Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#361 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2019 - 10:46 AM

Vezi postareaAmina, la 13 March 2019 - 09:31 PM, a spus:

abia acum când scriu toate astea imi dau seama ce polivalent e telefonul asta mobil

pai ultimul lucru pe care il face e sa telefoneze :D
mai poate sa faca poze la notite, explicatii, carti si sa le trimita sau primeasca unui/de la un coleg
poa' sa se auda pe skype sau video si sa invete impreuna, sa se intrebe si sa isi raspunda unul altuia despre teme
poa' sa caute in internet idei, notite, chestii care sa o ajute sa-si faca temele, o mare de informatii pe care noi nu le aveam la dispozitie
sint si o multime de profi care fac lectii on line, siteuri care ajuta in rezolvarea unor probleme de matematica, asta de ex https://www.wolframa...es/mathematics/
da' oricum ne pierdeam si noi in carti muzica uitat pe pereti la cai verzi, nu? =))

eu nu zic sa nu ii "controlati" (foarte discret evident :rolleyes: ) dar aveti si incredere in ei si mai ales aratati-le ca o aveti, amintiti-va ce faceati voi :P , si mai ales nu interziceti prea mult ca doar stiti ca virgula cu cit interziceti o chestie cu atit o faceti sa devina mai dorita, parerea mea daca intereseaza pe cineva si daca nu, deacu tot am zis-o :)

Vezi postareaCarmella, la 13 March 2019 - 08:45 PM, a spus:

Decît sau doar? :lol:

ambele si amindoua ca sa subliniez ideea =))

#362 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 March 2019 - 10:52 AM

Vezi postareaCarmella, la 13 March 2019 - 08:45 PM, a spus:

După școală mergeam împreună spre casă și întîrziam pentru că... stăteam de vorbă. Ajungeam, ne sunam, dimineața ne sunam iarăși că erau părinții și frații plecați și noi puteam să vorbim cît voiam. Mama mai avea prostul obicei și mai dădea o tură pe-acasă, normal că mă prindea vorbind la telefon și urma un scandal.

mi-am amintit o chestie pe care am facut-o :rolleyes:
erau ai mei plecati cre ca pe la vreo inmormintare departe
si eu am scos toate cuiele care tineau firul de telefon care ducea in sufragerie si am trecut frumos prin alta parte firul ca sa il duc in camera mea ca si asa eu eram cea care il folosea cel mai mult :lol:
si cind s-au intors au gasit surpriza =))

#363 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2019 - 11:00 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 March 2019 - 10:46 AM, a spus:

eu nu zic sa nu ii "controlati" (foarte discret evident :lol: )

discret??? ce fel de copil ai tu?

io eram geana pe el, tot timpul, si ma asiguram ca stie asta. :rolleyes:

=))

#364 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 March 2019 - 11:51 AM

discret cind ii controlati telefonul si computerul vroiam sa zic :D

Vezi postareamoatza, la 14 March 2019 - 11:00 AM, a spus:

unul dintre cei mai buni copii din lume :rolleyes:

#365 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2019 - 12:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 March 2019 - 11:51 AM, a spus:

discret cind ii controlati telefonul si computerul vroiam sa zic :D

Vezi postareamoatza, la 14 March 2019 - 11:00 AM, a spus:

unul dintre cei mai buni copii din lume :D

si-al meu la fel :D dar nu reactioneaza la subtilitati :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de moatza: 14 March 2019 - 12:04 PM

#366 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 March 2019 - 03:58 PM

La Manu telefonul a ramas singurul mod de a socializa.
Ma explic, sa nu fiu inteleasa gresit.

De doi ani face gimnastica ritmica de performanta,antrenamente de 6 ori pe saptamana, uneori duminica daca punem in cont si concursurile.

Imi veti spune pai socializeaza cu gimnastele.Da, daca va inchipuiti ca stau de vorba in loc sa se antreneze.

Daca nu e la scoala, e in sala de antrenament, daca nu e la sala e in pat ca doarme. :rolleyes:

Viata de sportiv, cu multe sacrificii dar cu multa pasiune ca altfel nu faci nimic.

Aud mereu: "vai saracul copil"!!M-am obisnuit.

Concluzia: cand o vad cu telefonul in mana ca "chatteaza", ma bucur.

#367 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2019 - 05:40 PM

bravo Manu! Lilly, sa ne spui cind sa o urmarim la Olimpiada
v-am spus-o pe asta? la Starbucks un nene bea cafea si se uita pe geam, nu avea nici telefon, nici tableta, nici laptop, nimic. doi tinerei susoteau la alta masa, uite-l pe ala, cred ca e psihopat Imagine postata

#368 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 March 2019 - 09:56 PM

Vezi postareaDexter, la 14 March 2019 - 05:40 PM, a spus:

bravo Manu! Lilly, sa ne spui cind sa o urmarim la Olimpiada
v-am spus-o pe asta? la Starbucks un nene bea cafea si se uita pe geam, nu avea nici telefon, nici tableta, nici laptop, nimic. doi tinerei susoteau la alta masa, uite-l pe ala, cred ca e psihopat Imagine postata

Cred ca jumate din populatia Bucurestiului care calatoreste cu metroul m-a catalogat de psihopata Imagine postata Cred ca aici e si mai grava treaba decat in alte parti. In Germania vezi multi care au o carte dupa ei si chiar citesc, ei, aici, cred ca 8 din 10 sunt ocupati cu ecranul telefonului.

Am o colega care NU are smartphone ori orice alt fel de telefon mobil. Si nici masina.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#369 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2019 - 10:23 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 March 2019 - 09:56 PM, a spus:

Am o colega care NU are smartphone ori orice alt fel de telefon mobil. Si nici masina.

e defecta, nu mai sta pe langa ea :( sa nu se ia.

#370 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 14 March 2019 - 10:37 PM

Vezi postareamoatza, la 14 March 2019 - 10:23 PM, a spus:

e defecta, nu mai sta pe langa ea :( sa nu se ia.

😂😂

Eu nu as reusi sa citesc in autobuz, metrou sau in oricare alt mijloc de transport. Mai bine butonez.

#371 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 14 March 2019 - 10:58 PM

Eu as vrea sa limitez timpul petrecut pe el. Imi da un raport saptamanal si se pare ca zilnic petrec cam 2.5h la ecran :(
Fii-miu nu umbla inca nici cu telefon si nici cu tableta. Se mai uita la desene la televizor, dar noi nu avem cablu-tv si se uita la ce ii dam noi de pe Amazon sau PBS kids (public broadcast station). DAR- acum vreo cateva zile a zis ca vrea si el telefon ca sa "practice reading"...

#372 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 March 2019 - 07:40 AM

Pentru că uneori uităm ce e mai important în evoluția omenirii, și anume omul. Datele astea mă bucură tare mult. Fiecare minut investit în a-i învăța pe oameni să își respecte semenii, indiferent de cît de diferiți sînt ei, este cel mai frumos cadou pe care îl poate face cineva umanității.

https://platformares...ulta-acceptare/

#373 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • LocationSibiu

Postat 15 March 2019 - 09:50 AM

Vezi postareaEataly, la 14 March 2019 - 03:58 PM, a spus:

De doi ani face gimnastica ritmica de performanta,antrenamente de 6 ori pe saptamana, uneori duminica daca punem in cont si concursurile.
Wow, bravo Manu! Și bravo Lili, că și tu ai participarea ta la toate astea. Imagine postata

#374 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2019 - 03:10 PM

Shî io!

Asta ca sa-i raspund Moatzei la postul de la han :(

Hai cu autostrada neamule, hai cu autostradaaaaa! Hai sa putem ajunge si noi, fiii ratacitori la muma si la tata intr-o singura bucata! Si sa se bucure in tihna si fârtatu' din tara de codana asta frumoasa careia ii zice Romania!

Pauza de 15 minute! Pauza de gandit analitic si logic. Tu, shi vrei?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#375 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 15 March 2019 - 03:29 PM

Vezi postareaCarmella, la 15 March 2019 - 07:40 AM, a spus:

Pentru că uneori uităm ce e mai important în evoluția omenirii, și anume omul. Datele astea mă bucură tare mult. Fiecare minut investit în a-i învăța pe oameni să își respecte semenii, indiferent de cît de diferiți sînt ei, este cel mai frumos cadou pe care îl poate face cineva umanității.

https://platformares...ulta-acceptare/

"În 2005 doar 1% dintre români s-ar fi căsătorit cu o persoană LGBT" - asta-i tare! :()
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#376 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 March 2019 - 10:48 PM

Vezi postareadragos, la 15 March 2019 - 03:29 PM, a spus:

"În 2005 doar 1% dintre români s-ar fi căsătorit cu o persoană LGBT" - asta-i tare! :lol:)

E cam contradictorie sau ilogică, într-adevăr =))

În legătură cu pauza de astăzi, tare aș fi avut nevoie de una, așa că aș fi făcut-o, dar n-a fost să fie. Am terminat treaba pe la 8 jumate, nu știu nici care e rezultatul, care-s statisticile, impactul etc. În încercarea de a trece peste prima impresie în ceea ce-l privește pe inițiator, m-am uitat zilele trecute la emisiunea cu el de pe Digi, înregistrarea adică, zic ”sînt eu cîrcotașă, sau ce? Hai să văd și dincolo de filmul cu îndemnul la pauză...”. M-am uitat la 20 de minute seci de emisiune, cu un personaj fără nimic de spus, fără nici cea mai mică umbră de creionare a vreunei alte idei decît aia fixă cu autostrada. Zău dacă nu l-am bănuit de complicitate cu Dragnea și PSD ca să deturneze atenția de la ce se întîmplă pe planul justiției, a libertăților îngrădite, ale hoțiilor ș.a.m.d. Mă rog, 20 de minute m-am rugat de el ”dă-mi și mie ceva să devin un român adevărat care să se poată implica în implicarea asta națională care ne va aduce uniune și autostradă”, dar el n-a vrut. Deci nu. Prestație jalnică. Idei jalnice, locuri comune, populism și demagogie. Mă, nu pot, zău... nu pot să mă raliez la o mișcare de-asta venită de la un om care nu mă convinge. Nu mă interesează că ”importantă e ideea”, ideea e veche de decenii, și o să mai fie exploatată emoțional, de fapt noi o să fim exploatați emoțional pe seama ei. A, autostrăzi? Oricine vorbește despre ele e un erou. Un tînăr care le face, vai, e Super erou. Gata cu el. M-am uitat și la filmul cu ”fruncea” ceea, Lapona, tot în ideea că voi vedea ”fondul”, am văzut niște penibili care citeau mesaje în fața camerei, dar penibili rău. Probabil se luaseră după Viorica care zicea că decît să spui prostii, mai bine vii cu hîrtia și citești. Pe de altă parte, am crezut că-s singura din România care nu pune botul la măreața revoluție adusă de pauza de 15 minute, dar văd că mai sînt și alții, și e chiar extraordinar să vezi că nu ești chiar defect, împărțind ideile cu oameni în a căror părere ai încredere. Ar mai fi multe de spus, dar mi-am pierdut energia. Da, și eu vreau autostrăzi, pentru că e o modalitate rapidă de a ajunge între 2 puncte cu mașina ta sau cu alte autovehicule. Trebuie să fii tîmpit să gîndești că autostrăzile nu ne trebuiesc. E una dintre prioritățile transportului în România, alături de căile ferate și... străzile măcar pietruite, dacă nu asfaltate, din sate. Alături de apa curentă și canalizarea din mediul rural. Alături de educația accesibilă copiilor tot din mediul rural, de asistență medicală permanentă, ați ghicit, tot din mediul rural. După părerea mea aia e adevărata prioritate, ridicarea nivelului de trai în mediul rural. Cred că nici nu vă puteți închipui în ce mod se ”trăiește” acolo, pun între ghilimele pentru că afirm cu toată responsabilitatea, oamenii ăia nu au o viață, au... o existență. Sărăcie, promiscuitate, violență, mizerie la toate modurile. Alaltăieri mi-am luat o porție de gîndire din acel mediu, și nici măcar nu vorbesc despre satele unde nu-s nici școli, ci despre oameni din 2 comune dezvoltate, care au și licee. În primele 2 ore de conversație cu 4 persoane, am auzit de 4 ori despre ce nasol o să fie cînd le va interzice Europa WC-ul din fundul curții, ”unde vom ajunge dacă ne vor interzice?!”. Păi... în Europa? am gîndit și am zis eu. S-au uitat la mine ca la autostrăzi străine, cum de pot susține așa o îngrădire a libertății țăranului român de a se căca unde vrea el, chiar dacă așa se îmbolnăvește pe el și pe alții, chiar dacă din cînd în cînd se aude de cîte un copil mort pentru că a căzut în groapa cu căcat etc. Din păcate nimeni de la putere nu se gîndește să înceapă treaba din mediul rural, chiar dacă acolo au susținători, pentru că se gîndesc că ăia oricum pot fi manipulați cu o găleată și o sticlă de ulei sau 2 mici, așa că de ce să se deranjeze cu mai mult? Și aproape nimeni din societatea civilă din mediul urban nu se gîndește să sprijine satul, pentru că nu văd utilitatea imediată, dar se plîng că nu au forță de muncă, că nu au de unde să se aprovizioneze cu fructe și legume cultivate în grădini, că nu are cine să le trateze părinții în satul lor etc. Am obosit scriind toate astea =))

#377 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2019 - 11:28 PM

Ia d-aciia o dusca sa treaca repede Imagine postata :

Fisier atasat  abc847b5a5f652480cad1606dc8a2537.jpg (40.77K)
Number of downloads: 0
Da' mai lasa si lu' Mandea ceva acolo Imagine postata

Iote ca uitai pa'arele! Nush unde mi-o fi mintea. Pi la Shiusheava Imagine postata Ori in butelca cu Martinica...

Fisier atasat  13e617b8dcab78684247c2565e480898.jpg (46.72K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#378 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 March 2019 - 11:28 PM

veceul ca veceul dar taiatul porcului in strada? sau ala e deja interzis? cred imi trebuie si mie o dusca din licoarea aia Imagine postata

#379 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2019 - 11:30 PM

Tocmai pe tine sa nu te servesc? Poftiti, poftiti! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#380 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 March 2019 - 08:38 PM

Eu nu am smartphone si nici masina (are sotul :lol: ), dar am mobil. Am avut un smartphone dar am renuntat la el ca il foloseam doar sa prind Pokemoni cand aveam chef sa merg pe jos acasa de la serviciu, sa nu ma plictisesc =)) . Imi tot trimiteau mesaje astia de la compania unde am abonament de mai bine de 10 ani, ca ma "calific" pentru un telefon nou. Am tot zis pas pana s-au enervat si au zis acum cateva zile ca telefonul meu actual e prea vechi si nu va mai putea functiona dupa sfarsitul lunii martie si-mi trimit altul prin posta =)) .

In alta ordine de idei, ma duc la mami in Romania de Pasti! Pentru prima data aterizam la Sibiu, nici nu stiu de ce nu am mai folosit varianta asta, inainte mergeam tot la Timisoara.

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

21 useri citesc topicul