- pentru 2 portii, am adus din vastele camari ale imamului:
- 1 vanata mai imbracata
- 1 pahar de ulei de masline (100 ml)
- 2 ardei grasi (sau unul capia si unul gras daca aveti, e si mai bine)
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 rosii gemene (asa s-au nimerit ale mele)
- 1 lingura de bulion (pasta de tomate)
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ardei iute (optional)
- 1 lingurita de cimbru
- 1/2 lingurita de chimion
- sare, piper, 1 lingurita de zahar
- am incins cuptorul la 180 C (foc mediu la cuptor clasic)
- legumele - la spalat si curatat cu ele
- rosiile si ardeii le-am taiat in patratele, ceapa pestisori, usturoiul felii
- vinetele le-am curatat de coaja in zebra, desi la final nu se mai vede cum a fost curatata vanata
- le-am taiat jumatati pe lung, le-am scobit de miez (cat sa las un deget din carne), le-am dat sare in interior si le-am pus pe o farfurie, sa mediteze la sensul vietii. Din miez am pastrat doar jumatate, stropit cu un praf de sare
- am incalzit 4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, am sotat usturoiul si ardeiul iute 30 de secunde la foc mediu, am adaugat ceapa si am sotat mai departe pana s-a inmuiat ceapa.
- am adaugat miezul de la vinete (scurs), ardeii grasi, dupa 3 minute cimbrul, chimionul si zaharul
- au urmat rosiile, bulionul si jumatate de pahar de apa calda
- am lasat sa bolboroseasca cam 10 minute
- am asezonat cu sare si piper
- am scurs vinetele de zeama, le-am presat usor cat sa mai lase lichid, apoi le-am parcat intr-o tava
- umplutura am amestecat-o cu patrunjel taiat grosier, apoi am umplut vinetele, am turnat peste ele restul de ulei de masline
- am dat tava la cuptor 30 de minute.
Umplutura s-a rumenit, vinetele s-au inmuiat, in bucatarie miroasea de vis. Fetelor mele le-a placut macsim.
Sa aveti pofta!