any_annette, la 10 March 2019 - 01:05 PM, a spus:
Mi se pare ca la topicul asta se vorbea despre carne bio, alimentatie curata etc.
Am vazut ieri la tv o emisiune care vorbea despre antibiotice si de crescatoriile de pasari si nu numai, din Italia.
Adriana, avea dreptate colega ta, la pasari antibioticul e injectat exact sub aripa. Filmasera cu camera ascunsa.
Apoi la porci, daca e vreo unul care nu mananca, care e mai cumintel asa, imediat i se injecteaza antibiotic. Sau tot la porci , li se face un fel de amestecatura nush cum sa-i zic, pe baza de antobiotice in special tetraciclina si li se da la toti.
Apoi au luat 40 de portii de piept de pui din 40 de supermarketuri diverse. 20 din Milano si 20 din Roma. Atat piept de pui intreg cat si feliat, bio sau nu, sau pe cel pe care scria "fara antibiotice".
Au gasit antibiotice in absolut toate portiile de piept de pui. In toate 40.
Eu sunt convinsa ca nu mai exista nimic curat. Nici la supermarket, nici la macelar, nici la tanti care zice ca creste puii curati.
Ca toata lumea vrea sa castige usor.
Asa este! In tarile vestice, industriale nu mai exista asa ceva. Nici macar nu ar fi posibil. Cititi despre virusi, ce organisme sunt si cat de puternici pot fi. Un virus are capacitatea de a se modifica/transforma si adapta astfel incat sa reziste la diversi agenti potrivnici.
Asa cum mai spunea si cineva cateva pagini in urma, nici cand eram copii nu exista sa nu se dea antibiotic. In special iarna se intampla sa dea gripa in pasari si o tin minte pe bunica mea care le dadea penicilina fiecarei pasari in parte, in momentul in care era una atinsa de gripa. O vedeai imediat, se retragea, statea moale, capul plecat. In special curcile erau atinse, dupa care se intindea si la gaini. Hrana lor consta, pe langa graunte de porumb si si grau, in amestecuri speciale de malai/tarate ramasa de la macinat/ cu urzici fierte, coji de oua ramase de la consumul oamenilor, resturi de mancare (mamaliga, vegetale) , apoi iesit cu ele, in special cu curcile "la pascut".
La "tara" mea de acum, acolo unde se mai cresc pasari, sunt hranite 100% natural, in special cu bostan de gradina, din productia proprie a gospodarilor, cereala, tarate. Clasic. Chiar ieri am vorbit cu ei si i-am descusut la punct si virgula
Au spus ca puilor, pana le dispare puful si le dau primele pene, le fac niste fierturi speciale cu tarate/malai si niste concentrate de vitamine, ca sa nu moara imediat daca da vreo epidemie de gripa. Daca se intampla sa fie epidemie de gripa prin sat, si e un sat destul de maricel, le dau preventiv antibiotic, nu asteapta sa le loveasca si pe ele.