Foxyy, la 14 April 2016 - 04:11 PM, a spus:
Ca sa nu mai vorbim de fainurile integrale.. Pe vremuri, sa faci paine cu faina "neagra" era...... vai s-amar. Cum sa nu mananci paine alba-alba????
Acu'.. toata lumea sare pe faina cu seminte, integrala, neagra sau mai stiu eu de care.
O, daaa! Dito!
Dexter, la 14 April 2016 - 05:08 PM, a spus:
lapo, chia nu e rudă cu meiul (millet in engleză, Hirse in germană) ci cu salvia. chia ține de familia Lamiaceae ( care include menta, rozmarinul, oregano) genul salvia (include salvia pe care o știm noi)
meiul e din familia gramineelor (plante cu spic) - la mine in județ există făină de mei, dar atenție, trebuie mâncată numai ocazional, conține goitrogens (oare așa se spune și in românește?) care afectează activitatea tiroidei și provoacă gușa sau boala lui basedow
Zau?! Cu salvia?! Imi fac mea culpa ca nu am recherchat mai bine, ca eu cand le-am vazut am zis ca astea is neam de mei sau hrisca, dupa cum arata. Hai ca am mai invatat una! Nu ar fi rau sa punem si substituientii de faini, cunoscuti in dieta Montignac mai ales. Dar...nu sunt experta.
Fragola, la 14 April 2016 - 05:27 PM, a spus:
Interesant subiect. Ar putea fi adaugata spelta, Dinkel in germana, foarte populara aici si de care eu in Romania nu am auzit niciodata. Chiar ma intreb daca se foloseste.
Fragola, da, spelta ii zice acum. Traducerea oficiala ii zice alac, si de alac s-a mai auzit, daca nu ma insel prin Letopisetul Tarii Moldivei am dat de el. Nu sunt insa singura.
Eataly, la 14 April 2016 - 05:58 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 14 April 2016 - 03:22 PM, a spus:
Repet mesajul meu de dincolo, ma adresez in special celor dim Italia: a folosit cineva faina Caputo, care ar fi chipurile cea mai buna pentru pizza? Multumesc si sa aveti o zi faina! Spor la invartit aluaturi
Eu personal nu, dar pizzeria unde ocazional merg, o au expusa peste tot.
Aluatul e exceptional intr-adevar: e asa cum imi place mie.
Daca o gasesc de cumparat, iti zic cum e.
Lilly, abia astept. Eu tot am vrut sa o comand pe net, si nu am mai apucat. Is curioasa de diferentele de pret.
Daca ai si aveti timp , fetele din Italia,m poate ne spuneti si de fainile de acolo. Multumesc in avans!