Dacă vă mai aduceți aminte de renovarea bucătăriei mele cînd m-am hotărît să devin minimalistă și am donat, aruncat jumătate din obiectele pe care le aveam. M-a ținut fix un an, cînd am descoperit un gen de magazin pe care îl iubesc și-l urăsc deopotrivă: second hand de veselă, obiecte de bucătărie, de servit, de mîncat, de preparat, ornamente etc. Marfa este adusă de prin Anglia și se vinde la kg, dar faza e că prețul variază de la 60 de lei/kg, la 3 lei pe kg. În prima zi cînd se primește marfa este 60 de lei, și atunci poți găsi chestii de mare valoare, chiar dacă mai scumpe, chiar gen antichități, vase argintate, porțelanuri fine, tacîmuri deosebite, seturi complete. DUpă 2 zile prețul pe kg scade la 50 lei/kg, apoi zi după zi cîte scade cu cîte 10 lei, ultimele 2 zile fiind 6 lei și 3 lei / kg. Normal că dacă te duci în ziua cu 60 de lei și vezi ceva ce-ți place se dă o luptă mare dacă să iei acel ceva sau să mai aștepți, că dacă e mișto se dă și mai scump fiind. Și normal că în primele săptămîni în care am aflat de el am fost acolo cred că zi de zi, măcar să mă uit la ce aveau, că e ca un muzeu

Îmi place mult tipul lor de porțelanuri, mai ales cele vechi, cu decoruri cu elemente din natură, frunze, flori, păsări, animale, unele masive, altele fine, unele foarte practice, mă ghidez și după cît de uzate sînt, cele mai folositoare mi se par cele deja folosite intens, dar să fie și acceptabile la aspect, pentru că așa se vede că sînt și utile. Cum mie îmi place să fac poze toată ziua la ce pun în farfurie, mi se pare magazinul ideal pentru a achiziționa chestii diferite, disparate, că nu am nevoie de tot setul. În ultima vreme am început să mă duc numai cînd e mai puțin de 20 lei/ kg. În cîteva rînduri am ajuns și la 3 lei și am făcut cu un total de 15 lei niște achiziții incredibile, printre care niște platouri uriașe, boluri de supă masive, castroane de sticlă încrustată, oale de lut etc. Mă rog, pe rînd, nu toate odată. Chestia e că nu prea mai am loc din nou prin bucătărie, nu știu cum o s-o scot la capăt, mai ales că nu toți din casă sînt încîntați de aceste achiziții ale mele.
Cîteva mostre sînt astea, pozate mai demult și găsite prin telefon, o să mai pozez pe rînd ce îmi place mai mult din tot ce am luat.
Am aflat că sînt și prin București astfel de magazine, în restul țării nu mai știu, n-am auzit.
Un castron/bol
Asta e o oală extraordinar de mișto, are un capac genial, plus că și arată foarte cool, părerea mea, cu aer vintage
Niște cești de cafea dintr-un porțelan atît de fin că se vede lumina prin el, o senzație extraordinară cînd bei cafeaua din așa ceva.
Ăsta e un platou mare și tare frumos
Și ăsta îmi place mult:
Mi-am mai adus aminte de una pe care o am pozată
Aceasta postare a fost editata de Carmella: 22 January 2019 - 12:54 AM