Forum Culinar: despre intolerante alimentare,alergii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

despre intolerante alimentare,alergii teste

#81 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 27 February 2019 - 07:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2019 - 05:42 PM, a spus:


ati vazut documentarul acela cu Bruno Gronung?


Nu, dar am citit acum ceva rapid si nu ma convinge. Sorry!

#82 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2019 - 10:25 PM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 07:24 PM, a spus:

eu nu am spus prin puterea gandului sau prin credinta, am spus miraculoase si fara explicatie stiintifica
cunosc persoana cu tumoare mare dovedita pe radiografie si MRI, i-a disparut tumoarea de la o saptamana la alta. doctorii au spus ca nu pot explica cum a disparut


si persoana cu tumoare nu a facut absolut nimic? nici o schimbare de constiinta?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#83 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 February 2019 - 10:29 PM

conștiința era "prielnica" pentru așa vindecare =))

#84 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2019 - 10:39 PM

stiuca ai invatat ceva de la Dragos! Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#85 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 27 February 2019 - 10:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2019 - 05:02 PM, a spus:

am vazut o informatie ca intoleranta la lactoza este vindecata prin consumul de lapte crud
Explicatia ar fi:
Intoleranta la lactoza (glucida din lapte) e determinata de lipsa genei care produce enzima necesara digestiei laptelui -lactaza si produsa de consumul laptelui din industria tehnologizata a laptelui, care distruge enzimele prin pasteurizare.
Lactaza exista in laptele crud si de aceea il poti digera. Nu, omul nu produce aceasta enzima. Enzima este prezenta in lapte. Dar nu in cel pasteurizat/UHT.
Nu stiu cat adevar exista in asta, da apropo de studii europene, analizarea ramasitelor neolitice la Academia Nationala de Stiinta din Marea Britanie sugereaza ca europenii adulti nu puteau digera laptele pe vremea aceea si nu facea parte din dieta lor. Lactaza nu a fost descoperita in ADN-ul din oasele scheletelor, sugerandu-se astfel ca laptele nu era unul dintre alimentele tolerate de organismul uman din Neolitic. Gena a evoluat, dar exista multe cazuri de intoleranta.

https://www.artaculi.../default/11.gif[/img]


Daniella, ba da, omul produce lactaza la nivelul intestinului. Intoleranta vine din insuficienta, nu din lipsa totala a acestei enzime. postezi extrem de multa informatie si unele informatii sunt gresite. am doi ani de microbiologie alimentara la nivel de liceu si cursuri de industrie alimentara la nivel de facultate. in prezent lucrez in industria automotive, dar nu am cum sa uit ce am invatat legat de alimentatie, deci nu sunt pe linga subiect.
am rugat-o pe Adriana sa deschida subiect separat despre intolerante si alergii pt ca vreau sa stiu din experienta personala cum se manifesta si ce remedii aplica fiecare. as vrea sa revin cu informatii despre alte alergii pe care la avem in familie, dar sincer la cat dureaza sa postez corect ( eu chiar verific ca informatia postata sa fie corecta ), scurt si la obiect, usor de inteles, corect gramatical, politic si tot asa :scratch: , incep sa ma las pagubas. efectiv nu imi mai trebuie lapte multa vreme de acum incolo =))
te rog frumos sa nu te superi pe mine! =)). am avut o zi extenuanta la serviciu.

#86 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2019 - 10:49 PM

amina, nu am de ce sa ma supar Imagine postata , imi cer scuze pentru derapaj, am zis ca scriu informatia vazuta in acel video, precizand ca nu stiu daca e adevarata, cine are intoleranta la lactoza poate cerceta mai adanc. Imi cer scuze, am scris din amintiri, e foarte posibil sa fi spus ca adultul nu are nevoie sa produca neaparat lactaza, pentru ca ea normal exista in continutul laptelui, practic toate enzimele necesare digestiei laptelui exista in lapte, dar nu si in cel pasteurizat. Ai dreptate, nu am fost deloc exacta in a relata: productia de lactaza devine deficitara, sau este congenital deficitara. Imi pare rau.Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 27 February 2019 - 11:19 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#87 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 February 2019 - 11:41 PM

Vezi postareamoatza, la 27 February 2019 - 09:08 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 12:03 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2019 - 03:14 PM, a spus:

daca as trai din banii obtinuti prin vinderea lor pai le-as sufla ce vor ei in fiecare zi ca sa creasca marul frumos ca al vrajitoarei din Alba ca Zapada :P

aici e cheia, tăranii, fermierii, agricultorii, cum vrem sa le spunem, nu sunt picati din luna. daca traiul lor depinde de recolta vor sti ce sa faca sa-si scoata banuții.
cred ca din cauza asta Dani nu are incredere. nici eu nu as avea prea multa decit daca cineva ar imparti cu mine ce produce pentru el si are surplus. bine ca pe mine nu mai doare "puritatea" prea tare, ma bucur de o rosie crescuta pe camp si nu la lampa.
companiile mari, cel putin aici, respecta ce sustin pe eticheta pentru ca ii costa mult (poate chiar afacerea) daca mint si sunt prinsi
<<< You'd be surprised...cate manarii se pot face la nivel inalt si foarte inalt...si o spun din experienta personala, asistand la intalniri private la nivel de manageri de top din companii de top si cum se pot decide proceduri de evitare a acestor reguli, uneori chiar cu complicitatea celor din guvernul local (ma refer la sistemele federale). Asta insa nu ar trebui sa devina un (alt) motiv de paranoia, mai ales ca ai avantajul furnizorilor Amish.


cei in care am incredere sunt menoniții (amish) astia fac agricultura "curata" din motive religioase. am fost la o ferma si nu era nici un fir/stilp de curent cit vedeai cu ochii, totul era ca acum 100 de ani. <<< Gasesc extraordinara cultura lor si spiritul asta de "toti pentru unul si inul pentru toti". Parerea mea e ca asta ne lipseste noua, romanilor Imagine postata Si daca ar fi sa compari, la cat exhibitionism religios exista in tara noastra, pai ar trebui sa mearga totul perfect . Nu i-am vazut pe Amish sa faca parada din religia lor.


poate vecinii moatzei or fi amish? Imagine postata Imagine postata
ma duc sa citesc si restul


zona mea e de gradinari recunoscuti, din asta traiesc. pai si-ar permite sa faca experimente ca mine? daca nu fac tratamente la legume, la animale, la albine, la pesti - ca multi au balti, ptr pescuit - ar ramane fara nimic.
problema s-ar pune sa foloseasca tratamentele asa cum trebuie, adica nu in concentratii mai mari, fara sa recolteze 7 zile dupa ce aplica tratamentele, sa foloseasca doar substantele acceptate...astea-s problemele celor ce traiesc de pe urma agriculturii.
aa, ca vreau eu sa fac macerat de urzici, si zeama cu bicarbonat, cu drojdie... asta se poate aplica pe o suprafata mica si doar daca imi pasa neaparat.
iar astia ai mei recunosc, ptr ei si familiile lor fac legume in curtea casei, crescute altfel. dar alea nu arata bine, nu-s productive, chestii de care m-am convins singura.

iar cu respectatul normelor in strainatate m-am convins atunci cand VW a mintit monstruos ref la normele de poluare ale motoarelor masinilor pe care le fabricau. doar in conditii de laborator se incadrau in norme, in realitate depasind de 35 de ori norma. si cand s-au vazut demascati au mai tras dupa ei nu stiu cati producatori - adica ce, numai eu?
<<< Un argument cat se poate de solid...e trist ca exista, ca precedentul s-a format. Trist! Si unde? In Germania! Tara cu una din cele mai mari credibilitati si mare incredere in organele politice.

de ce n-as crede ca mint si-n celelalte privinte? doar ptr ca nu au fost demascati inca? pai ce, un kil de branza costa cat un VW? unde-i interesul asa mare?
si cine sa-i demaste? amaratii din est? ca daca ar zice unul dintre-ai lor, s-ar intampla ca la masini, s-ar arata cu degetul in lant, unul pe altul si cine stie ce-ar mai iesi la iveala.
deocamdata se unesc toti doar impotriva Chinei, a estului care in multe privinte vine tare din urma, corb la corb nu-si scoate ochii.

nu, eu cred in alegerile mele si nu cred ca-n tara, daca vrei, nu gasesti alternative (mai) curate.
<<< Dito! Exista! Si sunt inca la indemana omului de rand si au o densitate mult mai mare fata de alternativele din Germania, de exemplu, unde micul producator (cum spune Dex, care sa dea din surplusul lui si altcuiva) nu mai exista...pentru ca mai nimeni nu poate sa traiasca aici (doar) din asta. Sistemul este astfel conceput incat esti predestinat sa muncesti , sa ai job, pentru a avea un salariu. Din cauza acestor sisteme sufocante, care nu iti lasa cale de intors, incep sa se dezvolte asa numitele societati alternative.



Vezi postareaAdriana, la 27 February 2019 - 09:16 AM, a spus:

brinza vidata putea sa nu fie pentru mine :) legat de asta vad scris pe ementhal ca e in mod natural fara lactoza, n-am cetit ce si cum dar stiu sigur ca la parmigiano se pierde prin invechire (?) nu stiu exact ce se intimpla la ementhal, deci pe ala il maninc
<<< Vroiam sa iti spun ca nu doar ementhalul dar mai multe tipuri de branza fermentata sunt fara lactoza. Aici scrie pe foarte multe din ele "fara lactoza". O sa incep si eu ca tine cu pozele prin localuri Imagine postata, dar iti fac poza cand ajung la magazinul "de fite".

presupun ca fac ceea ce scriu pe eticheta pentru ca aici sint controlati si amendati, dar orice e posibil, si sa bage in aliment ceva ce n-au declarat. eu sper sa nu fie adevarat dar cine poate sti. si mai cred ca unul din putine lucruri pe care le putem face e sa citim eticheta si in baza a ceea ce vedem scris sa decidem daca cumparam sau nu

exact asta am vrut si eu sa zic, ca daca ai timp chef si bani sa cauti, gasesti alternative curate, aici exista si garantez eu, in Romania exista si garanteaza moatza si altii, in Germania si Franta iar stiu ca exista, la amishi garanteaza Dexter (dar ei se ocupa cu asta, adica cultiva asa pentru ca le-o impune religia si apoi mai si vind produsele') si tot asa :)

eu de fapt trebuia sa pun poze aici cu ingredientele de la iaurt dar m-ati luat cu vorba :P



Vezi postareamoatza, la 27 February 2019 - 12:52 PM, a spus:

ptr comparatie, la noi e tot peste 1euro/l laptele in magazine, deci cam 5 lei, dar producatorul primeste 0.8 - 1leu/litru.
60 centi inseamna aproape 3lei, cam 2.80lei :(



Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 03:43 PM, a spus:

si la noi e lege ca trebuie sa se arate provenienta, chiar si la legume/fructe
edit - la noi laptele crud nu este legal, nu poti vinde asa ceva
e mult lobby pentru "raw milk" ca cica e bun in nu stiu ce boli, dar guvernul nu se misca de pe pozitie, mai ales ca au fost decesuri provocate de laptele crud, mai ales la copii (nu stiu ce bacterie care ataca rinichii)
<<< Se vede treaba ca e o situatie similara celei cu vaca nebuna...Inca o decizie care va contribui inevitabil la denaturalizarea si instrainarea societatii de habitatul ei natural...




Vezi postareaDaniella, la 27 February 2019 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 27 February 2019 - 09:20 AM, a spus:

deci mancati pecorino din lapte romanesc? stati bine, f bine!
la noi il aduce deja praf, din China, via Polonia.
multe produse lactate sunt facute din lapte praf chinezesc, rehidratat.
producatorii romani se plang ca le colecteaza laptele cu 0,8 - 1 leu/kg.


tocmai branzeturile de care vorbeam! si stim cu totii de ani multi ca e plina piata/supermarketul/magazinul/chioscul, de branzeturi ambalate si denumite care mai de care mai autentic "cascaval", "telemea de ... ", "branza de burduf" ... facute din lapte praf si diverse alte ingrediente suspecte in afara de cele 2: lapte si cheag natural (+sare).

Da, stiu ca scrie lapte praf pe ele la ingrediente, sau ar trebui sa scrie, asta daca iei un pachet din supermarket. Insa, daca iei de la magazinele de ex din piata (sau de la chioscul care va place atat de mult), unde se vand branzeturi/mezeluri/carnuri "la vitrina", si unde nu mai citesti nimic, iei frumos bucata de "telemea"/"cascaval" din lapte praf chinezesc sau cu cine stie ce minuni de ingrediente! De aceea, prefer sa nu cumpar de la astfel de magazine, mai ales cand vad si carnurile pe care multi nu le acopera cu folie si au suprafata oxidata/uscata. Si eu, tot ca si dl. moatza ... , cumpar din sursele mele safe si mai ieftin...

Ce spuneam!? % f mare din piata e plin cu produse "fake". Daaaaa, mai! Nu toate! Nu e situatie generala. Insa in Bucuresti unde e populatie urbana mare, cerere si diversitate mare, si zic eu oamenii in mult mai mare criza de timp, cred ca sunt mai mult fake-uri/m2.

De ex, am vazut un documentar/reportaj, cu mici producatori romani majoritatea din Ardeal (au invatat meserie in Franta), care fabrica branzeturi fine (maturate, cu condiment), sau altii cu rbanzeturi deosebite/traditionale (burduf etc) cu gust desavarsit si pareau foarte responsabili. Branzeturile acestea se trimit majoritar la export (am inteles ca au un mare succes si o crestere semnificativa anuala de peste 15%), pretul e maricel pt buzunarul clientului RO (ajunge la 50 lei / kg = 11 €/kg). Am observat ca sunt si la noi cateva sortimente, disponibile in raioanele de "specialitati" din Hipermarket, in frigidere cu usa de sticla, nu la raftul cu celelalte branzeturi de duzina. Idem, cu mezelurile. Pe la frigiderele alea stau si admir cand am timp ... Imagine postata. Astfel de reportaje ma bucura. Imagine postataDaca ar fi mai multi oameni intreprinzatori de felul acesta am evolua.
<<< Citind asta mi-am adus aminte ca am vazut la stiri in iarna ca s-a pus baza unei asociatii care promoveaza si sustine producerea si vanzarea produselor neaose romanesti , cu gust traditional. Dar nu imi aduc aminte cum se numeste lantul de magazinase...M-a bucurat foarte tare stirea asta!




Vezi postareaAmina, la 27 February 2019 - 10:47 PM, a spus:



Daniella, ba da, omul produce lactaza la nivelul intestinului. Intoleranta vine din insuficienta, nu din lipsa totala a acestei enzime. postezi extrem de multa informatie si unele informatii sunt gresite. am doi ani de microbiologie alimentara la nivel de liceu si cursuri de industrie alimentara la nivel de facultate. in prezent lucrez in industria automotive, dar nu am cum sa uit ce am invatat legat de alimentatie, deci nu sunt pe linga subiect.
am rugat-o pe Adriana sa deschida subiect separat despre intolerante si alergii pt ca vreau sa stiu din experienta personala cum se manifesta si ce remedii aplica fiecare. as vrea sa revin cu informatii despre alte alergii pe care la avem in familie, dar sincer la cat dureaza sa postez corect ( eu chiar verific ca informatia postata sa fie corecta ), scurt si la obiect, usor de inteles, corect gramatical, politic si tot asa :) , incep sa ma las pagubas. efectiv nu imi mai trebuie lapte multa vreme de acum incolo :D
te rog frumos sa nu te superi pe mine! :D. am avut o zi extenuanta la serviciu.


<<< Te rog tare mult sa nu te lasi pagubasa, Amina! Mi se pare ca ajuta atat de mult cand schimbam informatii si experienta pe care am avut-o si...o avem inca, din pacate, cu aceste intolerante. Eu sunt dezamagita total sa vad cat de slab reprezentat este sectorul medical in privinta asta in Romania. Aici, orice medic dermatolog este si alergolog, ceea ce inseamna inclusiv intolerante si alergii la diverse produse.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#88 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2019 - 11:42 PM

Vezi postareaAmina, la 27 February 2019 - 10:47 PM, a spus:

am rugat-o pe Adriana sa deschida subiect separat despre intolerante si alergii pt ca vreau sa stiu din experienta personala cum se manifesta si ce remedii aplica fiecare.

am mincat nitica brinza de burduf in seara asta si am luat o pastila de lacdigest uite asta e
https://farmaci.agen...ry=0&sys=m0b1l3
https://farmaci.agen...ry=0&sys=m0b1l3
daca e ceva neclar spune-mi

#89 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2019 - 11:55 PM

Lori nu mai quotez ca quotatul quotatilor m-a innebunit, nu mai pricep cine a zis ce. :D
Sa faci poze si sa-mi zici daca poti. Am o lista de brinzeturi in ordinea procentului de lactoza dar nu mi-o amintesc, tre sa mi-o scriu in telefon. Dintre brinzeturile fermentate gorgonzola si rocquefortul nu il mai au dar ementhalul face parte din alea invechite ca parmigiano.

in ceea ce priveste produsele neaose, brinza de burduf si sper altele Slowfoodul deja s-a dus in Romania de ani multi sa le valorizeze

eu cred ca nici aici nu se poate vinde lapte crud (oficial), nu e in nici un magazin, pe unde am citit eu zice ca de la muls merge direct in niste chestii la mica temperatura ca sa nu se dezvolte bacteriile, e ceea ce incercam si eu sa explic in mesajul ala care probabil mi se pare mie ca a fost inteles gresit

#90 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 01 March 2019 - 07:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2019 - 11:42 PM, a spus:

am mincat nitica brinza de burduf in seara asta si am luat o pastila de lacdigest uite asta e
https://farmaci.agen...ry=0&sys=m0b1l3
https://farmaci.agen...ry=0&sys=m0b1l3
daca e ceva neclar spune-mi


observ ca Lacdigest-ul tau are o concentratie mai mica de lactaza. la noi e de 4000 sau de 9000 de unitati.
maine ma duc si imi iau pt. ca tocmai am citit ca este naturala.
am fost curioasa cum se obtine lactaza asta nabadaioasa. dintr-o ciuperca Aspergillus oryzae , folosita in Japonia si China la fermentatia orezului, a soiei, pt. obtinerea otetui de orez, a sosului de soia, pt. miso si alte chinezarii :). este folosita de peste 2000 de ani.

Aceasta postare a fost editata de Amina: 01 March 2019 - 07:08 PM


#91 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 March 2019 - 08:59 AM

Nu stiu de voi, dar eu am o problema cu cartofii...daca mai consum din cand in cand am niste dureri de stomac in genul celor date de cafeaua la ibric dimineata pe stomacul gol si nemancat pana pe la 2...se mai confrunta cineva cu asa ceva?
Ah, da, si la castraveti. Am o prietena care nu se atinge de ei , ei, asa am inceput si eu. Dureri si o forfoteala si zgomote de zici ca nu am mancat de trei zile. Imagine postataS-ar parea ca nu doar eu si ca multe persoane reactioneaza la castraveti , vorbesc de cei pe care ii gasim de regula in supermarket, aia lungi. Ca...altii, raritati! Chiar imi spunea cineva mai ieri: "Cum, frate, ca la tara te duceai si ii luai de pe harag, ii mancai cu sare si nu aveai nici pe naiba!"
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#92 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 March 2019 - 10:58 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 March 2019 - 08:59 AM, a spus:

Nu stiu de voi, dar eu am o problema cu cartofii...daca mai consum din cand in cand am niste dureri de stomac in genul celor date de cafeaua la ibric dimineata pe stomacul gol si nemancat pana pe la 2...se mai confrunta cineva cu asa ceva?
Ah, da, si la castraveti. Am o prietena care nu se atinge de ei , ei, asa am inceput si eu. Dureri si o forfoteala si zgomote de zici ca nu am mancat de trei zile. Imagine postataS-ar parea ca nu doar eu si ca multe persoane reactioneaza la castraveti , vorbesc de cei pe care ii gasim de regula in supermarket, aia lungi. Ca...altii, raritati! Chiar imi spunea cineva mai ieri: "Cum, frate, ca la tara te duceai si ii luai de pe harag, ii mancai cu sare si nu aveai nici pe naiba!"

La castraveti ar putea fi aciditate. Si mie imi dau, uneori. Iar la cartofi - ceva intoleranta la amidon???? 😳

#93 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 05 March 2019 - 11:50 AM

Ai incercat sa scoti semintele din castraveti? Am o prietena care are aceeasi reactie la castraveti (tot aia lungi, ca altii n-avem). La mine a mancat, fara seminte, si a fost ok
De cartofi nu stiu, n-am mai auzit. Daca ar fi intoleranta la amidon, ma gandesc ca ar trebui sa patesti la fel cu tot ce contine amidon.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#94 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 March 2019 - 01:33 PM

la noi e in magazin un soi de castraveti mai mici, de un verde inchis, arata f proaspat.
au niste tepi f pronuntati si tb cojiti.
dupa ce le dai coaja jos, ramai doar cu semintele, au pulpa de 2mm.
aia lungi, fabio, sunt ceva mai carnosi, iar eu le dau semintele jos.

#95 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 March 2019 - 03:23 PM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 05:14 PM, a spus:

eu cred in vindecari din alea din capitolul "miracole", fara explicatii stiintifice
corpul nostru este echipat cu ce-i trebuie sa se vindece, care sunt conditiile alea, nu le stiu, dar cred ca e posibil


Eu cred ca mai degraba era vorba despre o diagnoza gresita.

Imi vine greu sa cred ca o tumoare dispare fara urma.

Da, o atitudine pozitiva ajuta la vindecare.Important e sa nu lasi cancerul/tumoarea sa-ti paralizeze viata.Vorbesc din esperienta proprie.

Dar ma scuzati, in vindecari miraculoase nu am cum sa cred.

#96 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 March 2019 - 03:43 PM

De aciditate se tot vorbeste, da, dar de unde naiba aciditate ca 96% dintr-un castravete este apa! Drept pentru care incepi sa te intrebi, in mod legitim, ce nenorociri se folosesc pentru cresterea lor in sere, ca stim ca astia lungii sunt produse de sera.

De ani de zile ii iau doar pe astia "bio" deoarece erau singurii care miroaseau si aveau gust de castravete. In ultimul timp i-am tot gasit la pret asemanator cu cei care nu sunt bio...ma intreb de ce? SI, in ciuda statutului lor bio imi dau dureri de stomac.

Din cand in cand gasesc din astia mici , asemanatori celor din gradina bunicilor pe vremea copilariei, si au intr-adevar gust veritabil de castravete. Dar...nu sunt tot timpul si sunt si mai scumpi, ovcorz. Imagine postata

Cat despre amidon, da, cam asa reactionez si la alte produse ce contin amidon precum si la multe fainuri.
Nici macar nu stii ce sa mai mananci, zau! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#97 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 05 March 2019 - 05:12 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 March 2019 - 08:59 AM, a spus:

Nu stiu de voi, dar eu am o problema cu cartofii...daca mai consum din cand in cand am niste dureri de stomac in genul celor date de cafeaua la ibric dimineata pe stomacul gol si nemancat pana pe la 2...se mai confrunta cineva cu asa ceva?
Ah, da, si la castraveti. Am o prietena care nu se atinge de ei , ei, asa am inceput si eu. Dureri si o forfoteala si zgomote de zici ca nu am mancat de trei zile. Imagine postataS-ar parea ca nu doar eu si ca multe persoane reactioneaza la castraveti , vorbesc de cei pe care ii gasim de regula in supermarket, aia lungi. Ca...altii, raritati! Chiar imi spunea cineva mai ieri: "Cum, frate, ca la tara te duceai si ii luai de pe harag, ii mancai cu sare si nu aveai nici pe naiba!"




Ambele au substante care pot da reactiile descrise de tine.

- Castravetii produc gaze si disconfort din cauza de curcubitacina- o substanta care le da gustul amarui.
- Cartoful este o planta din familia solanaceelor si are in compozitie glicoalcaloizi.- substante care sunt toxice si pot provoca dureri de cap, crampe, diaree.
Ai reactii asemanatoare dupa ce mananci rosii, ardei, vinete?

PS- nu toata lumea are reactii la aceste legume- probabil ca persoanele care deja au diverse alergii sunt mai predispuse la a dezvolta reactii la diverse alimente.

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 05 March 2019 - 05:15 PM


#98 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 March 2019 - 06:01 PM

Am crezut ca substanta aceea amara face bine la bila, ficat si sistemul digestiv in general. Imi plac andivele foarte mult, de exemplu, sunt amarui si mereu ma simt bine daca mananc.

Da, daca mananc cartofi -oricum i-as face- am si dureri de cap, balonari etc. Mai degraba consum fasole, ca nu reactionez asa. Si la rosii si la vinete am reactii asa, ba uneori chiar cu eventuale iritatii ale pielii. In plus, am un gust metalic foarte pronuntat pe partea de mijloc a limbii ori simt ca si cum m-ar arde pe limba si/ori partea de jos a abdomenului. Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 05 March 2019 - 06:02 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#99 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 05 March 2019 - 06:59 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 March 2019 - 06:01 PM, a spus:

Am crezut ca substanta aceea amara face bine la bila, ficat si sistemul digestiv in general. Imi plac andivele foarte mult, de exemplu, sunt amarui si mereu ma simt bine daca mananc.

Da, daca mananc cartofi -oricum i-as face- am si dureri de cap, balonari etc. Mai degraba consum fasole, ca nu reactionez asa. Si la rosii si la vinete am reactii asa, ba uneori chiar cu eventuale iritatii ale pielii. In plus, am un gust metalic foarte pronuntat pe partea de mijloc a limbii ori simt ca si cum m-ar arde pe limba si/ori partea de jos a abdomenului. Imagine postata


Substanta aia e un pic toxica la nivel celular. Banuiesc ca trebuie sa ai grija si la consumul de dovlecei si alte legume din neamul dovlecilor si melonilor.

Cat despre cealalta grupa- cel mai bine e sa nu te mai atingi de ele pentru o vreme. Ai auzit de " leaky guts" adica pe romaneste- sindromul de intestin permeabil?

#100 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 March 2019 - 07:38 PM

Vezi postareaWowerful, la 05 March 2019 - 06:59 PM, a spus:

din neamul dovlecilor si melonilor.

Wow ai tradus mot a mot din engleza? melon in romaneste inseamna "pălărie bărbătească din fetru tare, cu calota ovală și borurile ușor răsfrânte" Imagine postata

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi