Asa ceva? ce nu ne place (și ce ne place)
Postat 06 February 2019 - 05:33 PM
coriandru verde - mor pe loc numai dacă-l miros
pește cu lactate - nu aș găti, poate aș minca gătit de altcineva
Postat 06 February 2019 - 05:49 PM
Dexter, la 06 February 2019 - 05:33 PM, a spus:
egal, si am incercat de citeva ori
ori are ala care traieste in atmosfera asta ceva ciudat ce in alte tari n-are ori am eu ceva defect comparativ cu cei care il agreeaza

aproape egal in sensul ca obiceiul aici e de a nu le asocia
cu exceptii de ex, ca pecorino in involtini di pesce spada se pune
sau baccala-ul se fierbe in lapte
Postat 06 February 2019 - 05:56 PM
pește cu lactate - nu aș găti, poate aș minca gătit de altcineva
Coriandru verde este cilantro? Daca da, nici mie nu-mi placea la inceput, acum nu mai fac guacamole fara el

Ah, dar m-am gandit la ceva ce nu-mi place, mi se strepezesc dintii numai cat ma gandesc la asta. Poutine-ul frate, nu inteleg nicicum mancarea asta. Pentru cine nu stie, poutine sint cartofi prajiti peste care se pune un sos-mult sos- si uneori branza.
Postat 06 February 2019 - 06:02 PM
Io mor de ras aici

pește cu lactate - nu aș găti, poate aș minca gătit de altcinevaOk, you're invited! Fara frica, o sa am si un plan B, in caz ca nu iti prieste

Eu, tocmai ce spuneam la topicul cu ce gatim azi: "de exemplu shakshuka ador sa o vad pe farfurie asa colorata dar combinatia asta cu ou nu as manca-o niciodata. Yep! Liber la rosii! Chiar asa, nu avem nici un emoticon cu rosii, unul cu scut dupa care sa ne aparam de rosii...ce pacat". Stiu eu daca sa ma iau dupa Blackie ?

Si, tot de mine afirmat cu ceva timp in urma vis-à-vis de prajituri cu pere, banane, para in vin, flambata : "Bate-ma, omoara-ma...dar retetele de genul nu au avut nicicand trecere la mine...nush de ce.

La fel, ziceam de salaul cu maioneza, l-am facut, dar maioneza pentru mine da bine in alte combinatii. So, fiecare cu piticii lui, este dreptul nostru in fond, so dezvaluiti-i aici.
In schimb la asa ceva mor si invii de cateva ori concomitent...

Number of downloads: 0
Dex, thanks ca ai deschis topicul!
Never say never:

Number of downloads: 4

Postat 06 February 2019 - 06:20 PM
Quinoa

Coriandru proaspat nu folosesc, nu miros, nu vreau sa-l vad. Semintele-s ok

Postat 06 February 2019 - 06:34 PM
black_cat, la 06 February 2019 - 05:56 PM, a spus:

Postat 06 February 2019 - 06:40 PM
alpha, la 06 February 2019 - 06:34 PM, a spus:

Da' poitin ce ce?
Poutine-ul de care zic eu e o mancare canadiana, se fac street festivaluri dedicate lui. In Ottawa de ex. sint cel putin 2 Poutine Festivals pe an. Daca zic unui canadian ca nu-mi place poutine cred ca ma extradeaza

Postat 06 February 2019 - 07:02 PM
black_cat, la 06 February 2019 - 06:40 PM, a spus:
alpha, la 06 February 2019 - 06:34 PM, a spus:

Da' poitin ce ce?
Poutine-ul de care zic eu e o mancare canadiana, se fac street festivaluri dedicate lui. In Ottawa de ex. sint cel putin 2 Poutine Festivals pe an. Daca zic unui canadian ca nu-mi place poutine cred ca ma extradeaza

e vodca de cartofi. Am gustat - cred ca inca mai am acasa - facut de cineva...moonshine

Postat 06 February 2019 - 07:25 PM
alpha, la 06 February 2019 - 06:20 PM, a spus:
+1 săpun de rufe
așa da! combinații a la Dex
iaurt cu halva de semițe de floarea soarelui
prăjitură cu murături
omletă umplută cu varză călită
ridichi cu sare, le mănânc ca pe bomboane
Lapona Enigel, la 06 February 2019 - 06:02 PM, a spus:

NEVER!!!!
Postat 06 February 2019 - 09:09 PM

Postat 06 February 2019 - 09:19 PM
ce am gustat și nu mai gust, orice curry cu garam masala. mai bine beau odicolon

Postat 06 February 2019 - 09:23 PM
Dexter, la 06 February 2019 - 09:19 PM, a spus:
ce am gustat și nu mai gust, orice curry cu garam masala. mai bine beau odicolon

E clar că e polarizat rău gustul pentru chestii puternic aromate, ori le adori, ori le urăști, nu se poate ”așa și-așa”...
O explicație pentru chestia cu coriandrul:
https://www.mashed.c...-hate-cilantro/
Postat 06 February 2019 - 09:41 PM
Am cumpărat guacamole, cre ca avea puțin avocado că a fost acceptabil fără să mă dea pe spate.
Eu acum sînt deschisă tuturor încercărilor, o șansă dau oricareia.
Pe coriandru ăla l-am și cumpărat și plantat in ghiveci de 2 ori dar tot a niște insecte oribile și rău mirositoare cărora nu știu cum le zice pe românește miroase.
Dexter, la 06 February 2019 - 09:19 PM, a spus:

Adica broaște? Eu le-am mîncat aici in fritto misto
De ce zici curry cu garam Masala? Eu le am pe ambele la mirodenii dar de regulă le folosesc separat. Garam Masala chiar îmi place
Postat 06 February 2019 - 09:55 PM
curry in accepția generală înseamnă tocană, de aia am spus tocană cu garam masala
carmella așa e, ingredientele foarte aromate îmi dau de furcă. cu rozmarinul m-am imprietenit de curind, ani de zile mi s-a părut că am un copac in farfurie
Postat 06 February 2019 - 10:11 PM

Nu imi plac in general mirosurile prea puternice si aromele f. puternice .Cam atat imi vine in minte deocamdata

Postat 06 February 2019 - 10:30 PM

Aaa!! iar daca ma mai gandesc

Postat 06 February 2019 - 10:49 PM
Dexter, la 06 February 2019 - 09:55 PM, a spus:
banuiam eu
carnea in singe o maninc cu ochii inchisi ca daca o vad nu pot sa o maninc, dar sint constienta ca e mai frageda asa in singe

liquirizia nici mie nu-mi place absolut deloc
Pai daca trecem si la chiestii scirboase, nu's daca ne lasa Lapona

Postat 06 February 2019 - 10:59 PM
Adriana, la 06 February 2019 - 09:41 PM, a spus:
Bloody hell!!! Ai dreptate!!! Îîîîîîîîuuuuu, a plosnite! Le urasc, le gasesc cele mai scarboase fiinte evah de pe fata pamantului. Maiculitaaa, acum zau ca nu ma mai ating de coriandru proaspat !

Dar avocado-ul il iubesc tare, mie imi aduce aminte oarecum de miez de nuca verde si il ador in guacamole pe care il consum cu doritos facuti cu multe feluri de branza pe deasupra , chilli sauce si salsa la cuptor plus, obligatoriu Corona cu lime langa. Ori Desperado

Geany, la 06 February 2019 - 10:11 PM, a spus:

Nu imi plac in general mirosurile prea puternice si aromele f. puternice .Cam atat imi vine in minte deocamdata

Nevah-evah!!! Hate it! Orice are aroma de lakritz/anason/anis, ouzo, sambuco, pastis, yuuuuuck!
Prima data cand am mancat lakritz din astea a fost acum jdemii de ani in anul doi de facultate cand un coleg de camin fusese in Olanda si a vrut sa ne impresioneze cu chestiile acelea deosebite.

Le-am urat din prima secunda si si acum la fel. Aici sunt super iubiti Haribo , Gummibärchen, care sunt efectiv gelatina , cum multi zic aici gelaNtina, cu zahar si coloranti/arome. Se mananca aici in cantitati industriale

Carnea in sange in schimb , tartar, Mettwurst - o carne tocata cu ceapa, mmmmmm, bring it on!
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 06 February 2019 - 11:06 PM

Postat 06 February 2019 - 11:11 PM
Adriana, la 06 February 2019 - 10:49 PM, a spus:
Dexter, la 06 February 2019 - 09:55 PM, a spus:
banuiam eu
carnea in singe o maninc cu ochii inchisi ca daca o vad nu pot sa o maninc, dar sint constienta ca e mai frageda asa in singe

liquirizia nici mie nu-mi place absolut deloc
Pai daca trecem si la chiestii scirboase, nu's daca ne lasa Lapona

Lapona va lasa, dar nu stiu daca Lapona va si citi imediat ce scrieti, promite sa citeasca atunci cand o roade-o foamea cel mai tare

Pai, Adriana, chestia cu urina bauta in scopuri terapeutice este depasita (eu stiu insa din batranii de la tara ca se bea urina de bebe). Acum exista capsule cu materii fecale foarte FOARTE de succes in medicina pentru tratarea bolilor aparatului digestiv, orice fel de boala. Am inteles ca si algoritmul metabolig ti-l poti schimba total cu aceasta terapie...inainte de a aparea capsulele se folosea o alta metoda, nu pe cale orala si mai multe nu spun

Postat 06 February 2019 - 11:15 PM

sambuco e soc, mie imi place socata
ouzo nu