Forum Culinar: Icre sau coșmar? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Icre sau coșmar?

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 January 2017 - 03:42 PM

Pot spune că sunt destul de curajoasă în bucătărie, am încercat să fac de toate.
Pornim și după aia vedem noi ce iese, cu curaj, tot înainte!
O singură frică aveam: icrele!
Lăsând la o parte că pe aici sunt marfă de contrabandă, atunci când reușeam să intru în posesia unei cutiuțe o puneam pe mama la treabă. Pentru mine au fost până ieri un tabu.
De sărbători am primit cadou de la o prietenă câteva cutiuțe de icre de hering... I le trimisese mama ei din țară.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839659820906.jpg

Le-am primit congelate așa că le-am aruncat și eu direct în congelator.
Și cum mă obseda pofta, mi-am întocmit planul de atac. Am făcut o pâine fără frământare din făină integrală, am sunat-o pe mama pentru informații, am căutat pe net și ieri am trecut la atac plină de încredere.
Dar, pentru că există un dar mi-am adus aminte că la Revelion prietena care mi le făcuse cadou mie a adus și icre făcute... Eu nu am mâncat pentru că erau făcute cu griș dar Vecina mea de scaun îmi zise că sunt cam sărate.
Mi se aprinse beculețul. În trecut și eu i-am zis mamei aceeași chestie, așa că am hotărât să le pun la desărat. Mai bine stăteam cuminte!
Nu le-am ținut mult în apă dar se vede că a fost de ajuns...
Am pornit bine cu câte un pic de ulei și alternam cu zeamă de lămâie. Experiență zero, așa că nu știam la ce să mă aștept.
Tot înainte!
Tot am citit că e bună apa gazată (că sifon n-am) așa că am pus o țâră... mai bine stăteam cuminte!
S-a tăiat! Buuuuun, hai să ne informăm iar după net... Apă gazată și zeamă de lămâie, le folosisem deja. Mai încercăm! Nimic!
Eram încă încrezătoare. Scurg uleiul și fac ceea ce nu credeam că voi face vreodată în viața mea: pun miezul de la o felie de pâine integrală. Trebuia să-mi iasă!
Yupiiii! Am salvat icrele! Fericirea pe mine cât casa.
Și o luăm de la început... Și mă puse bâțul la un moment dat să pun iar apă, mama ei de apă! Nu s-a tăiat, dar s-a făcut o chestie moale care nu avea nimic de-a face cu icrele.
Cu încredere, tot înainte! Nu i-am făcut nimic rău, punem ulei și mixăm , zeamă de lămâie și mixăm și dăi cu apă... Eram la capătul puterilor! După mai bine de 3 ore am abandonat!
Caut iar pe net și o găsesc pe Moatza care zicea de muștar. Mă întorc în bucătărie și o încerc și pe asta... Nimic!
Cum era o chestie moale am hotărât să o pun în strecurătoare și am lăsat să se scurgă tot lichidul (ulei, apă, zeamă de lămâie...). Am pus ce a rămas într-un castronel și după aproape 4 ore, cu ochii în lacrimi, l-am aruncat în frigider.
Am scos din congelator o altă cutiuță și mi-am pus toate speranțele în ziua de mâine.
Și ajungem la ziua de azi... Numai icre vedeam în fața ochilor. Cum am ajuns acasă am și trecut la atac. Pe astea nu le-am pus la desărat. Am avut eu o bănuială că de acolo mi s-a tras tot chinul meu.
Doar ulei pentru o bună perioadă de timp, nici măcar zeamă de lămâie. Când am prins un pic de încredere am început să alternez ulei cu zeamă de lămâie. Totul mergea ca pe roate, nici nu-mi venea să cred...
Încrezătoare și bine informată zic, hai să recuperez și eșecul de ieri. Am încorporat la icrele de azi, pe rând, câte o linguriță din "chestia" de ieri.
Succes pe toată linia! Nu-i așa că trebuia să fac eu un pocinog? Da' apă nu pun? Măcar un pic! Peste tot am citit că întărește, albește, crește.... Eu chiar să nu pun?
Hai că pun puțină și vedem mixând ce se întâmplă. Oare chiar nu puteam să stau liniștită? Ziceți și voi, după experiența de ieri ar fi trebuit să fug de apă ca d... de tămâie, nu?!
Norocul meu că am pus puțină și m-am oprit din a persevera.
Cam molcuță. Era mai bățoasă înainte de apa gazată dar nu am reușit să o stric de data asta.
Vă prezint minunea care m-a făcut să plâng... Asta-i reușita de azi.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-1483969201077.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14839692466003.jpg

Dar ce am greșit eu ieri? De ce ieri Nu iar azi Da?
Sorina

#2 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 January 2017 - 04:16 PM

M-ai făcut să rîd cu chinul tău cu icrele, să te chinui ore întregi cu ele, făceai mîncare pentru o săptămînă în timpul ăsta, dar înțeleg că pofta era mare, plus ambîțul =))
Icrele sînt unul dintre cele mai instabile lucruri de preparat, o bună prietenă care deține o pescărie și a făcut la icre la viața ei cît n-o să facem noi neam de neamul nostru adunați grămadă, are și ea eșecuri, și nu din cauză că nu s-ar pricepe, ci pentru că și icrele trebuie să colaboreze =)) Dacă sînt prea proaspete, nu e bine, dacă sînt prea vechi, la fel, de icre congelate, sinceră să fiu, nu am mai auzit să le mai freci după, e bine că ție totuși ți-au ieșit. Eu prefer să iau de la pescării, la kilogram, dar poate nu-s peste tot găsibile așa, astea ca ale tale se găsesc în supermarketuri.
Icrele de hering, după parerea mea, sînt unele dintre cele mai slăbuțe, alea de crap sînt acceptabile spre bune, iar alea de știucă sînt excelente.
Rețetele mele personale zic așa: începi cu o lingură-două de icre puse într-un castron, iei o lingură de lemn, pui puțin ulei de floarea soarelui și începi să le freci, și tot așa pînă se albesc PUȚIN și se cam dublează ca volum față de cel inițial. La final storc zeamă de lămîie și ceapă foarte-foarte mărunt tocată. Sare își pune fiecare pe felia de pîine cînd le mănîncă. Nu bag niciodată o tonă de ulei în ele pe principiul ”să fie albe și frumoase”, nu îmi plac nici spumoase, făcute cu griș, pîine sau apă minerală, nu vreau să fie multe și proaste, vreau să fie puține și bune. De multe ori după ce le frec mai pun la final și o linguriță de icre nefrecate, tocmai să se simtă bobițele alea cînd le zdrobești în gură. Prietena mea le începe cu lingura și le termină cu mixerul, la ea e doar din cauză de superstiție începutul cu mîna. Ea face cantități mari de icre și foarte des, mie, la cît fac eu, prefer să le fac cu mîna, e mult mai ușor să-ți dai seama dacă sînt pe punctul de a se tăia. Mi s-au tăiat de vreo 2 ori, cred, și le-am pus peste alte icre pe care le-am frecat cu succes, ca în loc de ulei, dacă înțelegi ce vreau să zic, și sigur înțelegi, că văd că așa ai procedat și tu =))

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 January 2017 - 04:41 PM

Învățăm! Și facem cu ce avem... Eu visez la ce zici tu! Am zis Săru'mâna la ce am căpătat și gata.
Sorina

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2017 - 06:57 PM

Felicitari pentru reusita!! Eu icrele sarate nu le-am desarat in viata mea, am citit eu tot soiul de povesti pe net dar imi aduceam aminte cand aducea bunicul de la Tulcea din delegatie si le aducea sarate si niciodata nu le desara! Asa ca mie nu mi s-au taiat niciodata icrele, dar e drept ca nici cu din alea proaspete foarte tare n-am incercat si in Delta le scotea gazda din frigider, nu le scotea din peste, le scurgea si pornea batalia! Nici apa nu le pun, doar zeama de lamaie.
Eu cumpar d ela pescarie si oricat ma rog sa-mi dea putin ca nu fac un vailing de icre, tot imi da mai mult si tot le congelez. N-am avut probleme cu ele! O fi din neam, ca tot ma innebuneste matusa ca am sange lipovenesc!

Dar in schimb daca te consoleaza, ispravile mele cu cozonacul, tot asa prima oara facut singura, te pot face sa mori de ras!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 January 2017 - 11:10 PM

Păi să știi că nu le voi mai desăra niciodată... Mi-am învățat lecția!
Sorina

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2017 - 08:26 AM

Sorina, lingurita de mustar tb s-o pui la inceput, inainte de scaldat =))

Din ultimul crap cumparat am scos 800gr de icre pe care le-am pus in congelator in portii mici de cca 100gr. Daca respecti reteta, din 100gr faci icre ptr o nunta, dar, ca si Camella, imi place sa simt bobitele de icre, nu uleiul care, orice-ai face, e prea mult ptr un preparat decent.
Deci icrele proaspete se congeleaza perfect fara sa sufere la decongelat si pregatit ulterior. Ale mele doar s-au inchis la culoare, dar se albesc frumos la preparare.
Peste icrele crude pun o lingurita de mustar neutru, adica nu cu hrean, dulce, iute, hot sau alte combinatii si arome. Un pretentios extrem ar putea zice ca le afecteaza gustul, dar eu nu simt asa ceva. Si-apoi torn ulei cu sticla, in fir subtire si bag mixerul in functiune. Nu mi s-au taiat niciodata, ba chiar la un moment dat se intaresc asa de tare incat ma hotarasc si le pun niste apa carbogazoasa, dar o lingura-doua, nu cu ceasca. La sfarsit pun lamaie si sare doar ca sa corectez gustul, plus ceapa rosie.
Icrele proaspete nu se pot face imediat, decat daca le faci jumi-juma cu mustar, ceea ce nu-i cazul. Dar daca le congelezi si-apoi le scoti si le prepari, poti sa le faci in aceasi zi. Congelarea le schimba putin consistenta, adica le intareste.
Am mai citit si despre omorarea icrelor proaspete, adica li se aplica un tratament termic aproape de coacere. Isi schima consistenta intr-adevar, dar nu mai au nimic in comun cu icrele, dupa parerea mea. Isi pierd mirosul de peste iar gustul are mult de suferit, nu recomand.
A facut omul in we icre de la congelator- ca io-s impotriva lor din cauza uleiului in exces - si-au iesit f bine, sunt tzepene, albe si pufoase, cred ca si la gust sunt ok, pe mine nu m-au tentat.
Cele preparate la cutie sunt o mare mizerie, dupa parerea mea, ceva care ar trebui interzis la vanzare.
Sunt unele preparate la borcanele de sticla, scumpisoare si cu gust cat de cat decent, dar inevitabil au f multi conservanti, ca altfel nu pot sta macar o luna in raft.

#7 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2017 - 09:40 AM

Mi-ati amintit de cind am facut icre cu gris cu Tana si Carmella mi-a zis ca se fac fara. =))
Sunt total de acord cu moatza cind zice ca cele la cutie ar trebui interzise, ca si tzatziki, as adauga =))

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 January 2017 - 09:53 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 January 2017 - 03:42 PM, a spus:

Pot spune că sunt destul de curajoasă în bucătărie, am încercat să fac de toate.
Pornim și după aia vedem noi ce iese, cu curaj, tot înainte!
O singură frică aveam: icrele!
Lăsând la o parte că pe aici sunt marfă de contrabandă, atunci când reușeam să intru în posesia unei cutiuțe o puneam pe mama la treabă. Pentru mine au fost până ieri un tabu.
De sărbători am primit cadou de la o prietenă câteva cutiuțe de icre de hering... I le trimisese mama ei din țară.

Atasament IMG_20170109_133544.jpg

Le-am primit congelate așa că le-am aruncat și eu direct în congelator.

Intrebare de baraj: icrele asa fusesera cumparate din magazin, in acea cutie? Sau mama prietenei tale a luat icre la kilogram si apoi le-a pus in acele cutiute?
Intreb pentru ca, din cate vad...... tu ai o cutie cu icre deja facute.. Nu mai trebuiau scurse, amestecate cu ulei sau altele. Cele care se vand in tara in aceste cutii sunt deja preparate..
Personal - n-am desarat niciodata icrele. Le clatesc usor si le amestec cu ulei. Pun zeama de lamaie si gris, pentru ca mi se pare prea puternic gustul de peste si, in plus, nu vreau sa pun prea mult ulei, ies prea grase. In general iau icre de stiuca.. Mi se par mai gustoase. Cu hering - recunosc, n-am incercat.
De taiat - niciodata. E drept ca n-am facut nici cantitati industriale si nici zi de zi. Dar..... mereu am reusit sa le fac "bune".
Ce n-a mers la tine????? N-am idee.... Dar, totul e bine cand se termina cu bine, zic eu! =))
Te felicit si te admir pentru perseverenta! =)) =)) =)) =))

#9 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 January 2017 - 10:58 AM

Nu Foxyy, sunt doar icre, uita-te ce scrie pe cutie, nu scrie decat icre, sare si agenti de conservare, nu scrie de ulei, sau ceva! e aceeasi firma si are cutiute asemanatoare, dar astea nu sunt preparate!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2017 - 11:31 AM

Vezi postareazerda, la 10 January 2017 - 10:58 AM, a spus:

Nu Foxyy, sunt doar icre, uita-te ce scrie pe cutie,


pe alea preparate zice ceva de salata, cred.

astea tb preparate, icre 14% =)) mari nenorociti!

Eu nici crude nu iau din comert, am vrut sa iau odata de la carrefour si mi-a zis vanzatorul ca nu-mi da. Initial n-am inteles, dar omu' s-a prins ce-a vrut ala sa zica si-am facut pasi.

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 January 2017 - 12:25 PM

Moatzo sarea e 14%! Cred ca te afecteaza gerul si telefonul din vecini =)) Eu care credeam ca sari in sus din cauza de guma de guar, benzoat de sodiu!!

Eu iau din hala modernizata, au un raion de peste foarte bun si iau destul de des!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2017 - 03:03 PM

ma afecteaza, da!
oricum pe alea cu salata de icre stiu ca, tot asa, e un procent infim de icre, cred ca la asta m-am gandit. =)) oricum nu retractez, tot nenorociti.
telefoanele sunt personale si de serviciu, d-aia ma afecteaza asa de tare.

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 January 2017 - 03:34 PM

Așa deci și prin urmare... Am înțeles că nu trebuie să folosesc apă gazată și nu trebuie să le desărez.
Mi-ar place să fac și să pap icre de știucă, dar asta se va întâmpla în vară când voi veni în țară. Până atunci ne descurcăm cu ce avem.
Și eu sunt destul de puritană.... Din disperare am pus miez de pâine, altfel doar ulei și zeamă de lămâie.
Și nici nu cred să fi pus mult ulei. Am folosit 200g icre + miezul de la o felie de pâine + zeama de la o lămâie și jumătate + ulei + o idee de apă gazată = 440g
Încă mai rămăseseră icre întregi, care se spărgeau în dinți.
Producția la hectar deabia a ajuns aseară la cină pentru Fameleon.
De curiozitate m-am uitat pe net să văd cum se traduce icre de știucă în italiană... Caviale di luccio... Și ajunge și prin Italia de la Mama Rusia la prețuri de caviar, adică pentru un borcănel de 100g undeva între 10 și 15 euro... Mai bine stau cuminte!
Sorina

#14 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2017 - 07:25 PM

Cind le-am facut acu 12 ani cu cele pe care mi le adusese Tana din Canada si care erau astea
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-4-14840679576514.jpg
le-am refacut apoi cu astea cumparate de la Lidl
Imagine atasata: monthly_01_2017/post-4-14840691134038.jpg
Poti incerca daca le gasesti, o sa le caut si eu sa le refac.

#15 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 January 2017 - 07:32 PM

Dacă ziceți că se pot congela, ar fi o treabă bună să vă faceți provizii cînd veniți, de fapt cînd plecați din .ro, aici e aproximativ 50 de Euro kg de icre de știucă.

#16 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 January 2017 - 10:30 PM

Vreți să râdeți?
După ce am scris ultimul mesaj îmi sună telefonul. O prietenă mă întreabă: "Vrei icre?".
Eu, interzisă: "Icre? Icre Icre? De făcut?"
Râdeam ca nebuna... Normal că vreau. Nu aveam idee despre ce era vorba, dar le vroiam.
M-am gândit că i-o fi venit mama sau soacra din România și i-o fi adus prea multe...
Ea lucrează la un agroturism și intră destul de des în contact cu proprietara unei crescătorii de păstrăvi. De Revelion s-au pus pe povestit și prietena mea i-a explicat că nu găsește icre de făcut pe nicăieri.
Tanti drăguță i-a explicat că de două ori pe an "trag" icrele și le dau la păstrăvi să le mănânce ca să nu le arunce. I-a promis că o cheamă când va avea icre și s-a ținut de cuvânt.
Cred că avea vreo 4-5kg de icre de păstrăvi.
I-a uitați cu ce m-am procopsit eu...

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14840801574136.jpg

Acum trebuie să mă informez câtă sare să le pun. Le porționez și la congelator cu ele.
Sorina

#17 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 January 2017 - 03:01 AM

Acum ca ai experienta, o sa ne uluiesti! Sa va fie de bine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#18 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 January 2017 - 08:58 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 10 January 2017 - 10:30 PM, a spus:

Vreți să râdeți?
După ce am scris ultimul mesaj îmi sună telefonul. O prietenă mă întreabă: "Vrei icre?".
Eu, interzisă: "Icre? Icre Icre? De făcut?"
Râdeam ca nebuna... Normal că vreau. Nu aveam idee despre ce era vorba, dar le vroiam.
M-am gândit că i-o fi venit mama sau soacra din România și i-o fi adus prea multe...
Ea lucrează la un agroturism și intră destul de des în contact cu proprietara unei crescătorii de păstrăvi. De Revelion s-au pus pe povestit și prietena mea i-a explicat că nu găsește icre de făcut pe nicăieri.
Tanti drăguță i-a explicat că de două ori pe an "trag" icrele și le dau la păstrăvi să le mănânce ca să nu le arunce. I-a promis că o cheamă când va avea icre și s-a ținut de cuvânt.
Cred că avea vreo 4-5kg de icre de păstrăvi.
I-a uitați cu ce m-am procopsit eu...

Atasament IMG_20170110_211656.jpg

Acum trebuie să mă informez câtă sare să le pun. Le porționez și la congelator cu ele.


Ești paranormală :rolleyes: ia vezi ce-ți mai trebuie prin casă și deschide un subiect pe forum :toothy6:

#19 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 January 2017 - 09:20 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 10 January 2017 - 10:30 PM, a spus:

I-a uitați cu ce m-am procopsit eu...


Acuma, nu stiu ce sa zic :rolleyes: mie mi se par cam mari bobitele tale de icre, eu am congelat de-astea normale, mici. Sunt ele mai mari sau e din cauza pozei?
Iar la Adriana n-am inteles, alea rosii sunt tot mai marisoare, nu? sunt si la noi si scrie pe borcan lump fish. Am luat o singura data, dar le-am consumat ca atare, nu le-am facut salata. Cred ca m-am inspirat dintr-o poza cu sugestia de prezentare.
Intrebarea mea: astea mai mari si colorate (am inteles ca nu tocmai natur) se fac si ele salata? nu se consuma asa cum sunt?
nu-s innebunita dupa icre, dar as vrea sa stiu.

#20 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2017 - 09:37 AM

Da, alea rosii din borcanul mic luat de aici erau bobite mai mari si distincte, comparativ cu cele aduse de Tana.
Se maninca asa doar ca eu atunci, prinsa de febra icrelor, am incercat sa le fac ca sa vad daca merg si mai ales pentru ca erau singurele pe care le gaseam, doar ca nu s-au spart toate sa iasa o pasta omogena, a mai ramas cite o bucatica din cite unul.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi