Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#461 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 December 2019 - 08:38 AM

Vezi postareaDexter, la 26 December 2019 - 01:06 AM, a spus:

l-am vazut si asa am aflat ce s-a intimplat de cind nu mai sunt in tara ... de comentat nu cred ca pot ca nu am inteles toate miscarile de culise.
ce nu e clar e de ce Roman e acum in postura de "good guy"

Cred că a fost opțiunea celor ce au făcut filmul să îl lase să vorbească ce a vrut el, iar publicul să își facă o părere proprie. L-au chemat ca și pe Năstase, Vîntu, Cataramă. Ei par foarte convingători vorbind despre cît de răi au fost ceilalți. Noi știm de fapt ce a fost fiecare. Văcăroiu a fost cel mai cretin, totuși, genul "noi nu avem nicio problemă, noi nu greșim cu nimic!". N-am avut nicio surpriză, nu e ceva ce s-a întîmplat și să fi aflat acum, dar faptul că le-am rememorat pe toate, unele cu o intensitate maximă a amintirilor, de exemplu noaptea în care a ieșit președinte Constantinescu, m-a tulburat puțin. Îmi aduc aminte cum am desfăcut o șampanie să sărbătorim, cîte speranțe ne-am pus în venirea lor la conducerea țării, iar el și-a dat seama de asta. Și după cum a vorbit, știa de atunci că nu ne poate împlini așteptările. Și îmi aduc aminte și cum în 2000 eram epuizați material și psihic de guvernarea CDR. Mai mult un film despre dezamăgiri repetate.
Eu m-am întrebat la final cum ar fi un astfel de film făcut de gașca fiecărui personaj, cum l-ar face Voiculescu, de exemplu, sau Năstase.

#462 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 December 2019 - 09:02 AM

Vezi postareaWowerful, la 26 December 2019 - 04:33 AM, a spus:

Chiar in seara asta l-am inceput. O sa imi ia ceva vreme.
O sa fie interesant sa ascult ce are maica-mea de zis ca e si ea cu mine.
La momentul asta ma gandeam ca oare cum ar fi evoluat Romania daca era sa iasa presedinte Ratiu sau Campeanu la alegerile de dupa revolutie...

Părerea mea actuală este că era mult mai rău. Puteți să mă contraziceți și să mă faceți cum vreți voi, în față sau în gîndul vostru. Rațiu era un domn și bine intenționat, dar asta nu înseamnă că putea conduce o țară. De Cîmpeanu nici nu putea fi vorba. Ei nici în 96 nu erau pregătiți cu oameni capabili să conducă, ce să mai vorbim de 90? Era bine dacă ar fi apărut atunci altcineva, niciunul dintre ăștia nu a fost ce a avut România nevoie atunci. A! Și nici regele, dacă cumva vreți să ziceți chestia asta :) Dar întrebările "ce-ar fi fost dacă?" sînt inutile, teoria mea e că alegerile noastre sînt de fapt singura posibilitate pentru acel moment. Pare că avem de ales, dar de fapt alegerea noastră este singura opțiune congruentă cu nevoile și felul nostru de a gîndi pe care o avem.

#463 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 December 2019 - 03:29 PM

A-propos de nevoile noastre ca popor, natie si indivizi, am mai intrebat pe paginile precedente: cine suntem noi, romanii, cum gandim, ce stim, ce vrem sa stim, ce ne trebuie , de ce avem nevoie? Care sunt calitatile care ne definesc si care nensunt defectele?

Voi ce credeti?

Am intalnit oameni tineri, educati, fosti bugetari , ofiteri, cu un venit decent si "retea" bine stabilita si, cu toate astea, au demisionat si au luat drumul pribegiei. Ce am aflat despre cum "merge" inca treaba in institutii de stat, m-a infiorat.

Noi nu stim nici macar cine am fost, astfel incat ne este , logic, foarte greu sa ne definim acum o identitate clara care sa fie bine ancorata in actualitatea geopolitica.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#464 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 December 2019 - 04:40 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 December 2019 - 03:29 PM, a spus:

A-propos de nevoile noastre ca popor, natie si indivizi, am mai intrebat pe paginile precedente: cine suntem noi, romanii, cum gandim, ce stim, ce vrem sa stim, ce ne trebuie , de ce avem nevoie? Care sunt calitatile care ne definesc si care nensunt defectele?

Voi ce credeti?

Am intalnit oameni tineri, educati, fosti bugetari , ofiteri, cu un venit decent si "retea" bine stabilita si, cu toate astea, au demisionat si au luat drumul pribegiei. Ce am aflat despre cum "merge" inca treaba in institutii de stat, m-a infiorat.

Noi nu stim nici macar cine am fost, astfel incat ne este , logic, foarte greu sa ne definim acum o identitate clara care sa fie bine ancorata in actualitatea geopolitica.

Nu poate exista un răspuns corect la întrebările astea, pentru că noi nu sîntem toți la fel. Fiecare individ e diferit de ceilalți și are nevoile lui, gîndește într-un fel, nu avem toți aceleași calități și nici aceleași defecte. Deși ne place să ne dăm mari cu realizările unuia sau a altuia care ori e olimpic internațional, ori a descoperit Insulina, dar nu ne place să ne identificăm și cu țiganii sau căpșunarii care colindă Europa. O intervenție bună a avut aproape de finalul filmului Daniel David, un psiholog român care a lucrat în ultimii ani la o cercetare despre psihologia poporul român. De altfel e intervenția care mie mi se pare că a salvat filmul ăsta de la a-l băga în categoria ”jurnalelor” inutile ale unei perioade. OK, văd ce a fost, dar știam asta, ce îmi mai aduce nou? Așa, cu cîteva vorbe, a rezumat motivele pentru care România înaintează foarte încet. Trebuie văzut filmul!

#465 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 December 2019 - 08:27 PM

Vezi postareaCarmella, la 25 December 2019 - 11:56 PM, a spus:

Am văzut de cîteva zile că recomandă lumea documentarul ăsta,

in trei reprize, dar l-am vazut de cand am dat de el prin blogurile pe care le mai citesc.

Știu că n-o să vă uitați la el,

Carmella, a mai zis cineva ca tu nu ai o parere prea buna despre noi...

l-am vazut cu senzatia pe care o mai traiesc uneori cand revad un film: chiar daca stiu finalul, tot sper sa se schimbe :)

#466 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 December 2019 - 08:54 PM

Vezi postareamoatza, la 26 December 2019 - 08:27 PM, a spus:

Carmella, a mai zis cineva ca tu nu ai o parere prea buna despre noi...

Nu e vorba de părere bună sau rea, e vorba că nu se uită lumea la ce ni se pare nouă interesant, au alte interese și nevoi, că doar e un forum culinar. Sînt cîțiva care s-ar uita, dar majoritatea nu :) nu înseamnă că eu sau noi am fi mai buni ca ei... ba chiar unii cred că sîntem foarte proști că pierdem vremea pentru a ne uita la așa ceva, sau, și mai rău, pentru a vota, pentru a te implica în viața socială, pentru a ieși pe stradă ca să aperi o idee.

#467 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 27 December 2019 - 12:58 PM

Vezi postareaCarmella, la 26 December 2019 - 04:40 PM, a spus:

Voi ce credeti?

Nu poate exista un răspuns corect la întrebările astea, pentru că noi nu sîntem toți la fel. Fiecare individ e diferit de ceilalți și are nevoile lui, gîndește într-un fel, nu avem toți aceleași calități și nici aceleași defecte. Deși ne place să ne dăm mari cu realizările unuia sau a altuia care ori e olimpic internațional, ori a descoperit Insulina, dar nu ne place să ne identificăm și cu țiganii sau căpșunarii care colindă Europa. O intervenție bună a avut aproape de finalul filmului Daniel David, un psiholog român care a lucrat în ultimii ani la o cercetare despre psihologia poporul român. De altfel e intervenția care mie mi se pare că a salvat filmul ăsta de la a-l băga în categoria ”jurnalelor” inutile ale unei perioade. OK, văd ce a fost, dar știam asta, ce îmi mai aduce nou? Așa, cu cîteva vorbe, a rezumat motivele pentru care România înaintează foarte încet. Trebuie văzut filmul!

Pai de asta am si intrebat ce credeti/ganditi/considerati/vedeti voi, fiecare in parte, personal.

Foarte des in ultimul timp intalnesc romani plecati de un anumit numar de ani (mai mic ori mai mare) cu un anumit standard de pregatire, dar si din randul celor doar cu scoala generala terminata din segmentul de varsta 25-35 ani si care au , surprinzator (vorbesc de oameni care nu se stiu intre ei), ca romanii sunt prosti, puturosi si oportunisti de performanta ca poporImagine postata

Vezi postareaCarmella, la 26 December 2019 - 04:40 PM, a spus:

Voi ce credeti?

Carmella, eu consider ca pot discuta aici cu oameni care sunt capabili sa se ridice deasupra unor astfel de platitudini.

* Si care cred - pardon de eroare.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#468 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2020 - 12:39 AM

Prealuat reportajul de la Gela noastra, de pe pagina ei de FB. Imagine postata

https://recorder.ro/...rL4yq0AoMqhtIQQ
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#469 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2020 - 09:58 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 02 January 2020 - 12:39 AM, a spus:

:floare: mi-e dor de tine, trist.

#470 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 02 January 2020 - 11:14 AM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2020 - 09:58 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 02 January 2020 - 12:39 AM, a spus:

:( mi-e dor de tine, trist.

Foarte frumoasa initiativa. E ce mi-a placut cel mai mult din tot filmul. Te atinge asa pe undeva.
In rest, nu stiu ce sa zic. Eu cred totusi ca si romanii din strainatate pot face un cozonac sau o pasca de Pasti, nu e nevoie sa astepte de acasa. Sau cartofi, varza murata, mi se pare deja o exagerare.

Moatza cand l-am vazut pe nenea ala in halat de baie sau ce-o fi fost, m-am gandit automat la vecinii tai care coboara asa la chiosc 🤣.

#471 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 January 2020 - 12:00 PM

Carmella, se lasă cu nunta? (Viitoare soacra mare?)

Aceasta postare a fost editata de bristena: 02 January 2020 - 12:01 PM

fiica dacilor

#472 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2020 - 12:04 PM

Vezi postareabristena, la 02 January 2020 - 12:00 PM, a spus:

Cred că e la subiectul de dincolo, dar răspund aici :( Nu, nici vorbă de vreun gînd din partea lu fecior-miu. În septembrie fac 50 de ani, ăla e motivul :(

#473 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 January 2020 - 01:13 PM

Vezi postareaCarmella, la 02 January 2020 - 12:04 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 02 January 2020 - 12:00 PM, a spus:

Cred că e la subiectul de dincolo, dar răspund aici :( Nu, nici vorbă de vreun gînd din partea lu fecior-miu. În septembrie fac 50 de ani, ăla e motivul :(

Scuze, se vede că dorm, încă nu mi.am revenit după petreceri 🙂, hai noroc și sanatate
fiica dacilor

#474 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2020 - 02:42 PM

Vezi postareaany_annette, la 02 January 2020 - 11:14 AM, a spus:

Moatza cand l-am vazut pe nenea ala in halat de baie sau ce-o fi fost, m-am gandit automat la vecinii tai care coboara asa la chiosc 🤣.

Any, e-o adevarata moda in tara cu halatele astea de baie :( Omu' ala macar era-n curtea lui, noaptea!
Aici se fac cumparaturi la magazinele de proximitate, se plimba cainii, se duce gunoiul in halat de baie, mor lejer!
Acum, de sarbatori, doamnele au coborat ptr incurajari la sotii care fac gratare in spatele blocurilo, tot in halate de baie - e interzis si gratarul in alte spatii decat cele amenajate.

In vacanta in care am fost zilele astea am mai vazut ceva: la Predeal era construit un bloc de apartamente ptr vanzare drept case de vacanta. Constructia era noua, moderna, cocheta chiar, situata in apropierea unor hoteluri scumpe si pretentioase, adica intr-o zona f buna, si mai avea inca la vanzare apartamente. Intr-un apartament de-asta proaspat vandut, in balcon, era deja amenajat un gratar de-asta din blocuri de ciment, ptr gradina, Si se vedeau si urmele de fum, adica fusese folosit. Cum sa faci asa ceva, cata badaranie sa ai gratar cu carbuni in balcon?
Ningea puternic, de-aici pozele hasurate.

Fisier atasat  20191228_174908.jpg (3.43MB)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  20191228_174857.jpg (3.26MB)
Number of downloads: 0

Aceasta postare a fost editata de moatza: 02 January 2020 - 02:46 PM

#475 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2020 - 03:40 PM

Dar în Constanța halatele de casă din material de-ăla pufos, albe sau viu colorate, sînt deja haine de stradă, din piața Chiliei pînă în centru, piața Griviței și restul. Deja nu mi se mai pare nimic deosebit. Și papuci cu toc și moț de blană. E portul tradițional actual al țigăncilor turcoaice din orice zonă a Constanței, și nu o zic în sens eufemistic, pentru că nu e nimic jignitor în a numi o etnie anume așa cum se numesc chiar ei. Eu le admir și le respect, pentru că în marea lor majoritate sînt niște femei excepționale. Așa le place lor să se îmbrace, cu posibilitățile pe care le au.

#476 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2020 - 03:52 PM

astia de care zic nu-s tigani...
iar chestia cu papucii cu toc la tiganci, da! au sosete flausate, dar papuci cu toc, asta e moda lor.

#477 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 02 January 2020 - 04:43 PM

Vezi postareaCarmella, la 26 December 2019 - 09:02 AM, a spus:

:( Dar întrebările "ce-ar fi fost dacă?" sînt inutile, teoria mea e că alegerile noastre sînt de fapt singura posibilitate pentru acel moment. Pare că avem de ales, dar de fapt alegerea noastră este singura opțiune congruentă cu nevoile și felul nostru de a gîndi pe care o avem.

Da, asa este. Am vizionat tot reportajul. Am tras concluzia ca ceea ce a fost a cam fost cursul firesc al lucrurilor. Nu se prea putea altfel. Ar fi fost prea brusc, prea diferit.

Vezi postareamoatza, la 02 January 2020 - 02:42 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 02 January 2020 - 11:14 AM, a spus:

Moatza cand l-am vazut pe nenea ala in halat de baie sau ce-o fi fost, m-am gandit automat la vecinii tai care coboara asa la chiosc .

Any, e-o adevarata moda in tara cu halatele astea de baie :( Omu' ala macar era-n curtea lui, noaptea!
Aici se fac cumparaturi la magazinele de proximitate, se plimba cainii, se duce gunoiul in halat de baie, mor lejer!
Acum, de sarbatori, doamnele au coborat ptr incurajari la sotii care fac gratare in spatele blocurilo, tot in halate de baie - e interzis si gratarul in alte spatii decat cele amenajate.

In vacanta in care am fost zilele astea am mai vazut ceva: la Predeal era construit un bloc de apartamente ptr vanzare drept case de vacanta. Constructia era noua, moderna, cocheta chiar, situata in apropierea unor hoteluri scumpe si pretentioase, adica intr-o zona f buna, si mai avea inca la vanzare apartamente. Intr-un apartament de-asta proaspat vandut, in balcon, era deja amenajat un gratar de-asta din blocuri de ciment, ptr gradina, Si se vedeau si urmele de fum, adica fusese folosit. Cum sa faci asa ceva, cata badaranie sa ai gratar cu carbuni in balcon?
Ningea puternic, de-aici pozele hasurate.

Haha! a ajuns moda halatelor si la voi. Imi amintesc ce fata am facut eu prima data cand am vazut eu una la gara ca iesise sa isi ia cafea in papuci de casa si pantaloni de pijama. Acum nu ma mai socheaza.
Iar asta cu gratarul pe balcon- am mai vazut dar nu gratar de caramida, zidit. Unii au gratarele sus pe cladire. De fapt e spatiu amenajat pentru locatari - umbrele, scaune - si se foloseste cu programare.

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 02 January 2020 - 04:44 PM

#478 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2020 - 05:21 PM

Wow, ia zi tu, te rog, ce mai e pe la voi...asa, chestii iesite din norma, ca sa stim si noi la ce sa ne-asteptam.
Ca la noi e pornirea un pic mai grea, stii tu!

sau idei de afaceri de-astea mai traznite, mai nou aparute pe la voi, ca s-o luam si noi un pic inaintea altora de pe-aici. vorbesc serios! ca tot ce apare peste garla, ajunge incet-incet si la noi.

#479 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 02 January 2020 - 05:42 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2020 - 05:21 PM, a spus:

Wow, ia zi tu, te rog, ce mai e pe la voi...asa, chestii iesite din norma, ca sa stim si noi la ce sa ne-asteptam.
Ca la noi e pornirea un pic mai grea, stii tu!

sau idei de afaceri de-astea mai traznite, mai nou aparute pe la voi, ca s-o luam si noi un pic inaintea altora de pe-aici. vorbesc serios! ca tot ce apare peste garla, ajunge incet-incet si la noi.

Haha! Da!
Pai am vreo doua la mine in sat. Eu oricum nu le am cu afacerile.
Nitro Cafe- se vinde cafea infuzata cu nitrogen. Nu am fost, nu am incercat dar suna foarte hipster Cat Cafe - se presupune ca mergi, bei o cafea si posibil adopti o pisica :(. Nu am fost nici la asta. Edible arrangements- Fructe taiate frumos si aranjate ca si buchetele de flori
Imagine postata

#480 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2020 - 05:56 PM

Vezi postareaWowerful, la 02 January 2020 - 05:42 PM, a spus:

Nitro Cafe- se vinde cafea infuzata cu nitrogen. Nu am fost, nu am incercat dar suna foarte hipster Cat Cafe - se presupune ca mergi, bei o cafea si posibil adopti o pisica :(. Nu am fost nici la asta. Edible arrangements- Fructe taiate frumos si aranjate ca si buchetele de flori
Imagine postata

si ce face nitrogenul asta? ce plus aduce? sau nu?
adoptiile de animale la cafenea - inca nu! dar sunt oferte ptr asa ceva oriunde.
buchetele de fructe taiate sunt ptr vanzarea curenta sau ptr evenimente?
asta ma duce cu gandul la buchetele de mireasa, vazusem la un targ de nunti o propunere de buchet din ardei de-aia mici si iuti.
oricum, cred ca in materie de organizare de nunti suntem peste America, au inventat astia si pe naiba! si toata lumea "pune botu" - excuse my french! :(

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

26 useri citesc topicul