Forum Culinar: Spanac în crusta de cartofi dulci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spanac în crusta de cartofi dulci

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 January 2017 - 05:13 PM

Minunată "tarta" asta! Nu e chiar o tartă, dar seamănă cu una, nu? :-* Rețeta am găsit-o pe Cooking Light - aici puteți viziona pas cu pas modul de preparare. Varianta mea e probabil puțin mai bogată din punct de vedere caloric și ușor diferită - am înlocuit laptele cu smîntînă lichidă, am renunțat la cele două albușuri în plus, am folosit doar un cartof în loc de doi, și nu se putea să nu adaug și doi căței de usturoi, nu?

M-a intrigat combinația știind cît de dulci sînt acești cartofi...spanac cu ceapă, usturoi, ouă și brînză sărată în crustă dulce? Hmmm... A ieșit excelent, ne-a plăcut foarte mult. Se va repeta neapărat!


Ingrediente:

  • 500 g spanac proaspăt
  • 2 cepe, tăiate peștișori
  • 2 căței de usturoi, dați pe răzătoare
  • 4 ouă
  • 200 ml smîntînă lichidă
  • 1 cartof dulce ( 350 g ), feliat subțire
  • 100 g brînză, gen Feta
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei


( forma de tartă are diametru de 28 cm )


Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857024490843.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857024652462.jpg


Am uns forma cu un strop de ulei. Peste cartofii feliați am rîșnit piper și sare, i-am stropit cu puțin ulei,
apoi am dat forma la cuptor la 200 °C timp de aproximativ 10-15 minute. Nu m-am uitat exact la ceas,
însă cînd am văzut că încep să se rumenească marginile cartofilor, am scos forma afară.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857025451517.jpg

În timp ce se cocea crusta de cartofi, am rumenit foarte ușor ceapa într-o lingură de ulei,
apoi am adăugat spanacul pe care l-am spălat în prealabil și l-am tăiat grob, frunzele fiind destul de mari.
Am învîrtit vreo 4-5 minute pe foc domol pînă s-a lăsat spanacul, am adăugat usturoiul, apoi am condimentat cu sare și piper după gust.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857025619116.jpg

Cît s-a răcorit spanacul, am bătut ouăle cu smîntînă, sare și piper.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857025884273.jpg

Am turnat amestecul peste spanac, am presărat brînza făcută firmituri deasupra și am dat forma din nou la cuptor la 200°C pe șina din mijloc.
După aproximativ 20 minute am coborît temperatura cuptorului la 160°C și am mai lăsat încă 8-10 minute.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857026116862.jpg

Vedere din cuptor :-*

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857026237439.jpg

După ce a stat vreo 10 minute, am tăiat-o. Se poate tăia bine atît caldă cît și rece, și e la fel de bună.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857026465234.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-5-14857026592332.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 January 2017 - 01:42 PM

Arata grozav!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 30 January 2017 - 03:49 PM

Super arata. Toata lumea din casa iubeste placinta cu spanac, asa ca e cazul sa le prezint aceasta tarta pentru degustare.
Azi nu am timp, dar maine plec dupa cartofi dulci si feta, ca doar asta imi lipseste.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 February 2017 - 10:49 AM

Sorella mea dar eu am facut reteta asta, tre sa caut poza acasa :tongue3:

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 February 2017 - 12:17 PM

Buna idee, sa vad cand reusesc sa o fac! :tongue3:

#6 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 February 2017 - 08:22 PM

Maya, danke! Idee grozava! :)

In loc de spanac am pus carne tocata si felii de zucchini prajite(ce am avut in dotare)+ condimentele necesare schimbarii.
Am pus numai 3 oua si vreo 150 g de smintina dulce(greseala, mai bine era sa respect intocmai, eu credeam ca am forma mai mica si carnea+zucchini se comporta altfel ) :tongue3:
Dar cum am scris si dincolo(ce am gatit azi)Kinderii foarte bucurosi. Uite ce bucurosi erau, considerind ca au
mancat numai ei doi..

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-27-14859729001593.jpg

Nu am incercat sa fac poze asa reusite ca ale tale(nici nu o sa reusesc, dar nici nu mai incerc defel, exista alte prioritati..), dar iti las vreo doua. :floare:

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-27-14859730671234.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-27-14859730745749.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-27-14859730814329.jpg

Aah sa nu uit, am servit cu o salata de varza. PERFECT !!

Merci inca odata. :)

Peter

PS. Si Paul a "geschmatzt" - in sfarsit ceva ca lumea de la bunicu'. :)
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 02 February 2017 - 03:35 PM

Maya, super reteta! Pana la urma am facut-o ieri, toata lumea incantata, inclusiv "kinderii" (vorba cuiva :tongue3: ).

Peter, acum mi-ai dat treaba, trebuie sa incerc si varianta ta. Dar in weekend, azi si maine, deja pregatit meniul.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 February 2017 - 05:22 PM

Și eu am făcut-o, dar în varianta monti... cu alte cuvinte fără crusta de cartofi. Din lipsă de feta am tăiat feliuțe subțiri o bucată bună de Grana și le-am pus peste spanac.
În plus am aruncat un pic de susan peste Grana.
Noi am mâncat-o mai mult rece decât caldă. A avut succes, ținând cont că spanacul nu face parte din preferințele familiei (eu sunt singura care-l mănânc cu plăcere)

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14860489438638.jpg
Sorina

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 February 2017 - 11:55 PM

Vezi postareaPeter, la 01 February 2017 - 08:22 PM, a spus:

Maya, danke! Idee grozava! :tongue3:


PS. Si Paul a "geschmatzt" - in sfarsit ceva ca lumea de la bunicu'. :)


Îmi place mult si varianta ta! Asta sigur i-o place Denisei mai mult :)
Merci :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 February 2017 - 11:57 PM

Ma bucur ca v-a placut si ca v-am inspirat în bucatarie :)

Si eu o s-o repet cît de curînd, mai ales acum ca mi-ati dat idei :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 16 April 2022 - 09:45 PM

Am uitat sa pun usturoiul, dar nu e nici un bai, a iesit nesperat de buna! Poza de kakao, ploua de rupe afara!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2022/post-343-0-98160600-1650138307.jpg


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi