Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#121 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2019 - 10:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2019 - 08:58 PM, a spus:

Adriana, intrebai unde gasesti info despre salariul minim in Romania.

esti sigura? nu-mi amintesc sa fi intrebat asa ceva

#122 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 19 February 2019 - 11:10 PM

Vezi postareablack_cat, la 19 February 2019 - 08:52 PM, a spus:

Povesteam eu la gramatica faza cu degetelul de cand am fost sa schimb pasaportul la ambasada romana anul trecut. Ce sa zic, in afara de faptul ca am asteptat foarte mult desi aveam programare ca altfel nu se poate, cel putin nu la Ottawa, in rest totul a fost usor. Dar asa cum zice si Moatza trebuie sa te documentezi inainte si sa ai tot ce trebuie cu tine.

Am vazut ca trebuie sa imi fac un cont on-line si apoi sa incep aplicatia. Cum nu am pasaportul la mine azi, o sa incerc diseara de acasa.
Va tin la curent cu evolutia.

#123 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2019 - 07:24 AM

@ Dani: Eu eram. Multumesc de informatii!
@Wowy: Nu ai de ce sa ai emotii! Fa-ti o listuta cu intrebari/puncte pe care trebuie sa le clarifici, informeaza-te bine pe site, da-le telefon, pune-le intrebarile in privinta aspectelor la care inca nu ai primit lamuriri pe site (asa era acum cativa ani, tot lipseau niste chestii), nu o face cu o zi ori doua inainte, fa-o cu vreo doua saptamani inainte cel putin. Consulta si forumuri ale romanilor din SUA, statul NY, care au avut deja de a face cu ambasada si intereseaza-te care iti spunt drepturile :rolleyes: Cu calm si cu constiinta omului care se duce acolo pentru a plati si i se presta servicii.Si: atitudine à la Moatza Imagine postata

Eu citesc din cand in cand articole pe platforma Republica, cea a lui C.T. Popescu, pe care scriu foarte multi contributori, cu formari profesionale in diverse domenii.

Din categoria bune: un articol care m-a mai incurajat putin :
https://republica.ro...-e-t-nicolae-mi
Vad ca multi din cei plecati sunt foarte marcati de experientele avute (nu avem de ce sa ne mai miram...) in domeniile publice gen administratie ori sanatate.

Si, totusi, chiar asa de usor sa ne dezicem de identitatea romaneasca, cea cu care am venit pe lume?

Personal ma consider o mare, mare norocoasa ca nu am fost pusa in situatia fara iesire de a alege intre nationalitati...traiesc intr-o tara flexibila din acest punct de vedere, care accepta cetatenia dubla. Teoretic. Practic...majoritatea nativilor de aici au reactionat in diverse moduri, de la privire decent mirata si tacere graitoare, la ridicat din sprancene la "cu siguranta este vorba de o greseala constitutionala, eu sun la X ca sa aflu amanunte daca asta e chiar legal in Germania!".
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#124 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2019 - 07:51 AM

Stau acum si citesc comentariile de la articolul mai sus mentionat. Imagine postata
Inevitabil aceleasi clisee gen : "Pai da, ca era ardelean, ca daca era bucurestean, ori moldovean...". Imagine postata Nu sunt statistician, dar as fi vrut un raport intre cei care au lasat un comentariu decent, cu cap si de bun simt si cei care, in mod evident au timp, si cam asta e tot ce au..., ca atlfel nu si-ar permite sa isi piarda minute pretioase postand asemenea ineptii. Mi-ar placea sa cred ca primii predomina.

Oare...de ce au ajuns romanii sa nu mai vada padurea din cauza copacilor? Sau...oare asa eu fost ei mereu?

Mai saptamanile trecute intr-o conversatie cu o prietena, om educat, cu scoala multa, cu minte analitica:

Eu: - Ia zi soro, cand ne intoarcem acasa? Si, daca ne intoarcem, ce naiba facem?

Ea: - Bai nush, dar eu sper sa nu ma prinda pe aici pensia...Eu: - Da! Da'...unde? 30 de ani frate...ce s-a imbunatatit? Ce Doamne-iarta-ma e in neregula cu poporul asta de nu se poate?
Ea: - Pai ce sa fie? Lori, romanii sunt prosti! Au un IQ redus.
Eu: Soc. La modul cel mai autentic. Singura comparatie care imi vine in minte ca sa pot descrie cat mai exact senzatia: celebra bucket challenge care inundase la un moment dat netul. Ei, Lapono, iaca, de ce fugi d-aia nu scapi. Iaca galeata! Dupa care revolta, indignare: - Nu sunt de acord!!! Dupa care ratiune: - Chiar?
Va intreb si pe voi: Considerati ca suntem un popor cu IQ redus? Atentie, va rog sa nu intelegeti asta ca un atac la persoana. Hai sa incercam sa gandim la rece si sa aducem dovezi (sper eu) mai multe contra decat pro.

De ce credeti ca ii ia Romaniei atat ca sa se alinieze la ceea ce numim actual civilizatie. Care ar putea fi motivele? Va rog, nu generalizati cu : Pai, politicienii.

Citez dintr-o campanie draguta de la Radio Iasi:
O Romanie educata este construita de fiecare roman in parte si de toti romanii la un loc.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 20 February 2019 - 07:52 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#125 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 20 February 2019 - 11:52 AM

Vezi postareamoatza, la 19 February 2019 - 07:38 PM, a spus:

ei, nu stiu ce sa zic, sunt si la noi produse bune si f bune. poate ca sunt mai scumpe, dar gasesti.
in plus, eu am gasit destul de multi furnizori locali de incredere ptr multe dintre alimentele de baza.

mi-am reinnoit pasaportul in noiembrie, deci extra-sezon, a fost o plimbare pana la serviciul pasapoarte si apoi cand le-am ridicat. extrem de simplu. nu mi-a placut pretul, in schimb.

Eu spun ca daca scrie pe el unt sa fie unt. Daca mai are altceva in el sa-l numeasca altfel. Sa-i zica pseudo-unt sau ceva de-ntins pe pita
Cu pasaportul a fost candva prin 2006-2007 si a trebuit sa ma rog de o doamna de la posta sa-mi ia banii de taxa.. Nu voia nicicum pentru ca nu aveam buletin. Statul la coada si mai trebuie aia, s-aia, s-aialalta le luasem in calcul inainte sa ma duc
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#126 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 20 February 2019 - 11:57 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 07:24 AM, a spus:

Si, totusi, chiar asa de usor sa ne dezicem de identitatea romaneasca, cea cu care am venit pe lume?

Personal ma consider o mare, mare norocoasa ca nu am fost pusa in situatia fara iesire de a alege intre nationalitati...traiesc intr-o tara flexibila din acest punct de vedere, care accepta cetatenia dubla. Teoretic. Practic...majoritatea nativilor de aici au reactionat in diverse moduri, de la privire decent mirata si tacere graitoare, la ridicat din sprancene la "cu siguranta este vorba de o greseala constitutionala, eu sun la X ca sa aflu amanunte daca asta e chiar legal in Germania!".

Nu cred ca ne putem dezice de identitatea romaneasca. O sa mor aici si tot roman o sa mor, ca acolo m-am nascut si de-acolo am venit. Sunt asa cum sunt pentru ca sunt roman
Nu a trebuit sa renunt la cetatenia romana, o mai am si o s-o am pana la capat. Aleg sa calatoresc cu pasaport irlandez. Cand vine vremea sa expire cer unul nou on-line de oriunde m-as afla si vine prin posta.
Imagine postata

#127 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 20 February 2019 - 01:59 PM

Vezi postareaalpha, la 20 February 2019 - 11:52 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 19 February 2019 - 07:38 PM, a spus:

ei, nu stiu ce sa zic, sunt si la noi produse bune si f bune. poate ca sunt mai scumpe, dar gasesti.
in plus, eu am gasit destul de multi furnizori locali de incredere ptr multe dintre alimentele de baza.

mi-am reinnoit pasaportul in noiembrie, deci extra-sezon, a fost o plimbare pana la serviciul pasapoarte si apoi cand le-am ridicat. extrem de simplu. nu mi-a placut pretul, in schimb.

Eu spun ca daca scrie pe el unt sa fie unt. Daca mai are altceva in el sa-l numeasca altfel. Sa-i zica pseudo-unt sau ceva de-ntins pe pita

sa stii ca scrie, plus continutul in grasime, max 82%, atat am vazut eu.
avem si untar, de exemplu, si scrie ca e un amestec de grasimi ce contine si unt.
inca nu am vazut la noi unt cu coloranti sau alte Euri. unde zice unt, unt e.

Cu pasaportul a fost candva prin 2006-2007 si a trebuit sa ma rog de o doamna de la posta sa-mi ia banii de taxa.. Nu voia nicicum pentru ca nu aveam buletin. Statul la coada si mai trebuie aia, s-aia, s-aialalta le luasem in calcul inainte sa ma duc

daca nu ai documentele cerute, poti sa te rogi cat vrei. mi se pare normal sa ai ce se cere, dar banuiesc ca si-n alte parti e la fel.

io nu tin cu lupul, dar sunt unele aspecte care nici n-ar tb pomenite. numa' zic!

#128 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 20 February 2019 - 02:08 PM

In primul rand, nu suntem nici mai prosti nici mai destepti decat altii.

In al doilea rand, ce-are-a face IQ-ul cu bunul simt?

Vezi postareamoatza, la 20 February 2019 - 01:59 PM, a spus:

daca nu ai documentele cerute, poti sa te rogi cat vrei. mi se pare normal sa ai ce se cere, dar banuiesc ca si-n alte parti e la fel.

io nu tin cu lupul, dar sunt unele aspecte care nici n-ar tb pomenite. numa' zic!

M-am exprimat din fuga...n-aveam buletin pentru ca nu mai existam in Romania, nu mai aveam domiciliu, nu mai aveam buletin. Aveam pasaport dar a zis ca ala nu-i act de identitate

Stiu ca nu tii cu lupu' Imagine postatapana la urma cand vorbesc de mancare, vorbesc din auzite si-i posibil sa nu fie adevarat sau obiectiv. N-am verificat sursele Imagine postataImagine postataImagine postata

Aceasta postare a fost editata de alpha: 20 February 2019 - 02:15 PM

Imagine postata

#129 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 20 February 2019 - 02:20 PM

nu stiu daca pot fi totalmente obiectiva, dar din ce mai ziceti voi pe-aici, doamnele plecate de multi ani pe-afara, imi dau seama ca nu intelegeti cu adevarat realitatea din Romania, si e normal.
e nasol cu multe pe-aici, dar chiar avem unt-unt :rolleyes:

#130 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 20 February 2019 - 02:24 PM

Oricum esti mai obiectiva decat mine pentru ca esti acolo. Eu vorbesc din auzite
Imagine postata

#131 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 20 February 2019 - 02:44 PM

[

Aia sunt si eu acum. Buletinul e expirat de cativa ani si nu mi-am facut altul pentru ca ... nu sunt in Romanina sau in UE..Cred ca daca eram mai harnica as fi putut sa imi fac buletin de roman cu domiciliul in strainatate dar.. aia e!
Totusi am vazut ca e optional sa prezint buletinul dar sunt altele care trebuie traduse, legalizate si apostilate si deja cred ca am de pierdut vreo doua zile cu drumuri in NYC si cautat traducatori autorizati si aposttilat.
Cat despre IQ, nu cred ca asta e problema romanilor.

#132 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,427
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 February 2019 - 03:16 PM

Vezi postareaWowerful, la 20 February 2019 - 02:44 PM, a spus:

[

Aia sunt si eu acum. Buletinul e expirat de cativa ani si nu mi-am facut altul pentru ca ... nu sunt in Romanina sau in UE..Cred ca daca eram mai harnica as fi putut sa imi fac buletin de roman cu domiciliul in strainatate dar.. aia e!
Totusi am vazut ca e optional sa prezint buletinul dar sunt altele care trebuie traduse, legalizate si apostilate si deja cred ca am de pierdut vreo doua zile cu drumuri in NYC si cautat traducatori autorizati si aposttilat.
Cat despre IQ, nu cred ca asta e problema romanilor.

In mod normal nici nu ar trebui sa ai buletin romanesc, pentru ca nu ai domiciliul in Romania ci in US (cred?) . Noi cand am refacut prima data pasapoartele romanesti am predat buletinele iar pe pasaportul nostru romanesc scrie cetatean roman cu domiciliul in Canada. Cand o sa citesti pe site-ul MAE o sa vezi ca nici nu ai cum sa-ti pastrezi buletinul. Actele care iti trebuiesc pentru pasaport sint cele de nastere si casatorie, pasaportul vechi. Daca sint in romana nu trebuie traduceri. nici copii legalizate, nimic. Iti fac ei copie la ambasada. Nu te panica ca zau nu e greu .

Insa apropo de traduceri, chiar luna asta am avut si noi de tradus niste diplome. Am gasit la Toronto un traducator autorizat, am trimis copii dupa diplome prin email, la fel si plata traducerilor iar el ne-a trimis prin posta copiile legalizate. Totul autentic si legal. Spun toate astea si sper sa nu se inteleaga ca ma dau mare ca stiu eu cum merg lucrurile, ci pentru ca am trecut prin asta, stiu sigur, din experienta, si pentru ca as fi vrut la momentul respectiv sa am la indemana toate informatiile, ca sa nu mai am momente de panica si anxietate gandindu-ma ca e greu sau imposibil sa rezolv asta .

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 20 February 2019 - 04:26 PM

brain loading....please wait....

#133 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2019 - 03:18 PM

Vezi postareamoatza, la 20 February 2019 - 02:20 PM, a spus:

nu stiu daca pot fi totalmente obiectiva, dar din ce mai ziceti voi pe-aici, doamnele plecate de multi ani pe-afara, imi dau seama ca nu intelegeti cu adevarat realitatea din Romania, si e normal.
e nasol cu multe pe-aici, dar chiar avem unt-unt :rolleyes:

Exact!!! Uite, asta e unul din motivele majore pentru care am decis da deschid discutia asta, constienta ca va genera multe dileme si contradictii. Dar, tocmai pentru a incepe sa micsoram diferentele -atat cele la nivel local si national cat si cel international am facut-o.

Eu vreau sa stiu care e realitatea si asta ne-o puteti spune doar voi, cei care sunteti in tara. Normal ca nu e obiectiv! In fond, nimc nu e 100% obiectiv in viata asta. Pe mine ma doare sa vad romani plecati din tara lor care au inca o imagine cliseu despre tara, in principiu bazata pe amintirlie lor din viata lor in tara (multe din aceste amintiri datand din era comunista) si cele cateva experiente negative - inevitabile, din moment ce trebuie sa iti rezolvi treburi administrative etc. Imagine postataAsadar, cele si cei din Romania: cum vedeti realitatea?

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 20 February 2019 - 03:19 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#134 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2019 - 03:01 AM

e nasol cu multe pe-aici, dar chiar avem unt-unt :)

scuze, Adriana, scuze Lapona, am citit multe posturi si deaorece si eu sunt perfect de acord cu ultima postare a moatzei, evit sa scriu la acest topic altceva decat informatiile de care aveti nevoie. Va reamintesc ca aici au iesit 100.000 oameni in fata Guvernului, in strada, acum 2 ani, pentru nu mai stiu cate zile si nopti, pe friguri crunte de -20 grade!!! Si ce s-a schimbat?! Aceasi impostori cu dosare penale pentru grave infractiuni financiare conduc si acum. In tarile in care traiti voi acum ce s-ar fi intamplat daca ieseau 10.000 oameni in fata Guvernului? E usor sa judeci si sa iti dai cu parerea cat nu esti in papucii persoanei/natiei despre care vorbesti. Imi pare rau, nu doresc sa jignesc sau sa judec pe nimeni, dar sunteti pe langa subiect cu majoritatea opiniilor si nu am priceperea de a explica pe intelesul unei persoane care acum traieste altfel, atat de altfel incat nu mai poate intelege ceea ce a trait pana a pleca de aici, ba chiar se revolta! Ce, eu te intreb de ce nu ai rezolvat tu asta inainte de a pleca? Stiu ca e usor sa te obisnuiesti cu binele si nu te mai poti "intoarce" la rau, sau nici macar sa-l intelegi si te irita! E firesc. Schimbarea incepe insa cu schimbarea fiecaruia, a mea; respectiv cand o sa facem mai putina poliloghie si fiecare sa faca ceva bun, oricat de mic, acolo unde este. Sunt destui sa despice firul in patru aiurea pe subiecte politice si economice in media si in spatiul virtual ..., doar pentru a manipula masele. Iar daca imi mai spuneti ca stati si ascultati sau cititi media romaneasca ... Hai sa trecem prin filtrul interior, si ma refer la inima-care e cel mai puternic creier al omului, ce auzim.
Daca va uitati in istoria neamului, mai ales in ultima suta de ani, o sa aveti un pic mai multe explicatii de ce e situatia asa azi ...
cat despre situatia infloritoare si bogatiile lasate de Ceausescu ... , faceti misto, nu!? googaliti!
Scuze, eu sunt complet apolitica, nu ma pricep deloc la politica, nu-mi trebuie si nici nu vreau sa aud de ea, dar voi chiar credeti ca aici face cineva ceva ca asa vrea el, sau sunt toti doar marionete ai puterilor de afara? logic ...
Va rog a ma scuzati, daca am lezat pe cineva, nu asta este intentia mea Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#135 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 February 2019 - 04:38 AM

Dani Imagine postata Imagine postata

#136 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,427
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 February 2019 - 05:38 AM

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 03:01 AM, a spus:

e nasol cu multe pe-aici, dar chiar avem unt-unt :)

scuze, Adriana, scuze Lapona, am citit multe posturi si deaorece si eu sunt perfect de acord cu ultima postare a moatzei, evit sa scriu la acest topic altceva decat informatiile de care aveti nevoie. Va reamintesc ca aici au iesit 100.000 oameni in fata Guvernului, in strada, acum 2 ani, pentru nu mai stiu cate zile si nopti, pe friguri crunte de -20 grade!!! Si ce s-a schimbat?! Aceasi impostori cu dosare penale pentru grave infractiuni financiare conduc si acum. In tarile in care traiti voi acum ce s-ar fi intamplat daca ieseau 10.000 oameni in fata Guvernului? E usor sa judeci si sa iti dai cu parerea cat nu esti in papucii persoanei/natiei despre care vorbesti. Imi pare rau, nu doresc sa jignesc sau sa judec pe nimeni, dar sunteti pe langa subiect cu majoritatea opiniilor si nu am priceperea de a explica pe intelesul unei persoane care acum traieste altfel, atat de altfel incat nu mai poate intelege ceea ce a trait pana a pleca de aici, ba chiar se revolta! Ce, eu te intreb de ce nu ai rezolvat tu asta inainte de a pleca? Stiu ca e usor sa te obisnuiesti cu binele si nu te mai poti "intoarce" la rau, sau nici macar sa-l intelegi si te irita! E firesc. Schimbarea incepe insa cu schimbarea fiecaruia, a mea; respectiv cand o sa facem mai putina poliloghie si fiecare sa faca ceva bun, oricat de mic, acolo unde este. Sunt destui sa despice firul in patru aiurea pe subiecte politice si economice in media si in spatiul virtual ..., doar pentru a manipula masele. Iar daca imi mai spuneti ca stati si ascultati sau cititi media romaneasca ... Hai sa trecem prin filtrul interior, si ma refer la inima-care e cel mai puternic creier al omului, ce auzim.
Daca va uitati in istoria neamului, mai ales in ultima suta de ani, o sa aveti un pic mai multe explicatii de ce e situatia asa azi ...
cat despre situatia infloritoare si bogatiile lasate de Ceausescu ... , faceti misto, nu!? googaliti!
Scuze, eu sunt complet apolitica, nu ma pricep deloc la politica, nu-mi trebuie si nici nu vreau sa aud de ea, dar voi chiar credeti ca aici face cineva ceva ca asa vrea el, sau sunt toti doar marionete ai puterilor de afara? logic ...
Va rog a ma scuzati, daca am lezat pe cineva, nu asta este intentia mea Imagine postata

Sint cu totul de acord aici. Cel putin din punctul meu de vedere, eu nu am facut nimic sa schimb ceva acolo, ma rog decat votat cand a fost cazul si participat la ceva proteste, care vorba ta- ce efect au avut? Nu am stofa de martir, asta e, cand nu am mai putut, am plecat. Iar daca mi-e bine unde sint e pentru ca asa am gasit aici, nu e meritul meu cu nimic. Eu m-am adaptat la locul nou, nu am schimbat locul dupa mine.
brain loading....please wait....

#137 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 07:52 AM

felicitari, blacky! Imagine postata acesta este scopul e vietii: sa fim fericiti! si nu martiri cum ne-a invatat pe noi istoria mincionoasa/comunista si falsul patriotism! ma doare la bascheti de patriiotism! avem o singura viata si trebuie sa fim fericiti! fiecare cum gaseste drumul spre asta! de aceea nu prea suport eu melodrama, sa ne plangem, sa judecam si sa criticam! Critica asta si de multe ori rautatea/ura/frustrarea, pe care o vad pe toata media si peste tot in spatiul virtual, dupa cum se vede in situatia de azi nu a ajutat, nu ajuta si nu va ajuta la nimic, atata timp cat cei ce "stau in pat" si critica nu incep schimbarea cu ei insisi, adica sa faca fiecare ceva bun acolo unde e, atat cat poate! si fara atata ocara la adresa altora, hai sa vad ce am facu eu!?
sigur ca va e dor de amintiri (oameni dragi, locuri, evenimente, gusturi, cultura, mod de viata etc) e normal! e firesc! si sigur ca nu va puteti dezice complet de origini, sta scrisa nationalitatea si locul nasterii prin ceva acte, o trecem pe formulare si sigur aveti mai mult de atat comun cu tara natala, chiar daca situatia din Romania ii irita pe toti deopotriva, cei ce au ramas, ori cei ce au plecat, mai putin probabil pe cei care beneficiaza de toata situatia actuala si au beneficiat de mostenirea comunista si de tot ce a avut tara asta, cladit pe sudoarea parintilor si a stramosilor nostri, ori pur si simplu existand pe in acest areal. Au vandut tot cam tot despre care au stiut... , au ramas doar datorii pentru noi si viitorii locuitori ai gliei.
Sa lasam viata sa curga, fara sa ne impotrivim ca bolovanul pus de-a curmezisul curentului fluviului, da cu acceptare, pentru ca e absolut necesara in anumite situatii, poate chiar in toate, ca sa nu o iei razna. Universul e cu mult mai destept decat putem noi cuprinde cu mintea si le aranjeaza pe toate exact asa cum e mai bine in final, chiar daca acum nu vedem noi unde e binele acela. Mai bine sa vorbim de lucruri frumoase si constructive, zic. Va iubesc!
Imagine postata

#138 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 08:01 AM

Daniiiiii, fug sa aduc trusa de prim ajutor:
Fisier atasat  KitKat_Val-701x394.jpg (15.62K)
Number of downloads: 1

Ceva, undeva s-a inteles gresit in acest thread. Te rog sa citesti cu atentie integral si sa imi atragi atentia acolo unde apar neclaritati din cauza exprimarii mele posibil deficitare. Departe de mine de a inculpa pe cineva anume, cum am spus deja aici! Repet citatul meu preferat, pentru ca reflecta cel mai bine intentia threadului:

O Romanie educata este construita de fiecare roman in parte si de toti romanii la un loc.
Blackie, nu chiar. Din modestie Imagine postata, crezi ca nu ai facut nimic. Iar eu iti spun ca prin alegerea constienta si asumata a schimbarii traiului propriu contribui la creerea unui sistem de referinta care e bine sa fie facut cunoscut pe toate caile. Si tara are nevoie acuta de sisteme de referinta!
Sa citim niste opinii ale celor care traiesc in tara si stiu foarte bine cu ce se mananca ea. E doar parerea mea, sau atat articolul cat si comentariile la el reflecta fix aceleasi lucruri mentionate aici?

https://republica.ro...ere-de-bulgaria
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#139 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2019 - 08:11 AM

Eu inca sper să nu se supere și certe nimeni și să putem vorbi in mod educat.
Și mă bucur că ai intervenit, Daniela, că de nu săraca moatza era singură printre străine 😂
Mie mi se pare foarte interesant faptul că putem scrie aici cum se vede un lucru din mai multe perspective, fără prin asta să ne acuzăm că una dă șpagă și alta a plecat.
Imi vine sa zic "peace & love" dar mi-e și frică.😵
Vreau să cred că in acești 17 ani de cînd ne cunoaștem și ne scriem am dobindit maturitatea de a putea conversa aici in scris (știu că nu se zice da' tre să subliniez ideea😏) îmbogățindu-ne reciproc, tocmai prin faptul că avem experiențe de viața diferite și putem să ni le împărtășim aici, spre binele nostru si al tuturor celor care citesc ceea ce scriem noi aici.

#140 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 08:31 AM

aaa si a face ceva bun la locul in care ne aflam nu inseamna nu stiu ce acte eroice, ci lucruri "simple" si marunte: sa dai dovada de educatie in orice situatie, sa fii cinstit, daca muncesti sa-ti platesti taxele, sa respecti legile sau sa iti asumi consecintele etc si toate acestea fiind mandru cand spui ca esti de origine romana. Asta aduce plus imaginii tarii din care provii, spre deosebire de alti conationali ai nostri care au tras mata de coada si aici cand a fost de scoala si/sau munca, si fac matrapazlacuri oriunde s-ar afla. Si lasati ce apare in media, pentru ca totul e controlat. Scuze, dar eu chiar cred in teoria cosnpiratiei, existenta masoneriei etc. Nu sunt autostrazi dupa 30 ani pentru ca nu s-a vrut: noi si rusii..., altii nu mai sunt in Europaasa praf ca noi la capitolul acesta di nu a tinut de Basescu si care au mai fost la Ministerul transportului sau la guvernare. Sunt piedici mai mari decat faptele lor, conduse de altii...
Si btw, sa stiti ca nici nemtii, care sunt considerti cei mai corecti, organizati etc nu sunt mai breji cand ies din tara: i-am vazut pe la allinclusive in Bulgaria purtandu-se fara urma de educatie sau frica de lege. De ce? Pentru ca respecta legea, care la ei s-a facut cu pusca, doar daca exista consecinte. Aici legea nu se aplica si/sau nu exista consecinte pentru toti.
Peste tot sunt si bune si rele , asa cum nici nu exista padure fara uscaturi sau tara perfecta, dar sa incercam sa ne facem viata frumoasa si sa fim demni, buni si educati acolo unde suntem, chiar daca ni s-a inoculat ca daca esti bun esti luat de prost, prefer sa fiu bun. Sa fim cu totii mai buni si lumea asta, conform principiilor fizicii cuantice se va transforma intr-una mai buna. Sa nu mai incercam sa parem ce nu suntem, mai ales atoatestiutori. Chiar nu stim nimic. Rautatea/duritatea se constituie de regula doar in carapace de aparare. Peace & love! Imagine postata

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic