Daniella, la 26 February 2019 - 08:04 AM, a spus:
Multi ani sanatosi inainte! Stai f bine.
Povesteste-mi, te rog, cum e cu fructele la keto, ca-mi scapa complet acum aspectul, pentru ca nu pornisem chiar cu keto in experienta asta, dar ma adaptez pe parcurs.
Nuci, seminte mananci? In ce combinatii e voie la keto.
Aveti un topic cu retete keto? Am vazut ieri dandu-ma pe net ca exista faina fara carbohidrati. Nu stiam.
Multumesc
Multumesc! La fel iti doresc si tie.
Fructele sunt un mare NU in keto. Singurele care sunt acceptate sunt cele din categoria berries: zmeura, mure, capsuni, afine - DAR in cantitati limitate si nu in fiecare zi.
Fructele au un continut destul de ridicat de zahar si carbohidrati si pot fi o problema daca dieta keto este tinuta in scopul vindecarii sau tinerii sub control a unor afectiuni ca de exemplu rezistenta la insulina.
Insa pentru o dieta mai degraba low carb decat keto se admite mai mult: prune, kiwi, cirese, clementine, piersici si mai rar pepene rosu.
Pare greu si suna impotriva a ceea ce ni s-a zis: fructele sunt bune pentru sanatate. Dar si fructele de astazi nu sunt ca cele de acum jde de ani. Ca tot vorbeam de "modificari genetice"- soiurile s-au alterat intentionat cu scopul de a creste nivelul de dulce al fructului si implicit continutul de zahar si carbohidrati.
Accesul la orice fruct pe toata durata anului este iarasi ceva anormal. In trecut fructele veneau in sezon si se mancau in sezon.
Nuci si seminte mananc dar dupa cum imi vine. Keto e permisiv la seminte si nuci dar se atrage atentia ca nu toate semintele si nucile sunt keto conforme- exemplu: fistic, castane, caju ( doua din ele imi plac tare- caju si fistic

)
Iar topic cu retete keto nu avem. Dar daca folosesti Pinterest gasesti cate vrei si mai tot ce vrei.
moatza, la 26 February 2019 - 10:56 AM, a spus:
[te si miri c-am reusit sa supravietuim.
io zic s-o luam mai relax si-aici. si ce se potriveste unuia, nu-i ptr toti.
Am supravietuit pentru ca ne adaptam la orice situatie.
Cand eram copil aveam un apetit cam mare. Asa imi spuneau parintii si ma certau ca mananc mult.
Ei stiau ca nu fac bine ce fac, dar nu au avut educatia sa imi explice de ce nu e bine sa mananc direct din frigider si ca la adolescenta o se schimba multe cu mine si corpul meu.
Mai tarziu m-am autoeducat dar am avut de suferit- maica-mea ma "alinta" cu apelativul de "ursoaica"..
alpha, la 26 February 2019 - 01:58 PM, a spus:
Nu stiu care sunt regulile in alta parte, dar aici nutritionist se poate numi orice nea omu'. Dietetician e ala care are scoala si poate fi tras la raspundere daca greseste
Nutritionistii pot fi calificati, si sunt "registered nutritionist", dar nu este o meserie reglementata prin lege, deci oricine se poate auto-intitula nutritionist. La fel si in UK.
In alta ordine de idei, ieri am mancat intre 6pm si 7 tocanita de ciuperci, piure de cartofi, morcovi, pastarnac si sfecla murata.
Trebuie sa ajung la -1kg pe saptamana. Este absolut posibil, daca fac ce trebuie. Azi imi fac cartofi la cuptor cu halloumi (ca mi-a pofta de cand a deschis Adriana subiectul) si salata
Aici e strict cu nutritionistii- dau examene si isi reinoiesc licentele periodic DAR nutritionistii care vor sa stea in paine trebuie sa propovaduiasca principiile nutritiei "clasice". Am auzit de nutritionisti care au cedat licenta pentru ca ceea ce trebuiau sa le spuna clientilor nu era in linie cu ce credeau ei ca este sanatos- gent ce vorbim noi- low carb, high fat, moderat protein.
Stiu ca exista un program- o scoala de 9 luni si se poate capata licenta de
Nutritional Therapy Practitioner (adica terapist de nutritie?). Oricine care are o diploma de facultate (si banii sa plateasca), poate urma cursurile astea.
Sincera sa fiu nu stiu cat de buni sunt. Nu am consultat niciodata un nutritionist sau un terapist...