Lapona Enigel, la 26 February 2019 - 10:25 PM, a spus:
bine, iti dau lovitura fatala
am inceput cu doua matze jigarite de la bloc, le vedeam zilnic cum se preling pe piciorul unei vecine care le iubea, asa urate cum erau. le dadea cate ceva de mancare si ele veneau si isi asteptau pranzul pe pervazul ferestrei ei - sta la parter.
apoi am inceput sa le dau si eu cate ceva. erau profitoare, isi mutau atentia cand spre ea, cand spre mine, in functie de oferta comestibila pe care ma simteam datoare de-acum sa le-o fac.
se intremasera, le mergea binisor, asa de bine, ca la un moment dat mi-au prezentat toata familia: aveau 4 puisori.
au crescut si astia, eu ma-ndragosteam de toate, am dus la birou vreo doua - avem curte - a luat si omu'...dar se daduse vestea-n neamul pisicesc ca e deschisa popota la mine.
si s-au adunat din ce in ce mai multe, incurajate si de faptul ca primaria a adunat toti cainii de pe strazi.
masa lor a devenit o cheltuiala comuna pe lista de cumparaturi, simteam ca nu e chiar bine ce fac, ca n-ar tb sa le-adun daca nu-s in stare sa le iau in casa, dar nu ma puteam opri.
geamul bucatariei mele, poarta raiului ptr ele, face un zgomot distinct pe care ele il cunosc.
am ajuns sa nu mai pot deschide fereastra fara ca 10 matze sa nu fuga spre el. stiu ca urmeaza sa cobor sa le aduc ceva.
mi-e rusine de vecini si tot nu ma pot opri, daca ies pe usa din spate a blocului se freaca toate de picioarele mele, daca trag jaluzeaua ma urmaresc de jos, se uita fix in ochii mei, aproape ca mi-e jena sa ma uit la ele daca stiu ca nu am ceva pregatit sa le dau.
ne sunam reciproc,eu si omu' ca sa ne reamintim sa luam mancare ptr pisici, si el le iubeste pe toate.
nor'mea a luat doua si le-a dus la tara, la bunici. si tot ma-ntalnesc cu 8-11 perechi de ochi zilnic.
sunt sanatoasa? ar mai fi posibil in alta parte sa fac ce fac?