Giani, Bella, Floricico, Yoyo, merci, sunteti niste dragute!
Am fost 4 nopti in Porto cu plimbari la Braga si Guimaraes, apoi 6 nopti in Lisabona cu plimbari la Sintra, Cascais, Estoril si Cabo da Roca. Ce-am vazut mi-a placut f mult, temperatura extrem de placuta, cu adieri de vant, oameni f amabili, ne-au luat de mana, s-au abatut din drumul lor ca sa ne arate drumul sau ptr vreo explicatie mai amanuntita.
Mi-au placut in mod deosebit trotuarele cu piatra alba si modele de piatra neagra, fatadele cu azuleios, steagul Portugaliei afisat f des, fluviile Douro si Tejo, cu podurile lor grandioase, palatele din Sintra, preturile si reducerile
Mancarea nu m-a impresionat aproape deloc, nu inteleg cum sa pui pe-o farfurie doua portii marete de carbs plus fasole neagra sau naut sau fava, iar orezul ala fiert de dimineata si tinut cald peste zi chiar n-are niciun haz. Sunt iubitori de carne si au feluri de mancare cu cate 3 feluri de carne plus o bucata de carnat in farfurie, dar poti gasi si o bucata de carne cu banana pane si ananas prajit, bineinteles langa orez cu fasole neagra. Am mancat un fel cu bacalhau, niste legume fierte, prepoderent cartofi fierti rasi legati cu un bechamel...nu! Nu mi-a placut francesinha laudata, avea ceva prea artagos sosul ala care scalda farfuria... Mi-au placut caracatita cu cartofi noi fierti in ulei, somon cu legume la abur, inele de calamari la care am refuzat categoric celebra garnitura si am vrut salata separat (nu intelegea de ce nu vreau felul complet pe care il aveau in meniu si care era mai ieftin decat luate separat), sardinele la gratar si sandvisurile cu friptura desirata de porc, plus sos picant. Nu credeti ca am facut foamea!
Iar dulciuri...excelau in patiserii care nu m-au impresionat mai deloc, nici chiar celebrele pasteis ptr care am mers special in Belem nu mi s-au parut wow! Cozi erau la doua cofetarii care aveau in vitrina torturi si prajituri cu creme opulente, ciocolata decadenta, adica ceva mai aproape de ce ne placea si noua si de care (mai) prestez si eu.
Bauturici: bere putina, SuperBock si Sagres, bune a zis omul, vin bun, cel de Porto prea tare la 19.5grade si f dulce - am luat si noi 2 sticle, ginjinha - un lichior de cirese - nu la fel de bun ca visinata sau ciresata noastra. Si de nota 10 cafeaua, ieftina si fff buna(nu credeam ca vad bine 60 centi la terasa din centrul Guimaraes, iar in Lisabona, 1-max 2 euro).
Una peste alta, o vacanta cu multe amintiri frumoase si peste 10 ani mi-as dori sa revad Portugalia in care se reconstruieste masiv.
nu va plictisiti de niste fotografii, nu?