Nu am pregatire medicala, nu stiu unde sa caut / verific studiile facute de unul sau altul si nici unde sa am confirmarea ca individul cu pricina e medic sau blogger.
Am citit / auzit atatea pareri legate de un singur subiect, ca nu mai stiu ce sa cred. Si care e mai medic decat altul.
Unii sustin ca studiul X, facut de medicul Y e cel mai cel. Altii, sustin ca Y e un sarlatan, ca are 8 clase, ca studiul fu facut pe 3 babe si-un caine, ca..... Si ca, dimpotriva, medicul K dovedeste ca asa si pe dincolo (si fix pe dos), in studiul nu-stiu-care.....
Si uite-asa stau si ma intreb cate medicini exista. Si cum de isi permit unii sa zica: de unde-si scot nutritionistii / medicii diplomele? Aia sunt habarnisti!!!! Sau: musiul ala e Neica - Nimeni, nu puneti botu' la ce spune el!!
Da' de unde stii ca aia sunt asa-numiti nutritionisti / medici? Cum ai aflat asta?? Nu ma refer la cei care scriu doar pe bloguri.
Personal, am fost la nutritionist. Medic. A studiat facultatea de medicina. A profesat o vreme. Am discutat diverse. Pentru ca mai apoi, pe varii forumuri, sa aflu ca omu' habar n-avea. Ca de fapt nu e asa, ca aia care sustin acele chestii sunt complet pe dinafara, ca nu stiu ce e aia medicina, ca....
Exemplu concret: fructele se mananca inainte de masa, pentru ca se digera mai repede in stomac. Daca sunt consumate la desert, pot fermenta, produc balonari, aciditate.... Cel putin asa sustin medicii cu care am discutat eu. Generalisti, nutritionisti, gastroenteorologi.
Sincer, mi se pare logic. Asa ca nu am scurmat prea mult dupa date, studii si alte detalii.
Pe de alta parte, multa lume sustine ca nu exista asa ceva. Toate alimentele stau acelasi timp in stomac. Ca e carne, ca e leguma, maslina ori fruct. Si ca aia de sustin altceva sunt niste sarlatani, care nu-si bazeaza spusele pe nimic, ca sunt asa-zis medici / nutritionisti, ca....
Eu, fara studii medicale, fara conexiuni cu studiile medicale, ce fac? Caut pe net. Si, ce sa vezi? Fix la fel. Unii zic ca asa, altii ca altfel. Studiul ala sustine ca da, studiul ala zice ca ba.
De unde si cum sa scot eu microscop si sa rezolv dilema??? 😳 Asa ca, merg pe ce mi se pare mie logic. Si na, logica mea nu e aceeasi cu a multora. Dar, in unele cazuri, aflu pe propria piele care-i treaba. Sau, am prieteni apropiati / rude, cu care discut.
Dar, daca ma depaseste problema, nu-mi permit sa zic: asa-zisii nutritionisti / medici.
Dexter, la 26 February 2019 - 12:55 AM, a spus:
eu nu mai beau suc deloc din două motive
- doctoru' cu PhD spune că mincarea trebuie mestecata nu bauta (daca mesteci trimiti semnalul de satietate in linie dreapta

)
-
la un pahar de juice, verde sau tehnicolor pui de 3-4 cantitatea pe care ai minca-o. mi se pare prea mult. mai bine maninc o salata decit sa beau 3
Corect! 😁