ariel, la 10 January 2017 - 04:41 PM, a spus:
Carmella, la 23 December 2016 - 01:26 PM, a spus:
Revin la subiectul ăsta că mi-au rămas ochii la porchetta ceea, dar mai înainte de-a mă apuca de căutat rețete, te rog pe tine să-mi spui dacă să mă apuc de ea. Eu n-am mîncat niciodată, e o experiență interesantă, se face greu, merită efortul? Dacă ai și o rețetă, ți-aș rămîne îndatorată
Carmella, in baza mea ramai flamanda. Scuzele de rigoare, iaca abia acu vazui intrebarea.
Porchetta am facut-o dupa ce am citit niste jde retete, cam dupa ureche: un cotlet de porc uns cu cele mirodenii(sare, piper, enibahar, usturoi pisat) l-am invelit in pielea de pe burta porcului. Am crestat soriciul, l-am uns pe ambele fete cu aceleasi mirodenii si dupa ce l-am legat strans l-am bagat in cuptor, pe un gratar sub care am asezat o tava in care sa se scurga cele zamuri.
Cotletul a iesit interesant, soriciul insa nu m-a dat pe spate. Pentru dintii mei de "termopan" era prea tare, prea crocant. Drept ca si cam ars pe alocuri
Acu', poate am gresit eu pe undeva, ca de facut n-as face asa ceva saptamanal.....A fost buna, dar nu ceva dupa care sa poftesc intr-una!
Nu e nicio problemă, mulțumesc și acum
M-am descurcat minunat, zic eu. Am căutat ceva rețete înainte de a lua carnea, după ce am luat-o a fost tare simplu, pentru că a fost o bucată absolut minunată. De fapt am luat-o la grămadă cu alte bucăți din diverse părți ale porcului, nu erau foarte clar delimitate, scopul principal fiind să folosesc carnea la cîrnați, urmînd să iau alta pentru friptură, dar asta era o bucată de fleică cu șorici, grăsime, carne, avea tot ce îi trebuia după gustul meu. Am aplicat cîteva sfaturi găsite pe blogul Laurei Laurențiu ca să rămînă șoricul și moale dar și crocant și cleios, nu am mai legat-o (pe friptură) în formă de ruladă ci am crestat și eu șoriciul în romburi, condimentată în principal cu rozmarin verde și cîteva alte condimente, a ieșit foarte bună și arătoasă. Am crezut că am făcut și poze, dar am căutat deja în 3 dispozotive și nu le-am găsit. Din păcate nu s-a mîncat toată așa friptură arătoasă cum era, doar puțină în prima zi, a doua zi am avut invitați dar am făcut pulpe de rață, că m-am gîndit că toată lumea nu mai vrea să vadă porc, și bine am făcut
Pe asta am tăiat-o felii și am făcut o mîncare de varză bună-bună