Cum mai mereu sunt in cautare de meniuri, idei de decor si altele asemenea, iaca m-a prins vremea uitandu-ma prin pozele Craciunului trecut. Ca nu vreau sa persist in aceeasi greseala, cand sunt atatea altele noi de facut

In speranta ca poate servi cuiva ca inspiratie pentru Craciunul ce sta sa vina, pun mai jos pozele Craciunului 2015...

Vazutza din centrul mesei am facut-o intr-o dupa-amiaza. Pe o vaza patratoasa am lipit "ciubucuri". Legat apoi cu pangliga si gata. La momentul respectiv am fost tare incantata de idee

In fiecare an de sarbatori am tot facut aceeasi paine. Nimic nou sub soare....

Tot ca-n fiecare an, am servit doua randuri de aperitive: unul pe baza de peste si vietati marine, altul pe baza de porcarii si branza
Drunken shrimps: struguri muscato, tinuti in coniac vreme de cateva ore si "impodobiti" apoi cu creveti trasi in unt.

Si creveti pe castravete. Strugurii aia imbatati in coniac au fost asa de buni, ca n-au mai apucat sa vada masa.Si cum mi-au ramas creveti....i-am infipt pe castraveti

De restul....somon cu icre negre, si icre rosii pe paine prajita

A doua tura de aperitive....mandria mea a fost toba, facuta-n casa. Pentru prima data-n viata. Nu si pentru ultima, tine-m-ar Dumnezeu sanatoasa!
Porcarii

Si spuma de branza cu cranberry jelly si alfalfa

Dupa faza de amuse bouche, am trecut la chestii serioase: racituri si fripturi.

Din pacate n-am gasit o poza cu farfuriile gata de servit....In orice caz, pe fiecare farfurie am rasturnat un castronel de racitura langa o "lumanare" din mamaliga.
Porchetta am reusit sa o bronzez cam tare. Nu-mi amintesc daca era din cauza strugurilor aia de care pomeneam mai sus sau a dansurilor de societate

dar am luat fata musafirilor cu garnitura de ardei copti

De incheiere, fursecuri! Multe si marunte...

Cam asa se petrecu' Craciunul anului trecut la resedinta familiei mele.
Si-am incalecat pe-o shea....si ma duc in viata mea: