Pui cu ghimbir si sos de soia
#1
Postat 15 December 2018 - 05:10 PM
3 pulpe de pui - 1 kg
60 ml sos de soia
10 gr ghimbir proaspat dat la razatoarea mica
50 gr miere de albine
1 catel de usturoi
1 lingurita de paprika dulce
1 lime
ulei extravirgin de masline
piper de Sichuan (su piper normal)
pentru orezul basmati (pentru 2 - 3 portii)
1 pahar si jumatate de orez basmati (circa 250 gr)
3 pahare de apa (chiar si putin mai mult)
1 lingura de ulei extravirgin de masline
sare
piper
boabe piper roz
Pulpele de pui se curata de piele si de eventualele parti grase, se dezoseaza si se taie bucatele. Carnea dupa dezosare va avea in jur de 660 gr.
Se pun bucatelele de carne intr-un castron incapator, se adauga sosul de soia, ghimbirul proaspat curatat de coaja si apoi dat la razatoare, mierea, catelul de usturoi curatat si zdrobit, paprika, putin piper de Sichuan (daca nu aveti puneti piper normal), sucul de la o jumatate de lime di coaja de la un lime.
Se amesteca bine, se acopera cu pelicula transparenta si se da la frigider pentru circa cinci ore. Se amesteca cam la fiecare ora.
Se pune un fir de ulei extravirgin de masline intr-o tigaie si se adauga apoi puiul cu tot cu marinata.
Se gateste la foc vioi (cam 10 minute) pana cand sucul se restrange, amestecind din cand in cand.
Pentru orezul basmati, se pune uleiul intr-o caserola, se adauga orezul, se amesteca si se lasa pe foc cam un minut. Se adauga apa, se amesteca si se lasa pe foc fara a mai amesteca.
Se serveste puiul cu orezul basmati si ceva boabe de piper roz.
#2
Postat 15 December 2018 - 06:12 PM
Am o ditamai cartulia cu retete de pui de pe toate meleagurile...eh, si mereu imi propun ca o sa incerc chestii noi. Mai si cand iau pui, tot clasicul prajit cu mamaliga si usturoi, ori cu mancarica de ceapa ori cu salata il fac. Am ajuns mai rau ca sotul Geaninei
Carnea ta de pui este de la faimoasa vecina? Ca se vede pe ea ca nu e de supermarket. Foarte fain arata carnea! Rapida reteta!
#4
Postat 15 December 2018 - 10:35 PM
Lapona Enigel, la 15 December 2018 - 06:12 PM, a spus:
Am o ditamai cartulia cu retete de pui de pe toate meleagurile...eh, si mereu imi propun ca o sa incerc chestii noi. Mai si cand iau pui, tot clasicul prajit cu mamaliga si usturoi, ori cu mancarica de ceapa ori cu salata il fac. Am ajuns mai rau ca sotul Geaninei
Carnea ta de pui este de la faimoasa vecina? Ca se vede pe ea ca nu e de supermarket. Foarte fain arata carnea! Rapida reteta!
Pentru Geanina noastra e da.
Lori sa stii ca e rapida de tot reteta, tu poti pune carnea la marinat inainte si cand vii de la munca numai o pui la tigaie.
Carnea sa stii ca era de la supermarket asta, dar arata super intr-adevar. Ce cumpar de la tanti e pentru junior mai mult. Adica daca cumpar 2 pui de odata de exemplu eu si dl. Any mancam cate o pulpa iar restul e pentru junior, fac pachetele si la pun la congelator.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 15 December 2018 - 10:36 PM
#5
Postat 15 December 2018 - 10:47 PM
Wow! I feel good, I knew that I would now
I feel good, I knew that I would now
So good, so good, I got you''
Merci mult Any!
#8
Postat 15 December 2018 - 11:21 PM
#9
Postat 15 December 2018 - 11:23 PM
#10
Postat 16 December 2018 - 11:08 AM
any_annette, la 15 December 2018 - 10:35 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 15 December 2018 - 06:12 PM, a spus:
Am o ditamai cartulia cu retete de pui de pe toate meleagurile...eh, si mereu imi propun ca o sa incerc chestii noi. Mai si cand iau pui, tot clasicul prajit cu mamaliga si usturoi, ori cu mancarica de ceapa ori cu salata il fac. Am ajuns mai rau ca sotul Geaninei
Carnea ta de pui este de la faimoasa vecina? Ca se vede pe ea ca nu e de supermarket. Foarte fain arata carnea! Rapida reteta!
Pentru Geanina noastra e da.
Lori sa stii ca e rapida de tot reteta, tu poti pune carnea la marinat inainte si cand vii de la munca numai o pui la tigaie.
Carnea sa stii ca era de la supermarket asta, dar arata super intr-adevar. Ce cumpar de la tanti e pentru junior mai mult. Adica daca cumpar 2 pui de odata de exemplu eu si dl. Any mancam cate o pulpa iar restul e pentru junior, fac pachetele si la pun la congelator.
Ma tenteaza, sa stii. Este pe lista meniurilor rapide 2019 Anul asta nu apuc sa mai fac retete noi ori vechi prea multe.
#11
Postat 17 December 2018 - 03:19 PM
#12
Postat 17 December 2018 - 03:47 PM
#15
Postat 16 February 2019 - 06:34 PM
cat fierbi tu orezul? il scurgi apoi? iti iese ca la asiatici? mie tot nu imi reuseste ca lumea, de cat ala prefiert, care se fierbe in punguta si as vrea sa fac cu cel normal, dar tot nu iese la fel ...
ciudat ca tu il prajesti la inceput, ca la rizotto, dar ei ..., zic ca doar il fierb in apa rece ... Totusi ceva nu-mi intoarce socotelile / orezul asiatic cum trebuie ...
Aceasta postare a fost editata de Daniella: 16 February 2019 - 06:35 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#16
Postat 16 February 2019 - 07:17 PM
mi-a venit o idee cu reteta asta dar o voi spune cind o voi pune in aplicare
#17
Postat 16 February 2019 - 07:30 PM
Nu ai retetar la oala de fiert orez?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#18
Postat 16 February 2019 - 08:23 PM
dar cred ca e un refuz psihologic inculcat de Stefano care zice ca orezul = numai risotto
desi thaiul si basmati imi plac pentru ca sint aromate
#19
Postat 16 February 2019 - 10:01 PM
da, stiu cum e cand cineva are de comentat ca nu asa, ci invers ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#20
Postat 16 February 2019 - 10:26 PM
Daniella, la 16 February 2019 - 06:34 PM, a spus:
cat fierbi tu orezul? il scurgi apoi? iti iese ca la asiatici? mie tot nu imi reuseste ca lumea, de cat ala prefiert, care se fierbe in punguta si as vrea sa fac cu cel normal, dar tot nu iese la fel ...
ciudat ca tu il prajesti la inceput, ca la rizotto, dar ei ..., zic ca doar il fierb in apa rece ... Totusi ceva nu-mi intoarce socotelile / orezul asiatic cum trebuie ...
Nu am idee cat fierbe. De obicei cand se evapora toata apa, e fiert.
Daca pun apa mai multa, il scurg.
Nu stiu cum e orezul asiatic ca nu am mancat niciodata. Pe asta basmati numai asa il fac.
Am si la dieta de ex. lunea orez fiert. Si nu mai pun ulei, doar apa si sare. Tot de asta basmati imi fierb.