Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 29 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#301 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 March 2019 - 10:51 AM

inseamna ca la Constanta-s mai chiulangii.
de regula, eu ma duc la anaf miercuri pe la 17.15 ca au program pana la 18. e singura zi cand au pana la 18, in rest pana la 17.
e pustiu pe-acolo, nu-i nimeni la ghiseu si am timp sa-ntreb toate prostiile, zau!

iar cand se face de platit si nu vreau op, ma duc in pauza de masa. atunci cei de la ghiseul dedicat au inchis, dar ptr permanenta functioneaza o casierie, tot la parter, dar pe lateral cumva. cred ca n-o stie lumea, fiindca si-acolo rar e cate cineva in intervalul asta orar.

na, ce sa zic, asa-i la mine.

io m-as duce la bugetari ptr bani, cred ca 10 ani cat tb sa mai muncesc m-as obisnui cu un program mai lejer, dac-o fi asa =))
dar 1. nu ai loc de nasa, fina si cumatra si 2. am un colectiv f misto aici, cu doar 3 muieri cu totul, ceea ce-i de bine :tongue3:

Aceasta postare a fost editata de moatza: 09 March 2019 - 10:52 AM


#302 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2019 - 02:16 PM

da' se intra pe baza de nasa, fina si cumatra nu de concurs si indeplinirea unor conditii de diploma, studii?

#303 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,653
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 March 2019 - 05:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 March 2019 - 02:16 PM, a spus:

da' se intra pe baza de nasa, fina si cumatra nu de concurs si indeplinirea unor conditii de diploma, studii?


Cred ca intrebi la misto... dar eu raspund:
Trebuie sa ai noroc, dar majoritatea-s cum zice Moatza - eu am avut noroc sa intru prin concurs la o institutie de stat.
Si aici in America de Nord in general se angajeaza cu pile, dar le spun "referrals" :-* . Banuiesc insa ca, odata ce persoana respectiva nu face fata, nu o tin doar ca e neamu' lu' nu-stiu-cine.
Dar sa-ti zic si cu studiile in Romania. Erau cateva dactilografe la institutia de care-ti zic, una din ele era fiica unui sofer care lucra tot acolo. Care cotiza la greu la conducere si/sau ii avea la mana cu ceva, ca altfel nu-mi explic cum au putut sa o tina pe postul respectiv, toata lumea se ferea de ea ca facea greseli peste greseli, nu stia sa bata la masina, nu stia sa vorbesca, nu stia sa scrie corect ("numar cur" era la ea prescurtarea pentru "numar curent", doar un exemplu, dar ma bantuie si acum...). Dar a bagat-o taica-sau la Drept la facultate privata, unde a invatat ea, printre altele, si despre "constiinciosul administrativ" (contenciosul administrativ) si a terminat cu 10 pe linie. Au pus-o sefa de sectie pentru ca in felul asta au scapat de o dactilografa proasta, iar ca sefa nu avea mai nimic de facut, prin urmare greseli mai putine de corectat (de altii). Si uite-asa nu au promovat-o pe o alta care avea Dreptul facut pe bune, si mai era si o dactilografa excelenta. Cand am fost ultima data pe acolo acum vreo 7 ani cred, erau amandoua pe aceleasi posturi.

#304 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 March 2019 - 07:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 March 2019 - 02:16 PM, a spus:

da' se intra pe baza de nasa, fina si cumatra nu de concurs si indeplinirea unor conditii de diploma, studii?


:-*
Adriana. esti tendentioasa, draga!
concurs: nasa face subiectele si fina e printre concurenti.

de exemplu, la noi la societate s-au angajat in ultima vreme cativa tineri. ptr ca este necesara o calificare destul de specializata si rara, nici nu se mai da concurs (ca nu se gasesc competitori).
si cum de multe ori parintii isi indruma copiii spre meserii asemanatoare celor pe care le practica ei, cei angajati sunt preponderent copiii angajatilor.
de fapt, noi avem o prevedere in contractul colectiv de munca ca la angajare au prioritate copiii angajatilor.
mie chestia asta mi se pare buna. odata ca societatea are o garantie din partea seniorilor ca juniorii se vor tine de treaba, vor fi constiinciosi...chestii de-astea de bine, mai ales pe fondul lipsei angajatilor calificati.
pe de alta parte, si seniorii sunt multumiti ca au fost apreciati de angajator si copiii nu sunt nevoiti sa plece cine stie pe unde.
win-win! dar e munca grea si periculoasa!

ptr posturi care necesita studii superioare se da examen la sediul central, la Bucuresti :-*

Aceasta postare a fost editata de moatza: 09 March 2019 - 07:14 PM


#305 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2019 - 07:49 PM

mersi de raspunsuri dar eu vorbeam serios
e drept ca se poate ca la concurs nasa sa faca intrebarea si fina sa fie concurenta, dar pe linga intra si nefini
daca n-ar fi fost asa eu n-as fi unde sint
adica e și și
mai apoi eu dupa 3 concursuri de timp determinat (nu's cum sa le zic) tot pe baza de concurs tre sa trec la timp definitiv (?) si e si normal ca stiu sa fac treaba dupa atitia ani si ca "trebuie" sa pot sa ramin in postul ala, la concurs am mai multe sanse si cistig, dar si aici iar nu e sigur ca poa' sa vina unul mult mai pregatit teoretic decit mine si sa mi-o ia inainte (chestie care mi s-a intimplat) ca doar e un simplu examen pe baza de toceala
nu's daca am explicat bine :-*

Vezi postareamoatza, la 09 March 2019 - 07:12 PM, a spus:

de exemplu, la noi la societate s-au angajat in ultima vreme cativa tineri. ptr ca este necesara o calificare destul de specializata si rara, nici nu se mai da concurs (ca nu se gasesc competitori).
si cum de multe ori parintii isi indruma copiii spre meserii asemanatoare celor pe care le practica ei, cei angajati sunt preponderent copiii angajatilor.
de fapt, noi avem o prevedere in contractul colectiv de munca ca la angajare au prioritate copiii angajatilor.
mie chestia asta mi se pare buna. odata ca societatea are o garantie din partea seniorilor ca juniorii se vor tine de treaba, vor fi constiinciosi...chestii de-astea de bine, mai ales pe fondul lipsei angajatilor calificati.
pe de alta parte, si seniorii sunt multumiti ca au fost apreciati de angajator si copiii nu sunt nevoiti sa plece cine stie pe unde.
win-win! dar e munca grea si periculoasa!

in domeniul profesorilor universitari aici e interzisa chestia asta de citiva ani tocmai ca sa nu se inmulteasca cei care-si aduc rudele
nu stiu sigur la tati (care isi aduc copiii) dar la soti (care isi aduc nevestele) sigur

#306 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 March 2019 - 07:51 PM

o mai scapa si vreun newbie, ca, na! cate fine poti sa ai? :-*

eee, ce sa zic, io nu ma-nvart printre universitari :-*

dar poate fi-su chiar a facut studii peste studii ca sa ajunga acolo, intr-un domeniu de-asta elitist nu poti sa fii habarnaut. sau?

Aceasta postare a fost editata de moatza: 09 March 2019 - 07:54 PM


#307 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2019 - 10:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 March 2019 - 02:16 PM, a spus:

da' se intra pe baza de nasa, fina si cumatra nu de concurs si indeplinirea unor conditii de diploma, studii?



Era să încep să mă dau șmecheră că eu n-am lucrat decît 2 ani la stat (unul înainte de revoluție, octombrie 88- octombrie 89, și aproape unul după, aprilie 90- aprilie 91, cam așa) și că pe mine nu m-a angajat nașa, dar apoi mi-am adus aminte că prima dată m-a angajat nașul :o Oricum atunci trebuia să muncească toată lumea undeva, el a zis ”hai la mine!”, dar mi-a ieșit pe nas prima jumătate de an pe un șantier, cu trezit de la 5 dimineața :o Următoarea jumătate de an a fost mai mult de ”fără plată”.
Acum situația e că unii totuși trebuie să și facă ceva, de aceea se mai găsesc și angajați pe bune, rămași de mai demult sau angajați pe competențe, pe concurs, dar majoritatea sînt categoria ”nașa” :)

#308 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2019 - 12:53 AM

Vezi postareamoatza, la 09 March 2019 - 07:51 PM, a spus:

dar poate fi-su chiar a facut studii peste studii ca sa ajunga acolo, intr-un domeniu de-asta elitist nu poti sa fii habarnaut. sau?

poate sa fie in acelasi domeniu dar nu pot fi angajati in acelasi departament al aceleiasi universitati

#309 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 10 March 2019 - 01:43 AM

In cazul meu am lucrat 1.5 ani ca voluntar in america de nord. Tot aplicam la diverse pozitii pentru care aveam calificare dar nu ma baga nimeni in seama. La americani trebuie sa ai drept de munca iar eu aveam viza de nevasta- adica drept de sedere dar nu de lucru.
Norocul meu a fost seful sotului care m-a recomandat la actualul sef al meu, ca nu gaseam eu in veci si pururi pe cineva care sa ma imi dea o sansa si sa ma sponsorizeze cu viza de lucru.Un alt avantaj e ca institutia la care lucrez e non-profit si era mai usor cu vizele de munca. Acum de cand cu "Trump-ilica" ( vorba Laponei)- totul a devenit mai complicat..

#310 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,653
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 March 2019 - 02:04 AM

Sper sa nu ma fi inteles gresit - eu nu sunt impotriva sa aduci cunostinte unde lucrezi; primul meu loc de munca in Romania a fost la societatea unde lucra taica-meu; eu am recomandat si au angajat prietene de-ale mele aici in Canada la fostul loc de munca, iar ele la randul lor au adus altele, patroana imi tot multumea ca i-am adus oameni de incredere si muncitori; dar cand se tin pe post si se promoveaza persoane DOAR pentru faptul ca sunt nasi si cumetri, asta nu mai e in regula.

#311 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2019 - 11:04 AM

Bre, eu vorbeam strict de stat, nu de privat unde fiecare face ce vrea mușchiul lui.
Aplicatul ăsta al vostru ce înseamnă? Ca dai concurs la stat sau ca mergi la un colocviu la privat?
A lucra ca voluntar nu e non sens? Voluntar nu insemna gratis?

#312 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2019 - 11:20 AM

Pentru cei care doresc sa isi faca o opinie mai fondata despre suceveanul Stefan Mandachi, cel cu metru ilegal de autostrada, despre care am vorbit acum vreo doua pagini, aveti ocazia sa il vedeti azi la Digi 24, la ora 13.30, la emisiunea In fata ta.

Intre timp, sa mai vedem starea tarii, membra a Uniunii Europene de 12 ani, la 30 dupa revolutie. Stari concrete in capitala, fotografii facute acum cateva luni de subsemnata:
Intr-o zona destul de centrala a capitalei, dau peste acest imobil cu paza strasnica si parcare in curte, cu camera de supraveghere si stem de alarma...
Fisier atasat  54431904_157363558511163_1528430022849724416_n.jpg (69.96K)
Number of downloads: 0

Si trotuarul care ii trece prin fata:
Fisier atasat  53482329_292212864807071_7140273741077938176_n.jpg (98.95K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#313 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 March 2019 - 01:05 PM

Mi se pare ca la topicul asta se vorbea despre carne bio, alimentatie curata etc.
Am vazut ieri la tv o emisiune care vorbea despre antibiotice si de crescatoriile de pasari si nu numai, din Italia.
Adriana, avea dreptate colega ta, la pasari antibioticul e injectat exact sub aripa. Filmasera cu camera ascunsa.
Apoi la porci, daca e vreo unul care nu mananca, care e mai cumintel asa, imediat i se injecteaza antibiotic. Sau tot la porci , li se face un fel de amestecatura nush cum sa-i zic, pe baza de antobiotice in special tetraciclina si li se da la toti.

Apoi au luat 40 de portii de piept de pui din 40 de supermarketuri diverse. 20 din Milano si 20 din Roma. Atat piept de pui intreg cat si feliat, bio sau nu, sau pe cel pe care scria "fara antibiotice".
Au gasit antibiotice in absolut toate portiile de piept de pui. In toate 40.

Eu sunt convinsa ca nu mai exista nimic curat. Nici la supermarket, nici la macelar, nici la tanti care zice ca creste puii curati.
Ca toata lumea vrea sa castige usor. Ma refer la cine creste animale pentru vanzare. Nu zic or fi si exceptii.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 March 2019 - 01:28 PM


#314 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2019 - 01:18 PM

Mi-a placut introducerea lui Florin Negrutiu despre Mandache: acest tanar antrepenor , de 33 de ani!, are un lant de fast-food cu filiale in toate mall-urile din Romania. Putea foarte bine sa isi vada de banii lui, de luxul si calatoriile lui, fara sa isi bata capul cu o "revolutie". Dar, a fost primul care si-a invins frica (frica oricarui om de afaceri ca daca iesi din tipar si spui ceva care "deranjeaza" sistemul si te trezesti cu DNA, ANAF, controale si cautat de not in papura) si vrea un gest la nivel national nu pentru pensii, nu pentru salarii ci efectiv pentru o treaba gospodareasca.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#315 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2019 - 01:34 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 March 2019 - 01:05 PM, a spus:

Mi se pare ca la topicul asta se vorbea despre carne bio, alimentatie curata etc.
Am vazut ieri la tv o emisiune care vorbea despre antibiotice si de crescatoriile de pasari si nu numai, din Italia.
Adriana, avea dreptate colega ta, la pasari antibioticul e injectat exact sub aripa. Filmasera cu camera ascunsa.
Apoi la porci, daca e vreo unul care nu mananca, care e mai cumintel asa, imediat i se injecteaza antibiotic. Sau tot la porci , li se face un fel de amestecatura nush cum sa-i zic, pe baza de antobiotice in special tetraciclina si li se da la toti.

Apoi au luat 40 de portii de piept de pui din 40 de supermarketuri diverse. 20 din Milano si 20 din Roma. Atat piept de pui intreg cat si feliat, bio sau nu, sau pe cel pe care scria "fara antibiotice".
Au gasit antibiotice in absolut toate portiile de piept de pui. In toate 40.

Eu sunt convinsa ca nu mai exista nimic curat. Nici la supermarket, nici la macelar, nici la tanti care zice ca creste puii curati.
Ca toata lumea vrea sa castige usor.


Asa este! In tarile vestice, industriale nu mai exista asa ceva. Nici macar nu ar fi posibil. Cititi despre virusi, ce organisme sunt si cat de puternici pot fi. Un virus are capacitatea de a se modifica/transforma si adapta astfel incat sa reziste la diversi agenti potrivnici.

Asa cum mai spunea si cineva cateva pagini in urma, nici cand eram copii nu exista sa nu se dea antibiotic. In special iarna se intampla sa dea gripa in pasari si o tin minte pe bunica mea care le dadea penicilina fiecarei pasari in parte, in momentul in care era una atinsa de gripa. O vedeai imediat, se retragea, statea moale, capul plecat. In special curcile erau atinse, dupa care se intindea si la gaini. Hrana lor consta, pe langa graunte de porumb si si grau, in amestecuri speciale de malai/tarate ramasa de la macinat/ cu urzici fierte, coji de oua ramase de la consumul oamenilor, resturi de mancare (mamaliga, vegetale) , apoi iesit cu ele, in special cu curcile "la pascut".

La "tara" mea de acum, acolo unde se mai cresc pasari, sunt hranite 100% natural, in special cu bostan de gradina, din productia proprie a gospodarilor, cereala, tarate. Clasic. Chiar ieri am vorbit cu ei si i-am descusut la punct si virgula :o
Au spus ca puilor, pana le dispare puful si le dau primele pene, le fac niste fierturi speciale cu tarate/malai si niste concentrate de vitamine, ca sa nu moara imediat daca da vreo epidemie de gripa. Daca se intampla sa fie epidemie de gripa prin sat, si e un sat destul de maricel, le dau preventiv antibiotic, nu asteapta sa le loveasca si pe ele.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#316 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 March 2019 - 01:36 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 March 2019 - 01:18 PM, a spus:

Mi-a placut introducerea lui Florin Negrutiu despre Mandache: acest tanar antrepenor , de 33 de ani!, are un lant de fast-food cu filiale in toate mall-urile din Romania. Putea foarte bine sa isi vada de banii lui, de luxul si calatoriile lui, fara sa isi bata capul cu o "revolutie". Dar, a fost primul care si-a invins frica (frica oricarui om de afaceri ca daca iesi din tipar si spui ceva care "deranjeaza" sistemul si te trezesti cu DNA, ANAF, controale si cautat de not in papura) si vrea un gest la nivel national nu pentru pensii, nu pentru salarii ci efectiv pentru o treaba gospodareasca.


Total de acord.

#317 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 March 2019 - 01:42 PM

Hai ca ne pregatim de incins Weber-ul. Punem ceva antibiotice la gratarit. Asta e!

#318 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 March 2019 - 01:59 PM

Italia e a treia tara din Europa dupa Spania si nu mai retin care tara, in ceea ce priveste folosirea antibioticelor.

#319 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2019 - 02:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 March 2019 - 01:59 PM, a spus:

Italia e a treia tara din Europa dupa Spania si nu mai retin care tara, in ceea ce priveste folosirea antibioticelor.


Imagine postataImagine postataImagine postata
Cred ca asta are de a face si cu faptul ca sunt tari maritime si, asadar, deschise traficului de marfuri/persoane din alte culturi, mai ales Italia care e expusa afluxului de imigranti ilegali, in special din tari africane, de unde se importa si multe bacterii si virusi atipice spatiului european...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#320 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 March 2019 - 03:32 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 March 2019 - 02:11 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 March 2019 - 01:59 PM, a spus:

Italia e a treia tara din Europa dupa Spania si nu mai retin care tara, in ceea ce priveste folosirea antibioticelor.


Imagine postataImagine postataImagine postata
Cred ca asta are de a face si cu faptul ca sunt tari maritime si, asadar, deschise traficului de marfuri/persoane din alte culturi, mai ales Italia care e expusa afluxului de imigranti ilegali, in special din tari africane, de unde se importa si multe bacterii si virusi atipice spatiului european...


Vai saracii africani, toata vina ei o poarta :)

Arata acest topic


  • 29 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi