Pagina 1 din 1
Pulpe de pui la cuptor pe pat de sare grunjoasa
#1
Postat 13 May 2018 - 12:07 AM
Idee luata de pe forumul italian si care mi-a placut foarte mult asa ca v-o povestesc.
Un strat de sare grunjoasa care poate fi aromata dupa plac, eu n-am pus nimic
Peste sare se pun pulpele de pui, eu am pus deasupra niste condimente pentru friptura
Le-am pus in cuptoras la temperatura maxima si le-am intors o singura data, nu m-am uitat la timp. Fiecare lasa cit ii place, eu le-am lasat mult si erau crocante si pe o parte si pe cealalta
si asta e sarea ramasa, tare ca piatra, acu am acoperit-o cu apa, sper miine sa se reusesc sa o curat
Un strat de sare grunjoasa care poate fi aromata dupa plac, eu n-am pus nimic
Peste sare se pun pulpele de pui, eu am pus deasupra niste condimente pentru friptura
Le-am pus in cuptoras la temperatura maxima si le-am intors o singura data, nu m-am uitat la timp. Fiecare lasa cit ii place, eu le-am lasat mult si erau crocante si pe o parte si pe cealalta
si asta e sarea ramasa, tare ca piatra, acu am acoperit-o cu apa, sper miine sa se reusesc sa o curat
#2
Postat 13 May 2018 - 07:47 AM
eu mi-amintesc ca am facut un pui pe pat de sare, mai demult, si partea care a fost in contact cu sarea a fost extrem de sarata, practic nu am mancat-o.
de-atunci am spus pas acestei metode.
ma batea gandul sa fac un peste necuratat de solzi, in ideea ca as arunca pielea cu totul, dar trauma nu si nu!
sa va fie de bine daca v-a placut!
de-atunci am spus pas acestei metode.
ma batea gandul sa fac un peste necuratat de solzi, in ideea ca as arunca pielea cu totul, dar trauma nu si nu!
sa va fie de bine daca v-a placut!
#3
Postat 13 May 2018 - 02:52 PM
Eu am avut trauma cu pestele in crusta de sare, de atunci n-am mai facut nimic in felul ala.
Eu am spalat si uscat pulpele inainte de a le aseza deasupra, cind le-am intors erau exact 2 bobite de sare pe unul si le-am dat deoparte, nu era deloc sarata carnea, adica era normala.
Singura chestie de tinut minte e sa pun data viitoare sub sare folia de staniol, ca sa o ridic si arunc totul, asa e mai usor de scos sarea.
Eu am spalat si uscat pulpele inainte de a le aseza deasupra, cind le-am intors erau exact 2 bobite de sare pe unul si le-am dat deoparte, nu era deloc sarata carnea, adica era normala.
Singura chestie de tinut minte e sa pun data viitoare sub sare folia de staniol, ca sa o ridic si arunc totul, asa e mai usor de scos sarea.
#4
Postat 26 May 2018 - 10:31 AM
În ce a constat trauma la pește în pat de sare? Eu fac doradă, curățată de solzi, și iese o minune! Trebuie să fie sare grunjoasă, în primul rînd, iar crusta spartă și îndepărtată, iese cît trebuie de sărat și suculent, aromat de la ce îi pun înăuntru, mi se pare excelent modul ăsta de a găti dorada.
#5
Postat 26 May 2018 - 02:17 PM
Stefano zice ca peștele înăuntru era bun, eu nu îmi aduceam aminte, țin doar minte că ne usturau ochii și am fugit din bucătărie
Probabil l-am lasat prea mult sau la foc poa mare, nu?
Trebuie să încercăm din nou
Probabil l-am lasat prea mult sau la foc poa mare, nu?
Trebuie să încercăm din nou
#6
Postat 26 May 2018 - 09:36 PM
Adriana, la 26 May 2018 - 02:17 PM, a spus:
Stefano zice ca peștele înăuntru era bun, eu nu îmi aduceam aminte, țin doar minte că ne usturau ochii și am fugit din bucătărie
Probabil l-am lasat prea mult sau la foc poa mare, nu?
Trebuie să încercăm din nou
Probabil l-am lasat prea mult sau la foc poa mare, nu?
Trebuie să încercăm din nou
Mai încearcă o dată, e păcat să nu te bucuri de așa deliciu. Eu am folosit doar sare mare, s-a lipit de piele, cînd l-am scos am spart sarea pe linia coloanei peștelui, am băgat vîrful cuțitului și am desprins sarea cu piele cu tot, a rămas bucata de pește dezpielițată și numai bună de mîncat. Am ținut totul la cuptor în jur de o oră, din ce-mi aduc aminte.
#7
Postat 27 May 2018 - 10:31 AM
Sarea o așezi așa deasupra fără să o amesteci cu nimic, gen albus de ou sau alt lichid?
Cam o oră la 200° circa?
Eu tre sa fac cel putin 3 pești in aceeasi tavă pentru că dorada sau "branzino" pe care le fac asa intregi le cumpăr de cca 700 gr una mi se pare. Deci le pun mirodenii in burtă, le așez în tavă și apoi așez un strat de sare, corect?
Daca reusesc ii cumpăr vineri și incerc sîmbătă, mersi
Cam o oră la 200° circa?
Eu tre sa fac cel putin 3 pești in aceeasi tavă pentru că dorada sau "branzino" pe care le fac asa intregi le cumpăr de cca 700 gr una mi se pare. Deci le pun mirodenii in burtă, le așez în tavă și apoi așez un strat de sare, corect?
Daca reusesc ii cumpăr vineri și incerc sîmbătă, mersi
#8
Postat 29 May 2018 - 08:30 PM
Adriana, la 27 May 2018 - 10:31 AM, a spus:
Sarea o așezi așa deasupra fără să o amesteci cu nimic, gen albus de ou sau alt lichid?
Cam o oră la 200° circa?
Eu tre sa fac cel putin 3 pești in aceeasi tavă pentru că dorada sau "branzino" pe care le fac asa intregi le cumpăr de cca 700 gr una mi se pare. Deci le pun mirodenii in burtă, le așez în tavă și apoi așez un strat de sare, corect?
Daca reusesc ii cumpăr vineri și incerc sîmbătă, mersi
Cam o oră la 200° circa?
Eu tre sa fac cel putin 3 pești in aceeasi tavă pentru că dorada sau "branzino" pe care le fac asa intregi le cumpăr de cca 700 gr una mi se pare. Deci le pun mirodenii in burtă, le așez în tavă și apoi așez un strat de sare, corect?
Daca reusesc ii cumpăr vineri și incerc sîmbătă, mersi
Pune folie de aluminiu, sare fără nimic nimic altceva, așază peștele cu chestii în el, sare deasupra, presezi, bagi la cuptor la 200 de grade.
#10
Postat 02 June 2018 - 04:24 PM
Buna fetelor! Sper ca sunteti cu toatele respectiv cu totii bine! Nu am mai intrat de ere pe aici si am avut azi cateva minute sa scanez forumul. Mi-au cazut ochii pe topic si vroiam sa va spun ca la mine se face des pui pe sare mare. Fac puiul "fluture" , adica il tai pe mijloc pe linia pieptului si il desfac ca un fluture, apas cu podul palmei sa fie plat si il pun pe un pat mult mai gros de sare mare. Nu trage din sare, pentru ca il pun pe sare "pe burta" cum ar veni. Pielea o ung cu maglavais de buruieni si condimente fie amestecate cu unt fie cu ulei. Important e ca puiul sa fie uscat, tapetat foarte bine cu prosopel de hartie.
Sa aveti un weekend placut!
Sa aveti un weekend placut!
Heave ho, buccaneers ;)
#11
Postat 03 June 2018 - 12:38 AM
Lapona Enigel, la 02 June 2018 - 04:24 PM, a spus:
Buna fetelor! Sper ca sunteti cu toatele respectiv cu totii bine! Nu am mai intrat de ere pe aici si am avut azi cateva minute sa scanez forumul. Mi-au cazut ochii pe topic si vroiam sa va spun ca la mine se face des pui pe sare mare. Fac puiul "fluture" , adica il tai pe mijloc pe linia pieptului si il desfac ca un fluture, apas cu podul palmei sa fie plat si il pun pe un pat mult mai gros de sare mare. Nu trage din sare, pentru ca il pun pe sare "pe burta" cum ar veni. Pielea o ung cu maglavais de buruieni si condimente fie amestecate cu unt fie cu ulei. Important e ca puiul sa fie uscat, tapetat foarte bine cu prosopel de hartie.
Sa aveti un weekend placut!
Sa aveti un weekend placut!
Weekend placut si tie, Lori, mersi de idee, faina si a ta.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1