Trucul se numeste Tang Zhong,este un starter(facut doar din apa si faina) ce imbunatateste aluatul,il face sa devina si sa ramana pufos si timp mai indelungat.
Asa m-am hotarat sa incerc si eu.Se poate folosi la multe aluaturi si dulci dar si sarate.Am gasit o multime de retete dar am incercat una la intamplare.
Pentru Tang Zhong am folosit 125 mililitri apa si 25 grame de faina.Am amestecat cu grija intr-o craticioara faina si apa fara cocoloase.Punem pe foc mic si amestecam pana ce compozitia ajunge temperatura de 65 grade.Daca nu aveti termometru ca mine,amestecati pana devine sticloasa si lasa urme lingura in compozitie.Luam de pe foc si punem intr-un recipient la racit cu folie de plastic in contact direct.Cand s-a racit se pune in frigider,in reteta scria 6 ore minim pana la un maxim de o noapte.Cand se foloseste se scoate cu o jumatate de ora inainte.Eu am sarit peste pasajul cu frigiderul,am lasat doar la racit,si l-am folosit imediat.

Pentru Brioche am folosit
-350 grame faina,
-120 grame zahar,
-125 mililitri lapte,
-1 ou,
-30 grame unt moale ,
-tang zhong-ul de mai sus,
-drojdie proaspata am folosit 12 grame,in reteta era drojdie seaca 5 grame.
Intr-un recipient punem Tang Zhong-ul impreuna cu oul si laptele.Mestecam usor.

Intr-un alt recipient se pune faina,zaharul si drojdia amestecata un pic cu lapte si zahar si se pune peste faina in care am facut o gaura.Se adauga in gaura facuta tang zhong-ul+ou+lapte amestecat usor inainte

Se framanta cam 10 minute si apoi se pune untul moale.Se mai framanta un pic.
Se pune la dospit pana i-si dubleaza volumul.
Se da forma dorita,eu l-am impartit in 3,am umplut cu nutella si am facut o impletitura ,iar apoi pus in forma tapetata.

Se unge cu lapte deasupra si se baga la cuptor 35-40 minute.

Taiat cald ca nu au mai avut rabdare.