Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#221 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,427
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 February 2019 - 01:08 AM

Vezi postareaWowerful, la 27 February 2019 - 01:01 AM, a spus:

Foxxy- ar mai fi si faptul ca tu, eu si altii am vazut cu ochii nostrii procesul. Stim cum se mulge vaca si cum se face casul si cum lucreaza oamenii la tara. Suntem insiders cum s-ar zice.

Banuiesc ca cine nu are bunici la tara are alte perceptii. Am auzit de copii dusi in vizita la ferme si care s-au scarbit cand au vazut ca laptele vine de la tata vacii si nu din cutia de carton de la supermarket ( vorbesc de copii de aici unde sunt eu acum).

Apropo de copiii care nu au vazut in realitate o ferma, va pun o poza cu viitoarea mea nora- nascuta, crescuta in Ottawa- de cand am dus-o in Romania in vizita la parintii mei si a cules oua direct din cuibarul gainilor

Fisier atasat  FB_IMG_1551222364559.jpg (36.93K)
Number of downloads: 1

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 27 February 2019 - 01:09 AM

brain loading....please wait....

#222 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 February 2019 - 01:10 AM

Wow, total de acord cu matale si perception becomes reality cum spune o zicatoare autohtona

#223 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 February 2019 - 01:26 AM

Foxxy- ar mai fi si faptul ca tu, eu si altii am vazut cu ochii nostrii procesul. Stim cum se mulge vaca si cum se face casul si cum lucreaza oamenii la tara. Suntem insiders cum s-ar zice.

Banuiesc ca cine nu are bunici la tara are alte perceptii. Am auzit de copii dusi in vizita la ferme si care s-au scarbit cand au vazut ca laptele vine de la tata vacii si nu din cutia de carton de la supermarket ( vorbesc de copii de aici unde sunt eu acum).

Mda, ai dreptate. Eu, crescuta la tara, am facut cam de toate. Personal. Inclusiv sacrificat oratanii, dezmatat respectivele dihanii si tot ce urmeaza.... Fie zburatoare (gasca sau gaina), fie porc.
Faza cu copiii - tragic!!!! 😳

Asta-mi aminteste de copilot.... Intr-o seara ne uitam pe National Geographics, la un documentar despre un trib de vanatori din jungla. Copilotul, cam pe la 4 ani atunci, intreaba nedumerit: da' astia de ce nu se duc la magazin, sa cumpere carne? Stau asa, in padure, degeaba!!!! 😁 🤣

Vezi postareablack_cat, la 27 February 2019 - 01:08 AM, a spus:

Apropo de copiii care nu au vazut in realitate o ferma, va pun o poza cu viitoarea mea nora- nascuta, crescuta in Ottawa- de cand am dus-o in Romania in vizita la parintii mei si a cules oua direct din cuibarul gainilor

Ce mandra e!!!! 😁
Si frumusica! 😉

#224 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2019 - 01:40 AM

Vezi postareaFoxyy, la 27 February 2019 - 01:26 AM, a spus:

Mda, ai dreptate. Eu, crescuta la tara, am facut cam de toate. Personal. Inclusiv sacrificat oratanii, dezmatat respectivele dihanii si tot ce urmeaza.... Fie zburatoare (gasca sau gaina), fie porc.
Faza cu copiii - tragic!!!! 😳

Asta-mi aminteste de copilot.... Intr-o seara ne uitam pe National Geographics, la un documentar despre un trib de vanatori din jungla. Copilotul, cam pe la 4 ani atunci, intreaba nedumerit: da' astia de ce nu se duc la magazin, sa cumpere carne? Stau asa, in padure, degeaba!!!! 😁 🤣

Ce mandra e!!!! 😁
Si frumusica! 😉

Da, avea ie. Si ce incantata a fost de ouale ei :)

#225 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 February 2019 - 01:57 AM

Vorbind despre agricultura.....
Tata nu a folosit chimicale niciodata. Se ducea zilnic la tara, muncea de se spetea si, daca avea ce sa rontaie, macar de-o pofta tot era multumit.
Rosiile mergeau bine in gradina. A avut si de alea uriase, de-o kila bucata. Toata vara manca salate cu rosiile culese personal.
Bob, fasole, ceapa, usturoi, castraveti, morcovi, salate, verdeturi (patrunjel, loboda, etc), ardei gras.... Cam astea se faceau acolo. Sapat, plivit, udat, balegar. Fara stropeli sau altele.
La fel fac si acum neamurile pe care le am la tara. Matusa-mea, de exemplu, culege gandacii de Colorado cu galeata. La cateva zile tot da turul barabulelor.
Aici, eu nu stropesc cu nimic. Si nu apuc sa merg zilnic la gradina. Cam la 2 zile, vara. De luni pana vineri. Ca sambata si duminica, de obicei, le petrecem la gramada. Pastai de juma' de metru, rosii cat sa le dau si altora - am avut, cred, cam 80 - 100 kg de rosii. Cherry, in marea majoritate.
Usturoiul - mai mare decat cel chinezesc din magazin.
Capsuni, cat juma' de pumn una.
Am avut si vinete, conopida, sparanghel... Multe.
Nu le-am enumerat ca sa ma laud, ci ca sa subliniez si alte lucruri, ce cred eu ca sunt importante: solul, clima si gradul de atentie. Eu am parte de-un sol foarte bun, propice agriculturii. Nu e cernoziom, dar e sol negru, bogat. Apoi, clima e relativ umeda. Ma refer la umiditatea atmosferica, nu doar la precipitatii. Si mai conteaza cat te poti ocupa de gradina.
Anul trecut a fost o vara atipica, pentru zona in care stau eu. Cam 28 - 30 de grade zilnic si fara ploaie vreo 2 - 3 luni. Seceta, ce mai... Eu nu reuseam sa ud zilnic plantele, dar multi colegi gradinari da. Si au avut recolte frumusele, chiar daca a fost seceta. Iar chimicalele sunt interzise. Doar balegar se foloseste.
Da, sunt unii care fac fel si fel de decocturi, zemuri si alte solutii. Dar foarte putini.

#226 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2019 - 03:17 AM

Stiu ca voi cultivati tot felul, tot respectul si chiar va invidiez. Vara asta a fost primul an cand am plantat si noi rosii, tot fara nici un ingrasamant sau insecticid, nici macar alea carora li se spune biologice. Dar doar pentru noi, cateva fire.
Din pacate din copilaria mea la casa cu curte, cu gradina, gaini, purcei, pisici si altele imi amintesc sigur, si ma sperie foarte rau gandul asta, imi amintesc sigur ca bunicii mei si tatal meu dadeau cu DDT pe tot, pe cartofi, pe gaini sa nu faca paduchi, pe pisici si catei sa nu aduca purici. Dadeau pentru ca nu stiau- si multa lume nu cred ca stia acun 40-45 de ani despre otrava asta si cat de nenorocita e. Si nu doar ai mei, toti vecinii dadeau si toate rudele de la tara.
Iar asta ce scriam eu cu "concentratele" la gaini si porci se intampla in zilele noastre, la fel in familia mea, unchi si matusi acum, pentru ca ai mei sint batrani nu mai cresc nimic. Am si veri tineri insa si educati care ca si tine cultiva gradina curat, fara nimic chiar daca muncesc mult, insa se pot bucura de mancare curata si buna .

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 27 February 2019 - 03:23 AM

#227 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 February 2019 - 04:04 AM

Ce am cumparat azi de la magazin (nu de la magazinul romanesc/european, ci de la autoservire) - sunt facute in Republica Moldova, dar va imaginati surpriza (si mandria :toothy6: ) vazand cuvinte romanesti pe eticheta. Am gasit si apa minerala Borsec, dar noi nu prea bem asa ceva, cumpar doar cand am musafiri.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  s (2).JPG (1.95MB)
    Number of downloads: 0

#228 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2019 - 09:31 AM

Vezi postareaFoxyy, la 27 February 2019 - 01:57 AM, a spus:

Doar balegar se foloseste.

mi-ai amintit o faza :D
cind erau copiii mici, al meu si al prietenei mele, ne plimbam cu caruciorul ca ii adormim, adica mai mult ea pe a ei ca al meu cum il puneam inauntru adormea instantaneu :D
si cum mergeam noi asa pe marginea drumului (ca inca nu aveam trotuar, acu avem pe o parte :D ) vecina cealalta care avea vacile de la care am luat laptele, a inceput sa imprastie balegarul pe cimpul de unde tot ea taia iarba si o dadea la vaci
nu mai tin minte daca nascuse, cre ca da, ca ea a nascut la o luna dupa noi
ea acu nu mai e sa o intreb dar as baga mina in foc ca a facut-o intentionat cind noi am ajuns in dreptul ei sa inceapa sa improaste cu balegar :D

Vezi postareaadi_edi, la 27 February 2019 - 04:04 AM, a spus:

Ce am cumparat azi de la magazin (nu de la magazinul romanesc/european, ci de la autoservire) - sunt facute in Republica Moldova, dar va imaginati surpriza (si mandria :toothy6: ) vazand cuvinte romanesti pe eticheta. Am gasit si apa minerala Borsec, dar noi nu prea bem asa ceva, cumpar doar cand am musafiri.

ce scrie la ingrediente? :D

#229 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 27 February 2019 - 01:07 PM

Atasament FB_IMG_1551222364559.jpg

Cata fericire! Imagine postata superba poza! si domnisoara este o frumoasa

Imi aduc aminte mirosul de DDT si parca vad si-acum pompa care se folosea
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#230 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 27 February 2019 - 01:12 PM

Fosta şefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a obținut, miercuri, 27 februarie, cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot.

o victorie f mare ptr LCK, inca un vot si poate primi aceasta importanta functie, conducerea Parchetului European.

#231 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2019 - 02:42 PM

am vazut audierea/interviul, nu m-am miscat de pe scaun 75 de minute cat a durat. ce tipa super, nici nu ma mir ca ai de la putere vor sa scape de ea. tocmai ma gandeam cum s-ar fi descuract "veorica" la asa interviu.
interventia lui grapini a fost de toata jena, cum ii lasă pe ăștia sa ne reprezinte or crede europenii ca suntem o tara de țațe și tute

Aceasta postare a fost editata de Dexter: 27 February 2019 - 02:42 PM

#232 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2019 - 03:18 PM

bravo, Codruta Imagine postata! ce bine ar fi sa candideze si in politica interna Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#233 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2019 - 03:24 PM

Nu e deloc simplu sa privesti problema in ansamblu, facand corelatia intre toate aspectele, inainte sa afirmi si sa decizi responsabil ca ouale comercializate de catre macelarul Adrianei (primite de el de la o “taranca”) sunt naturale si safe dpdv al igienei alimentare si mai bune decat un produs, mai bunicel din magazin. Sa decizi responsabil= asumandu-ti 100% responsabilitatea propriei decizii. Si asta mai ales, in conditiile in care in Italia controlul sanitar in alimentatie este mult mai prezent/dotat/riguros. Mintea iti spune sa le cumperi, pentru ca sunt naturale, mai bune decat cele eventual “bio” supermarket, insa intuitia (feelingul) si eventual diverse informatii pe care le detii sau lipsesc din ecuatie, te fac sa iei o alta decizie, respectiv: nu cumpar oua de tara, cumpar din supermarket! Are dreptul cineva sa-ti conteste decizia? E decizia ta, buna/rea, ti-o asumi 100%. Eu inteleg ceea ce trece prin gandul unui om cand ia decizia asta sau cealalta, respectiv: cumpar oua de tara, ca sunt mai sanatoase si naturale. Nu e simplu deloc! Dar, e dreptul tau sa decizi pentru tine si niemeni nu are caderea sa te judece, chiar daca pe alta parte tu sustii ca vrei sa cumperi de la micii producatori si “curat” si chiar vrei asta!

De aici si pana la tendintele de a se involbura ale unor persoane, cand exprimam opinii diferite, luam decizii diferite, sau avem informatii/realitati si perceptii diferite, este o cale pe care ar fi frumos sa o mai nivelam, ca sa nu jignim nici persoanele, nici inteligenta sau liberul arbitru al fiecaruia, chiar daca exista si intentii laudabile in ceea ce dorim sa transmitem.

Multumesc Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#234 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 February 2019 - 04:25 PM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 02:42 PM, a spus:

am vazut audierea/interviul, nu m-am miscat de pe scaun 75 de minute cat a durat. ce tipa super, nici nu ma mir ca ai de la putere vor sa scape de ea. tocmai ma gandeam cum s-ar fi descuract "veorica" la asa interviu.
interventia lui grapini a fost de toata jena, cum ii lasă pe ăștia sa ne reprezinte or crede europenii ca suntem o tara de țațe și tute

Da-mi si mie un link, te rog, daca ai? Multumesc!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#235 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 27 February 2019 - 04:28 PM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 02:42 PM, a spus:

am vazut acu' vreo ora un video si a "gresit" numaratoarea voturilor. Jenanta!
Imagine postata

#236 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2019 - 04:57 PM

ia vedeti aici, asta e toata transmisia, codruta a ultima

cine a gresit numaratoare voturilor, nu am inteles

#237 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 February 2019 - 05:19 PM

Yep, works! Thank yee kindly! Dar, diseara, daca mai apuc! Nici macar pe voi nu apuc sa va citesc in totalitate!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#238 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2019 - 05:25 PM

Lapo du-te mintenas la muzici ca ti-am facut o dedicatie =))

#239 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2019 - 06:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2019 - 03:24 PM, a spus:

Nu e deloc simplu sa privesti problema in ansamblu, facand corelatia intre toate aspectele, inainte sa afirmi si sa decizi responsabil ca ouale comercializate de catre macelarul Adrianei (primite de el de la o “taranca”) sunt naturale si safe dpdv al igienei alimentare si mai bune decat un produs, mai bunicel din magazin. Sa decizi responsabil= asumandu-ti 100% responsabilitatea propriei decizii.

eu nu stiu cine ii da oole macelarului, de aia nu le cumpar
habar n-am daca e taran sau taranca sau vreo fabrica de oua =))

acu ma faci sa-l intreb diseara cine ii da oole, sa vedem citi clienti vor fi in magazin, daca voi putea aborda subiectul =))

#240 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 27 February 2019 - 06:15 PM

Madam Grapini a numarat ea prima si a gresit, apoi a luat o alta madam hartiile si le-a numarat mai bine.
Imagine postata

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou