Uite asa am gasit ca Ig laptelui praf e 30... Yupiiii! Bine, cu doua stelute, ceea ce inseamna ca laptele praf are un indice insulinic mare chiar daca Ig este mic.
Asa ca fara exagerare!
Dar pofta tot mi-am facut-o.
Ingrediente:
- unt 125g
- un pahar de apa
- 2-3 linguri de fructoza (nu exagerati, pt mine a fost chiar prea dulce) Ig 20
- 2-3 linguri de cacao Ig 20
- 300g lapte praf Ig 30
- migdale Ig 15
- goji ...cifra exacta pe lista lu' nenea monti nu am gasit-o, dar prin multe parti se vorbeste de un Ig mic in jur de 28
- cocos Ig 35 (eventual, se poate face si fara)
Preparare:
Se topeste intr-o craticioara untul si fructoza in paharul de apa.
In momentul in care incepe amestecul se fiarba se adauga cacao (eu pun de obicei mai mult decat e scris in orice reteta...nebunia mea). Amestecam pana se topeste bine.
Intr-un castronel se toarna lichidul firbinte peste care aruncam laptele praf. Amestecam cu o lingura de lemn, cu mare incredere, pana vedem ca lichidul a fost absobit. Acum depinde si de laptele praf care-l aveti, poate intra mai mult sau mai putin, va reglati in functie de ochiul si manuta domniilor voastre.
Cand eram mica imi faceam singura asa ca eu sunt invatata. Oricum trebuie sa fie un amestec vartos bine.
Asta-i ciocolata baza.
De acum incolo fiecare poate pune ce-i doreste inimioara sau o poate lasa asa.
Eu am adaugat goji si migdale.
Cand eram mica singurele chestii ce le gaseam erau alunele americane si stafidele (astea nu sunt monti).
Cand eram mica aveam o tava mai inaltuta in care intindeam amestecul destul de inalt si-l lasam sa se raceasca, ieri l-am intins intre doua foi de hartie de cuptor mai subtirel si am lasat totul pe masa.
Lasand la o parte ca mirosea o nebunie si nu am rezistat pana nu am mancat cateva linguri bune de ciocolata calda.
Puteti pune si alune, fistic, caise uscate... ciocolata va ramane oricum de F1.


Pozele nu sunt exceptionale, dar ciocolata DA!