Herring Chiquetaille Chiquetay
#1
Postat 12 December 2018 - 09:38 AM
Spre surprinderea mea, am aflat ca se folosete foarte mult si in tari precum Haiti, Trinidad, Martinica etc.
Veti intalni retete de chiquetay facute cu pui afumat, sunca afumata, morun si probabil alti pesti afumati.
Eu m-am inspirat de aici.
Eu am gasit herring afumat in ulei, deci deja bun de consumat.
L-am mai clatit rapid inca o data inainte de folosire.
Daca plecati de la zero, cu heringul afumat lemn uscat , procedati ca in video-ul de mai sus.
Am maruntit, tocat heringul, la fel si restul ingredientelor.
Le-am amestecat cu ulei de masline cald(fierbinte, spune autoarea), lamaie, otet, patrunjel tocat.
Am lasat 30 de minute sa se imprieteneasca(cum spunea Maya) aromele.
Serviti cum doriti.
De facut si refacut.Sarbatorile sunt un pretext.
#2
Postat 12 December 2018 - 04:05 PM
#3
Postat 12 December 2018 - 05:22 PM
#4
Postat 12 December 2018 - 07:30 PM
#5
Postat 12 December 2018 - 08:19 PM
adi_edi, la 12 December 2018 - 04:05 PM, a spus:
Nu ma asteptam sa fie asa bun.Mai am doua filete.Nu apuca craciunul.
Wowerful, la 12 December 2018 - 05:22 PM, a spus:
Daca nu gasiti hering, puteti folosi si alt peste afumat.
#6
Postat 12 December 2018 - 08:26 PM
#7
Postat 12 December 2018 - 09:03 PM
Eu fac des o salata de genul dupa o reteta de la Otilia, Oti, care era cu noi candva pe forum. Dar e cu ton. Ton din conserva, rosii cherry curatate de seminte, taiate cubulete, o esalota mica daca se prefera, pulbere de usturoi si cimbru, piper, sare, care vreti mai adaugati o jumatate de avocado, ceva ulei de masline. E mbuuuuuun , bun rau, perfect pentru dupa sala cand te taie foamea.
#8
Postat 12 December 2018 - 09:09 PM
#9
Postat 12 December 2018 - 10:05 PM
#10
Postat 12 December 2018 - 10:56 PM
#11
Postat 13 December 2018 - 01:07 PM
Daca dai un search o sa gasesti cu morun, cod, etc.
O reteta pe atat de banala pe atat de buna.Dar sa nu ma credeti pe cuvant😋, incercati-o!
Adriana, la 12 December 2018 - 10:05 PM, a spus:
Ai vazut bine Adriana: e bagheta tiroleza de la Esselunga🤗.
#12
Postat 13 December 2018 - 01:07 PM
Ma dau la cautat peste afumat.
#13
Postat 13 December 2018 - 03:57 PM
#14
Postat 14 December 2018 - 05:49 PM
Eataly, la 13 December 2018 - 01:07 PM, a spus:
O reteta pe atat de banala pe atat de buna.Dar sa nu ma credeti pe cuvant😋, incercati-o!
Te credeam oricum!
Azi nu am ingurgitat nimic pana la ora 16...in afara de o bucatica de ciocolata. Am plecat val vartej de la job, intrat repede la Lidl, luat macrou afumat, venit acas' , aruncat de vreo dua ori cutitele prin aer, et voilà:
Macrou chiquetay:
Ideala reteta pentru ocupati, repeziti, grabiti, hamesiti s.a.m.d..
Lilly, multumesc tare mult!
#15
Postat 14 December 2018 - 06:10 PM
Eu azi am vorbit cu nenea de la Conad si a zis ca da comanda. Ca aici se obisnuieste de sarbatori sa se faca salata cu hering afumat ( portocale, fenicul, hering).
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 14 December 2018 - 06:13 PM
#16
Postat 14 December 2018 - 06:19 PM
#19
Postat 15 December 2018 - 11:58 AM
Lapona Enigel, la 14 December 2018 - 05:49 PM, a spus:
Te credeam oricum!
Azi nu am ingurgitat nimic pana la ora 16...in afara de o bucatica de ciocolata. Am plecat val vartej de la job, intrat repede la Lidl, luat macrou afumat, venit acas' , aruncat de vreo dua ori cutitele prin aer, et voilà:
Macrou chiquetay:
Super, ma bucur!
Rosiile, ardeii, ceapa si restul dau pestelui afumat o prospetime, e ideala combinatia.
any_annette, la 14 December 2018 - 06:10 PM, a spus:
Super idee, Any!Va mai astept cu idei noi.
Am gasit zilelele trecute si un pateu cu hering afumat.Urmeaza sa-i vina randul.
#20
Postat 15 December 2018 - 12:14 PM
Revin cu impresii...