Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#241 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 February 2019 - 07:29 PM

aia le-ar fi numarat gresit chiar si daca ceilalti candidati nu aveau nici un vot
am citit ca in una din comisii votul hotaritor (12-11) a fost al unui roman (PNL) care il inlocuia pe un neamt

#242 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2019 - 09:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2019 - 06:05 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2019 - 03:24 PM, a spus:

Nu e deloc simplu sa privesti problema in ansamblu, facand corelatia intre toate aspectele, inainte sa afirmi si sa decizi responsabil ca ouale comercializate de catre macelarul Adrianei (primite de el de la o “taranca”) sunt naturale si safe dpdv al igienei alimentare si mai bune decat un produs, mai bunicel din magazin. Sa decizi responsabil= asumandu-ti 100% responsabilitatea propriei decizii.

eu nu stiu cine ii da oole macelarului, de aia nu le cumpar
habar n-am daca e taran sau taranca sau vreo fabrica de oua :scratch:

acu ma faci sa-l intreb diseara cine ii da oole, sa vedem citi clienti vor fi in magazin, daca voi putea aborda subiectul =))

pai poate iese ceva bun din asta, tu decizi! Imagine postata
Pana acum ai decis sa nu cumperi pt ca nu ai destule informatii, sau pt ca flerul tau a decis sa nu. Corect! Decizia ta. Doar ai zis ca de la mama colegului lui Stefano iei, pt ca stii cum le creste.
Daca acum o sa aprofundezi informatia, privind provenienta si diferenta oolelor de taran, fata de alea controlate de la magazin, iar o sa iei o decizie in consecinta. Corect! Decizia ta, responsabila. Dar care e ala sa aiba in drumul/zona lui posibilitatea sa cumpere oo de taran, de la gaini hranite natural si sa prefere sa le cumpere pe cele de la magazin, industriale? Or fi si din aia. Decizia lor! Dar aia sigur nu afirma ca vor natural si ca nu gasesc! Pana aici!

Din informatiile aprofundate de mine pana acum, fie de la persoane de la care am primit daruri, fie de la persoane din jurul Bucurestiului, sau de la taranii cu care am venit in contact (e adevarat ca am de-a face cu putini, n-am norocul sotului moatzei) mi-au spus ca nu au surplus de vanzare. Cand am intrebat, dar nu stiti pe cineva din sat, care are nevoie de bani si surplus de produse: legume, fructe, verdeturi, oua, carne? Mi-au raspuns invariabil: toti cei care fac spre vanzare, folosesc stimulente. Sigur ca daca stai in mijlocul lor mai prinzi: nea Vasile are acum surplus de oua, cutarita taie o oaie si vinde jumatate, dar nu e pe baze zilnice, e ce pica si tre'sa fii acolo prezent cand are el, nu cand ti-e tie foame. Despre asta vorbim, nu despre a ma duce in Bucovina, sau in Maramures sa cumpar nu stiu ce, ori in vacanta sa mananc o masa la stana/la pensiune, sau sa cumpar vitei si sa fac contracte, ori gaini congelate, ca la familia mea, in care consumul de produse alimentare e in cantitati f mici si fara congelate nu potrivesc asemenea solutii. Decizia mea si imi asum 100%. Cui i se potrivesc solutiile gasite, bravo lui! Asta nu inseamna ca nu vreau produse naturale si nu le caut in zona mea/drumul meu.
Nu am spus nici o clipa ca nu mai sunt produse curate in Romania, ci am spus ca sunt in arealuri izolate sau pt uz propriu. La modul general, da, sunt multi oameni la tara in Romania, care mai fac produse naturale in gospodarie, dar majoritatea doar pentru consum propriu, ori copii/nepoti, un prieten, un cadou. Pentru ca sa produci natural presupune munca multa, dar multa, teren si clima propice si fara evenimente naturale majore, iar oamenii contemporani, chiar si cei de la tara au devenit mai comozi. Daca ai parinti la tara, care mai au vecini poti sa te descurci de 1-2 pasari + 2 sacose de legume-fructe/ saptamana+ ori 10 oua /luna, cat e consumul familiei mele. Nici nu am afirmat vreodata altfel. Dar nu am parinti la tara si "tara mamei" mele e oricum f departe de Bucuresti.

Am gasit la un moment dat o familie la circa 50 km de casa si imi dadeau, ce se facea in curte in perioada de vara (maxim 3 luni), la modul ce am scris mai sus. Am facut de vreo 2 ori in we drumul, dar cel mai des imi aducea o verisoara de-a lor, care statea aproape de mine si treceam si le luam de la ea! Trai pe vatrai! Am vazut curtea, animalele, nu facea comert familia, aveau gospodarie mare si brusc cei 2 copii cu nevestele au plecat in Spania. De altfel, am cunoscut-o prin prieteni/rude. Cat cerea pe marfa atat dadeam, ce-mi punea in traista aia luam. Eu Imagine postata. Dupa primele 2 veri de boierie, a spus ca nu mai are, ca trebuie sa trimita tot la copii in Spania, apoi ... la nepotei. Cand am intrebat ..., dar prin sat as mai gasi cate ceva ? acelasi raspuns ... Nimeni nu are surplus, sau cei care au sa vanda folosesc stimulente (chimicale la legume si concentrate la pasari si animale). Doar acum 2 saptamani am avut in fata o doamna de la tara, din jurul Bucurestiului, care m-a cadorisit cu cateva oo. Acelasi raspuns: familie mare si nu au nimic in plus.
Si in 1 piata (nu in toate) am aprofundat informatia prin "cartite", raspunsul e ca nu e marfa "curata" in general. Sunt si exceptii, dar aia sunt aleatori si vanati de cartite (= cei care lucreaza in piata, alaturi de acesti tarani, sau precupeti si afla care are marfa curata si care nu.)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#243 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2019 - 11:00 PM

mi-am luat inima in dinti si l-am intrebat pe macelar de oo :scratch:
a zis ca duminica se duce pe la ferme la persoane pe care ii numeste prieteni unde cauta viteii pe care apoi ii taie el, zice ca astia au si gaini care cresc liber si acu fac multe oua si i le da si lui =))

#244 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2019 - 11:26 PM

si la fermele de la voi, viteii oare se cresc cat de cat "curat"?

#245 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 February 2019 - 11:36 PM

Dani,la cat consumati voi, chiar nu ai de ce sa te agiti atata! 10 oua/luna la 3 persoane? din experienta iti zic ca si daca ar avea cineva sa-ti vanda, nici nu se-ncurca ptr asa putin si rar.

Celor care taie animalul, de ex, nici nu le pasa de cine-i langa ei in momentul ala - ca tu ziceai ca tre sa fii langa el, ca altfel pierzi momentul! Nu taie nimeni pana nu stie ca are desfacerea asigurata,ei au "arvunit" animalul dinainte - tot din experientele mele nenumarate citire!

Si ref la dna aia care-ti mai furniza cate ceva: nu ti se pare ciudat ca odata ea disparuta din negot, nu mai era nimeni in localitatea aia care sa faca sportul asta? adica doar ea avea, fie si pasager, de vandut ceva?
iti zic ca sunt mai multi, nu fara numar, dar mai sunt, insa nu vor sa se recomande unul pe altul, nu se leaga la cap si sunt rai, daca nu-s ei in castig, sa nu fie niciunul! nu are cum sa fie doar unul cu surplus!

acum e perioada cand se oua gainile f mult, la mine e full!

tre sa reiau legatura cu ciobanu' ptr miel, daca nu s-or fi facut deja inscrierile.

#246 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2019 - 12:13 AM

chiar am facut calculul la oua pt ca am avut cum sa fac acum o legatura: 10 oua de tara, primite + 10 in stoc. Azi, dupa 4 saptamani si 2 zile, inca mai sunt 10 ramase. Uneori or fi mai mare consumul.

cartofi, iau o punga de aia mica, de 2-3 kg cred ca e, uneori sta 3 luni si mai mult pe terasa. Ceapa mai putina, morcovi si mai putini. In schimb eu muuuulte, dar multe salate si alte legume preponderent verzi + patlagele - cate 1-2 traiste/sapt; multe fructe dl Dani, tot asa 1-2 traiste la 5 zile. Ulei, parmezan am intotdeauna stoc. La noi astea's baza. Si cate ceva alaturi, 1 fripturica din orice fel de carne, sau peste. 1 kg de carne /sapt + 1 kg de peste, media.
lapte, unt, telemea si cascaval din supermarket nu avem consum
Da, e greu sa se incurce cineva pt cantitatile astea cu mine. Clar.
Cumpar din magazin ce produse gasesc mai nehormonate, puii pe care scriu ei ca sunt crescuti liberi si hraniti cu boabe ... , dar nu stiu cat adevar si cat marketing e in asta, nu-mi fac mari iluzii.
Nu fac sosuri/ciorbe/supe decat rar max 1 data pe luna, ca nu le agreaza. Nu fac (aproape) nimic congelat ca nu agreeaza (am 3 rafturi mici sunt pline cu fructe de padure, banane, inghetate, gheata, mult stock de supe facut de mine, pesto si niste creveti).
Mai fac paste, pizza, rizzoto, dar iti trebuie 3 scaieti la astea.
Nu fac mancaruri asa complicate si diversificate ca voi, oale cu ciorbe, sarmale, piftii, cozonaci. Minimalist si totul gatit extrem de simplu: gratar sau cel mai des cuptor. Prajituri nu fac, ei mananca o portie si apoi imi ramane mie o tava! nu, merci! au pofta, sa-si cumpere 1 de la cofetarie.
Fiecare dintre noi mancam 1 singura data / zi acasa, in afara de we cand poate se mananca de 2 ori max, dar nu prea stam pe acasa. Fata, mananca portie de copil, asta uneori inseamna 3-5 linguri, deci nu pot gati cine stie cat.
Acum, ca am ramas pana si eu care duceam greul, cu o singura masa/zi, fac economii serioase la mancare Imagine postata

Cand stateam la ai mei, da, luam cate 1 jumatate de porc de Craciun, miel de paste, dar eram 4 mancai Imagine postata, nu eu si inca 2 furnici

Am intrebat si pe verisoara-sa acum dupa multi ani, care a vandut aici langa mine si s-a mutat si ea la Peris impreuna cu sor-sa, daca doamna aia mai vinde sau altcineva din sat. Mi-a spus ca ele isi pun in gradina singure (sunt cucoane si ea si sor'sa, Directoare amandoua) pt placere si pt fun si ca nu, nu are lumea chestii de vanzare, decat rar/sporadic.

ai dreptate cu sacrificatul animalului cand e deja arvunit

as vreau eu sa ma abonez la sursele tale daca e loc, pentru ca am incredere in alegerile tale responsabile

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 28 February 2019 - 12:25 AM

#247 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 February 2019 - 12:21 AM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 05:25 PM, a spus:

Lapo du-te mintenas la muzici ca ti-am facut o dedicatie :)

A ascultat-o si am ras inca de la amiaza :D) Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#248 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 28 February 2019 - 12:47 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 February 2019 - 12:13 AM, a spus:

rizzoto

tu n-ai voie sa scrii asa :)

de-aia imi consum eu unghiile pe tastatura scriind mereu risotto ? :D

#249 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2019 - 12:55 AM

imi pare rau, cu dublele nu reusesc sa le "simt" niciodata, iar sa le invat pe dinafara al varsta mea e prea tarziu, te rog si-ti multumesc daca ma altoiesti de fiecare data! risotto, sa traiti, am sa tin minte, sper ...
cand am intrebat de regula, mi s-a spus ca trebuie sa le "simti"?! pe bune!? pai noi care nu avem duble, ce sa simt eu? asa e ? sau e vreo regula ?
multumesc

#250 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2019 - 08:52 AM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2019 - 04:57 PM, a spus:

ia vedeti aici, asta e toata transmisia, codruta a ultima

cine a gresit numaratoare voturilor, nu am inteles

A-propos de treaba cu Grapini, iata ce spune George Moise despre, pe FB:
"
Era mai demult un banc cu un țăran care duce la târg un cal chior, șchiop, surd, îndărătnic, pe scurt, cam fără nicio calitate. Și întrebat despre mârțoagă, răspunde de fiecare dată cu năduf. Vede calul? Nu vede, dă-l dracului. Da´ de auzit aude? N-aude, dă-l dracului. De tras, trage? Nu trage, dă-l dracului... Și tot așa, până când celălalt întreabă Păi bine, atunci de ce l-ai mai adus la târg? Să-l fac de râs, dă-l dracului, zice țăranul.

Am văzut și eu festivalul de pe pagina țații Grapini. S-a mai răcorit lumea, și-a mai vărsat năduful. Dar cam atât. Nu-i tocmai genul de om care să zică ”mă fac oamenii proastă, poate ar trebui să schimb totuși ceva la mine”, dimpotrivă, tuta crede că-i valoroasă și o invidiază prostimea.

Am mai zis că mi se pare normal ca politicienilor care se cred pe moșie să li se ceară socoteală, să li se dea feedback până le iese pe nas. Ferm, dar civilizat. Punctual. De preferat față în față. Dar decât să trimitem mârțoage la Bruxelles după care să râdem de ele că sunt tute, mai bine le lăsăm acasă și le dăm ceva de făcut pe măsura posibilităților, nu le înscriem la curse și nici nu ne punem toți banii pe ele."

My point exactly!

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#251 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 February 2019 - 09:15 AM

as vreau eu sa ma abonez la sursele tale daca e loc, pentru ca am incredere in alegerile tale responsabile

ha, ha, imi imaginez cum te-ai lupta tu cu o pulpa de vitel,ha, ha!
care, ptr toata lumea care cumpara la greu, inseamna pulpa din spate plus inca doua coaste, deci e aproape un sfert de vitel.
numa' 20 - 32kg, ha, ha!
cum ai face tu vitejii cu securile sau cu flexu' taind oase! pana sar bucatele de-alea mici si se lipesc de tavan. zicea odata Adriana ca dac-ar avea gura sa spuna bucataria mea cate crime a vazut - bine, ele vin deja decedate =)) dar orishcum!
maaa, asta nu-i ptr tine si domnu' tau, lasa, ia de-alea bio de unde stii tu, ca e mai aproape de ce ti se potriveste!
ai sta tu cu galetusa de cas pus in zer in frigider juma de an?
sau cu ratzele la pachet? curcani care nu seamana nici pe departe cu aia din comert, astia-s de-aia sfrijiti, atleti, alt soi decat umflateii din piata? si au la aschii de-alea de oase de ma si mir cum de nu se-nteapa ei in ele.
nu ti se potriveste, crede-ma!

Vezi postareaAdriana, la 28 February 2019 - 12:47 AM, a spus:

rizzoto

tu n-ai voie sa scrii asa =))

de-aia imi consum eu unghiile pe tastatura scriind mereu risotto ? =))

Vezi postareaDaniella, la 28 February 2019 - 12:55 AM, a spus:

imi pare rau, cu dublele nu reusesc sa le "simt" niciodata, iar sa le invat pe dinafara al varsta mea e prea tarziu, te rog si-ti multumesc daca ma altoiesti de fiecare data! risotto, sa traiti, am sa tin minte, sper ...
cand am intrebat de regula, mi s-a spus ca trebuie sa le "simti"?! pe bune!? pai noi care nu avem duble, ce sa simt eu? asa e ? sau e vreo regula ?
multumesc

da, exista, cel putin ptr s/ss
stiu de la franceza, dar am observat ca merge si ptr alte limbi
stii ca risotto se pronunta cu z, deci zicem rizoto.
cand se aude z, e un singur s, cand se aude s, sunt doi ss
ia incearca: raifaizen - raiffeisen, mezon - maison, pasant - passante

ee, babeste, dar pe-asta cu s/ss sper c-ai priceput.

io as vrea sa stiu ptr alte duble.

#252 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 28 February 2019 - 10:46 AM

Daniela, nu e niciodata prea tirziu sa inveti si tu esti curioasa si-ti place argumentul deci poti =))
nu-mi vine in minte acu nici o regula pentru scris, adica daca vezi risotto cum sa stii ca se scrie cu 2 t
regula cea mai buna ti-o da vorbirea, cum zice si moatza, cind vorbeste cineva simti ca insista pe consoana aia si pricepi ca e dubla
asta e si mare mea problema, de fapt pe forumul italian ma numesc "Doamna dublelor" =))

sint cuvinte in care consoana dubla schimba sensul, de ex
bara=sicriu si barra=baston

#253 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2019 - 12:04 PM

Revenind la ale topicului, postez si aici:

L-am descoperit astazi la Radio Iasi pe Walter Dionisie, o voce absolut atipica pentru spatiul romanesc si total contra curentului comercial de joasa speta care a acaparat massmedia romaneasca.

Asadar , din categoria wow:

Mai multe despre acest cuplu indedit gasiti aici:
https://www.globalcultural.ro/
Mi-a placut ce a spus astazi despre regiunea Moldovei intr-un interviu:

Moldova este o zona profund culturala si profund consumatoare de cultura =))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#254 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2019 - 01:08 PM

Regulile de citire le stiu, pt ca exista reguli si sunt toate scrise, ca de ex ca s intre 2 vocale se citeste z. In schimb cu dublele e alta tarasenie pentru un nativ de limba romana, zic eu.
Exact cum a spus, Adriana, pentru duble, in limba italiana, nu e o regula, ci trebuie sa "simti", respectiv din vorbire sa sesizezi ca acea consoana e putin apasata. Pe mine aceasta "lipsa de regula" m-a debusolat de la bun inceput, pentru ca asta mi se pare prea mult pentru cat putem noi simti, mai degraba trebuie sa le inveti pe dinafara, astfel ca ba imi iese parmiggiano, ba parmigiano, ca dubla aia o tin minte de undeva .... parmigiano reggiano, dar cu memoratul pe dinafara, fara o regula, e riscant ... La pizza, tii minte, ca e ultra-folosit in scris, dar dupa acea, chiar si multe dintre cuvintele uzuale, cand nu folosesti limba pe baze zilnice (eu am sefi americani din 2007 si prea putin mai am ocazia de a vorbi/scrie in italiana), se uita.
Eroarea de ieri, de la risotto e fara de scuze, doar ca stiam ca face o dubla + pur si simplu prea obosita, prea repezita cand e de scrisul acesta la nivel informal si in plus ... vorba Laponei, constat clar ca mintea mea e in vacanta in perioada asta ... Imagine postata

#255 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 28 February 2019 - 01:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 February 2019 - 01:08 PM, a spus:

Pe mine aceasta "lipsa de regula" m-a debusolat de la bun inceput, pentru ca asta mi se pare prea mult pentru cat putem noi simti, mai degraba trebuie sa le inveti pe dinafara, astfel ca ba imi iese parmiggiano, ba parmigiano, ca dubla aia o tin minte de undeva .... parmigiano reggiano, dar cu memoratul pe dinafara, fara o regula, e riscant ...

asta e ceea ce ceream si eu la inceput si nimeni nu stia ce sa-mi zica
acu cel putin la scris pe pc/telefon sa traiasca si sa infloreasca corectorul
si tot asa scriind si cautind forma corecta pina la urma o tii minte

#256 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2019 - 02:36 PM

exact, daca folosesti uzual, pana la urma memorezi!
in gramatica noastra exista reguli! e drept ca putini straini pot sa pronunte â si celelelte diacritice ...

#257 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 March 2019 - 11:20 PM

Ce-mi place asta, ce-mi place aaaaaastaaaaaa! Unul care pune punctele pe i. Bun asa! Hai cu Bucovina, hai cu Moldova! Hai cu autostrada, neamule!

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#258 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2019 - 02:00 PM

La aeroport in Düsseldorf, asteptand la poarta de imbarcare, catre capitelu' tarii noastre de glorii si de dor. In fata mea, ceva ma incolo, pe un scaun, o copila fasneata, brunetica, frumusica, sprancene facute, ten bine machiat, ea modern imbracata cu clasicii legginsi de piele, cu clasicii pantofi/sport mai inalti etc., cu o expresie tipica de fatuca foarte multumita de viata ei si constienta de valoarea proprie. Scoate dintr-un saculet de duty free parfumul proaspat achizitionat. Dupa cutia ambalajului l-am identificat ca fiind unul din cele mai en vogue parfumuri in societatea romaneasca la ora actuala...si tine de ceva vreme moda cu el. Nu va zic care, poate stiti si voi Imagine postataIi scoate capacul, adulmeca, pare foarte satisfacuta. Si o vad cum distanteaza flaconul tintind hotarat zona gatului si pufaie generos de vreo cateva ori, apoi incheieturile mainii, si acelea, la fel de generos, un zambet satisfacut scuturandu-i umerii si restul corpului. Zic, bine ca is la o distanta totusi apreciabila, e tare parfumul stiu, e unul care se poarta in speta seara.

Ajung in zburator, imi iau locul, dupa cateva minute apare aceeasi domnisoara zvelta, se uita la numar, isi spune siesi, la fel de satisfacuta, da, aici, si ma tinteste cu privirile focoase. Ramanem pentru cateva secunde ochi in ochi. Nu spune nimic, dar imi indica scurt si la obiect din privire ca vrea sa intre la locul ei. Daca r fi sa ii verbalizez privirea ar suna cam asa, fara nici cea mai mica indoiala: "Ce te uiti fah, nu e clar ca vreau sa intru, hai, ridica-te ca am venit eu !" Imagine postata Ma amuz si in acelasi timp sper sa se mai fi evaporat frumosul acela de seara...
Intra, la fel de satisfacuta isi scoate telefonul, is pune castile, ceva acorduri maneliste, dupa cat am putut identifica beat-ul care razbatea strident din castile in-ear. In ciuda indicatiei repetate a capitanului de a inchide devices pe care le avem, domnisoara Pogany isi face nestingherita cateva selfiuri si scrie de zori (pun pariu ca fara pic de greseala de scriere...nu ca mine Imagine postata) amicilor pe whatsapp. Domnisoara nu graieste germana, doar inglish. Asta s-a aratat cand a venit la ea insotitoarea de zbor ca sa ii ia rucsacelul frumos si elegant ca i-l puna sus, noi stand pe randul de la exit-ul de urgenta si la decolare si aterizare este interzis orice obiect. Vizibil ofensata, insa neavand alta solutie, ii inmaneaza afectata rucsacul insotioarei, acesta de un profesionalism impecabil.

Sa va mai povestesc? Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 07 March 2019 - 02:03 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#259 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 07 March 2019 - 02:10 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 March 2019 - 02:00 PM, a spus:

daaa
ca-mi place tare cum le zici
mi-am imaginat toata scena :love3:
P.S. ai avut noroc ca si-a pus castile, aici tre sa recunosti ca a avut maniere :hug:

#260 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2019 - 02:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 March 2019 - 02:10 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 March 2019 - 02:00 PM, a spus:

daaa
ca-mi place tare cum le zici
mi-am imaginat toata scena :love3:

Imagine postataImagine postataImagine postata
Iaca scriu, boierule, scriu!
Dupa ce ii aseaza cu grija rucsacelul in compartimentul de sus, insa deasupra locurilor de pe partea cealalta, insotitoarea, revine la domnisoara Pogany cu un zambet impecabil si o intreaba pe engleza ca nu vorbeste germana, corect? Prompt, cu un ton care ar sugera ceva de genul "am crezut ca iti era deja clar", insa oarecum intimidata de atitudinea perfect profesionista, ca si cum s-ar fi asteptat sa fie certata, ramane in expectativa. Insotitoarea, o blonda frumoasa, cu aer viking ii explica scurt ca regulamentul prevede ca la decolare si aterizare nici macar manusile nu ai voie sa le tii la tine, daca nu le porti. Asadar nu in brate, nu pe poale etc. Pogany rasufla usurata, vikinga sa intoarce catre mine , ii spun ca nu e nevoie sa repete, imi este deja clar. Imi multumeste si pleaca mai departe. Pogany asteapta un moment, isi repune castile si reia convorbirea alerta cu amicii pe whatsapp, tragandu-mi ocheade din cand in cand, eu privind-o calm, nu pe ecranul telefonului ei, ci pe ea. Se uita la mine, revine la smartphone-ul ei. Intre timp, Chanelul meu pierduse demult batalia cu orientalul ei negru, de seara :hug: Ei hai, nu esti tu fan al lui, insa recunoaste ca e un miros care te intriga. Desigur, imi raspund tot eu mie insami, doar esti o fanatica. De data asta, a fost randul meu sa zambesc satisfacuta. Ce bine ca exista parfumuri pe lumea asta Imagine postata
Zburatorul incepe sa ruleze din pozitia de parcare, eu ma mai uit o data neincercand sa ascund intentia la domnisoara P si la device-ul ei, moment in care o vad ca activeaza modulul offline. Decolam, ajungem la altitudinea de croaziera, ma ridic sa imi iau geanta mea din compartimentul de deasupra scaunelor noastre. La care Pogany imi sopteste delicat: Can you give me my rucsac (neaos romanesc!) , please? Zic: Puteti vorbi si in romana raspund eu calm. O, vai, ce bine! Imi dati si mie, va rog, rucsacelul de sus? Si imi indica locul de bagaje de mana de deasupra scaunelor noastre. O privesc calm si ii raspund: Nu este aici. Ma priveste contrariata, cu o umbra de panica in ochii maslinii. Remarc un incruntat din sprancene in devenire periculoasa intr-o indignare veritabila. Astept fix atat cat trebuie si adaug: Daca va amintiti, insotitoarea l-a pus dincolo. Deschid si i-l inmanez. Intr-o fractiune de secunda o mana ca o randunica i se duce la inima si aud O, da, vai! Multumesc! Cu placere.

Ma asez, nu trec doua secunde si se ridica si imi spune: O sa va deranjez putin, trebuie sa merg la toaleta.

In toata oboseala mea, ingrijorator de accentuata de miasma orientalului negru de seara, m-a busit o cascada de ras interior. Cum sa nu, poftiti?

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 07 March 2019 - 02:30 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »