Vara asta am făcut mai multe icre ca niciodată, e gustarea ideală că doar bagi puțină învîrteală cu mixerul, toci o ceapă și gata. Azi am zis că fac din nou icre și fac și vreo 2 poze să bag aici, și... nu mi-au ieșit. Adică au ieșit, dar am avut (ne)inspirația ca aproape de final să bag un deget să văd dacă mai pun lămîie, după ce storsesem cam o lingură, și am crezut că leșin: erau îngrozitor de sărate! Da' sărate, nu așa... Mi-am dat seama că dacă pun în continuare ulei, doar prăpădesc uleiul și icrele degeaba, nici un litru să fi pus și nu ar fi fost suficient să se dilueze gustul ăla. Suspectez că e pusă altfel de sare, adică nu de-asta normală, că era ceva groaznic. Mă rog, pozele nu arată cît de sărate sînt, le-aș putea pune fără probleme și să zic "vai, ce bune au fost, uite ce bine arată!", dar prefer să nu
O să zic doar ce e de reținut din ce am făcut, că mă pusesem să fac și masuratori, și oricum mă apropiam de final, doar mai aveam de dres acrimea cu lămîie, să toc o ceapă și s-o pun peste icre, ceea ce am și făcut, numai că dup-aia în loc să le mănînc, le-am dat deoparte. Așadar: la 100 de grame de icre, am pus 175 ml de ulei, pusesem deoparte în pahar gradat să văd exact cît folosesc. Așa îmi plăceau mie cum arătau, bănuiesc că se pot freca și mai mult. Pași? Pui icrele într-un castron bun de mixer, torni ulei, cam cît o lingură la început, bagi mixerul la o viteză mică, tot pentru început, cînd devine stabilă compoziția, adică vezi că s-au legat și ești pe drumul cel bun poți da la o viteză puțin mai mare, dar puțin, nicidecum nu le bați ca pe frișcă. Lași să se încorporeze bine uleiul, mai torni, mai bați, mai torni, mai bati, pînă, după gustul tău, zici că e gata. Torni zeamă de lămîie, tot după gust, mai dai o tură de mixer și gata. Toci o ceapă potrivită foarte, foarte mărunt, e vital pentru gustul perfect al icrelor, dacă e mai mare tăiată o să miroasă a ceapă și icrele și gura cui le mănîncă, dacă e foarte fin tocată nici nu se simte decît gustul dulce, mă rog, asta e ce cred eu. Asta e tot.