Se vede ca au inceput sa il produca si alte marci si se gaseste la preturi mai mici. Eu l-am cumparat in Internet si am dat 176 €, din cite stiu eu marca Hurom e cel mai scump aproape 400 €.
N-are mult de desfacut, corpul central in care e un schelet in care intra sita si in care intra chestia care impinge in jos si striveste fructele, nu's cum sa-i zic, e ca un surub mare si gros, apoi capacul, eu le spal de regula imediat sau le pun in apa in chiuveta, ei zic ca se poate spala varsind apa in el, am facut si proba asta atunci cind stiam ca il refolosesc dupa putin timp. Merge dar a doua oara e de scos si de spalat cum trebuie pentru ca dulcele din fructe devine lipicios plus ca ramin mici reziduuri. Cu timpul se aseaza o patina si se infunda si citeva orificii de la sita, eu o folosesc mereu pe cea mai fina, ca sa fie cit mai suc. Deja si asa mi-e greu sa-i pacalesc cu ce pun in el

darmite sa mai fie si gros, nu l-ar mai bea. Asa ca in ciuda a ceea ce zic ei ca se clateste doar cu apa eu il spal mereu cu apa calda si detergent, in masina de spalat pun doar cele 2 recipiente pentru suc si reziduuri.
Azi dimineata am facut curatenie in frigider si am pus: morcov, conopida, dovlecel, telina si apoi grepfruit roz, capsuni si frunze de menta, nu era rau dar Stefano a cam strimbat din nas. Dupa-masa ca-l bea si Marco am pus mar, portocala, grepfruit roz, lamiie si frunze de menta, imediat probabil din cauza culorii data de la menta a venit sa ma intrebe ce-am pus
Daniela e cu totul alt sistem de extras sucul fata de centrifuga, reziduurile sunt mult mai uscate plus ceea ce zice Ramy de care eu nu stiam. si eu il beau imediat sucul, nu l-am pastrat niciodata la frigider, unii zic ca e bine altii ca nu, habar n-am. Poate ca e valabil la anumite fructe nu toate, faptul ca se poate tine la frigider un pic, nu stiu ca nu ma pricep deloc.
Reziduurile, daca faci acelasi tip de suc se pot refolosi, cu cele de la castravete am facut tzaziki, cu cele de la morcovi sau alte legume le pun in congelator si le adaug la supe/ciorbe, iar cu cele din fructe am facut si un chec. Dar pentru asta trebuie constanta si mai ales sa faci mult suc din acelasi fruct ori cum eu fac mereu din 3 cel putin in cea mai mare parte din cazuri arunc resturile, noi oricum avem cutie de deseuri organice si se duce acolo si pe urma devine fertilizant pe cimp.
Eu il recomand cu mult entuziasm tuturor si mai ales celor care au copii care nu maninca fructe, sucul in genere il prefera mult mai mult.