea piinii uscate
eu cumpar ca imi place doar in prima zi cind e proaspata si crocanta si acumulez mereu prea multa uscata
#35
Postat 28 September 2023 - 05:16 PM
Trebuie sa incerc si galustele alea odata, ca paine veche este tot timpul 😁.
#36
Postat 29 September 2023 - 05:15 AM
adi_edi, la 28 September 2023 - 05:16 PM, a spus:
Trebuie sa incerc si galustele alea odata, ca paine veche este tot timpul 😁.
Adi, eu am pus feliile de paine imbibate cu lapte si ou, iar deadupra ce am avut prin frigider, resturi de salam si niste cascaval.
#37
Postat 29 September 2023 - 08:58 AM
adi_edi, la 28 September 2023 - 05:16 PM, a spus:
Ungeam tava cu ulei, asezam frumos feliile de paine, turnam sos de rosii, apoi sunca, salam, ardei, ceapa, si deasupra cascaval ras.
Mino a facut o papara imbogatita, nu chiar pizza, fiindca a inmuiat painea in lapte si ou.
#38
Postat 29 September 2023 - 06:12 PM
Eh, cu atatea alte retete de mancaruri nu prea merita sa ne batem capul.
#39
Postat 02 October 2023 - 01:10 PM
adi_edi, la 29 September 2023 - 06:12 PM, a spus:
Eh, cu atatea alte retete de mancaruri nu prea merita sa ne batem capul.
Pai, ce sa zic? Stiu eu ce aveai in frigider acum n ani?
Chiar puneam ce aveam. Ciuperci, desigur, daca aveam o conserva...
Dar muiata in lapte, n-am auzit. Se muia nitel de la sosul de rosii.
#40
Postat 02 October 2023 - 01:29 PM
cre ca am piine de-aia feliata pentru sandwich care e cea mai proasta pentru noi dar tin cite un pachet pentru orice eventualitate