Țelină rădăcina retete cu/din ea
#1
Postat 11 May 2018 - 06:43 PM
as inclina sa cred dupa cum arata ca era incalzita la cuptor, poate facuta in tigaie mai intii cu putin ulei pentru ca feliile se desprindeau bine de alta nu erau lipite.
Incerc si eu sa o fac sa vedem cum va fi.
Eu pina acum auzisem, si cred ca am si incercat o data dar nu mi-a placut, ca se da pe razatoare si se amesteca cu maioneza.
Voi aveti alte idei, o gatiti in alte moduri?
#2
Postat 12 May 2018 - 08:59 AM
#3
Postat 12 May 2018 - 03:23 PM
Adriana, la 11 May 2018 - 06:43 PM, a spus:
as inclina sa cred dupa cum arata ca era incalzita la cuptor, poate facuta in tigaie mai intii cu putin ulei pentru ca feliile se desprindeau bine de alta nu erau lipite.
Incerc si eu sa o fac sa vedem cum va fi.
Eu pina acum auzisem, si cred ca am si incercat o data dar nu mi-a placut, ca se da pe razatoare si se amesteca cu maioneza.
Voi aveti alte idei, o gatiti in alte moduri?
In afara de faptul ca o folosesc taiata cubulete in ciorbe, o mai fac si salata: cruda o dau prin razatoare impreuna cu morcov si un mar si o amestec cu maioneza si zeama de lamaie mai multa, sa fie maioneza mai acrisoara. Noua ne place. Si o poza cu salata in primul bol, decorata cu nuca.
Am mai vazut pe net retete cu telina cruda taiata bastonase, condimentata dupa plac si cu un strop de ulei, apoi data la cuptor.
#4
Postat 18 May 2018 - 10:29 PM
#5
Postat 18 May 2018 - 10:31 PM
#6
Postat 19 May 2018 - 04:50 PM
Carmella, la 18 May 2018 - 10:29 PM, a spus:
Presupun, curatata de coaja, inainte de a fi imbracata in aluat, nu?
#7
Postat 20 May 2018 - 09:37 PM
Adriana, la 19 May 2018 - 04:50 PM, a spus:
Carmella, la 18 May 2018 - 10:29 PM, a spus:
Presupun, curatata de coaja, inainte de a fi imbracata in aluat, nu?
Nu, necurățată, doar foarte bine spălată. Acum am găsit și rețeta, cînd am făcut-o eu, am făcut-o din amintiri, la sos am improvizat cu maioneză subțiată cu smîntînă, cred. În rest am făcut ca în film, prima poză e și film, dacă dai click pe play
https://www.bbc.com/...ust_baked_48801
#8
Postat 21 May 2018 - 09:28 AM
#9
Postat 21 May 2018 - 01:55 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#10
Postat 21 May 2018 - 02:11 PM
dragos, la 21 May 2018 - 01:55 PM, a spus:
Pe un pat de piure d-asta merge foarte bine un peste prajit in unt, preferabil un peste plat sau un file de peste neplat
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#11
Postat 21 May 2018 - 02:13 PM
Carmella, la 18 May 2018 - 10:31 PM, a spus:
Asta mai vroiam sa zic si eu. Cartofi si telina au gratin. Mai simplu, se face ca cartofii frantuzesti, la cuptor, cu branza, numai ca mai puneti si felii subtiri de telina printre feliile de cartofi.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#12
Postat 29 November 2018 - 04:42 PM
Mancam ca atare pe paine sau umplu felii de prosciutto cotto si fac rulouri.
#13
Postat 29 November 2018 - 07:20 PM
Jumate cre ca i-o fac mamei cu ideea ta Any
#14
Postat 29 November 2018 - 07:34 PM
Rulou cu prosciutto e excelent, l-am facut si ca aperitiv de Craciun sau alte mese, a placut la toti.
#15
Postat 29 November 2018 - 07:40 PM
La noi nu lipseste din salata de beouf.Obligatorie.
#16
Postat 29 November 2018 - 07:54 PM
any_annette, la 29 November 2018 - 07:34 PM, a spus:
Rulou cu prosciutto e excelent, l-am facut si ca aperitiv de Craciun sau alte mese, a placut la toti.
atunci fac o proba si eu
eu cum am mai zis o prefer pe cea la borcan
rar o fac pentru ca facuta in casa si mincata pura nu imi place la gust, e prea grasa pentru papila mea
#18
Postat 29 November 2018 - 07:59 PM
Eataly, la 29 November 2018 - 07:40 PM, a spus:
La noi nu lipseste din salata de beouf.Obligatorie.
noi la salata boeuf n-am pus niciodata
imi pun aici linkul la sosul remoulade, sa vedem daca apuc sa il fac
https://www.ricette-...emoulade-bimby/
#19
Postat 29 November 2018 - 08:18 PM
Eataly, la 29 November 2018 - 07:40 PM, a spus:
La noi nu lipseste din salata de beouf.Obligatorie.
Nici la mine. Hai sa iti dau un trick, daca imi permiti. Pe langa telina fiarta, taiata cubulete, mai adauga si putina cruda data prin razatoare, precum si un mar. Le poti invarti in putin suc de lamaie ca sa nu se oxideze. Ii da o aroma foarte fresh si placuta salatei. Din pacate telina este un puternic alergizant, la fel ca si marul, asa ca pentru alergici doar varianta fiarta merge.
any_annette, la 29 November 2018 - 07:55 PM, a spus:
Ce interesant suna asta, Any. Eu am un plan de nutritie fara proteina animala si mi s-a cam terminat fantezia Sunt curioasa cum iti iese, daca o faci