Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#321 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2019 - 08:56 PM

Nuuu, mai aduc si din Asia.

#322 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2019 - 09:10 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 March 2019 - 03:32 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 March 2019 - 02:11 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 March 2019 - 01:59 PM, a spus:

Italia e a treia tara din Europa dupa Spania si nu mai retin care tara, in ceea ce priveste folosirea antibioticelor.

Imagine postataImagine postataImagine postata
Cred ca asta are de a face si cu faptul ca sunt tari maritime si, asadar, deschise traficului de marfuri/persoane din alte culturi, mai ales Italia care e expusa afluxului de imigranti ilegali, in special din tari africane, de unde se importa si multe bacterii si virusi atipice spatiului european...

Vai saracii africani, toata vina ei o poarta =))

Nu au ei saracii nici o vina...e dreptul lor sa caute si sa lupte pentru un nivel de trai mai bun.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#323 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2019 - 09:20 PM

A nu se uita:

https://a1.ro/news/i...JG5kY1iGGRTUG0E

Si, ca sa ii raspund Carmellei, ca m-am tot tinut sa o fac:
Fondul este ca tara si natiunea se afla in starea in care se afla pentru ca fiecare dintre romani a permis, acceptat si a preferat sa inchida ochii...lasati asa.
La fel, fondul este ca, daca se vrea intr-adevar sa se iasa de aici, fiecare roman are obligatia sa puna umarul si sa actioneze in acesta directie: cu sapa, cu gandul, cu vorba, cu gestul, cu atitudinea, cu gandirea, cu credinta, cu responsabilitatea, cu unitatea (si as mai putea continua) si ca, nu, multor romani nu le e clar si ca ceilalti care, poate, mai spera si sunt gata sa faca ceva pentru tara, pentru ca asa fac pentru ei insisi ceva, trebuiesc sprijiniti. Cam asta e fondul, dupa parerea mea =))

Pentru cei interesati:
https://adevarul.ro/...aMe8Z-v8OKk8qM8
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#324 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992

Postat 10 March 2019 - 09:20 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 March 2019 - 09:10 PM, a spus:

Italia e a treia tara din Europa dupa Spania si nu mai retin care tara, in ceea ce priveste folosirea antibioticelor.

Cred ca asta are de a face si cu faptul ca sunt tari maritime si, asadar, deschise traficului de marfuri/persoane din alte culturi, mai ales Italia care e expusa afluxului de imigranti ilegali, in special din tari africane, de unde se importa si multe bacterii si virusi atipice spatiului european...

Nu au ei saracii nici o vina...e dreptul lor sa caute si sa lupte pentru un nivel de trai mai bun.

Era ironic, Lori.

#325 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2019 - 09:35 PM

M-am prins, chiar daca nu arat. Arat destul de putin la ora asta Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#326 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 10 March 2019 - 09:41 PM

Asta voiam sa zic si io.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#327 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2019 - 10:00 PM

Iaca fondul. Cam asta am vrut sa zic si eu, dara fruncea mi-o luat-o inainte =))

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 10 March 2019 - 10:02 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#328 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 March 2019 - 10:03 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 March 2019 - 09:20 PM, a spus:

A nu se uita:

Fondul este ca tara si natiunea se afla in starea in care se afla pentru ca fiecare dintre romani a permis, acceptat si a preferat sa inchida ochii...lasati asa.
La fel, fondul este ca, daca se vrea intr-adevar sa se iasa de aici, fiecare roman are obligatia sa puna umarul si sa actioneze in acesta directie: cu sapa, cu gandul, cu vorba, cu gestul, cu atitudinea, cu gandirea, cu credinta, cu responsabilitatea, cu unitatea (si as mai putea continua) si ca, nu, multor romani nu le e clar si ca ceilalti care, poate, mai spera si sunt gata sa faca ceva pentru tara, pentru ca asa fac pentru ei insisi ceva, trebuiesc sprijiniti. Cam asta e fondul, dupa parerea mea =))

Astea-s așa niște vorbe... ”să facem totul”, nefăcînd de fapt nimic decît niște afirmații. Hai cu mine pe stradă cînd anunță ăștia că dau ordonanțe, hai cu noi să strîngem niște gunoaie de pe stradă și din natură, hai cu mine să învățăm niște fete să se protejeze de sarcini nedorite și de boli venerice, să donăm niște sînge, să educăm copiii să mănînce sănătos și nu prostii, hai să-i ajutăm să facă niște teme, hai la niște bătrîni să le citim o poveste și să-i ținem de mînă cînd mor singuri în azile, lasă ”să facem totul” fără să facem nimic 15 minute într-o după amiază de vineri. Hai să facă toată lumea ce îi stă în putere, fără să caute salvatori de meserie care să-i scoată din căcat cu filmulețe. Mă mir că un Vlad Voiculescu sau un Tudor Chirilă nu v-au scos din amorțeală ”să facem totul”, cînd își consumă timpul prețios săptămînă de săptămînă ieșind în piață și vorbind despre ce poate fi făcut, dar v-a scos un patron de fast-food cu un film cu ciocate în noroi. Care nu știu ce altceva a mai făcut în afară de afacerea proprie, metrul de autostradă și filmul de 5 minute.

#329 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 10 March 2019 - 10:16 PM

De Vlad Tepes are nevoie Romania.
Scuzati, continuati.

#330 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2019 - 10:18 PM

Vezi postareaCarmella, la 10 March 2019 - 10:03 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 March 2019 - 09:20 PM, a spus:

A nu se uita:

Astea-s așa niște vorbe... ”să facem totul”, nefăcînd de fapt nimic decît niște afirmații. Hai cu mine pe stradă cînd anunță ăștia că dau ordonanțe, hai cu noi să strîngem niște gunoaie de pe stradă și din natură, hai cu mine să învățăm niște fete să se protejeze de sarcini nedorite și de boli venerice, să donăm niște sînge, să educăm copiii să mănînce sănătos și nu prostii, hai să-i ajutăm să facă niște teme, hai la niște bătrîni să le citim o poveste și să-i ținem de mînă cînd mor singuri în azile, lasă ”să facem totul” fără să facem nimic 15 minute într-o după amiază de vineri. Hai să facă toată lumea ce îi stă în putere, fără să caute salvatori de meserie care să-i scoată din căcat cu filmulețe. Mă mir că un Vlad Voiculescu sau un Tudor Chirilă nu v-au scos din amorțeală ”să facem totul”, cînd își consumă timpul prețios săptămînă de săptămînă ieșind în piață și vorbind despre ce poate fi făcut, dar v-a scos un patron de fast-food cu un film cu ciocate în noroi. Care nu știu ce altceva a mai făcut în afară de afacerea proprie, metrul de autostradă și filmul de 5 minute.

A creat locuri de munca la 500 din conationalii lui :D
Prea putin imi pasa de ce are ori nu are ca afacere, din partea mea poa' sa poarte si Louboutinsi si tanga de la Victoria's secret, sa pretinda sa i se adreseze lumea cu pronumele "ei"/"voi" - pentru ca e gen binar :D)) Atata timp cat omul militeaza pentru ceva care are sens, ceva care e real si doreste sa mobilizeze populatia sa isi ceara drepturi bazice, I'm in! Imagine postata Ramane la alegerea fiecaruia, nu suceste mana nimanui , nu obliga pe nimeni, ba chiar a si spus ca a suparat multa lume cu campania lui (na, ca acum aflu ca si pe tine Imagine postata ). Eu aleg sa il sustin pentru cat se poate de solidul motiv ca doreste sa schimbe o realitate dureroasa. Chiar daca, stiu eu, nu va avea -deocamdata- ecoul sperat, chiar daca, logic si de asteptat, nu va face sa apara peste noapte autostrada.

Daca vrei, vin si cu tine sa facem din astea. Pana acum le-am cam facut neinsotita :)

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 10 March 2019 - 10:23 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#331 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 March 2019 - 10:29 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 March 2019 - 10:18 PM, a spus:

nu obliga pe nimeni, ba chiar a si spus ca a suparat multa lume cu campania lui (na, ca acum aflu ca si pe tine Imagine postata ).

Nu m-a supărat deloc, doar mă amuză solidaritatea unora cu niște cauze ”spectaculoase” ale unor circari oportuniști, deschizînd brusc ochii după ce văd un filmuleț viralizat, cînd alții, chiar cei din exemplele mele, încearcă să facă o mobilizare cu decență și bun simț. N-ai să vezi să iasă unul în plus la vot, să-i susțină în vreun fel pe ăștia ai mei, sau să meargă în piață ca să oprească măcar o lună adoptarea unor ordonanțe ucigașe, dar întrerup activitatea 15 minute pentru autostrăzi... că au simț civic =)) Sociologie pură.

#332 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2019 - 10:34 PM

Doar pentru ca cei care traiesc in afara tarii si nu au optiunea de iesi in strada in Romania nu inseamna ca nu fac ceva. Au fost oameni care au mers si au protestat in fata ambasadelor , putini, e drept, dar au fost! Altii sustin altfel.

Problemele societatii si ale tarii trebuiesc abordate pe orice cale democratica si civilizata, ceea ce inseamna si cu vorbe, da! Binefacerile la scara locala, gen ajutat azilul de batrani, dus la centrul pentru saraci si servit cu mancare,educatia sexuala etc. nu sunt solutii pentru problema pe care o abordeaza el: autostrada, adica infrastructura!
Pe aia o vreau si eu si si alte sute de mii de soferi care pleaca de acasa facandu-si cruce si sperand ca vor reveni teferi.
Sa nu generalizam si sa ramanem la nivelul concret, autostrada, ca despre asta era vorba in ecuatie.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#333 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 10 March 2019 - 10:39 PM

Vezi postareaCarmella, la 10 March 2019 - 10:29 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 March 2019 - 10:18 PM, a spus:

nu obliga pe nimeni, ba chiar a si spus ca a suparat multa lume cu campania lui (na, ca acum aflu ca si pe tine Imagine postata ).

Nu m-a supărat deloc, doar mă amuză solidaritatea unora cu niște cauze ”spectaculoase” ale unor circari oportuniști, deschizînd brusc ochii după ce văd un filmuleț viralizat, cînd alții, chiar cei din exemplele mele, încearcă să facă o mobilizare cu decență și bun simț. N-ai să vezi să iasă unul în plus la vot, să-i susțină în vreun fel pe ăștia ai mei, sau să meargă în piață ca să oprească măcar o lună adoptarea unor ordonanțe ucigașe, dar întrerup activitatea 15 minute pentru autostrăzi... că au simț civic =)) Sociologie pură.

+1

#334 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 11 March 2019 - 03:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 March 2019 - 11:04 AM, a spus:

Aplicatul ăsta al vostru ce înseamnă? Ca dai concurs la stat sau ca mergi la un colocviu la privat?
A lucra ca voluntar nu e non sens? Voluntar nu insemna gratis?

La mine aplicatul inseamna sa gasesc o pozitie care corespunde pregatirii mele si sa trimit CV-ul. Daca sunt selectata, primesc un email sau telefon si am interviu mai intai cu departamentul de resurse umane. Se determina daca sunt candidat bun sau nu si daca am viza de lucru sau necesit sponsorizare. Daca totul decurge bine, urmeaza un al doilea interviu cu managerul sau persoana care angajeaza.
In cazul cand sunt mai multi candidati, mai urmeaza si un al 2lea si al 3lea interviu.

In cazul meu ar fi multe intrebari tehnice, daca am cunostinta de tot felul de tehnici de laborator, daca ma descurc sa folosesc un computer, daca am cunostinte de ceva limbaj Unix, cate experienta pe domeniu am.

Am o amica in Spania si stiu ca acolo sistemul lucreaza cu totul altfel- cum spuneai tu Adriana- inscriere, selectie, prezentare la examen.

Voluntariatul nu se plateste dar e bun pentru cei fara experienta pe domeniu- se merge cateva ore pe saptamana. Mai exista internship care iarasi ajuta tinerii studenti/elevi sa vada cu cum stau lucrurile pe domeniul pe care si l-au ales.. Unele internship-uri sunt platite, altele nu.
N
oi luam studenti sa lucreze pe vara ( tot acelasi proces- interviuri, etc). Avem si elevi de liceu care vin sa munceasa/capete experienta. Mai apoi cand se aplica la universitatie au ce scrie CV si au de unde lua o scrisoare de recomandare. Chestiile astea trag mult la cantar cand se face selectia intre cine intra sau nu intra la universitatea dorita sau se aplica la un loc de munca.

#335 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2019 - 04:23 PM

am inteles, selectia e total diferita
internshipul asta ar fi un stagiu, aici pentru unii studenti e obligatoriu si gratis (au doar citeva credite care se insumeaza celorlalte dobindite prin examene) evident atita timp cit inca nu au diploma
pe urma poate fi un mod de a avea angajati platiti putin dupa ce au diploma :occasion15:

#336 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2019 - 06:38 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2019 - 04:23 PM, a spus:

internshipul asta ar fi un stagiu, aici pentru unii studenti e obligatoriu si gratis (au doar citeva credite care se insumeaza celorlalte dobindite prin examene) evident atita timp cit inca nu au diploma
pe urma poate fi un mod de a avea angajati platiti putin dupa ce au diploma :)

Stagiu! Asta era cuvantul :occasion15: Tinerii absolventi au salarii mici in comparatie cu cineva cu 3 ani experienta.

In cazul institutiei la care lucrez eu se angajeaza absolventi pentru posturi de tehnicieni laborator. Acestia stau 2-3 ani dupa care merg la continuarea studiilor- doctorate sau scoala de medicina ( noi suntem institutie de cercetare pe genetica si biologie moleculara). Institutiei ii convine ca ii plateste putin (30- 33 k pe an) iar lor le convine ca fac ceva experienta, sunt expusi mediului academic/cercetare, cunosc lume si isi fac contacte ( "networking" ) si au timp sa se pregateasca pentru examenele care se dau pentru admitere. Nu e neaparat foarte grozav, dar exista oportunitati de a creste.

#337 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 11 March 2019 - 10:21 PM

Vezi postareaWowerful, la 11 March 2019 - 03:58 PM, a spus:

La mine aplicatul inseamna sa gasesc o pozitie care corespunde pregatirii mele si sa trimit CV-ul.

La mine, aplicatul inseamna aplicatul vopselei pe lemn, sau a lipiciului pe hartie. Sau ceva in genul asta..

#338 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 March 2019 - 10:46 PM

aici sunt facultati (nu toate) care au semestre academice urmate de semestre cand studentii muncesc (pe bani). cand termina au cam 2 ani de experienta.
in software engineering de exemplu poti prinde Microsoft, Facebook si alte firme din astea in timpul semestrelor de "munca", multi au oferte de angajare de la firmele respective la absolvire

#339 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2019 - 11:08 PM

Vezi postareaDexter, la 11 March 2019 - 10:46 PM, a spus:

aici sunt facultati (nu toate) care au semestre academice urmate de semestre cand studentii muncesc (pe bani). cand termina au cam 2 ani de experienta.
in software engineering de exemplu poti prinde Microsoft, Facebook si alte firme din astea in timpul semestrelor de "munca", multi au oferte de angajare de la firmele respective la absolvire

Vorbind de practica din timpul facultatii- cum mai e acum in Romania?

Generatia mea a facut practica pedagogica in licee din Iasi si chiar am avut noroc de profesori faini care ne-au indrumat dar in anul 2, am facut practica industriala. Am fost repartizata impreuna cu alti colegi la fabrica de mase plastice din Iasi. Au fost 3 saptamani de "frecat menta". Ajungeam acolo, faceam prezenta si apoi jucam carti. Tin minte ca ne-au facut un tur de sectie si au vrut sa ne arate si un laborator dar a intervenit ceva si nu ni l-au mai aratat. Ne-au dictat niste protectia muncii si poate ceva de tehnologie, dar nu mai retin si gata. Am avut colegi care au mers in alte parti si chiar au facut chestii- Statia de epurare se pare ca a fost cel mai informativ loc- s-au colectat probe de apa, facut analize.

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 11 March 2019 - 11:09 PM

#340 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2019 - 09:10 AM

Vezi postareaCarmella, la 10 March 2019 - 10:03 PM, a spus:

Mă mir că un Vlad Voiculescu sau un Tudor Chirilă nu v-au scos din amorțeală ”să facem totul”,

pai uite, vezi diferenta de impact?

cei doi poate fac ce spui tu, dar in Bucuresti, in fata unei mase relativ mici de oameni.
eu am iesit doar o data, local,in piata centrala de oras, era o atmosfera de hei-rup ptr juma de ora si asta a fost tot, chiar nu cred c-a folosit la ceva. am renuntat, si iesitul asta mi s-a parut demonstrativ si de bifat, atat.
n-am iesit la Bucuresti, tu esti din Constanta, ai participat la miscarea din Bucuresti?
in plus, cei doi mentionati de tine au priza la o anumita parte a populatiei, la cei mai educati, care pp ca inteleg mai bine ideile lor.
acum ar tb sa iasa si unul pe care majoritatea populatiei provinciale sau rurale il simt mai de-al lor, unu' care sa stea metaforic cu picioarele in noroi, cum li s-a intamplat si lor de multe ori, iar daca se intampla sa fie chiar ala care le da salariu ...io cred c-a fost o miscare buna!
cati locuitori din zona aia stiu de Chirila sau de Voiculescu?
iar daca-i intrebi, cred ca-l simt circar pe Chirila, ca l-au mai vazut la vreo cantare in piata din centru, nu pe ala care le da paine.
asta-i Romania, bula elitista se departeaza tot mai mult de majoritate, ala care se lupta doar ptr mancare nu poate sa rezoneze cu Chirila&co ptr ca pur si simplu nu-i inteleg, ei au alte probleme.

Vezi postareadragos, la 11 March 2019 - 10:21 PM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 11 March 2019 - 03:58 PM, a spus:

La mine aplicatul inseamna sa gasesc o pozitie care corespunde pregatirii mele si sa trimit CV-ul.

La mine, aplicatul inseamna aplicatul vopselei pe lemn, sau a lipiciului pe hartie. Sau ceva in genul asta..

tu esti mai special.

Vezi postareaWowerful, la 11 March 2019 - 11:08 PM, a spus:

Vorbind de practica din timpul facultatii- cum mai e acum in Romania?

Pai fi-miu, la inginerie, a facut cum zice Adriana. In cadrul anului 3 - ca el a facut 4 - au avut o luna de practica ptr care au primit niste credite. Practica s-a facut in timpul vacantei de vara.
Si-a cautat singur o firma care sa-l primeasca, a facut contract facultatea cu firma respectiva ptr practica lui, firma i-a facut un plan de practica si l-a trecut prin toata activitatea curenta. La sfarsit a facut si un proiect,
La economisti, a fost de cateva ori la o banca si-a facut o lucrare pe un anumit domeniu, in timpul semestrului.
Dar facultatile nu le mai "ofera" locuri de practica si firmele ii primesc f greu ptr ca n-au chef sa aiba grija lor, contracte, planuri zilnice de activitate...

Aceasta postare a fost editata de moatza: 12 March 2019 - 09:12 AM

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic