aaa, cu masina am patit-o si eu.
plec cu masina la munca si o las intr-o curte a unui district care apartine de societatea mea, f aproape de birou.
la intoarcere, vineri fiind, ne-am scurtat noi programul cu vreo doua ore, si asa entuziasmata eram de chestia asta, incat am ajuns acasa cu zambetul pe buze si fara masina.
si dupa vreo ora, ma gandeam eu oare unde am parcat masina, ca nu-mi aminteam deloc actiunea asta, iar eu muncesc cu mine sa fac lucrurile constient si nu mecanic - fara gluma, chiar lucrez la chestia asta!
asa ca m-am intors sa recuperez masina si in final am ajuns acasa tot la ora la care ar fi trebuit sa vin daca nu chiuleam.
nicio fapta buna nu ramane nepedepsita
si-acuma on: ieri fusei la Focsani la o pomana - parca v-am zis de nasul nostru, saracu'!
si cum acuma a inceput sa fie f greu cu programarile de mese la restaurant (nu numai cu nuntile, si cu pomenile), evenimentul a avut loc la 10 dimineata
ma si gandeam cum vom infuleca noi sarmale asa de dimineata, dar deh! pomana.
prima surpriza a fost aranjamentul salii, adica trasesera aia mesele grupate in cele patru colturi: fiecare colt cu mesele lui,pomana lui, popa lui iar in centru era loc de dans, la o adica - Doamne iarta-ma!
dupa prima citire a preotului nostru, ne-a adus aperitivele din care am ales niste branzeturi - mancareeeeee, grupa mare! cat timp mancam, a inceput cantarea popa din coltul stang.
cum de obicei meniul e standard in cazuri de-astea, asteptam sarmalele. si numai bine ne aduce o mandrete de pastrav, marisor, cu ceva sos de ardei si rosii, plus mamaliga calda - un fel de plachie reinventata, f bun! am prestat juma din el, pe fundal se auzea cantand pe nas popa din coltul opus.
a tacut ala, a inceput al nostru cu slujba de la orez - nu stiu de ce tb musai orez la cantarea asta a doua, l-am intrebat pe popa - nu stia nici el de ce pune lumea orez la masa, da' cica asa-i de cand slujeste el si a crezut ca-i vreo preferinta locala.
oricum popa haios tare, ne-a zis ca de la atatea sarmale si pilaf a facut diabet, iar eu am concluzionat ca, in acest caz, ar trebui recunoscuta ca fiind boala profesionala.
a ras bine popa si-a adaugat ca el ar adauga si boala de prostata, ca de dimineata de la 6 de cand intra in sfantul altar - asa a zis el, asa zic si io - si pana dupa 12 cand se grabeste sa termine, nu poate parasi locul faptei, ca slujba, ca liturghie, ca sfant vestmant... - nu se poate! si ca daca vedem un preot ca fuge repede dupa slujba, sa nu credem ca-l asteapta preoteasa la masa, nu! fuge dupa alte trebuinte!
deci cam asa s-a desfasurat pomana, cu rasete si cred ca asa i-ar fi placut si lu' nasu'
de pilaf nu m-am atins, si nu numai eu, ca deja toti eram ca greierii burtosi, dar gazdele ne-au dat la toti casolete ca sa luam la pachet, plus pungute ptr dulciuri - coliva f dulce si parfumata, dar nu vazuse nuca, am gustat si nu mi-a placut. eu i le-am dus maica-mii, asa ca au fost bine primite si pachetele.
m-am lungit prea mult, de fapt voiam sa va zic ca n-a fost cazul de IF ieri.
Aceasta postare a fost editata de moatza: 27 January 2019 - 08:56 PM