Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#341 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 March 2019 - 09:19 AM

Vezi postareamoatza, la 12 March 2019 - 09:10 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 10 March 2019 - 10:03 PM, a spus:

Mă mir că un Vlad Voiculescu sau un Tudor Chirilă nu v-au scos din amorțeală ”să facem totul”,

pai uite, vezi diferenta de impact?

cei doi poate fac ce spui tu, dar in Bucuresti, in fata unei mase relativ mici de oameni.
eu am iesit doar o data, local,in piata centrala de oras, era o atmosfera de hei-rup ptr juma de ora si asta a fost tot, chiar nu cred c-a folosit la ceva. am renuntat, si iesitul asta mi s-a parut demonstrativ si de bifat, atat.
n-am iesit la Bucuresti, tu esti din Constanta, ai participat la miscarea din Bucuresti?
in plus, cei doi mentionati de tine au priza la o anumita parte a populatiei, la cei mai educati, care pp ca inteleg mai bine ideile lor.
acum ar tb sa iasa si unul pe care majoritatea populatiei provinciale sau rurale il simt mai de-al lor, unu' care sa stea metaforic cu picioarele in noroi, cum li s-a intamplat si lor de multe ori, iar daca se intampla sa fie chiar ala care le da salariu ...io cred c-a fost o miscare buna!
cati locuitori din zona aia stiu de Chirila sau de Voiculescu?
iar daca-i intrebi, cred ca-l simt circar pe Chirila, ca l-au mai vazut la vreo cantare in piata din centru, nu pe ala care le da paine.
asta-i Romania, bula elitista se departeaza tot mai mult de majoritate, ala care se lupta doar ptr mancare nu poate sa rezoneze cu Chirila&co ptr ca pur si simplu nu-i inteleg, ei au alte probleme.

Subscriu! Multumesc ca ti-ai facut timp sa explici mai pe indelete.

O zi buna tuturor!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#342 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2019 - 02:50 PM

daca va intereseaza sa vedeti subiectele date la simularea evaluarii la matematica clasa a VIII-a, ca tot vorbeam de invatamantul romanesc

#343 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 12 March 2019 - 03:53 PM

Vezi postareamoatza, la 12 March 2019 - 09:10 AM, a spus:

Pai fi-miu, la inginerie, a facut cum zice Adriana. In cadrul anului 3 - ca el a facut 4 - au avut o luna de practica ptr care au primit niste credite. Practica s-a facut in timpul vacantei de vara.
Si-a cautat singur o firma care sa-l primeasca, a facut contract facultatea cu firma respectiva ptr practica lui, firma i-a facut un plan de practica si l-a trecut prin toata activitatea curenta. La sfarsit a facut si un proiect,
La economisti, a fost de cateva ori la o banca si-a facut o lucrare pe un anumit domeniu, in timpul semestrului.
Dar facultatile nu le mai "ofera" locuri de practica si firmele ii primesc f greu ptr ca n-au chef sa aiba grija lor, contracte, planuri zilnice de activitate...

Ma bucur sa aud ca s-a schimbat putin si nu se mai face treaba doar de ochii lumii.
E greu pentru ei sa umble si sa gaseasca, dar asa gusta din realitatea vietii. In jungla cel mai puternic supravietuieste- asa si pe piata muncii- cine e bun si nu se da batut are sanse sa ajunga undeva. Cine asteapta sa i se dea, asteapta mult si bine.

#344 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 12 March 2019 - 08:03 PM

Vezi postareamoatza, la 12 March 2019 - 02:50 PM, a spus:

daca va intereseaza sa vedeti subiectele date la simularea evaluarii la matematica clasa a VIII-a, ca tot vorbeam de invatamantul romanesc

nici nu putea Yasmine sa manance azi de nervi ca nu a fost atenta si a calculat aria in loc de perimetru =))
bine, nu de nota ii pasa ei, ci de faptul ca i-am promis ca ii fac program de stat pe telefon, daca nu ia peste 7 in simulari. mama rea ce sunt! :-*
am dat deja cu unu de-a azvarlita, praf s-a facut de gresie. ma innebuneste cu telefonu asta, pierde aiurea ore intregi. telefon, scoala, telefon, antrenamente karate, telefon, telefon, telefon...... :hug:

#345 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2019 - 08:26 PM

Amina,si eu eram terminata de nervii capului, ca al meu - baiat - era si mai indaratnic.
dar si le programeaza ei pe toate.

de nervii si grijile astea nu scapi, io si-acum imi fac griji sa termine la timp dizertatia :rolleyes:

#346 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2019 - 09:48 PM

Da voi nu stateati tot timpul la telefon cu pretenele cînd erați ca el/ea?😛

#347 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • LocationSibiu

Postat 13 March 2019 - 12:09 PM

Vezi postareaAmina, la 12 March 2019 - 08:03 PM, a spus:

bine, nu de nota ii pasa ei, ci de faptul ca i-am promis ca ii fac program de stat pe telefon, daca nu ia peste 7 in simulari. mama rea ce sunt! :rolleyes:
am dat deja cu unu de-a azvarlita, praf s-a facut de gresie. ma innebuneste cu telefonu asta, pierde aiurea ore intregi. telefon, scoala, telefon, antrenamente karate, telefon, telefon, telefon...... Imagine postata

Păi dacă tu ești mamă rea eu sunt scorpie, de-a dreptul. Imagine postata I-am băgat restricții la telefon de când a început anul. Nu mai merge nici la școală cu el, iar acasă doar în weekend, DACĂ e gata cu tot ce are de lucrat.

Adriana, noi nu stăteam la telefon, noi stăteam direct afară, la joacă sau plimbare. Imagine postata

#348 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 March 2019 - 01:22 PM

Vezi postareaboni, la 13 March 2019 - 12:09 PM, a spus:

Adriana, noi nu stăteam la telefon, noi stăteam direct afară, la joacă sau plimbare. Imagine postata

inainte sau dupa ce va faceati temele? :rolleyes:

#349 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • LocationÉire

Postat 13 March 2019 - 03:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2019 - 09:48 PM, a spus:

Da voi nu stateati tot timpul la telefon cu pretenele cînd erați ca el/ea?😛

daca ma duceam sa le sun de la posta Imagine postataImagine postataImagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#350 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 March 2019 - 04:09 PM

eu mergeam la plimbare cu prietena mea sau stateam impreuna si dupa ce ajungeam acasa ne sunam imediat ca sa ne mai spunem ceva
si tatii nostri se minunau ca nu pricepeau ce mai aveam a ne spune dupa ce abia ne despartisem si statusem toata ziulica impreuna :love7:

si oricum daca ati fi in locul lor ati face exact la fel asa ca nu mai certati copiii :crying: decit doar daca il butoneaza cind stati la masa :hug:

#351 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2019 - 06:04 PM

Vezi postareamoatza, la 12 March 2019 - 02:50 PM, a spus:

Simularea de evaluare, are rol de....?

Adica e examen sfarsit de clasa 8-a?Determina inscrierea la liceu?

#352 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2019 - 07:31 PM

Nu, nici macar nu se trec in catalog notele.
Vor sa-i obisnuiasca cu atmosfera de examen, sa le testeze un pic cunostintele in speranta ca mai invata ceva pana la examen, eventual sa vada si parintii nivelul progeniturilor...de-astea. Simulare.

#353 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 968
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 13 March 2019 - 08:41 PM

Fiica-mea e in cala a II -a si tocmai a avut st de jumate de an. Au 3 examinari pe an. Asta a avut 40 de exercitii...

#354 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 March 2019 - 08:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2019 - 04:09 PM, a spus:

eu mergeam la plimbare cu prietena mea sau stateam impreuna si dupa ce ajungeam acasa ne sunam imediat ca sa ne mai spunem ceva
si tatii nostri se minunau ca nu pricepeau ce mai aveam a ne spune dupa ce abia ne despartisem si statusem toata ziulica impreuna =))

si oricum daca ati fi in locul lor ati face exact la fel asa ca nu mai certati copiii :rolleyes: decit doar daca il butoneaza cind stati la masa :)

Decît sau doar? :lol:

Eu mă recunosc în orice copil distras de orice în afară de învățat continuu. Cînd n-aveam aparate de-alea de muzică, adică casetofon, citeam. Apoi stăteam la telefon cu colega de bancă cu care mă vedeam la prînz la școală și vorbeam non stop pînă ne dădeau afară și profesorii, dar numai pe una dintre noi, că dacă ne dădeau pe amîndouă știau că vorbeam în continuare și pe hol, așa încît deranjam și mai multe ore, nu numai pe-a clasei noastre =)) După școală mergeam împreună spre casă și întîrziam pentru că... stăteam de vorbă. Ajungeam, ne sunam, dimineața ne sunam iarăși că erau părinții și frații plecați și noi puteam să vorbim cît voiam. Mama mai avea prostul obicei și mai dădea o tură pe-acasă, normal că mă prindea vorbind la telefon și urma un scandal. Chiar dacă eu o asiguram că doar decît uitasem ce temă am :D Citit, vorbit, ascultat muzică, pe toate le făceam, spre disperarea părinților. Și fecior-miu la fel, în plus el mai și scria povești sau desena, dar parcă nu m-a deranjat așa de tare, sau m-am sclerozat și-am uitat. Dar nu cred că m-am dus cu temele nefăcute în școala generală niciodată, sau cu lecția neînvățată. Cred că aveam timp suficient să le facem pe toate.

#355 Useril este offline   Amina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 13 March 2019 - 09:31 PM

daca ar vorbi cu cineva la telefon!!
când suna telefonul, odata pe luna, se uita la el de parca o musca si nu raspunde! cica ei nu vorbesc la telefon, daca e important ii lasa mesaj pe whatsapp, pe unul din grupuri .... :lol:

sta pe instagram, joaca jocuri, face si editeaza poze, asculta muzica, se uita la anime-uri, citeste manga, urmareste divesti vlog-ari, youtube-ari, tutoriale de make-up, etc ( abia acum când scriu toate astea imi dau seama ce polivalent e telefonul asta mobil).
de cateva luni a inceput sa comunice real cu cativa tineri pe un forum de suport. rade de se prapadeste si e tare galagioasa ca vorbesc toti odata, ii aud si eu, mai ales noaptea când incerc sa dorm :rolleyes: , dar macar vorbeste.
nu vreau sa invete tot timpul, nu sunt absurda. ma rog de ea sa deseneze, sa citeasca, sa se uite la un film, sa iasa afara cu colegii, da numai sa lase telefonul din mana.

nu vorbeam la telefon la varsta ei pt. ca nu aveam. primul tel. fix l-am bagat in primul an de facultate si primul mobil l-am primit dupa facultate in interes de serviciu.
dar pierdeam si eu timpul cu multa gratie. citeam foarte mult, ieseam afara cu prietenele, ma uitam la televizor, daca aveam la ce, nu prea invatam.

#356 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 March 2019 - 09:43 PM

In Franta nu se permit telefoanele movil in scoli, de anul trecut.

Aceasta postare a fost editata de yandira: 13 March 2019 - 09:44 PM

Imagine postata

#357 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2019 - 09:58 PM

Ale' e in clasa a sasea ,la ei pune doamna pe catedra o cutie si toti copii la inceputul orei pun telefoanele inauntru,au voie sa si le ia doar pe perioada pauzelor,dar Ale' nu-si ia niciodata telefonul la scoala,si cand vine acasa la ora 14,intai se schimba, face temele, invata,isi face geanta pe a doua zi singur,apoi mananca si abea apoi are voie la calculator,si el joaca un anumit joc in care vb. cu copii,are microfon si casti,iar cand nu are copii la joc,sta pe youtube,urmareste si el vlogari ii plac mult filmuletele nostime cu catei pisici si alte animalute (gen ridiculosnes) ,daca se ridica de la calculator atunci sta pe telefonul sau tot pe aceleasi chestii doar ca mai sta si el tolanit in pat :rolleyes: Nu ca il laud dar e un copil f.f. intelegator si ascultator,si daca i-asi propune eu,daca e obosit sa stea intai la calculator si sa faca temele mai tarziu nu ar vrea ,iar duminica dimineata primul lucru cand se trezeste isi face temele invata si face geanta singur pt. luni,fara sa-i spuna nimeni,fara sa-i atraga nimeni atentia !

#358 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2019 - 10:30 PM

Vezi postareamoatza, la 13 March 2019 - 07:31 PM, a spus:

Vor sa-i obisnuiasca cu atmosfera de examen, sa le testeze un pic cunostintele in speranta ca mai invata ceva pana la examen, eventual sa vada si parintii nivelul progeniturilor...de-astea. Simulare.

Si in Germania avem asa ceva. Se numeste tradus mot-à-mot evaluarea stadiului de cunostinte si competente si cuprinde trei materii, toate din clasa celor principale: germana, matematica si engleza si dureaza cam 2 ore jumate. La engleza au si parte de listening comprehension, reading comprehension etc.

Se fac apoi statistici pentru a se compara nivelele pe scoli si pe landuri. La fel se intampla si cu rezultatele la bac, pe fiecare materie , ca sa se poate evalua statutul liceului, al orasului si al landului.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#359 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2019 - 08:51 AM

E pur si muove!!!
Stire la Digi 24 despre taman ce discutam pe paginile anterioare! VICTORIEEEEEEEEEEEEEE!!!!
A aparut codul etic al profilor si se face referire SI la parinti care insista sa faca aceste cadouri pentru ca "asa trebuie"!

Si , culmea, ca in stire se face referire si la cazul acelei profe din Germania despre care va spuneam.

Asa ca dragelor si dragilor, sper sa va fie acum mai clar putin ce impact cu bataie lunga poate avea ce scriem noi aici Imagine postata
Asadar, pentru toate mamicile de aici cu copilasi la gradi ori la scoala, daca mai apare cate o propunere de genul din partea celorlalti, le bagati codul sub nas!
Hai ca se poate, hai ca se poate, tara mea de glorii, tara mea de dor!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#360 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2019 - 09:31 AM

Vezi postareaGeany, la 13 March 2019 - 09:58 PM, a spus:

Ale' e in clasa a sasea ,
,si cand vine acasa la ora 14,

asta-i f misto, ca invata dimineata!

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 March 2019 - 10:30 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 13 March 2019 - 07:31 PM, a spus:

Si in Germania avem asa ceva. Se numeste tradus mot-à-mot evaluarea stadiului de cunostinte si competente si cuprinde trei materii, toate din clasa celor principale: germana, matematica si engleza si dureaza cam 2 ore jumate. La engleza au si parte de listening comprehension, reading comprehension etc.

Se fac apoi statistici pentru a se compara nivelele pe scoli si pe landuri. La fel se intampla si cu rezultatele la bac, pe fiecare materie , ca sa se poate evalua statutul liceului, al orasului si al landului.

da, asa se face si aici, statistici fel de fel.

mai putin partea cu lb engleza :rolleyes: si asta chiar ar fi necesar, fie ca va ramane sau nu in Romania.

altfel, de ieri, românii îşi pot retrage contribuţia lunară de la Pilonul II

nu stiu cum o fi mai bine, avand in vedere randamentul f mic al fondurilor private.

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul