Forum Culinar: Postul intermitent sau intermittent fasting - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Postul intermitent sau intermittent fasting -dupa specialisti, un mare succes!-

#341 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2019 - 09:58 PM

Vezi postareaFoxyy, la 25 February 2019 - 08:15 PM, a spus:

Daniella, multam pentru explicatii. Cand am citit integrale, ma gandeam la cereale, dar am zis sa intreb exact. Cat despre nivelul crescut de zahar in sange, am citit acum rapid o chestie - nu inseamna neaparat diabet.

pt prea putin! cu drag!
da, e foarte stufos subiectul si da, nicwlul xewaxur de insulina genereaza o multie de reactii si de simtomatologii pe care medicina clasica le trateaza doar ca efecte, fara sa trateze cauza (pt ca asa se invata in scoala medicala), si da, fara legatura directa /concomitent cu diabetul
cu cat ne informam/autoeducam mai mult, cu atat ne desteptam mai mult, importanta ramane selectarea veridicitatii surselor

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#342 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2019 - 10:09 PM

Vezi postareaWowerful, la 25 February 2019 - 09:43 PM, a spus:

Daniella, mie imi place ideea de keto de nu mai pot. Tind spre keto, am zile cand respect dar sunt si zile in care depasesc limita de carbohidrati. Nu sunt foarte organizata si mai am si probleme personale ca mai tot omul de rand.

Dieta ketogenica presupune trecerea organismului de la consum de energie din carbohidrati la consum de energie din grasimi ( sugar burner to fat burner). Nu este un proces usor si trebuie determinare. Foarte multe persoane pot chiar opune rezistenta pentru ca ani si ani de zile tot s-a spus ca baza piramidei nutritionale e formata din grane. Si stii ce sperie mult- grasimile, pentru ca tot timpul s-a zis ca untul nu e sanatos, ca ouale nu sunt sanatoase ca grasimea animala nu e sanatoasa. Tu spuneai pe undeva ca in casa consumati un pachet de unt pe an- ce sursa de grasimi sanatoase folosesti? Sunt doar curioasa- la mine se consuma un pachet de unt la 3-4 saptamani.


da, ca sa rezisti si sa nu mai pofte si nevoia de rontaiala ei spun sa incepi cu grasimi (bune) dupa care sa bagi un lighean de salata/legume (cele mai bune sunt cele verzi)
eu eram de muuulti ani neprietena cu carbohidratii si cu glucidele, sarcina m-a destabilizat. De "poftele" de glucide am scapat in mare parte, daca nu am probleme de alea personale de care pomeneai si tu, hai sa le zicem emotionale, cred ca e mai potrivit. Cu carbs sa vedem cum se aliniaza planetele. Mai trebuie sa urmaresc din video-urile lor, pentru ca ma motiveaza mult cand inteleg mai bine problema, cat si alternativele. Exista si retete de paine/paste/cocaturi, cat si de dulciuri keto etc
am descoperit doar acum 1 an sau 2, nu mai stiu sigur (Stiu ca ii povesteam lui dex, poate el care e mai riguros stie) si chiar ma convinsese dupa ce am urmarit intr-una vreo cateva sapt o multime de video. Am avut o tentativa, dar nu am izbutit sa ma tin atunci de treaba. Acum simt ca am determinarea necesara, ca asta e problema, cel putin asa functionez eu: am un moment cand spun: gata! acum fac eva pentru sanatatea si binele meu, adio pofte. In tinerete mi se intampla cel putin o data pe an, in fiecare primavara, acum mai rar mai am atata forta/ambitie/determinare. Ma bucur ca sunt intr-una din perioadele acelea si sper sa ma tina pana imi ating obiectivul si intre timp sa devina un mod de viata, pentru ca asa cum spuneam la inceput, IF + KETO nu este o dieta, ci un pattern de urmat mereu (nu stiu sigur cum se traduce pattern in contextul asta, model/program?
aveti post keto?
ai avut "in ochi" informatia ca e f important pentru rezultate sa bei zilnic apa cu lamaie sau apa cu otet din acela din cidru de mere crud? darca e pericol la smaltul dintilor. ai experienta cu asta?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#343 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2019 - 10:14 PM

Foarte multe persoane pot chiar opune rezistenta pentru ca ani si ani de zile tot s-a spus ca baza piramidei nutritionale e formata din grane.
cat adevar! si multe alte programe, ca grasimile ingrasa etc Eu recunosc ca aveam implantat adanc programul cu grasimile ingrasa (alegeam o ceafa de porc de fiecare fir de grasime!!!), dar cum am mai relatat, acum 2 ani mi-am declarat ca imi eliberez mintea de absolut tot ce am "invatat" pana acum, de toate limitarile si o tin deschisa pentru informatia care rezoneaza in prezent cu inima mea. Noi nu mai traim oricum ca si bunicii nostri, nu mai gasesti de ex porumb nemodificat genetic si nici hrana naturala. Asa ca astea cu asa au trait si bunicii nostri, cu x si y si z aliment, la mine nu mai functioneaza. Sorry


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#344 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 February 2019 - 10:24 PM

doctorul cu PhD spune ca piramida este forte folositoare dar trebuie intoarsa cu capul in jos 🙃 :love7:
cica la crearea piramidei s-a lucrat cu lobby de la firmele interesate, nu cu doctori

#345 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 February 2019 - 10:31 PM

Vezi postareaDexter, la 25 February 2019 - 10:24 PM, a spus:

doctorul cu PhD spune ca piramida este forte folositoare dar trebuie intoarsa cu capul in jos 🙃 :)
cica la crearea piramidei s-a lucrat cu lobby de la firmele interesate, nu cu doctori

Chiar zilele astea am auzit de studiul facut prin anii '60 -'70, in urma caruia s-a decretat ca grasimile duc la colesterol, boli de inima, ficat..... Tot tacamul. Ei, se pare ca treaba nu statea fix asa. Ba nitel altfel. Nu era vorba de grasimi, ci de zahar.....
Dar, marii producatori de zahar au intrat rapid pe fir si s-a rezolvat problema. Si uite ca vreme de juma' de veac s-a invinovatit biata slana pentru infarcturi si alte bucurii.. :love7:

#346 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 February 2019 - 10:31 PM

Hey, girlz!
In primul si in primul rand felicitari celor care au inregistrat lipsuri la cantar!!!

Foxyy si Alpha: Imagine postata
Eu prea multe nu am de raportat, saptamana trecuta am cam mancat de maxim doua ori pe zi si m-am straduit sa tin pauza de 16 ore ceea ce nu imi iese mereu. Greu tare! Aseara insa am lasat garda jos si a consumat alcool, porumb popcorn, sare si si ciocolata, ceea ce s-a aratat nemilos nu dpar la cantar dar efectiv se vedea dimineata la incheieturi cat eram de umflata.

Astazi am mancat doar doua felii de toast dimineata cu ceva unt si acum, seara niste pepene galben.

In ce priveste kilogramele si si centrimetrii, sunt mai multe, mai ales din cauza de alergat. Se stie ca abia dupa cam 4-6 saptamani incepe sa se produca scaderea in greutate la cardio. In orice caz, simt ca imi lipseste energia la cardio si trebuie neaparat sa ma disciplinez cu mesele.

Partea proasta e ca tratamentul medicamentos de acum influenteaza totul foarte tare si nu in directia pozitiva, din pacate...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#347 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2019 - 10:40 PM

consum atat grasimi animale, cat si vegetale:
ulei de masline extravirgin cumparat din Grecia sau Italia, pe cat posibil de la mici producatori,
avocado,
ulei de canepa extravirgin (dar in cantitati mici, ca are un gust mai dificil chiar si pt mine, care mananc psihologic usor cand stiu ca ceva face bine, basca pretul),
ulei de cocos extravirgin,
ghee,
carne (si cea slaba are in medie peste 50% grasime), peste gras, acum liber si la orice grasime vizibila animala: slaninuta, costita, carne impanata pe care le-am evitat atatia ani. Stiu ca astea intra si la proteine, dar si la grasimi bune.
Nu-mi mai vin acum altele in minte. Lactatele de tipul lapte, iaurt/kefir/ayran/sana/smantana/lapte le evit (fara sa elimin de tot), pentru ca imi pica rau. Cu untul nu am reconsiderat inca situatia de pe vremea cand refuzam orice grasime, o sa il iau in considerare. Dar eu nu fac sosuri si pdulciuri decat rar, asa ca nici nu stiu la ce sa il folosesc.
In schimb de la branzeturi nu ma abtin, adica mananc parmiggiano (in casa am mereu din cel mai bun, maturat 36 luni), mozzarella, caciocavallo, provolone si altele similare, feta, unele branzeturi proaspete gen gorgonzolla, ocazional si cele frantuzesti din lapte crud, care put... Imagine postata
cred ca noi care am tot fost preocupate de multi ani de subiect, avem oarecum un traseu comun...
tu ce grasimi sanatoase consumi?
cati ani si ce inaltime ai tu, wow?
eu am 46 ani, sub 1.60 m (nici nu stiu sigur cat, cam 1.57 m intuiesc) si acum circa 63-64 kg, la 8 ani dupa sarcina.

Vezi postareaDexter, la 25 February 2019 - 10:24 PM, a spus:

doctorul cu PhD spune ca piramida este forte folositoare dar trebuie intoarsa cu capul in jos :)
cica la crearea piramidei s-a lucrat cu lobby de la firmele interesate, nu cu doctori


sunt perfect de acord! asa cred si eu

Vezi postareaFoxyy, la 25 February 2019 - 10:31 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 25 February 2019 - 10:24 PM, a spus:

doctorul cu PhD spune ca piramida este forte folositoare dar trebuie intoarsa cu capul in jos :)
cica la crearea piramidei s-a lucrat cu lobby de la firmele interesate, nu cu doctori

Chiar zilele astea am auzit de studiul facut prin anii '60 -'70, in urma caruia s-a decretat ca grasimile duc la colesterol, boli de inima, ficat..... Tot tacamul. Ei, se pare ca treaba nu statea fix asa. Ba nitel altfel. Nu era vorba de grasimi, ci de zahar.....
Dar, marii producatori de zahar au intrat rapid pe fir si s-a rezolvat problema. Si uite ca vreme de juma' de veac s-a invinovatit biata slana pentru infarcturi si alte bucurii.. :love7:

treaba sta pe dos! colesterolul tocmai vine sa repare vasele de sange "zgariate" . Aveam un articol, l-am mai postat acum cativa ani la o contradictie pe alt topic de la sanatate ... o sa-l caut
de aceea e musai de consumat exclusiv sare naturala, de salina, fara nici un adaos

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 25 February 2019 - 10:56 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#348 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 February 2019 - 10:43 PM

Vezi postareaWowerful, la 24 February 2019 - 03:10 AM, a spus:

Lori, m-ai întrebat de măsurători dar nu găsesc postarea ( dar scriu si de pe telefon, așa ca-s mai chioara).
Acum am măsurat:
Talie- 75cm,
Fund - 108cm
Șold, circumferință picior - 61cm
Pulpa - 36cm
Glezna, partea ce mai subțire - 22cm

Azi 16 ore de post, acum am început unul nou de vreo ora.
Nu știu dacă asta din seara asta o sa fie de 16 ore. Maine avem zi plină și plecam de dimineața pe coclauri..

Daniella, ai început sa folosești aplicația? E de ajutor la tine?




Wow, ultimele mele masuti inregistrate au fost in vara lui 2017 cand alergam serios, faceam cam o ora si cam 8 km si prima jumatate de ora fara pauza/mers alert.

  • Talie: 86
  • Solduri, imediat sub talie: 100
  • Sold/circumferinta picior: 70
  • Pulpa: 41


Eu nu m-am mai urcat pe cantar de multa vreme pentru ca stiu ca m-ar enerva sa vad numar mare de kilograme. Si cand alergam puternic, de cel putin 4 ori pe saptamana aveam cu siguranta peste 70, dar toata lumea imi spunea ca arat foarte fit si ma intreba daca ma antrenez pentru maraton...Imi doresc sa revin la cele 67 de kilograme cu care eram foarte foarte multumita...

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 25 February 2019 - 10:45 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#349 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 February 2019 - 10:47 PM

Maine, dupa ce vin de la fizio si sport imi actualizez masuratorile.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#350 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2019 - 10:58 PM

aa si grasimi din seminte si nuci crude

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#351 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 February 2019 - 11:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 February 2019 - 10:40 PM, a spus:

treaba sta pe dos! colesterolul tocmai vine sa repare vasele de sange "zgariate" . Aveam un articol, l-am mai postat acum cativa ani la o contradictie pe alt topic de la sanatate ... o sa-l caut
de aceea e musai de consumat exclusiv sare naturala, de salina, fara nici un adaos

De sare nu am auzit sa strice arterele / venele. Cata sare mananci, ca sa iti zgarii vasele? 😳 O avea sarea nisip si alte porcarii, dar nu o mananc ca pe paine.....

#352 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 25 February 2019 - 11:15 PM

Sarea este absolut esențială pentru organism. Sarea de ocna sau sare Himalaya sunt ideale pentru conținutul lor de magneziu. Sarea cea mai buna pentru consum pare a fi sarea care provine din bazinele fostelor mari. Ultima data mi-mi adus sare de Ocna din România :)

Nu știu cum e acasă cu sarea din comerț, dar aici are adaos de dextroza, adică de zahar plus ceva silicat de calciu și iodat de potasiu.

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 25 February 2019 - 11:47 PM


#353 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 February 2019 - 11:16 PM

eu am citit ca studiul ala în care grasimile mareau colesterolul și ne omorau, era sponsorizat de aia care fabrica Lipitor - medicament pentru colesterol
si eu maninc unt, pe piine, in ragu, in piure, peste paste
carnea slaba de vita are numai 15% grasime
și porcul are putina grasime, muschiuletul, nu slana...

#354 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 February 2019 - 11:48 PM

Eu mananc unt, margarina am exclus-o in totalitate de cel putin 15 ani. De asemenea, raman fan de ulei de floarea soarelui, cel de masline il folosesc in special la mancarurile italiene ori imi place sa il mananc pe felie de paine, in loc de unt. In rest, nu prea iau alte uleiuri, eventual de miez de nuca pentru salate pentru ca ii da aroma. Am cateva expirate de susan, de avocado etc. Eu la astea ma limitez.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#355 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2019 - 11:49 PM

Vezi postareaFoxyy, la 25 February 2019 - 11:00 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 25 February 2019 - 10:40 PM, a spus:

treaba sta pe dos! colesterolul tocmai vine sa repare vasele de sange "zgariate" . Aveam un articol, l-am mai postat acum cativa ani la o contradictie pe alt topic de la sanatate ... o sa-l caut
de aceea e musai de consumat exclusiv sare naturala, de salina, fara nici un adaos

De sare nu am auzit sa strice arterele / venele. Cata sare mananci, ca sa iti zgarii vasele? 😳 O avea sarea nisip si alte porcarii, dar nu o mananc ca pe paine.....


scuze, deci informatia o mai gasesc pe wikipedia doar atat, nu mai gasesc si partea cand colesterolul vine sa repare fisurile pe artere (nu din cauza sarii, am gresit iar Imagine postata )
Colesterolul (C27H46O) este un alcool, având la bază sterol, identificat în membrana celulară şi în ţesuturile organismului şi transportat în sânge. Termenul provine din grecescul chole (bilă) şi stereos (solis) plus sufixul „ol”, fiind identificat în calculii colesterolici în anul 1784. De regulă, el nu se absoarbe prin alimentaţie, ci se sintetizează în organismul animal. Se concentrează la nivelul ficatului, măduvei spinării, a creierului dar şi la nivelul plăcii de aterom, conducând la ateroscleroză. Colesterolul are un rol important în organism, numeroase procese biochimice avându-l drept precursor. Hiperproducerea de colesterol (cel din lipoproteine de mică densitate) este asociată cu afecţiuni vasculare: accidente vasculare cerebrale, cardiace, oculare ş.a., periclitante pentru viaţă.

Termenul tradiţional de colesterol sanguin se referă de fapt la 2 tipuri de lipide:

  • LDL (low density lipoprotein) lipoproteine cu densitate mică aşa numitul colesterol “rău”
  • HDL (high density lipoprotein) lipoproteine cu densitate mare
Este important de menţionat că LDL şi HDL nu reprezintă colesterolul în sine, ci proteina care transportă colesterolul. De asemenea, 80% din celule sunt produse din colesterol. Încă un lucru important, celor cu arsuri grave le este dat sa mănânce pana la 20 de oua fierte tari. Numai colesterolul poate genera şi reconstrui într-un timp foarte scurt celule foarte sănătoase.





cu renunatarea la consumul de sare, care se recomanda in medicina clasica pentru cazurile de hipertensiune, conexiunea era ca sarea nu face rau in caz de hipertensiune, decat in masura in care sarea de bucatarie folosita pe toate gardurile (orice produs prelucrat din magazin) zgarie si mai tare vasele de sange in locurile unde sunt deja mici fisuri, dar acel articol din pacate nu mai reusesc sa-l gasesc acum. Scuze, de eroare Imagine postata


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#356 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 12:04 AM

Vezi postareaDexter, la 25 February 2019 - 11:16 PM, a spus:

eu am citit ca studiul ala în care grasimile mareau colesterolul și ne omorau, era sponsorizat de aia care fabrica Lipitor - medicament pentru colesterol
si eu maninc unt, pe piine, in ragu, in piure, peste paste
carnea slaba de vita are numai 15% grasime
și porcul are putina grasime, muschiuletul, nu slana...

ca toate stirile astea, care incep cu cercetarii din x parte a lumii (unde de obicei e un centru universitar medical puternic) au decoperit ca ...

posibil sa fie nivelul de grasime la carne macra de vita, ala de care spui (la musshci de wagyu probabil Imagine postata ) , nu-mi mai amintesc cu precizie datele pt fiecare animal in parte, ideea e ca, inclusiv in carne slaba in care grasimea nu e vizibila, exista un procent destul mare de grasime "acunsa", dar care nu este nesanatoasa, in mod special daca animalul e grass feed (spune tu te rog cum se traduce asta? hranit natural la sol, inteleg eu, nu de crescatorie, fiindca termenul e folosit pt orice fel de carne, nu doar rumegatoare)

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 February 2019 - 11:48 PM, a spus:

Eu mananc unt, margarina am exclus-o in totalitate de cel putin 15 ani. De asemenea, raman fan de ulei de floarea soarelui, cel de masline il folosesc in special la mancarurile italiene ori imi place sa il mananc pe felie de paine, in loc de unt. In rest, nu prea iau alte uleiuri, eventual de miez de nuca pentru salate pentru ca ii da aroma. Am cateva expirate de susan, de avocado etc. Eu la astea ma limitez.


untul de la vaca grass feed e foarte sanatos si se pare ca nu ala e cel care ne ingrasa. Sosurile, prajiturile facute cu el Imagine postata
eu folosesc 98 % ulei extravirgin de masline si la gatit si la salate (prajeli nu fac)
margarina bleah, n-am mai consumat de la mijlocul anilor '90, dupa ce la inceputul anilor post comunisti ne cotropisera cu Rama si vegeta ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#357 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 February 2019 - 12:25 AM

Scriu aici, nu cred ca avem vreun subiect dedicat si nici nu cred ca are rost sa deschid acum eu unul. Tot vorbim de studii, ce si cum sa mancam....

Din varii motive, mi-a cazut sub labute subiectul diabet. Am discutat cu diferite persoane, am citit si eu diverse pe net si mi-a sarit in ochi nenea Mosley. Dr. Michael Mosley.
Nenea asta, ca sa scurtez povestea, zice asa: e mai sanatoasa grasimea, fata de zahar. Mai bine mananci unt, in loc de zahar.
In plus, el sustine ca poti manca legumele si fructele cum vrei - crude, fierte, amestecate cu orice altceva, pasate.... Dar nu suc!! Mananci, pana la urma, tot fructul / toata leguma. Pulpa are fibre, iar sucul are zahar. Bei numai suc = bagi zahar. Mananci doar pulpa, e acceptabil, dar nu recomanda nici asa. In acel suc se gasesc si o parte din vitaminele si mineralele acelui fruct. Sau leguma.

#358 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 12:38 AM

din ce am studiat si eu in ultima perioada, tot ce zice este in cea mai mare parte adevarat, totusi cred in dieta exclusiva cu sucuri verzi (preponderent legume), care datorita nivelului mare si rapid de digerabilitate si de absorbtie a nutrientilor in sange, pune organismul pe repaus (nu mai consuma energia pt digestie), dandu-i astfel timpul sa se curete, sa elimine toxinele, partile afectate si sa se declanseze procesul de autovindecare, care nu prea are cum sa aiba loc pt ca noi bagam la ghiozdan non-stop: 3 mese si 2 gustari sau poate 3 mese si alte 3-4 rontaieli pe zi (am tinut-o si eu 12 zile si m-am simtit exceptional, singurul inconvenient a fost o senzatie puternica de friiiig + multa munca la legume si la spalat storcatorul, incomoda ... toata afacerea ... ). Eu ma bucur de cate ori catadicsesc sa fac si sa beau un suc la storcator, dar nu il beau ca si completare/pe langa la o masa, ci in loc de o masa.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#359 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 12:50 AM

am vazut si eu mare parte din videourile lui, pe ale Dr Robert Morse N.D, Eric Berg D.C. etc
toti povestesc despre nivelòul de insulina, care afecteaza functionarea glandele suprarenale etc ... de unde apar apoi un intreg ciclu de afectiuni
fiecare ia si explica fiecare boala care e cauza pe care o poti indeparta, nu cum sa tratam efectele
e un domeniu atat de interesant ca am avut o perioada ca nu ma puteam opri din a afla mai multe ...
toti de fapt vb despre "keep it simple!, cu alimente simple si combinatii simple, metode usoare de gatire, cat mai natural
ne-am obisnut noi in epoca moderna cu prea multe complicatii in alimentatie ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#360 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 February 2019 - 12:55 AM

eu nu mai beau suc deloc din două motive
- doctoru' cu PhD spune că mincarea trebuie mestecata nu bauta (daca mesteci trimiti semnalul de satietate in linie dreapta :) )
- la un pahar de juice, verde sau tehnicolor pui de 3-4 cantitatea pe care ai minca-o. mi se pare prea mult. mai bine maninc o salata decit sa beau 3

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi