Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#181 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2019 - 05:12 PM

Moata ce imi place cum le zici :P !

Mai eu n-am inteles niciodata unde au domle atata loc in chioscurile astea "din colt" sa tina orice! Efectiv orice. Intr-un spatiu de 2 pe 2 reusesti sa gasesti orice, de la paine la rosii, cartofi, cafea, etc etc si tot ce-ti trece prin minte la chiosc este!
Asta vara ii ziceam mamii ca tre sa luam aia sau aia...si ea zicea cobor repede la chiosc ca are doamna! Chioscul langa bloc, mare noroc. Serios.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 February 2019 - 05:12 PM

#182 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 February 2019 - 05:14 PM

si aici sunt, nu chiar chioscuri, dar magazine mici - magazinul de colt. E un pic mai scump decat la supermarket, dar gasesti de toate. Si supermarketul e mai mic decat in alte parti Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de alpha: 26 February 2019 - 05:15 PM

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#183 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 26 February 2019 - 05:25 PM

Ani, merci!

Chioscul de la colt e la mine si sunt doua,unul intr-o camera a unei case de pe colt si unulla parterul inaltat al unui bloc, de tre sa urci pe 3 scari si-i zice "la scarita".

noi nu le frecventam ca face omu' toate cumparaturile de unde stie el, rar cand cumparam cate ceva de-acolo. De fapt a fost saptamana trecuta ca si-a facut fasole si n-avea dafin - cum sa faci fasole fara dafin, pai nu? deci chiar si dafin are.
au succes printre oameni varstnici sau fara masina, care nu se duc toata ziua la supermarketurile astea mari, situate de obicei la marginea orasului.
in plus, dau "pe caraiala", adica pe caiet, plateste lumea cand ia banii, salariul, pensia.
mai dau tigari la bucata - si nu e voie!
mai linge unul cate-o bere in prag.
copchii toata ziua-buna ziua se duc dup-o guma sau un corn, inghetata vara...
si-uite-asa!

#184 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 26 February 2019 - 05:29 PM

Vezi postareamoatza, la 26 February 2019 - 05:25 PM, a spus:

Ani, merci!

Chioscul de la colt e la mine si sunt doua,unul intr-o camera a unei case de pe colt si unulla parterul inaltat al unui bloc, de tre sa urci pe 3 scari si-i zice "la scarita".

noi nu le frecventam ca face omu' toate cumparaturile de unde stie el, rar cand cumparam cate ceva de-acolo. De fapt a fost saptamana trecuta ca si-a facut fasole si n-avea dafin - cum sa faci fasole fara dafin, pai nu? deci chiar si dafin are.
au succes printre oameni varstnici sau fara masina, care nu se duc toata ziua la supermarketurile astea mari, situate de obicei la marginea orasului.
in plus, dau "pe caraiala", adica pe caiet, plateste lumea cand ia banii, salariul, pensia.
si-uite-asa!

Pai asta vroiam sa zic, te salveaza cand nu ai ceva si iti trebuie neaparat si eviti in felul asta sa mergi cine stie unde ca sa iei cum spui tu de ex. foi de dafin.

#185 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2019 - 06:21 PM

Sint la supermarket si fac poze la gastronomie😂
Nu s-a înteles deloc ce am vrut eu sa zic 😥
Voi reveni 😁

#186 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 February 2019 - 06:22 PM

Cacaturile alea de segmente -niste inutilitati, ca de altfel multe altele din scoala romaneasca- mi-au fost atat de antipatice ca mereu imi aduceam aminte de ele si nici acum nu am scapat ori de cate ori lucrez cu o harta si trebuie sa ii vad scala...Imagine postata Culegerea aia pusa de Geany la topicul cu amintiri, aia cu alb si albastru...daaaaaaaa, cum credeati ca imi petreceam eu duminicile si vacantele de vara? Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#187 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 February 2019 - 06:33 PM

De aia imi lipseste mie Romania! Stiu ca sunt bube multe, dar iubesc sa merg la piata si iubesc oamenii de la tara!
Stiu ca si realitatea mea e deformata dar eu vad si parti pozitive. Nu stiu cat o mai dura cu Uniunea asta Europeana si alinierea la standardele ei.
Nu stiu daca e neaparat de rau dar eu vreau ca sa mai poata lelea Maria sa aiba vaca, tanti Ileana sa vanda oua si branza la piata...

In america am avantajul sa traiesc intr-o zona de coasta langa un oras mare si foarte divers. Zonele suburbane de langa orasele mari atrag oamenii bogati iar oamenii bogati au grija de cum mananca, cum arata si tin la sanatatea lor. Asadar sunt supermarketuri care ofera o varietate de fructe, legume si produse mai "curate". Exista doua tipuri de produse- cele normale si cela asa zise "organice"

In zonele sarace si/sau populatie de culoare, magazinele alimentare nu sunt atat de diversificate si au in general produse ieftine si de calitate indoielnica. In acele zone populatia e obeza, sufera de diabet si nu prea au sanse la mai bine. Este trist!

Si asa am ajuns sa imi vorbesc de rau tara adoptiva.

#188 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 February 2019 - 06:41 PM

cum de rau? zici de realitatea de acolo. nicaieri nu e perfect.

#189 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 February 2019 - 06:52 PM

Vezi postareamoatza, la 26 February 2019 - 06:41 PM, a spus:

Da, asa este.

Recent am avut o discutie cu niste colegi americani la a 2a generatie si am ramas cu un gust usor amar- ceva de genul ca nici nu ar trebui sa il invat pe fii-miu limba romana. Daca suntem in america, apoi engleza sa vorbim, ca asa au facut bunicii lor ( ca alta data sa spuna cum a fost el sa isi viziteze rude in Sicilia si nu intelegea nimic din ce ii ziceau aia :P ).

Eu ca emigrant nu ar trebui sa critic sau sa zic nimic. Am avut sansa sa vin aici si sa am o viata mai buna.
Daca nu imi place drumul e liber si pot pleca :P

#190 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 February 2019 - 08:34 PM

imi pare rau moatza ca te-ai suparat pe mine dar m-ai inteles total gresit, eu nu am vrut nici o secunda sa denigrez nici o tara
am vrut doar sa zic ca acu multi ani nu erau multe produse si erau toate proaspete, acum de cind cu globalizarea nu se mai poate avea acelasi lucru, e multa diversitate si putina prospetime
dar se pot cauta mici producatori cum fac eu si cum faci tu, si nu se poate sa nu te salvezi daca vrei asta, Daniella a zis ca nu mai sint tarani la piata, ea e de vina :P
si lapte de la vecina mea am luat si eu, doar stiti ca am facut si brinza, si daca ar mai fi trait saraca as mai fi luat, nu l-am platit evident cu bani ci cu dulciuri pe care ea nu le facea :P vai de viata ei saraca, in ce conditii traiau (voit, ca nu le lipseau banii ca sa si le imbunatateasca)
eu nu l-am baut si nu l-as bea nici acum dar asta e fluturasul pe care eu il am in cap
oua nu cumpar de la macelar pentru ca nu stiu cine e cel care i le aduce, orice mi-ar zice el, dar le-am mincat pe cele pe care mi le trimite mama prietenului lui Marco pentru ca o cunosc si stiu cum le creste
oare s-a inteles acu ce-am vrut sa zic?
apropo de chioscul din capatul blocului :P ma duc as'vara sa ii cumpar mamei ce ii trebuia, 2 cuvinte zic si tipa pricepe deja a cui fata sint desi nu m-a vazut in viata ei :P
si da, magazinase mici ca cel de la coltul blocului sint si aici, mai ales la tara dar si in cartiere, se numesc in limbaj neoficial evident "di tutto un po"

#191 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 February 2019 - 09:04 PM

ce-ai, tu? nu m-am suparat deloc! give me five!
am avut impresia ca zici ca suntem prea nostalgice dupa gustul adevarat alproduselor si ca ar tb sa acceptam situatia din teren - long story short.
iar eu am subliniat ca, cel putin la mine-n sat, nu e imposibil sa faci asta, mai ales ca noi, omu' in special, lucreaza cu f multi barbati de la tara ale caror neveste cu asta se ocupa, cresc animale si gradinaresc - win-win!
n-am de ce sa prefer lapte la cutie daca am alternativa mai buna, in opinia mea.
si carne, si branza, si oua - dar fiindca-s bune, cred ca mancam si mai mult :P
si ti-am mai zis una-alta despre vecinii mei si halatele lor de casa, bolta de vita si cocosii din curte - de-astea!

Dani, tu ce-ai inteles, baby?

#192 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 09:49 PM

Sincer, nici nu am inteles, pana nu ai raspuns tu acum. Initial, am citit prima fraza din postul Adrianei de 2 x si tot nu m-am dumirit.
Eu nu inteleg niciodata ca ar trebui sa ne fie ceva cu suparare, sau sa aiba unul sau altul dreptate, fiecare traieste alta realitate,
Cateodata, simt si eu o ruptura de perspectiva cu fetele de afara, in ceea ce priveste ancorarea in realitatea de azi, aici, exact in sensul in care ai spus si azi si mai denunazi la acelasi topic. Dar, asta e firesc, cum sa fie ancorate aici, acum? Azi, ele vorbesc de o Romanie a copilariei si adolescentei noastre care nu mai exista (decat in arealul moatzei) si despre o Romanie de vacanta. Pai in vacanta e usor, e diferit. Dar ce suparare sa fie in asta? Ar fi ciudat sa nu fie asa.
Eu chiar cred ca tot ce discutam pe aici e ca sa ne amuzam, nu ca sa ne suparam.

Eu de fapt am inteles asa:
-moatza face o naratiune pitoreasca a unui fragment de Romanie, care s-a oprit in timpul pe care il stiau si-l iubesc ele. - - Pt mine moatza are privilegiul de a trai parca intr-un film, intr-un cub de gheata si-i mai dau si premiul de cel mai mucalit forumist.
- eu sunt de vina ca nu gasesc produse de la tara :P
- caut aiurea micii producatori prin Bucuresti spre deosebire de 99% din populatia forumului, care-i gasesc si in urbea mea, de oriunde s-ar afla. Aham
- sunt invidioasa tare pe moatza, ca eu fac cu nervii capului de 15 ani pen'ca nu gasesc produse curate! dar curate pe bune, din gospodaria taranului, care le creste
responsabil, nu doar asa de pe campia autohtona
- o astept pe Adriana sa cumpere branza si de la vecina mea :P
- scriu iar de pe telefon si ecranelul in care scriu imi apare de 2 cm patrati, ma chiorasc cat pot si iar scriu balauri, ca nu vad si mai si sar tastele astea touch ca plosnitele din coriandru :P

Ce aveti dom'le de sunteti mereu asa suspicioase? Ba de una, ba de alta?

Dar eu cred ca nici Adriana nu a vb serios, doar a spus clar: este numai vina mea!

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 26 February 2019 - 10:03 PM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#193 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 February 2019 - 09:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 February 2019 - 04:45 PM, a spus:

Multumesc de interventie si de precizare: in orasele de provincie, sau cine are rude la tara.
In rest treaba nu e mai breaza ca in vest, dimpotriva e cerere mare si atunci se ofera si tot felul de fake-uri de branza care nu e branza, de legume/fructe in piata care sunt de la engross de la Turci, desi scrie pe toate intr-o veselie: sursa- DABULENI etc

A-propos de asta, iata niste date recente, din 2019, aici: http://www.mdrap.ro/...ului%202017.pdf M-a interesat in special raportul rural-urban:
8I.CONTEXT SOCIO-ECONOMIC GENERAL(rețea de localități, aspecte demografice și sociale)CARACTERISTICI ALE REȚELEIDE LOCALITĂȚI Conform Legii nr. 351/2001 privindaprobarea Planului de amenajarea teritoriului naţional –secţiunea a IV-a –Rețeaua de localități, oraşele sunt ierarhizate pe6 ranguri –din care 4 sunt specifice localităţilor urbane: rangul 0 -Municipiul Bucureşti, rangul I –11 municipii de importanţă naţională: Bacău, Braşov, Brăila, Galaţi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti şi Timişoara. Restul municipiilor sunt de rangul II, iar oraşele sunt de rangulIII.Rețeaua de localități din România prezintă o distribuție spațială echilibrată, dar este puternic polarizată de către București, care cuprinde în zona de influență peste trei milioane de locuitori. De altfel, pe o rază mai mare de 100 km, localitățileînregistrează dificultăți în păstrarea forțeide muncă tinere și specializate. Orașele care au înregistrat o dezvoltare puternică în ultimii 15-20 ani au fost acelea care beneficiază de o distanță consistentă față de București, aspect care le-a favorizat dezvoltarea unui rol de polarizare la nivel regional.Astfel, alte centre polarizatoare de anvergură, deși mai puțin extinse decât capitala, sunt Constanța, Timișoara, Brașov, Iași, Ploiești și Cluj-Napoca, cu aproximativ 500.000 de locuitori în zona de influență.Cu toate acestea, se semnalează încă un grad ridicat de hipertrofiere urbană,prin diferența dintre capitală și restul localităților urbane.La nivelul rețelei de localități, se remarcă absența unei categorii bine configurate de oraşe mijlocii, care ar fi avut un rol major în consolidarea nodurilor secundare ale rețelei șitransmiterea către întregul teritoriu a efectelor de dezvoltare. Astfel, din totalul de 320 de localităţi urbane:118orașe au sub 10.000 de locuitori;145 orașe au între 10.000 și 40.000 de locuitori;32de oraşe au între 40.000 și 100.000 de locuitori;14oraşe au între 100.000 și 200.000 de locuitori;11oraşe au peste 200.000 de locuitori.
Nu stiu de ce e asa imens scrisul cand pun citatul. Ideea este ca, in Romania , inclusiv in Bucuresti exista posibilitate de a manca organic daca intr-adevar doresti, exista si pentru buzunare mai modeste, nu e nevoie sa dai 10 US$ pe lapte adevarat. Ce e drept, iti ia ceva timp sa identifici potentiali furnizori si sa stabilesti o relatie de incredere cu ei, dar posibilitate exista. Costa timp si rabdare. In schimb, in tarile industriale, vestice, daca nu iti permiti, atunci esti un damnat, vei baga in tine mizerii. Lanturile de fast fooduri sunt de regula pline cu clienti apartinand unui anumit segment de varsta, in speta tineri si adolescenti care merg zilnic sa manance acolo si care provin, marea majoritate, din familii de conditie modesta/scazuta financiar si educational. Profitati la maxim de faptul ca inca puteti sa traiti mai aproape de natural decat noi, cei plecati. Si, dragilor, sa va spun ceva: pai stiti dupa ce tanjeste diasporeanul si la ce se gandeste cel mai des cand vine vremea sa mearga acasa? V-ati prins: la mancare! Mancare ca acolo, nu gasim nici in restaurantele cele mai de lux din vest. Gustul de acolo e adevaratul lux :P

Vezi postareamoatza, la 26 February 2019 - 05:25 PM, a spus:

Ani, merci!

si-uite-asa!

Eu, dac-as trai in tara si mi-ar permite timpul si veniturile, as incepe sa scriu despre aceasta cultura economica de "undergound". Este in intreaga lume asta.

Exact, fara masina. Si cat timp iti salveaza chioscul asta...nu zic, e urat, sincer e urat tare sa le vezi alandala, fara nici o noima , dar asta e vina statului -daca cititi articolul postat la topicul cu banii o sa intelegeti mai bine, cred - ca nu sprijina aceasta micro economie care nu este informala.

Eu, daca ma duc la cumparaturi pai ma duc cu listuta de acasa, pregatita inca de dinainte cu vreo trei zile, ba chiar am post-it pe usa si imi scriu cand mai constat ca s-a terminat una alta, ori daca vreau sa fac o anumita reteta, ca sa nu uit. Si inca am magazine gen Lidl sau Aldi lnga mine iar mai la 10 minute pe autostrada , un Rewe care e mai mare si mai variat, in caz ca vreau ceva mai fistichiu si am uitat. Dar, la nici unul din ele nu imi permit sa merg fara masina, pai mi-ar lua juma' de zi. Chiar si la Lidl care e aproape: pana am iesit , am urcat, ajuns acolo, parcat - 10 minute, cautat/cumparat si dupa aceea stat la rand...mai ales daca ai constatat ca ai uitat nush ce cand e ora de varf, apai stai la rand, alte 10 minute, pana te iesi de-acolo, pana ai plecat din parcare, gasesti parcare iar unde locuiesti, s-or mai dus 10. Un stres! Acasa, la mama, ori la sora mea - auleu nu am aia, piata e peste drum, la sora magazinel jos, e in complex nou, si magazinul nou. Tac-pac, in 10 minute avem daravela ne apucam sa facem, in 20 minute e blatul in cuptor sau mamaliga pe foc.

Ce sa mai spui de aia din SUA sau Canada ce distante trebuie sa parcurga ca sa ia ceva. Ori la Londra, daca vrei sa iei ceva din cartier, sunt multe magazinele si poloneze si deli si de toate. Cel putin o ora iti ia ca sa te misti de la punctul A la punctul B.

Vezi postareaWowerful, la 26 February 2019 - 06:33 PM, a spus:

De aia imi lipseste mie Romania! Stiu ca sunt bube multe, dar iubesc sa merg la piata si iubesc oamenii de la tara!
Stiu ca si realitatea mea e deformata dar eu vad si parti pozitive. Nu stiu cat o mai dura cu Uniunea asta Europeana si alinierea la standardele ei.
Nu stiu daca e neaparat de rau dar eu vreau ca sa mai poata lelea Maria sa aiba vaca, tanti Ileana sa vanda oua si branza la piata...

In america am avantajul sa traiesc intr-o zona de coasta langa un oras mare si foarte divers. Zonele suburbane de langa orasele mari atrag oamenii bogati iar oamenii bogati au grija de cum mananca, cum arata si tin la sanatatea lor. Asadar sunt supermarketuri care ofera o varietate de fructe, legume si produse mai "curate". Exista doua tipuri de produse- cele normale si cela asa zise "organice"

In zonele sarace si/sau populatie de culoare, magazinele alimentare nu sunt atat de diversificate si au in general produse ieftine si de calitate indoielnica. In acele zone populatia e obeza, sufera de diabet si nu prea au sanse la mai bine. Este trist!

Si asa am ajuns sa imi vorbesc de rau tara adoptiva.

Imagine postataImagine postataImagine postataDar in nici un caz nu o vorbesti de rau ci observi cu minte agera plusuri si minusuri si faci , instinctiv, comparatie. Sa nu te culpabilizezi ca verbalizezi lucrul asta! Sunt probleme reale si aici , de exemplu, aceste subiecte se regasesc si in programa scolara.

Vezi postareaWowerful, la 26 February 2019 - 06:52 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 26 February 2019 - 06:41 PM, a spus:

Da, asa este.

Recent am avut o discutie cu niste colegi americani la a 2a generatie si am ramas cu un gust usor amar- ceva de genul ca nici nu ar trebui sa il invat pe fii-miu limba romana. Daca suntem in america, apoi engleza sa vorbim, ca asa au facut bunicii lor ( ca alta data sa spuna cum a fost el sa isi viziteze rude in Sicilia si nu intelegea nimic din ce ii ziceau aia :P ).

Eu ca emigrant nu ar trebui sa critic sau sa zic nimic. Am avut sansa sa vin aici si sa am o viata mai buna.
Daca nu imi place drumul e liber si pot pleca :P

Data viitoare cand si daca vor mai face asa remarci, spune-le pentru ca vei continua in orice caz sa o faci , copilul tau fiind in orice caz in avantaj si mult mai bine echipat in cazul unei independece day :P Imagine postata El o sa stie sa se orienteze pe planeta pe care traieste si va avea abilitatea sa se integreze rapid si sa supravietuiasca in cazul unei emigrari fortate de imprejurari. Dar spune-le-o serios si grav, ca si cum tu ai sti deja ca independence day vine saptamana viitoare si-gur!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 26 February 2019 - 10:01 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#194 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 February 2019 - 10:17 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 February 2019 - 09:49 PM, a spus:

-moatza face o naratiune pitoreasca a unui fragment de Romanie, care s-a oprit in timpul pe care il stiau si-l iubesc ele. - - Pt mine moatza are privilegiul de a trai parca intr-un film, intr-un cub de gheata si-i mai dau si premiul de cel mai mucalit forumist.

auzi, da' sa stii ca exact asa sta treaba la mine.
e un sir de blocuri la bulevard care ascund un cartier de case.
sunt cateva vile - buzau gipsy style - romanizati, dar orishcat! - in rest case obisnuite de oameni asezati.
pai stiti care e marea mea placere? sa-mi beau primavara cafeaua cu fereastra deschisa si s-aud gainile vecinei de peste drum cotcodacind a oua proaspete. imi aduce asa o liniste imaginea asta cu sonor! am un flashback din copilarie, simt de fiecare data ca am mai trait momentul asta, candva, nu saptamana trecuta.
sau sa vad tricolorul arborat in visinul vecinului cu casa pe colt, ala cu "chioscul".

#195 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 February 2019 - 10:25 PM

Mai pun un articol pentru Daniella si Moata si ceilalti interesati de problema invatamantului in tara. Il puteti si asculta:

https://republica.ro...piii-zobisnuiti

Dani, tu esti din Bucuresti, corect? Ai avut legaturi cu provincia, ma refer la trai pe o perioada mai indelungata ori la rude vizite lungi, de la trei saptamani in sus, ma refer.

Romania este pitoreasca si este, inca , asa cum povesteste -cu mult talent! - Moata si da, in multe privinte este la fel ca cea pe care o stiu dintotdeauna :) Tocmai asta mi se pare fascinant si as vrea sa nu se schimbe...nu doar din motive nostalgice ci si geo-politice si economice foarte concrete :)
Nu stiu in care parte din Bucuresti locuiesti, dar, prietena mea cea mai buna din facultate...care lucreaza cu Kiss FM-ul si face naveta cu masina zilnic, sta intr-un sat in partea de nord, are cel putin 3 caini, vreo 5 pisici, gaini si ...capre. Stiu ca laptele si-l ia tot din sat de-acolo. Vrei sa-ti fac lipeala?

Vezi postareamoatza, la 26 February 2019 - 10:17 PM, a spus:

sunt cateva vile - buzau gipsy style - romanizati, dar orishcat! - in rest case obisnuite de oameni asezati.
pai stiti care e marea mea placere? sa-mi beau primavara cafeaua cu fereastra deschisa si s-aud gainile vecinei de peste drum cotcodacind a oua proaspete. imi aduce asa o liniste imaginea asta cu sonor! am un flashback din copilarie, simt de fiecare data ca am mai trait momentul asta, candva, nu saptamana trecuta.
sau sa vad tricolorul arborat in visinul vecinului cu casa pe colt, ala cu "chioscul".

Si mai rasuceste , cu iscusinta lingvistica , iar, cutitul in rana. Tu nu stii ce siretlicuri sa mai folosesti ca sa ma faci sa ma mut cat mai repede inapoi, zi ca nu Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 26 February 2019 - 10:23 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#196 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 February 2019 - 10:32 PM

Eu vreau sa va multumesc pentru participarea activa si cooperanta la topic! Tocmai asta am intentionat atunci cand l-am deschis, sa ne expunem perspectivele, sa povestim cum traim pentru a putea face comparatii si pentru a crea sisteme de referinta, pentru ca tara si oamenii de acolo au nevoie de ele!
Doar asa, doar prin informare si darea ei mai departe se declanseaza schimbarea. Nu subestimati efectul si apoi ecourile si influentele acestor contributii ale voastre. Nu, nu au un rezultat imediat si vizibil, dar va asigur ca se produce un efect si acesta va contribui, egal in ce masura, la schimbare (sper, in bine).

Asa ca, multumesc!
Fisier atasat  edc4c562a5d1c5f48cf2667e52b391c7.jpg (90.27K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#197 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 February 2019 - 10:32 PM

Vezi postareamoatza, la 26 February 2019 - 09:04 PM, a spus:

ce-ai, tu? nu m-am suparat deloc! give me five!

Fisier atasat  givemefive.jpg (9.65K)
Number of downloads: 0

#198 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 February 2019 - 10:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 February 2019 - 10:32 PM, a spus:

Tocmai asta am intentionat atunci cand l-am deschis, sa ne expunem perspectivele, sa povestim cum traim pentru a putea face comparatii si pentru a crea sisteme de referinta, pentru ca tara si oamenii de acolo au nevoie de ele!

eu de asta tot stau si scriu si fac poze prin supermarket :)
pentru ca mi-ar place ca, cind moatza va veni in vizita in Italia, sa se duca intr-un supermarket sa viziteze si sa-i zica omului, uite vezi aici e gastronomia care vinde asta aia, hai sa vedem acolo ce e... si tot asa
sau cind se va plimba pe strazile din Genova sa-i zica omului, hai sa mincam aici ca astia fac mincare buna locala ca la mama lor acasa :)

#199 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 February 2019 - 10:45 PM

- o astept pe Adriana sa cumpere branza si de la vecina mea :)

doar daca e fara lactoza :)
am cumparat iaurt si am facut poze la ingrediente special ca sa ti le arat ca au lapte in el :D da' tre sa ma duc in alta parte sa scriu

Lori, te rog fa-i lipeala lu Daniela cu prietena ta :)

#200 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 10:51 PM

Vezi postareamoatza, la 26 February 2019 - 10:17 PM, a spus:

se intelege din tot ce scrii ca e asa Imagine postata si de aceea am eu o invidie pe tine Imagine postata ... . Glumesc, nici una dintre noi nu cred ca ar schimba cu viata alteia, cu bune si rele incluse! vorbim... discutii ....ne amuzam, depanam amintiri... Dar, trezirea! Ne e mai bine unde suntem decat de partea cealalta a baricadei!
Dar pe de-o parte tu ai dreptate, cand spui ca fetele cred ca inca asta e Romania, sau ca asa e in mare parte din tara, sau ca asa mai e asa peste tot...
pe de alta, daca e sa o analizam asa dupa buchea cartii, Adriana are dreptate! si n-o spun ca m-as teme de facalet! Pt ca oricum eu sunt de vina pt tot Imagine postatasi imi asum responsabilitatea pentru asta!
Are dreptate, pt ca tu povestesti de produse naturale si cu gust autentic, facute ca alta data..., darrrrr, hai sa va povestesc perspectiva mea purista, ca am zis ca o luam dupa buchea cartii:
Am fost in vara prin tara hai-hui pe plaiurile mioritice. Am ajuns si pe la Transalpina, unde e zona de transhumanta, de stane, de pasuni intregi cu fructe de padure pe care le poate culege oricine, dar se vand si la margine de drum gata culese. Am vb cu mai multi localnici, si cu cei care vindeau produsele de la stana, sau cu cei care aveau produse in popas, la tarabe pe marginea drumului. Da, peisajul arata ca acum 40 de ani, darrr, iata ce ne-au spus: nici macar ciobanii nu mai fac branza cum se facea odata! ci cu cheag chimic!!! pentru ca le-a devenit mai dificil de tinut cheagul natural (din intestin de miel sau de vitel sacrificat) si de preparat cu el. Poate nu considerati un aspect important, dar e la fel ca painea cu maia, sau painea cu drojdie industriala.
La fel cum a fost cu scandalul vinului lui Stefanescu, la fel cu scandalul Busuioacai de Bohotin, la fel cu cel al lactatelor si branzeturilor din lapte de bivolita etc
Sorry, eu nu mai cred in chestii autentice, naturale ca atunci cand eram noi mici! Puteti sa-mi spuneti ce vreti, dar veniti cu argumente din lumea actuala reala, nu doar hai sa ne contrazicem, ca eu am dreptate si ma leg de orice cuvant de al tau sa dovedesc in spirit de procuror ca tu esti intotdeauna de vina Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic