Yelleu, ladies!
Ok, am incercat sa citesc TOT! Fratioareeeeee, dar scrieti! Apai, asa va vreau!
Am incercat sa citez mai multe posturi, respectiv crampeie de posturi ca sa raspund, insa stiind problema cu prea multe citate, prea multi zambilici in citate, bla, bla, mai bine scriu asa:
@ Daniella: Daca am inteles ceva eronat, atunci sa ma tragi de manecuta, te rog!
Ideea principala e ca tu de la 18 ani te tii sub observatie, te panichezi ca ai luat 5 kilograme (nu as spune ca brusc...sincer) , ai vrea la peste 40 sa ai ca la 18...47 de kilograme si tinzi sa crezi multe chestii de pe net, gen formule de grautate ideala...
Dani, eu nu am avut variatii de greutate de 5 kilograme in sus...ci de la cincisprezece in sus!!! Nu o singura data in viata, ci de cel putin trei ori, cu repercusiuni considerable asupra felului in care imi arata pielea, care, ba da, reflecta fidel constructia genetica. Sigur, este alegerea ta daca vrei sa iti investesti pretiosul timp liber in aprofundarea diverselor studii si opinii de pe net, insa, crede-ma: you can't beat genetics, baby! Never, ever! In ce ma priveste, am ajuns in sfarsit sa imi dau seama ca luarile mele si scaderile masive in greutate au de a face direct si puternic cu ce am trait in special in perioada copilariei si adolescentei si este o reactie a creierului si inimii la eventualii factori de stres prin care treci. Nu stiu daca ai fost vreodata la un nutritionist, dar daca ai senzatia ca te hranesti necorespunzator, du-te si vorbeste cu unul competent si, mai ales, poarta niste conversatii realiste si oneste cu tine insati si afla ce anume te-ar fi putut declansa aceast autocontrol, care se reflecta iar in dorinta ta puternica de a fi la peste 40 ca la 18...Si, daca tu crezi ca ar ajuta, iti recomand sincer sa vorbesti si cu un psiholog. S-ar putea sa faci niste descoperiri uimitoare in tine
Ai investit foarte foarte mult timp in citit multe surse si scrieri de tot felul pe aceasta tema. Iti dau un sfat cu totul sincer, din inima si bazat numai pe experienta personala: investeste mai bine din timpul asta, macar de doua ori pe saptamana in miscare, intr-una organizata, caci, se vede, ai nevoie de control si functionezi bine sub supraveghere. Sunt ATATEA feluri de miscare si crede-ma, iti spun iar din toata inima, si cel mai mare couch potato gaseste pana la urma placere intr-un anumit tip de sport. Dar, propriul tau Schweinehund (cainele-porc, daca e sa traduc mot-à-mot din germana, adica ala care locuieste in capsorul fiecaruia si umbla mereu numai cu nu in brate) trebuie sa ti-l invingi singura.
YOGA este un sport extraordinar pentru cei care nu sunt mari fani de iesit afara, de sport de rezistenta/anduranta de sport de forta, ca sa nu mai spun ca ajuta ENORM la slabit (lucru stiu de foarte putini este ca poate fi mult MULT mai extenuant decat un jogging) si te ajuta sa iti pui gandurile si eu-l interior in ordine.
Dani, fa-ti un bine si incearca! Insa tine minte ca trebuie sa iti dai o perioada de proba de cam doua luni.
@Wowy: 165 am si eu si cu mult mai multe kilograme decat tine. 65 cred ca am avut ultima data in liceu. Cea mai mica greutate de atunci am avut-o de doua ori: cand mi-am pierdut bunica si cand m-am despartit de ceea ce am considerat mereu a fi iubirea vietii mele. Cea mai mare greutate am atins-o cand treceam prin cea mai urata perioada a vietii mele...care sper sa ramana cea mai urata si din care inca ma mai mult sa ies. Aproape 90 de kilograme. Nu stiu sa fi reusit sa fi coborat in ultimii ani sub 70 si, cum am spus, nu mai am de un an si ceva cantar. Insa lumea spune ca nu mi-ar da, mai ales ca am facut sport asiduu aproape doi ani de zile neintrerupt, cardio de cel putin 3 ori pe saptamana. Corpul nu a vrut sa isi elibereze singurul scut de aparare si gata. Asa ca am decis sa il las in pace. Cand o sa ies la liman si o sa stiu ca sunt safe, atunci si el se va ajusta. Daca tot spui ca ai facut bebe mai tarziu , asadar esti la o varsta la care oricum metabolismul e un altul, si ai greutatea de 65 de kile, pai , draga mea, crede-ma stai FOARTE bine!