Reteta o am de pe alt forum italian, merita incercata, sunt excelenti biscuitii. Se pastreaza in cutii de metal.
Ingrediente pentru 42 de biscuiti:
150 gr zahar
250 gr unt
3 galbenusuri
300 gr faina
70 gr amidon de porumb
50 gr cacao
1 lingurita de praf de copt (circa 5 gr)
2 prafuri de sare
Pentru decor (reteta originala prevede 300 de gr de cioccolata alba)
100 gr ciocolata alba (eu am folosit picaturi de ciocolata)
50 gr ciocolata amaruie
cateva linguri de lapte
Se pun in vasul mixerului si se mixeaza zaharul, galbenusurile si untul moale taiat bucatele.


Se amesteca intr-un castron cu o lingura faina, amidonul, cacaoa, praful de copt si sarea. Se pun apoi peste compozitia facuta initial.
Se amesteca, iar apoi se formeaza o bila de aluat si se inveleste in folie transparenta.



Se lasa la frigider pentru circa 30 de minute dupa care se fac bilute de aluat de circa 20 de gr fiecare.
Pe o farfurie se pune zahar tos, se acopera bilutele doar pe jumatate cu zahar si se pun pe tava acoperita cu hartie de copt, cu partea acoperita cu zahar in sus.
Se face cate o gaura in fiecare biluta. Eu am folosit coada de lemn a unei linguri, cu diametru de 2 cm.


Se dau la cuptor la 175 de grade (cuptor preincalzit) pentru 15 minute.
Se scot biscuitii din cuptor, cu coada de lemn se impinge putin din nou fiecare gropita si se lasa apoi la racit.

Intre timp topim cioccolata la bainmarie, impreuna cu o lingura doua de lapte.
Umplem gropitele cu ciocolata.Asteptam sa se intareasca ciocolata, iar apoi pitem.pune biscuitii la pastrat in cutii de metal.
Asta daca mai ramane ceva de pastrat.




Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 December 2018 - 10:44 PM