Forum Culinar: Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor? - nici in caruta, nici in teleguta-

#401 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 June 2019 - 08:37 PM

pai Claire si George, tinerii din linkul de mai sus, chiar acum sunt in vacanta in Romania. plus parintii si fratele lui Claire si iubita columbianca.
cica nu inteleg ce nu ne place la noi, ca avem de toate plus vreme buna. olandezi, deh!

#402 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 June 2019 - 10:58 PM

Vezi postareaWowerful, la 10 June 2019 - 06:57 PM, a spus:

Probabil ca nu are asa multa relevanta si legatura cu topicul dar nu stiu unde sa pun asta. M-am uitat aseara la episodul asta si mi-a placut enorm ce a spus daneza la sfarsit-inceput cu minutul 38.

Super super interesant, am apucat sa vad cam un sfert. Maine il vizionez pe tot! Bravo Mircea Popa!

Vezi postareamoatza, la 11 June 2019 - 07:56 AM, a spus:

eu ii mai urmaresc pe tinerii astia, mai ales ca-mi place f mult stradania ei de-a invata romaneste si fiindca spune ca in inima ei e romanca.

Mama ce-mi place frumoasa asta de olandeza cu mâncäritza ei Imagine postata Ia nu place fasole Imagine postata Si ficate!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#403 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 July 2019 - 10:30 PM

Din pacate,cel putin la noi la Bacau asa e la spitalul judetian,si eu si mama am avut parte de multe episoade de genul asta :floare: aceesi atitudine https://urbanbacau.r...gdjhA4xOtvZXDX4...

''La sectia de Oncologie: “Maine sa nu te mai prind pe aici!” e mesajul asistentelor.

Sambata dimineata ora 9.00, Spitalul Judetean Bacau, sectia de Oncologie. O femeie bolnava de cancer si care tocmai a facut o noua sedinta de citostatice la Institutul Oncologic Iasi intra pe holul de la intrare si cauta sa vorbeasca cu vreo asistenta sau oricine era de gasit in prima faza.

Femeia avea de facut 3 injectii, una pe zi in zilele de vineri, sambata si duminica, ele fiind date de cei de la Institutul Oncologic Iasi, acolo unde femeia isi face tratamentul de 3 ani. Mai jos va prezint cam cum arata o astfel de injectie ca sa va faceti o impresie. Ele se fac 3 zile consecutiv dupa efectuarea tratamentului cu citostatice si sunt foarte complexe cu sistem pe siguranta pe arc si click. O ciudatenie.

Deci asa ceva nu o poate face tanti Leana de la etajul 4, vecina de bloc. Fiind o bolnava de cancer, normala dorinta de a face aceste injectii acolo unde exista specialitatea respectiva, anume, la prea laudata sectie de Oncologie. Pana aici toate bune. Urmeaza partea comico-tragica.

Duduia care o intampina pe femeia ce vroia sa-si faca injectia, sare cu gura inca din primele secunde intreband daca are “recomandare”. Una de la medicul de familie.

“Ce cauti cu asta aici? Ce e asta? Ai recomandare pentru asa ceva?” sunt vorbele de “bine ati venit” ale angajatei de la Oncologie.
Femeia nu stie de astfel de practica si doar i s-a spus de la Iasi sa mearga in spital pentru a-si face cele 3 injectii.

“Doamna, nu stiu ce recomandare si oricum nu lucreaza doctorul de familie sambata. Am nevoie sa-mi faceti aceasta injectie pentru ca nu pot risca sa ma las pe mana oricui “pasionat” de medicina din blocul meu. Sunt niste injectii speciale si m-am gandit ca la Oncologie e cel mai indicat sa le fac. Va rog sa ma ajutati”, ii explica femeia.

In replica, “deranjata” asistenta sau ce naiba o fi fost ii raspunde pe un ton raspicat:
“Sa ma lasati in pace cu problemele voastre ca tocmai a fost politia pe aici pentru ca o nebuna a fugit din spital. Daca nu ai recomandare, te rog sa pleci!”

Femeia insista si se roaga ca la “moaste” de duduia care o intampinase si in final accepta sa-i faca injectia cu “conditia” ca maine sa nu cumva sa indrazneasca sa mai vina sa-i faca si cea de-a 3-a si ultima injectie!!!!!.

Trebuie sa mentionez doua lucruri. “Femeia” e sotia autorului articolului. Asta e primul lucru. Al doilea e faptul ca eu nu am reusit sa merg cu ea astazi la Oncologie insa maine voi fi in mod special acolo. Daca prin absurd, cineva de la Oncologie citeste aceste randuri, rog sa explice acelora care se afla acolo maine de tura ca tare bine ar fi ca sotia sa nu fie intampinata pe acelasi ton de “jegoasa” angajata acolo unde nu ar trebui sa fie. Langa ea va fi un “dement” care nu va accepta un astfel de comportament si s-ar putea termina nasol. Foarte nasol.''

#404 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,869
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 July 2019 - 06:50 AM

Ce trist ca cele mai multe cadre medicale reactioneaza asa. Din pacate cand dai peste asemenea specimene iti vine sa iei pusca sa-i omori pe toti.

#405 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 September 2019 - 03:42 PM

Ce e trist este ca asta este consideratia generala despre cum sa iti faci jobul in unel domenii...

Am gasit asta si mi se pare foarte interesant si cel putin ingrijorator...

http://inpolitics.ro...mqt1wGCy_lWVj0E

Si primul comentariu la articol, care se pare ca e mai vechi. Comentariul merita aplaudat si ar trebui pus pe toate strazile si pe toti peretii si pe toate panourile publicitare din tara...

Georgia august 12, 2015 at 17:01 pm, Răspunde Oameni buni, nu-i asa ca „infernul sunt ceilalti”?!
Nu-i asa ca „Cei de sus” ne iau, ne mint, ne fura, ne nesocotesc iar „Cei dinafara” ne fac, ne dreg?! DAR NOI unde suntem in toata aceasta degringolada? Zicem, ne tanguim, ne plangem, ne vaicarim ( e drept: chiar in forme superior-intelectuale) dar nu iesim in strada, nu ne aratam coltii ca nu-i avem. De fapt nu avem DEMNITATE. PE asta ne-a inmuiat-o istoria, turcii care s-au „c–at” in capul nostru 500 de ani, ne-au invatat sa platim bacshish iar acum…?! Ce-am facut din 1989 incoace?! Cum am pus mana (uneori cu violenta) pe un peticut de pamant de pe la bunici, ne-am si luat o masina cat de mare si te uitai prin Europa si cine trecea in cel mai Jeep, sau Volvo sau mia stiu eu ce?! ROMANUL care n-avea dupa ce bea apa dar tinea coada sus. Asa ca va mai mirati de ce se-ntampla in jurul nostru?!Oare cei din Papua nu pot fi cumparati cu margele?! Oare asta nu inseamna PRIMITIVISM ??!!!!!! Celor ce au urechi de auzit sa auda! Cat despre doamna care locuieste in Anglia, oare nu a avut niciodata curiozitatea sa afle din carti consacrate de pe acolo ce inseamna civilizatia engleza? Oare nu a aflat ca Albionul a fost cea mai sangeroasa forta de colonizare a lumii? De ce crede doamna ca englezul e asa de ipocrit ?! Pentru ca asta i-a mai ramas. Fiind tintuit la pamant de clasa lor conducatoare, ce i-a mai ramas englezului decat sa ranjeasca timid si sa-ntoarca si celalalt obraz. Cat despre noi….nu ne-a mai ramasa decat sa sporovaim pe la colturi ca o tara nu mai avem ; suntem vanduti complet. E foarte clar.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#406 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 October 2019 - 11:28 AM

Nu știu unde să pun asta, așa că aleg s-o pun aici.
Omul ăsta este un fost profesor de-ai lui Paul de la universitatea din Brașov, ”redescoperit” în mediul virtual după 30 de ani de la absolvirea facultății. (Din fericire se întîmplă și lucruri din acestea pe internet, pentru care eu îi sînt profund recunoscătoare.) L-am urmărit aseară și mi s-a părut... ireal. Pentru cît de treaz și viu este, pentru calitatea impecabilă - deși e puțin spus - a discursului, pentru conținutul discursului și pentru capacitatea de a transmite atît de simplu emoții, în cîteva minute ducîndu-mă de la admirație la a-mi da lacrimile și-a mi se părea foarte trist că nimeni nu le va lua locul oamenilor ăstora cînd nu vor mai fi.

Vizionare plăcută!

#407 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 03 October 2019 - 01:01 PM

am urmarit tot clipul, probabil ca a fost un profesor f bun, pune multa pasiune in ceea ce spune.
si inteleg ca e f activ inca, lucru admirabil ptr varsta dumnealui.
totusi are un stil un pic prea avantat ptr mine, discursurile astea, cu toate ca nu-l banuiesc de nicio teatralitate, sunt sigura ca asa simte, ma duc cu gandul la alte personaje.

si ptr ca ruleaza acum in promo pe tv, un clip cu un personaj la fel de venerabil, dar un pic mai potolit in vorba.

#408 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 October 2019 - 05:30 PM

Vorba lu fecior-miu... :toothy9;
Nimeni: nimic!
Eu: O fi venerabil, nu zic nu, dar eu nu-l simpatizez deloc.

#409 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2019 - 10:58 PM

Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postata In ei este speranta!

https://www.mediafax...VMG0GQidUNDqIhw
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#410 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 October 2019 - 11:59 PM

apropo de discutiile despre actori si pantofi comozi in birou, voi va știti cu generatiile "numite/definite", gen baby boomers, gen X, millennials, generation Z? fiecare din ele are caracteristici asa de diferite ca daca nu le stii abordarea e foarte frustrant sa navighezi interactiile sociale.

#411 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,869
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 17 October 2019 - 09:23 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 October 2019 - 10:58 PM, a spus:

Norvegienii au fost nemultumiti de acest fapt, i-au deranjat galagia :)

#412 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2019 - 10:30 AM

Am citit. Niste mamaligi! Sa vina la o ora de-a mea, dureaza 90 de minute, pe la astia puberi, sa ii vad cum ies de-acolo cu creierii muci.

Si sa se duca la o ora intr-o scoala romaneasca...si dupa aia sa isi dea doo palme cu copita Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#413 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2019 - 10:38 AM

Vezi postareaDexter, la 16 October 2019 - 11:59 PM, a spus:

apropo de discutiile despre actori si pantofi comozi in birou, voi va știti cu generatiile "numite/definite", gen baby boomers, gen X, millennials, generation Z? fiecare din ele are caracteristici asa de diferite ca daca nu le stii abordarea e foarte frustrant sa navighezi interactiile sociale.

Dähloc! Like wtf iz zis?? Care minte odihnita nu a stiut cu ce sa isi mai umple timpul?
Eu stiu de decretei , baby boomers - care sunt rezultatul unor decizii politice in tara respectiva, asa cum e si generatia one-child policy a chinezilor, sau produsul arienilor...siti voi. Pe vremea cand incepea sa se dezvolte ProTV, era generatia pro...da' eu am inteles mereu ca referindu-se la toti aia care se zbenguiau prin fata camerelor alora Imagine postata
In rest, astia cu care ma confrunt eu in meseria mea, de prin 2005 si pana acum, i-as desemna ca fiind generatia celor carora li s-au furat viata. Majoritatea traiesc in telefoane, pe "retele de socializare". Inca putin si urmeaza generatia designer-babies si apoi cre'ca generatia hologramistilor, care probabil ca vor avea acces la traiul in holograme, ca aia din Star Treck, daca stiti...
A-propos de teoriile consiprative: credeti ori nu intr-o (noua) ordine mondiala?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#414 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • LocationÉire

Postat 17 October 2019 - 11:11 AM

Vezi postareaDexter, la 16 October 2019 - 11:59 PM, a spus:

Eu am citit dupa ce le-am zis copiilor ca-s "millennials" si am fost corectata cum ca nu-i chiar asa. Millenial imi suna a 2000 dar de fapt se refera la cei nascuti in anii 80 - mijcul anilor 90
Copiii mei sunt Gen Z Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#415 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2019 - 08:51 PM

Am auzit de satul asta intai la stiri. I-am gasit si pe FB. M-ar tenta maxim o vacanta aici:
https://www.facebook...stTransylvania/

Si si de ei imi plac :huh:

https://www.facebook...DLfBKBgR1L5psMv
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#416 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 October 2019 - 09:08 PM

la Raven daca vrei sa faci rezervare sa le scrii in engleza
sunt putin cam snobi si nu mai vor sa se complice cu romani, cica-s cusurgii
acu vreo saptamana nu mai aveau preturi afisate si au mereu plin
au putine locuri si prefera strainii

#417 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2019 - 09:32 PM

Din nefericire...au dreptate cu romanii cusurgii...pe roman nu il multumesti si nu ii ajungi cu prajina la nas. Da' nici pe neamt Imagine postata Da' sa te fereasca sfantu de unii romani stabiliti pe aici...aolo!!!
Mi-aduc aminte ca odata, acum vreo 10 ani mergeam cu trenul de la Bucale la Sinaia, abia ce ajunsesem in tara. Luasem bilet la clasa 1 parca, de teama de lipsa de aer conditionat la a doua, ca era vara. Pe locul meu, sus, la bagaje, era deja ocupat. Am pus alaturi. Vine un gagiu cu baietelul lui, cred, Vede ca pe locul de bagaj alocat lui era bagaju meu. Moama, sa vezi ce a inceput ala sa dea din maini, sa gesticuleze, ca vai, habar nu avem sa mergem cu trenul, ca nici acum nu ne-am civilizat, ca tara, ca romanii, ca nu stiu sa identific care bagaj este alocat locului meu? In rest, era gol grataru ala. Deja incepeam sa casc. Ii zic calm: DOmnule, daca va irita intr-atat ca geamantanul dumneavoastra sta cu 30 cm mai hacana la stanga si nu deasupra capului dvs., nici o problema, rezolvam. Dar nu va puneti, va rog, in pericol ritmul cardiac pentru atata lucru. Nu de alta, da nu stiu sa acord prim ajutor in caz de apoplexie. Se intoarce catre fi-su si ii zice ceva in germana, gen maimutele astea, abia cazute in copac. La care ii zic si eu copchilului , tot in germana, ca sa stea linistit, mai exista si maimute prietenoase. Nu mai vazusem nuanta aia de stacojiu pana atunci. Aia din obrajii lu' tac-su.

E o vorba de-a noast' din popor, cica: Prostu', daca nu-i fudul...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#418 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2019 - 09:37 PM

Vezi postareamoatza, la 17 October 2019 - 09:08 PM, a spus:

la Raven daca vrei sa faci rezervare sa le scrii in engleza
sunt putin cam snobi si nu mai vor sa se complice cu romani, cica-s cusurgii
acu vreo saptamana nu mai aveau preturi afisate si au mereu plin
au putine locuri si prefera strainii

Am vorbit cu sor, cica 130 euro pe noapte. Am zis ca mai bine ne punem sa facem o cosmelie in padure la bunica si ne cazam acolea. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#419 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2019 - 07:25 PM

Pentru lasi, falsi, ipocriti, neispraviti, ratati, ieftini, nepregatiti, fanfaroni, baloane de sapun - intr-un cuvant, corupti in orice fel, nici o glorie, nici o mila, nici o iertare.

Va avertizez ca imaginile sunt absolut stupefiante si socante si fiecare ar trebui sa le vada. Da. Ca sa tinem minte unde s-a ajuns. Ca sa nu uitam ce am ajuns, noi, romanii...

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#420 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 October 2019 - 08:21 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 October 2019 - 07:25 PM, a spus:

Pentru lasi, falsi, ipocriti, neispraviti, ratati, ieftini, nepregatiti, fanfaroni, baloane de sapun - intr-un cuvant, corupti in orice fel, nici o glorie, nici o mila, nici o iertare.

Va avertizez ca imaginile sunt absolut stupefiante si socante si fiecare ar trebui sa le vada. Da. Ca sa tinem minte unde s-a ajuns. Ca sa nu uitam ce am ajuns, noi, romanii...
https://www.youtube....pctr=1572371143

Te-ai uitat si tu? Tare mila mi-a fost de oamenii aia!
Ce este socant e ca aia care erau sus atunci, sunt sus si acum si nu cred ca or sa cada prea curand.
Nicaieri nu e taramul perfect, dar macar putem sa tindem catre mai bine. Si cand mai aud pe cate unul de alde socru-miu ca: "da' ce altii daca vin nu tot asa or sa fie? macar astia sunt satui!" Imagine postata

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

25 useri citesc topicul