Forum Culinar: Extractor de suc la rece - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Extractor de suc la rece slow juicer

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2014 - 07:57 PM

Mi-am luat alta jucarie :floare:
Ii zice extractor de suc la rece, e diferit de centrifuga veche pentru ca daca am inteles eu bine scoate sucul din fructe si legume strivindu-le, centrifuga nu stiu cum merge. Sper ca sunt corecte denumirile.
Ce e fain e ca il spal foarte repede doar sub jet de apa, nu face spuma decit foarte putin si fructele trebuie doar taiate bucati, nu trebuie scoase semintele, de exemplu fructele pe care le iau direct de la producator doar le spal bine si le arunc codita restul merge tot in aparat. Are 2 filtre, unul mai fin si altul mai putin fin. In 10 minute am facut 1 litru de suc, n-am cintarit cite fructe am pus si nici nu m-am uitat cit timp mi-a luat sa pregatesc fructele, am pus si o tija de telina si 2 morcovi. Tre sa experimentez fel de fel de combinatii.
Ieri am luat fructe pentru o saptamina dar miine cred ca le termin =))
Vitaminizare maxima :appl:
Imagine postata

#2 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2014 - 10:56 PM

Splendid Adriana, sa-l folosesti cu mult drag. Imi imaginez ce delicioase sucuri pregatesti cu bijuteria asta de aparat.
Imagine postata

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 April 2014 - 04:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 April 2014 - 07:57 PM, a spus:

Mi-am luat alta jucarie :Demon:
Ii zice extractor de suc la rece, e diferit de centrifuga veche pentru ca daca am inteles eu bine scoate sucul din fructe si legume strivindu-le, centrifuga nu stiu cum merge. Sper ca sunt corecte denumirile.



Eu am storcator normal(vechi) de la Philips.Practic al meu le rade pe o razatoare fina, fina si le stoarce prin centrifugare.
Se pot face multe din "reziduri" Adriana, eu din merele "ramase" am facut "piele de fructe" sau cum o sa o gasesti prin internet "fruit leather".
Sau tot din mere faci fursecurile alea cu fulgi de ovaz.

Spor la vitaminizat! :rolleyes:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 April 2014 - 08:56 AM

Asa nu, dar daca vrei sa le refolosesti le cureti de coaja si de cotor. :rolleyes:

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2014 - 09:17 AM

OK :rolleyes:
unul dintre argumentele pro ale lui e taman faptul ca nu trebuie scos cotorul si la cele nebiologice nici coaja

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 April 2014 - 06:38 PM

Lili, am recuperat azi resturile de la morcov :thumleft:
mi-am facut ace (morcov, portocala si lamiie) si am dat mai intii morcovul asa ca resturile le-am congelat pentru soffritto
in spate e jucarica, intr-o parte ies resturile si in cealalta sucul
Imagine atasata: monthly_04_2014/post-4-13980982691666.jpg

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 April 2014 - 09:02 AM

Bun asa! :sad3:
Mai gasesti alte idei in internet.

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 April 2014 - 04:19 PM

sa stapanesti sanatoasa Adriana si sa nu te plictisesti de ea!
eu am folosit "reziduurile" (morcov, sfecla, mar etc) fine (centrifuga le separa pe pereti si le arunca jos in cuva de resturi pe cele mari - seminte, cotoare etc) pentru briosele cu morcov ale lui Koral. Centrifuga e cam dihanie si incomoda .... si sita se spala cam greu, asta pare mai " la indemana" in foto cel putin ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2014 - 07:34 PM

Multumesc.
Unul dintre factorii determinanti a fost tocmai usurinta de a o spala, am si eu centrifuga de dinainte de a se naste Marco si am renuntat la a o folosi tocmai din cauza spalatului. Filtrul acesteia ramine curat, chiar si la chestii cu multe fibre gen telina e suficient sa o pui sub jet de apa si in 3 secunde e curat. Zilele astea ca suntem toti acasa fac sucul o data dimineata pentru micul dejun si o data la gustarea de dupa-amiaza, as putea sa-l las de dimineata pina dupa-masa fara sa-l spal dar nu-mi place asa ca il spal de 2 ori pe zi si nu ma deranjeaza deloc pentru ca pina la urma nu e spalat e doar clatit sub jet de apa.

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 May 2014 - 07:46 AM

Vezi postareaAdriana, la 17 April 2014 - 07:57 PM, a spus:

Mi-am luat alta jucarie :D
Ii zice extractor de suc la rece, e diferit de centrifuga veche pentru ca daca am inteles eu bine scoate sucul din fructe si legume strivindu-le, centrifuga nu stiu cum merge. Sper ca sunt corecte denumirile.
Ce e fain e ca il spal foarte repede doar sub jet de apa, nu face spuma decit foarte putin si fructele trebuie doar taiate bucati, nu trebuie scoase semintele, de exemplu fructele pe care le iau direct de la producator doar le spal bine si le arunc codita restul merge tot in aparat. Are 2 filtre, unul mai fin si altul mai putin fin. In 10 minute am facut 1 litru de suc, n-am cintarit cite fructe am pus si nici nu m-am uitat cit timp mi-a luat sa pregatesc fructele, am pus si o tija de telina si 2 morcovi. Tre sa experimentez fel de fel de combinatii.
Ieri am luat fructe pentru o saptamina dar miine cred ca le termin :D
Vitaminizare maxima :D

Sa o folosesti cu drag si spor! :D

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2014 - 07:56 PM

Multumesc, merge zilnic, dupa-masa in cursul saptaminii iar cind suntem acasa toata ziua si dimineata :biggrin: Mi-am facut abonament la magazinul de fructe si legume :tongue3:

#12 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 30 April 2015 - 02:51 PM

Cateva lucrusoare cumparate de curand.
Forme pt biscuiti,forme de oua in silicon ,taietor pentru taiat simetric aluaturi si foietaje,forma de facut gofree sau waffle pt aragaz.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-162-14303978264393.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-162-14303981523387.jpg

Slow juicer-Extractor de "suc viu"cum ai mai spune.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-162-14303981663056.jpg

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2015 - 06:26 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 30 April 2015 - 02:51 PM, a spus:

Slow juicer-Extractor de "suc viu"cum ai mai spune.

Bravo, pentru voi care aveti fructe si legume din belsug e excelent, si pentru voi si mai ales pentru Leo.
il am si eu din aprilie
http://artaculinara....post__p__216152
folosit intens, acu le-am facut baietilor, Marco si un coleg, suc din capsuni, mar si portocala, mie portocala castravete si capsuni
incerc sa le introduc cite ceva ciudat fara sa le zic, gen telina, tije de patrunjel sau alta verdeata, ca daca le zic Marco imi zice: Nu poti sa-l faci normal? :love7:
L-am folosit mult si cu succes si la facut sos de rosii.
Sa-l folosesti cu drag si spor ai facut o foarte buna achizitie. Eu il folosesc aproape in fiecare zi dupa-masa, am mai redus un pic iarna dar acum am reinceput, si in weekend si dimineata la micul dejun.

#14 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 April 2015 - 10:49 PM

Felicitari amandorura pt achizitia de cold/slow juicer. Si eu ma tot uit dupa el, m-am uitat la un video pe youtube, mi s-a parut ca are multe piese de demontat si spalat, ...poate doar pare... Aici ar fi pretul cam 2500 lei, pt unul bun recomandat de raw vegani... La voi cat este? Am inteles si din ce ai scris, Adriana, ca Este diferenta fata de storcatorul electric prin centrifugare.
Ramy, cum folsesti siliconul in forma de oua?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#15 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 01 May 2015 - 07:26 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 30 April 2015 - 02:58 PM, a spus:

Intrebare:eu mi-am cumparat o forma de facut gofre din silicon de la Lidl,deci pentru cuptor. A facut cineva waffe la cuptor?

Iulia,am si eu forma in silicon,cadou de la sora mea,dar inca nu am folosit-o.Cred ca e si o reteta pe cutie.Sa ma uit.


Vezi postareaAdriana, la 30 April 2015 - 06:26 PM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 30 April 2015 - 02:51 PM, a spus:

Slow juicer-Extractor de "suc viu"cum ai mai spune.

Bravo, pentru voi care aveti fructe si legume din belsug e excelent, si pentru voi si mai ales pentru Leo.
il am si eu din aprilie
http://artaculinara....post__p__216152
folosit intens, acu le-am facut baietilor, Marco si un coleg, suc din capsuni, mar si portocala, mie portocala castravete si capsuni
incerc sa le introduc cite ceva ciudat fara sa le zic, gen telina, tije de patrunjel sau alta verdeata, ca daca le zic Marco imi zice: Nu poti sa-l faci normal? :)
L-am folosit mult si cu succes si la facut sos de rosii.
Sa-l folosesti cu drag si spor ai facut o foarte buna achizitie. Eu il folosesc aproape in fiecare zi dupa-masa, am mai redus un pic iarna dar acum am reinceput, si in weekend si dimineata la micul dejun.

Adriana,am cumparat gandindu-ma la Leo,dar bineinteles ca cred ca ne e util si noua mai ales ca avem fructele si legumele noastre.Al meu nu este de marca,poate al tau e mai performant.Deocamdata am facut proba doar cu fructe cumparate.

#16 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 01 May 2015 - 07:43 AM

Vezi postareaDaniella, la 30 April 2015 - 10:49 PM, a spus:

Felicitari amandorura pt achizitia de cold/slow juicer. Si eu ma tot uit dupa el, m-am uitat la un video pe youtube, mi s-a parut ca are multe piese de demontat si spalat, ...poate doar pare... Aici ar fi pretul cam 2500 lei, pt unul bun recomandat de raw vegani... La voi cat este? Am inteles si din ce ai scris, Adriana, ca Este diferenta fata de storcatorul electric prin centrifugare.
Ramy, cum folsesti siliconul in forma de oua?

Daniella,slow juicer-ul meu nu e de marca,eu am dat de 100 euro.Poate altele sant mai performante,nu stiu.Eu l-am vazut intr-un magazin si l-am si luat din instinct.Se zice ca centrifuga normala i-ti incalzeste usor sucul extras prin numarul mare de rotatii pe minut,si incorporeaza aer in suc,si astfel oxideaza elementele nutritive,deci trebuie baut imediat.In schimb slow juicerul spreme la rece,adica incet.Si am inteles ca se poate tine in frigider si 48 ore ca nu-si schimba proprietatile nutritive.Dar mie i-mi place sa-l beau imediat.
Forma de oua inca nu am folosit-o,am cumparat-o dupa paste.

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 May 2015 - 06:06 PM

Se vede ca au inceput sa il produca si alte marci si se gaseste la preturi mai mici. Eu l-am cumparat in Internet si am dat 176 €, din cite stiu eu marca Hurom e cel mai scump aproape 400 €.
N-are mult de desfacut, corpul central in care e un schelet in care intra sita si in care intra chestia care impinge in jos si striveste fructele, nu's cum sa-i zic, e ca un surub mare si gros, apoi capacul, eu le spal de regula imediat sau le pun in apa in chiuveta, ei zic ca se poate spala varsind apa in el, am facut si proba asta atunci cind stiam ca il refolosesc dupa putin timp. Merge dar a doua oara e de scos si de spalat cum trebuie pentru ca dulcele din fructe devine lipicios plus ca ramin mici reziduuri. Cu timpul se aseaza o patina si se infunda si citeva orificii de la sita, eu o folosesc mereu pe cea mai fina, ca sa fie cit mai suc. Deja si asa mi-e greu sa-i pacalesc cu ce pun in el :) darmite sa mai fie si gros, nu l-ar mai bea. Asa ca in ciuda a ceea ce zic ei ca se clateste doar cu apa eu il spal mereu cu apa calda si detergent, in masina de spalat pun doar cele 2 recipiente pentru suc si reziduuri.
Azi dimineata am facut curatenie in frigider si am pus: morcov, conopida, dovlecel, telina si apoi grepfruit roz, capsuni si frunze de menta, nu era rau dar Stefano a cam strimbat din nas. Dupa-masa ca-l bea si Marco am pus mar, portocala, grepfruit roz, lamiie si frunze de menta, imediat probabil din cauza culorii data de la menta a venit sa ma intrebe ce-am pus :)

Daniela e cu totul alt sistem de extras sucul fata de centrifuga, reziduurile sunt mult mai uscate plus ceea ce zice Ramy de care eu nu stiam. si eu il beau imediat sucul, nu l-am pastrat niciodata la frigider, unii zic ca e bine altii ca nu, habar n-am. Poate ca e valabil la anumite fructe nu toate, faptul ca se poate tine la frigider un pic, nu stiu ca nu ma pricep deloc.

Reziduurile, daca faci acelasi tip de suc se pot refolosi, cu cele de la castravete am facut tzaziki, cu cele de la morcovi sau alte legume le pun in congelator si le adaug la supe/ciorbe, iar cu cele din fructe am facut si un chec. Dar pentru asta trebuie constanta si mai ales sa faci mult suc din acelasi fruct ori cum eu fac mereu din 3 cel putin in cea mai mare parte din cazuri arunc resturile, noi oricum avem cutie de deseuri organice si se duce acolo si pe urma devine fertilizant pe cimp.

Eu il recomand cu mult entuziasm tuturor si mai ales celor care au copii care nu maninca fructe, sucul in genere il prefera mult mai mult.

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 October 2015 - 07:17 PM

Am facut subiect separat cu extractorul ca sa ne povestim aici.
O asteptam si pe Carmen sa ne povesteasca.
Eu azi mi-am luat inca o carte cu idei, cind le experimentez, dac-s bune :floare: va povestesc :toothy9;

#19 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 October 2015 - 08:30 PM

Prezent!
Am sa povestesc mai multe, adica retete si impresii pe parcurs ce le testez. Acum e proaspat achizitionata jucaria.
Am o placere deosebita sa savurez sucul din un grapefruit, un mar , o tija de telina si un morcov.
Sotul adauga la asta o felie de sfecla rosie.
Revin cu alte combinatii.
Abia astept sa incerce Adriana combinatii noi din carte.

Va atasez poze cu aparatul si un suc simplu de grapefruit.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2015/post-42-14454521997838.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2015/post-42-14454524183996.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2015/post-42-14454524404472.jpg

Imagine postata

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 October 2015 - 11:52 AM

Uite aici o carticica, daca ai nevoie de traduceri zi-mi :toothy9;
http://www.slowjuice...UICERITALIA.pdf

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi