-4 oua
-115 gr unt moale
-125 gr faina
-135 gr zahar
-juma lingurita de praf de copt, coaja rasa de lamaie, putin concentrat de vanilie.
Ou de gaina - 240 grame, 343.2 calorii, 30.2 proteine, 22.8 lipide, 1.7 carbohidrati, 0 fibre
Unt Lacto Solomonescu - 115 grame, 672.8 calorii, 0.6 proteine, 74.8 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Zahar tos - 135 grame, 522.5 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 134.9 carbohidrati, 0 fibre
Faina alba tip000 Titan - 125 grame, 427.5 calorii, 12.5 proteine, 1.1 lipide, 92 carbohidrati, 0 fibre
Ciocolata amaruie Poiana - 200 grame, 1050 calorii, 9.4 proteine, 54 lipide, 108 carbohidrati, 14 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 815 grame, 3016 calorii, 52.7 proteine, 152.7 lipide, 336.6 carbohidrati, 14 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
3016 kcal/70 buc => 45kcal/buc
Galbenusurile de spumeaza bine cu 100 gr zahar, se adauga untul moale si faina amestecata cu praful de copt si aromele.
La final se adauga usor, prin rasturnare, albusurile batute spuma cu restul de zahar, un praf de sare si cateva picaturi de lamaie.
Se coc la 180C pana se auresc usor. Nu va zic de timp, ptr ca oscileaza in functie de marimea formelor. Ale mele sunt un pic mai mari decat lingurita si le-am copt 7-8min in cuptorul preincalzit.

Previzibil totul, nu asta voiam sa va zic.
In timp ce se coc, taiati bucatele de ciocolata de care aveti, ar iesi f bine daca veti combina mai multe arome -alba, cu lapte, amaruie, chiar si cu alune merge.
Eu am avut niste ciocolatele de 10gr/buc, cu lapte si amaruie, si le-am taiat in 3 - depinde iarasi de marimea formei.

In forma golita de prajiturele, se pune cate o bucatica de ciocolata in fiecare gaoace si se pune forma in cuptor, ca sa se topeasca ciocolata de la caldura remanenta a cuptorului. Dureaza 2-3 min. Daca as fi avut mai multe forme, as fi putut sa le pun pe toate in cuptor, in acelasi timp si-ar fi mers mai repede.
Mie mi-au iesit 70 de madeleines si a trebuit sa coc de 4 ori si tot de 4 ori sa topesc ciocolata. Asta e, curiozitatea a fost mare!
aici ciocolata e deja topita - isi pastreaza forma dar e moale-moale.

Si acum, in ciocolata topita, puneti iar madeleinele cu striatiile in jos (adica asa cum au fost la copt - eu am mai pus si invers

Pe unele am pus cioco amestecata, se vede. N-am vrut intentionat, am pus faramele de ciocolata la intamplare. Asa mi-a venit ideea ca ar fi fost f frumoase cu 3 feluri de cioco pe cate-o prajiturica.

Si-o degustare

Eh, asta voiam sa va spun, ca din una-n alta, poate ne mai vin niste idei