Pan Brioche (cu truc)
#1
Postat 25 November 2015 - 07:54 PM
Trucul se numeste Tang Zhong,este un starter(facut doar din apa si faina) ce imbunatateste aluatul,il face sa devina si sa ramana pufos si timp mai indelungat.
Asa m-am hotarat sa incerc si eu.Se poate folosi la multe aluaturi si dulci dar si sarate.Am gasit o multime de retete dar am incercat una la intamplare.
Pentru Tang Zhong am folosit 125 mililitri apa si 25 grame de faina.Am amestecat cu grija intr-o craticioara faina si apa fara cocoloase.Punem pe foc mic si amestecam pana ce compozitia ajunge temperatura de 65 grade.Daca nu aveti termometru ca mine,amestecati pana devine sticloasa si lasa urme lingura in compozitie.Luam de pe foc si punem intr-un recipient la racit cu folie de plastic in contact direct.Cand s-a racit se pune in frigider,in reteta scria 6 ore minim pana la un maxim de o noapte.Cand se foloseste se scoate cu o jumatate de ora inainte.Eu am sarit peste pasajul cu frigiderul,am lasat doar la racit,si l-am folosit imediat.
Pentru Brioche am folosit
-350 grame faina,
-120 grame zahar,
-125 mililitri lapte,
-1 ou,
-30 grame unt moale ,
-tang zhong-ul de mai sus,
-drojdie proaspata am folosit 12 grame,in reteta era drojdie seaca 5 grame.
Intr-un recipient punem Tang Zhong-ul impreuna cu oul si laptele.Mestecam usor.
Intr-un alt recipient se pune faina,zaharul si drojdia amestecata un pic cu lapte si zahar si se pune peste faina in care am facut o gaura.Se adauga in gaura facuta tang zhong-ul+ou+lapte amestecat usor inainte
Se framanta cam 10 minute si apoi se pune untul moale.Se mai framanta un pic.
Se pune la dospit pana i-si dubleaza volumul.
Se da forma dorita,eu l-am impartit in 3,am umplut cu nutella si am facut o impletitura ,iar apoi pus in forma tapetata.
Se unge cu lapte deasupra si se baga la cuptor 35-40 minute.
Taiat cald ca nu au mai avut rabdare.
#2
Postat 25 November 2015 - 10:50 PM
#3
Postat 26 November 2015 - 09:19 AM
felicitari, mie nu mi-s deloc la-ndemana aluaturile framantate.
#4
Postat 26 November 2015 - 11:04 AM
Ai dreptate Moatza,si mama mea oparea faina la cozonac si se pastra mult timp.
#5
Postat 26 November 2015 - 11:10 AM
#6
Postat 27 November 2015 - 02:57 PM
Eu chifle cu picaturi de ciocolata(pangoccioli).
#8
Postat 28 November 2015 - 01:34 AM
saru-mana de reteta "trucata"
#10
Postat 28 November 2015 - 03:38 PM
#11
Postat 28 November 2015 - 04:00 PM
[quote name='bristena' date='28 November 2015 - 01:34 AM' timestamp='1448667275' post='232730']
Ramo, cand se amesteca Tang Zhong cu faina si restul? am facut in seara asta dupa capul meu, taiat cald e foarte fain, sa vad maine poate reusesc sa pun poza
saru-mana de reteta "trucata"
[/quote]
Bristena ai dreptate,nu m-am exprimat bine.Cand se face gaura in faina+drojdie+zahar se pune in gaura facuta tang zhong-ul+ou+lapte amestecat usor inainte.Nu mai reusesc sa edit-ez(modific) in reteta.
am facut juma de reteta (framantat cu mana), de incercare, eu intai am framantat - putin - aluatul cu faina apoi am adaugat T.Z., m mers destul de greu la inceput, dar am scos-o la capat, a iesit bine si bun, dovada a disparut, nu mai am ce poza, dar o sa-l refac
multumesc inca o data
#13
Postat 08 December 2015 - 12:06 PM
multumesc
#14
Postat 08 December 2015 - 12:25 PM
redivivus, la 08 December 2015 - 12:06 PM, a spus:
multumesc
Ai sarit un pic peste detalii.... Ramy zice chiar la inceput: Pentru Tang Zhong am folosit 125 mililitri apa si 25 grame de faina.Am amestecat cu grija intr-o craticioara faina si apa fara cocoloase.Punem pe foc mic si amestecam pana ce compozitia ajunge temperatura de 65 grade.
#15
Postat 08 December 2015 - 12:26 PM
Foxyy, la 08 December 2015 - 12:25 PM, a spus:
redivivus, la 08 December 2015 - 12:06 PM, a spus:
multumesc
Ai sarit un pic peste detalii.... Ramy zice chiar la inceput: Pentru Tang Zhong am folosit 125 mililitri apa si 25 grame de faina.Am amestecat cu grija intr-o craticioara faina si apa fara cocoloase.Punem pe foc mic si amestecam pana ce compozitia ajunge temperatura de 65 grade.
ei, ai sarit si tu peste faza ca se lasa la racit maglavaisul si abia apoi se foloseste