Foxyy, la 26 February 2019 - 02:15 AM, a spus:
Daniella, la 26 February 2019 - 01:57 AM, a spus:
in plus mai stiu ca laptele este un aliment integral si trebuie consumat ca o masa completa, nu pe langa sau in amestec cu diverse...
De asta nu am auzit. Detaliaza, te rog... Ca eu cred ca pricep aiurea: masa completa? Adica beau numai lapte, pana se umple stomacul si asta-i cina? Sau...?
Eu stiu ca se consuma in orice vrea muschiu' meu: cu fulgi, in cafea / cacao, in mancare.... Chiar o sa mai intreb!
In plus, ce e ala aliment integral? Iar nu cunosc termenul..
eu cred ca in cazul asta mai degraba ar avea intelesul de aliment complet, adica are si proteine, si lipide, si zaharuri, si minerale, si aminoacizi, si vitamine.
integral s-ar puteareferi la faptul ca nu e (partial) degresat.
Daniella, la 26 February 2019 - 02:30 AM, a spus:
Mai sanatos o carne slaba de porc.
la fel ca si la pui, conteaza provenienta.
in ferme, si porcii sunt crescuti cu aceeasi hrana ca si puii, difera concentratiile probabil, dar tot un mix in care se regasesc proteine din animale moarte, asa numitele fainuri proteice.
Wowerful, la 26 February 2019 - 05:29 AM, a spus:
Nu am citit tot, dar voiam mai demult sa zic ca voi care sunteti in Romania aveti sansele cele mai mari sa mancati alimente sanatoase, bio. Acolo tot mai sunt taranii care au o gaina care face oua, o vacuta care da lapte, o gradina in care cresc una, alta.
de vreo trei ani avem spre folosinta un teren in oras, ptr gradina.
in afara de piatra vanata ptr rosii - acceptata ca fiind ok - nu folosesc niciun ingrasamant/fertilizator/stimulent de crestere, de-astea.
si se-ntampla asa: rosiile cresc binisor, se coc, dar sunt mancate de fel de fel de gandaci, fluturi, musculite, crapa de la apa, soare, vreo grindina.
castravetii si dovleceii sunt ok, nu perfecte ca in supermarket, dar bune, cel mult gustate de vreun melc.
ardeii sunt mereu mici, pricajiti, cu juma de leguma uscata si in niciun caz mari, luciosi, perfecti si cu pulpa grasa ca la piata.
fructele pline de viermi, nu cred c-a fost vreun mar sau para perfect sanatoase.
verdeata -ok, ceapa verde - mai mica si cateodata manata, frunzele verzi cam jumatate patate.
rosiile cherry - extrem de productive, dar mici-mici.
rasadurile sunt cele pe care le folosesc cultivatorii de traditie din zona sau luate de la Statiunea de cercetare.
V-am zis asta ca sa vedeti cam ce fel s-ar face legumele daca le vrei (aproape) bio, ca de! sunt in oras, intr-un loc ferit, dar oricum, nu-s in aer tare de munte.
Pe de alta parte, daca le-am vedea asa pricajite, crapate, strambe...in supermarket sau pe tarabe, le-am cumpara? nu tot noi suntem cei care le sucim pe toate partile pana gasim fructele/legumele cele mai fatzoase?
Suntem rezultatul actiunilor noastre si aici.