Hello. Imi pare rau de problemele de sanatate, Lapo. Sanatate, ca-i mai buna decat toate,Va felicit ca v-ati apucat de treaba. M-am bucurat sa va citesc ieri.
Am ras sa lesin cu povestile voastre. Uitasem cat umor poti avea, Moatza!

Nu am mai tinut o dieta de 3 ani. De la 18 ani pana acum 3 ani am avut un mod de viata f atent in ceea ce priveste respectarea principiilor nutritionale pt o dieta sanatoasa. Iar primavara sau cand ma apuca tineam si cate o dieta sa mai dau jos cele adunate peste iarna. Cred ca le-am tinut pe toate care exista.

Pentru ca dupa 30 ani la fiecare cincinal s-au adaugat cate 5 kg care nu se mai dau duse usor.
Cel mai bine la mine au functionat (o singura data fiecare) 5 diete:
- dieta cu supa de varza (dat jos tot, vreo 7 kg cat aveam atunci in plus in - 21 zile).
- dieta lui Demiss Russos, dupa cartea cu acelasi nume (-7 kg - 45 zile)
- dieta de schimbare de metabolism de 13 zile, recomandata de naturopatul meu (-7kg )
- dieta recomandata de Dexter (-7 kg)
- dieta cu 7 zile fructe+ legume crude urmarte de 12 zile exclusiv sucuri la storcator (-7 kg) dupa documentarul "Gras, Bolnav si aproape mort".
Dupa toate dietele acestea m-am si mentiunut cel putin 1 - 3 ani, mai putin dupa ultima, pt ca am gafat grav dupa.
De luni am inceput si eu o dieta personalizata, am adaptat-o putin, ca sa ma incadrez la IF si ma bucur sa facem impreuna, sa impartasim aici, sa ne sustinem, ca asa sunt mai motivata.
Dieta mea are urmatoarele reguli, trips & tricks:
1. Alimente permise si structura meselor:
- mic dejun: ceai/cafea neindulcite, fara lapte sau alti aditivi. Apa.
- pranzul e masa cea mai consistenta, in cantitate generoasa si sunt 3 variante:
1. O farfurie la alegere dintre aperitive, felul intai sau felul doi, cu paine/mamaliga/orez/paste. Poti pune alaturi o salata sau legume. Combinatiile sunt libere (orice doriti) si nu exista gramaj sau calcule de calorii. Singura restrictie este sa nu combini cu fructe sau dulciuri. Mananca consistent si suficient pana te simti satula.Exemple: 1.1. mancare de mazare cu carne si o salata verde/ardei copti/sfecla + 2 felii de paine. 1.2. MBS cu carnati si costita/carne. 1.3. Paste/rizzotto/pilaf cu orice sos si ingrediente doresti. 1.4. Fripturi (de ce vrei si cate vrei) + legume, salata, paine/mamaliga+branza.
2. Fructe (se pot combina cu lapte de nuci/iaurt grecesc si o mana de seminte/nuci). Poti face smoothie, sau sa le mamanci ca atare.
3. Dulciuri
- cina: o farfurie de supa/ciorba cu carne si legume (fara paine/mamaliga).
2. Bauturi admise doar apa, ceai neindulcit facut in casa. Exclus alcool, bauturi acidulate, indulcite, din comert.
3. Intre mese, inceput de pranz si final de cina sa nu treaca mai mult de 8 ore, iar cina sa nu depaseasca ora 20:00.
4. Intre mese sau in afara lor nu se consuma/rontaie absolut nimic.
5. Amana tentatia putin. De orice ti-e pofta (daca azi a trecut masa de pranz) amana pana maine la pranz cand poti manca orice doresti si poftesti, dar fara sa combini mancarea cu fructe sau desert.
6. Incearca sa mananci cat mai curat (nimic procesat/cumparat care nu stii ce contine si legume/fructe/carne/oua/branza/nuci cat mai nechimizate, daca se poate... la noi nu exista garantii in acest sens, iar eu nu am gasit inca o sursa sigura de unde sa stiu ca iau gaina/porcul hranite cu boabe sau legume/fructe “nestimulate”).
7. Incearca sa bei 8-10 pahare cu apa /zi, circa 1 pahar/ ora (poti sa-ti pui alarma la ceas), cu exceptia +/-30 minute inainte si dupa masa/in timpul meselor. Ajuta sa nu-ti mai “pierzi mintile” de foame si pofte.
8. Incearca sa-ti faci un ritual al ceaiului. Alege un ceai bun-bun care-ti place, lejer (nu negru sau cu cofeina), pune-i si zeama de la o jumatate de lamaie (daca iti place) si savureza-l cu o jumatate de ora inainte sa te apuce foamea aia mare..., cand doar ce te “pisca” gandul la mancare.
9. Pentru a depasi “faza de platou” tine o zi cu fructe la masa de pranz. Cantarul va fi f. “de treaba” a doua zi.
10. F important sa nu fiti constipate. Faceti ce stiti ca functioneaza a.i. sa aveti macar un scaun in fiecare zi.
Vesti bune:
- e greu sa-ti schimbi obiceiurile alimentare, dar dupa 3-5 zile te obisnuiesti si-ti intra in reflex ce ai de facut. Disciplina este cheia oricarei diete in cazul in care aveti de dat jos peste 10-15 kg
- Dupa circa 3 saptamani nu mai reusesti sa mananci si seara decat rar.
- nu ai nici o restrictie, mananci tot ce doresti, cu exceptia alcoolului si a nu combina mancarea cu fructe sau dulciuri.
Prognostic, circa -20 kg in 4-5 luni, cu o scadere masiva in prima luna (circa 8 kg). Vedem acum live ....
Aceasta postare a fost editata de Daniella: 13 February 2019 - 05:38 PM