Icre sau coșmar?
#42
Postat 13 July 2017 - 10:52 PM
Carmen dar trebuie gustate icrele inainte de a le face sau nu foloseste la nimic ca oricum sint sarate de tot inainte de a le face?
Tu folosesti mixerul cu 2 brate cind le faci?
Tu folosesti mixerul cu 2 brate cind le faci?
#43
Postat 13 July 2017 - 11:37 PM
Eu am încercat să le desărez dar cred că le-am lăsat prea mult în apă...
Da, Adriana, mixerul cu două brațe se folosește.
Da, Adriana, mixerul cu două brațe se folosește.
Sorina
#44
Postat 14 July 2017 - 08:12 AM
de-aia nu cumpar icrefacute/nefacute din magazin. am facut ptr cineva la o pomana si erau potroaca, dar ei le-au inmultit cu gris fiert pana au obtinut un gust acceptabil.
deci n-am desarat niciodata, dar am citit ca ar tb puse in tifon, legate, si-apoi puse in lapte.
intr-o care de bucate, Jurcovan cred, zice ca ar merge pana la 300ml ulei la 100gr icre.
deci n-am desarat niciodata, dar am citit ca ar tb puse in tifon, legate, si-apoi puse in lapte.
intr-o care de bucate, Jurcovan cred, zice ca ar merge pana la 300ml ulei la 100gr icre.
#45
Postat 25 September 2017 - 05:17 PM
Deci... mi-am loat cordul in dinti, pusei icrele in castronul mixerului, storsei lamaie, tocai ceapa maruntmarunt, luai oleiul (de arahide!!!) si ma pusei pe treaba, facandu-mi cruce cu limba pe cerul gurii (nu chiar am facut asta da' suna poetic).

Proportiile din ochi si facand. Icrele au iesit bine legate (nu moi), pufoase (ca sa zic asa) si, intamplator, chiar potrivit de sarare (asa cum erau ele). Creca sunt icre de crap (bobul foarte fin). Si am adaugat, la final, juma de borcanel de icre de somon.
Rezultatul... excelent! Ma felicit!

Proportiile din ochi si facand. Icrele au iesit bine legate (nu moi), pufoase (ca sa zic asa) si, intamplator, chiar potrivit de sarare (asa cum erau ele). Creca sunt icre de crap (bobul foarte fin). Si am adaugat, la final, juma de borcanel de icre de somon.
Rezultatul... excelent! Ma felicit!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#47
Postat 26 September 2017 - 07:08 PM
Adriana, la 25 September 2017 - 10:58 PM, a spus:
Frumoase, cre' ca o ajutat crucea cu limba pe cerul gurii 

Asa-i ca da?

Data viitoare o sa rog sa mi se aduca doar icre de stiuca.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#48
Postat 25 July 2018 - 05:20 PM
Deci, inlocuit ceapa normala cu ceapa verde. Pus nu numai partea alba dar si ceva din partea verde.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#49
Postat 22 January 2022 - 04:25 PM
daca e cineva prin preajma
mi-a dat vinzatorul 2 "sogliola" cica ar fi sole in engleza
cu icre, cite 2 rinduri in fiecare
se poate face salata de icre din ele sau se face numai cu cele sub sare sau la borcan?
mi-a dat vinzatorul 2 "sogliola" cica ar fi sole in engleza
cu icre, cite 2 rinduri in fiecare
se poate face salata de icre din ele sau se face numai cu cele sub sare sau la borcan?
#50
Postat 22 January 2022 - 05:52 PM
Eu știu că icrele se țin cu sare la borcan macar cateva zile si apoi se bat cu ulei.
#51
Postat 22 January 2022 - 06:29 PM
acu am citit tot
cre ca saculetul pe care l-am rupt fara sa vreau o sa-l bag la congelator sa fac salata alta data
si pe celelelate 3 le dau prin faina si le prajesc cum m-au sfatuit prietenele mele
cre ca saculetul pe care l-am rupt fara sa vreau o sa-l bag la congelator sa fac salata alta data
si pe celelelate 3 le dau prin faina si le prajesc cum m-au sfatuit prietenele mele