Forum Culinar: Refolosirea painii uscate - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Refolosirea painii uscate

#21 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 25 September 2018 - 10:49 PM

1. nu bagi la microunde, nici macar la crisp.
2. painea trebe sa fie muiata bine inainte s-o folosesti.
3. s.a.m.d.

Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2018 - 11:13 PM

next time :notworthy:

#23 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 September 2018 - 09:12 PM

canèderli sau knodel sau galuste... sau cum vreti voi sa le spuneti

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-142-0-73469200-1538161779.jpg


in supa

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-142-0-00049800-1538161822.jpg

(scuzati poza facuta in timp ce fierbeau, dar alta nu am)


sau cu smantana

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-142-0-12677300-1538161914.jpg
fiica dacilor

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 September 2018 - 12:08 AM

la canederli eu folosesc mereu piine de acelasi fel si taiata bucatele egale si cu putina coaja sau coaja subtire :lol:

cea care imi ramine e de mai multe feluri, mai ales cu multa coaja si nu mi se pare potrivita pentru ei, de asta caut alte idei :lol:

#25 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 29 September 2018 - 12:19 AM

Eu am avut paine integrala, de aceea su fost "bronzati"
fiica dacilor

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 September 2018 - 01:34 PM

reciclarea reciclarii
taiata cuburi cu o felie de speck deasupra si incalzita 10 min in cuptoras
Imagine atasata: monthly_09_2018/post-4-0-05644500-1538307257.jpg

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2018 - 11:50 PM

azi 2 tavi am facut
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-4-0-56037900-1543182608.jpg

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2023 - 03:11 PM

Aseara canederli
credeam ca facusem subiect pe undeva dar nu-l gasesc :rolleyes:
reteta de la prietena mea de la Trento, Marina, asta e
canederli cu brinza
– 300 de gr de piine uscata taiata cuburele
– 500 ml lapte caldut
– 300 de gr de branza rasa (gen cascaval)
– 2 oua
– sare, piper, verdeata (patrunjel si erba cipollina de data asta)
– o lingura de faina alba, pentru siguranta, ca sa nu se desfaca la fiert
– supa

Se varsa laptele peste painea taiata cuburele, se lasa o ora si apoi se marunteste cu miinile, daca e nevoie se mai lasa sa stea pina ce se inmoaie bine de tot. Se adauga brinza, ouale, sarea, piperul si verdeata si se amesteca totul bine, apoi se da forma galustelor.
Se pune la fiert supa si cind incepe sa fiarba se adauga incet galustele si se fierb pina cind se ridica la suprafata, binenteles ca inainte de a opri focul se ia una si se incearca daca sint fierte bine.
Cele facute asa cu brinza sint foarte moi si bune.
Imagine atasata: monthly_09_2023/post-4-0-59244400-1695647487.jpeg

#29 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 September 2023 - 05:23 PM

Interesant! Tocmai am bagat o paine in congelator in in ideea de a gasi retete sa o folosesc. Supa este de legume, da?

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2023 - 06:07 PM

e de care vrei tu, a noastra era din pulpe de pui, cartof morcov si dovlecel, ca asta e mincarea lui Puffy :rolleyes:
eu piinea congelata o decongelez si apoi o bag la cuptor 10 minute si redevine ca nou nouta
problema mea e cu cea care a doua zi e tare ca piatra ca n-am luat-o la timp ori s-o congelez ori s-o pun in punga de plastic sa nu se intareasca

#31 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 September 2023 - 11:02 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 September 2023 - 06:07 PM, a spus:

e de care vrei tu, a noastra era din pulpe de pui, cartof morcov si dovlecel, ca asta e mincarea lui Puffy :rolleyes:

Puffy a ta, mănâncă așa ceva? :blink: Kitty doar mirosea, nici gând sa pună limba. Doar câte o bucățică de carne gusta.

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2023 - 11:52 AM

Puffy e ciinele si de cind a avut labirintita si n-a mincat citeva zile am inceput sa-i facem dieta acasa.

#33 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 September 2023 - 08:35 PM

M-a împins păcatul să mă uit în urmă și nu m-am putut abține, așa că.... Voila!

Pregătită să meargă la cuptor!
Imagine atasata: monthly_09_2023/post-343-0-24871300-1695753122.jpg

Machiata cu cascaval
Imagine atasata: monthly_09_2023/post-343-0-89488000-1695753185.jpg

Și gata de devorare!
Imagine atasata: monthly_09_2023/post-343-0-77194800-1695753236.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2023/post-343-0-96481700-1695753286.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 26 September 2023 - 08:36 PM


#34 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2023 - 08:46 PM

bravo si iar bravo
ma bucur ca ai facut-o
noua ne place tare de tot
plus ca repet, ma salveaza la folosirea piinii uscate
eu cumpar ca imi place doar in prima zi cind e proaspata si crocanta si acumulez mereu prea multa uscata

#35 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 September 2023 - 05:16 PM

Ce pofta mi-ai facut, Mino! Eu incerc sa-mi aduc aminte cum faceam "pizza" din paine pe vremuri, nu mai tin minte ce puneam ca nu se gasea mai nimic...
Trebuie sa incerc si galustele alea odata, ca paine veche este tot timpul 😁.

#36 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 29 September 2023 - 05:15 AM

Vezi postareaadi_edi, la 28 September 2023 - 05:16 PM, a spus:

Ce pofta mi-ai facut, Mino! Eu incerc sa-mi aduc aminte cum faceam "pizza" din paine pe vremuri, nu mai tin minte ce puneam ca nu se gasea mai nimic...
Trebuie sa incerc si galustele alea odata, ca paine veche este tot timpul 😁.


Adi, eu am pus feliile de paine imbibate cu lapte si ou, iar deadupra ce am avut prin frigider, resturi de salam si niste cascaval.

#37 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 29 September 2023 - 08:58 AM

Vezi postareaadi_edi, la 28 September 2023 - 05:16 PM, a spus:

Eu incerc sa-mi aduc aminte cum faceam "pizza" din paine pe vremuri, nu mai tin minte ce puneam ca nu se gasea mai nimic...

Ungeam tava cu ulei, asezam frumos feliile de paine, turnam sos de rosii, apoi sunca, salam, ardei, ceapa, si deasupra cascaval ras.
Mino a facut o papara imbogatita, nu chiar pizza, fiindca a inmuiat painea in lapte si ou.

#38 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 September 2023 - 06:12 PM

Bella, oare nu inmuiam painea in lapte? Am facut recent si cum zici tu dar nu era gustul ala. Cascaval nu prea se gasea, salamurile erau cam bleah, ce altceva puneam? Ciuperci? Telemea? Slanina 😄? Intrebari retorice probabil, fiecare avea reteta si/sau punea ce gasea. Tin minte ca am iesit la plimbare cu o colega de liceu si am inceput sa-i spun ce reteta de pizza din asta cu paine am facut, iar ea a zis ca vrea sa se duca acasa sa o faca, i se facuse pofta, dupa 10 minute de plimbare 🤣. Ce reteta grozava am avut nu tin minte 🤔.
Eh, cu atatea alte retete de mancaruri nu prea merita sa ne batem capul.

#39 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2023 - 01:10 PM

Vezi postareaadi_edi, la 29 September 2023 - 06:12 PM, a spus:

Bella, oare nu inmuiam painea in lapte? Am facut recent si cum zici tu dar nu era gustul ala. Cascaval nu prea se gasea, salamurile erau cam bleah, ce altceva puneam? Ciuperci? Telemea? Slanina 😄? Intrebari retorice probabil, fiecare avea reteta si/sau punea ce gasea. Tin minte ca am iesit la plimbare cu o colega de liceu si am inceput sa-i spun ce reteta de pizza din asta cu paine am facut, iar ea a zis ca vrea sa se duca acasa sa o faca, i se facuse pofta, dupa 10 minute de plimbare 🤣. Ce reteta grozava am avut nu tin minte 🤔.
Eh, cu atatea alte retete de mancaruri nu prea merita sa ne batem capul.

Pai, ce sa zic? Stiu eu ce aveai in frigider acum n ani?
Chiar puneam ce aveam. Ciuperci, desigur, daca aveam o conserva...
Dar muiata in lapte, n-am auzit. Se muia nitel de la sosul de rosii.

#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 October 2023 - 01:29 PM

o sa incerc sa fac o proba dar cred ca piinea nu era uscata ca asta, ma gindesc eu
cre ca am piine de-aia feliata pentru sandwich care e cea mai proasta pentru noi dar tin cite un pachet pentru orice eventualitate

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi