Adriana, la 27 December 2011 - 06:40 PM, a spus:
Vin d'orange e tipic sudului Frantei si se serveste cu aperitive.
Pregatirea lui incepe cu 2 luni inainte cind se amesteca o sticla de vin rosè cu 100 gr de zahar si un lichior, eu am pus Gran Marnier, 250 ml. In acest amestec se pune o pastaie de vanilie, 4 portocale si o lamiie taiate in sferturi, se inchide si se pastreaza la loc rece si intuneric amestecind din cind in cind. La Craciun se filtreaza si se amesteca cu sampanie, noi am folosit o sticla de Pierre Morlet.
Pregatirea lui incepe cu 2 luni inainte cind se amesteca o sticla de vin rosè cu 100 gr de zahar si un lichior, eu am pus Gran Marnier, 250 ml. In acest amestec se pune o pastaie de vanilie, 4 portocale si o lamiie taiate in sferturi, se inchide si se pastreaza la loc rece si intuneric amestecind din cind in cind. La Craciun se filtreaza si se amesteca cu sampanie, noi am folosit o sticla de Pierre Morlet.
Cum ziceam acu multi ani pentru noi a devenit o obisnuinta, l-am cunoscut din povestile unei prietene pe jumatate frantuzoaica de pe forumul italian, asa ca, pentru multe dintre noi a devenit nelipsit.
Acum e vremea lui asa ca l-am "inceput" si eu.
Am folosit in loc de lichior ceea ce pusesem in ciresele de asta-vara, am si uitat de ele, am gustat una si sunt perfecte, plus "zeama" e minunata

http://artaculinara....post__p__242105
