Dexter, la 26 December 2019 - 01:06 AM, a spus:
ce nu e clar e de ce Roman e acum in postura de "good guy"
Cred că a fost opțiunea celor ce au făcut filmul să îl lase să vorbească ce a vrut el, iar publicul să își facă o părere proprie. L-au chemat ca și pe Năstase, Vîntu, Cataramă. Ei par foarte convingători vorbind despre cît de răi au fost ceilalți. Noi știm de fapt ce a fost fiecare. Văcăroiu a fost cel mai cretin, totuși, genul "noi nu avem nicio problemă, noi nu greșim cu nimic!". N-am avut nicio surpriză, nu e ceva ce s-a întîmplat și să fi aflat acum, dar faptul că le-am rememorat pe toate, unele cu o intensitate maximă a amintirilor, de exemplu noaptea în care a ieșit președinte Constantinescu, m-a tulburat puțin. Îmi aduc aminte cum am desfăcut o șampanie să sărbătorim, cîte speranțe ne-am pus în venirea lor la conducerea țării, iar el și-a dat seama de asta. Și după cum a vorbit, știa de atunci că nu ne poate împlini așteptările. Și îmi aduc aminte și cum în 2000 eram epuizați material și psihic de guvernarea CDR. Mai mult un film despre dezamăgiri repetate.
Eu m-am întrebat la final cum ar fi un astfel de film făcut de gașca fiecărui personaj, cum l-ar face Voiculescu, de exemplu, sau Năstase.