Am mai gasit niste variatiuni pe aceeasi tema ale acestei salate, cu somon fript. Nu stiu unii cum sunt, dar eu nu pot pune carnea de somon intr-o tigaie sau pe un gratar. Sub forma cruda este atat de fraged si savuros, incat singurul tratament pe care il pot accepta la somon este afumarea la rece si atat. Dar prefer de 100 de ori somonul crud, sub forma de sashimi sau nigiri sushi.
Sa revenim la salata noastra cu copyright. Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 200 g somon afumat
- 2 maini de rucola
- 1 fruct de papaya (sau 2)
- 2 rosii cherry
- Dressing: zeama unei lamai, 3 linguri de ulei de masline extravirgin, o legatura de marar, sare, piper
1.preparam dressing-ul cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper proaspat macinat pe care le punem intr-un shaker, il agitam bine si il dam la rece
2.spalam rucola si o scurgem bine, o centrifuga de salata (gasiti in Ikea) este mai indicata
3.curatam papaya cu un cutit de decojit (vezi imaginea), apoi cu acelasi cutit o feliem carpaccio – Vittore Carpaccio
4.montam pe o farfurie rucola, somonul, papaya si rosia cherry
5.taiem mararul si il amestecam cu dressing-ul, mai scuturam shaker-ul de doua ori si turnam amestecul doar peste somon si rucola, papaya o lasam asa cum este, in starea ei naturala, este cea care face diferenta.
Sa aveti pofta!
Dorian