Forum Culinar: Asa ceva? - Forum Culinar

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Asa ceva? ce nu ne place (și ce ne place)

#1 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 February 2019 - 05:33 PM

până vine Lapo de la alergare destăinuiți aici ce nu vă place. și ce vă place dacă simțiți nevoia, să nu mai deschidem alt topic

coriandru verde - mor pe loc numai dacă-l miros

pește cu lactate - nu aș găti, poate aș minca gătit de altcineva

#2 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2019 - 05:49 PM

Vezi postareaDexter, la 06 February 2019 - 05:33 PM, a spus:

până vine Lapo de la alergare destăinuiți aici ce nu vă place. și ce vă place dacă simțiți nevoia, să nu mai deschidem alt topic

egal, si am incercat de citeva ori
ori are ala care traieste in atmosfera asta ceva ciudat ce in alte tari n-are ori am eu ceva defect comparativ cu cei care il agreeaza :rolleyes:

aproape egal in sensul ca obiceiul aici e de a nu le asocia
cu exceptii de ex, ca pecorino in involtini di pesce spada se pune
sau baccala-ul se fierbe in lapte

#3 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 February 2019 - 05:56 PM

Coriandru verde este cilantro? Daca da, nici mie nu-mi placea la inceput, acum nu mai fac guacamole fara el :rolleyes:
Ah, dar m-am gandit la ceva ce nu-mi place, mi se strepezesc dintii numai cat ma gandesc la asta. Poutine-ul frate, nu inteleg nicicum mancarea asta. Pentru cine nu stie, poutine sint cartofi prajiti peste care se pune un sos-mult sos- si uneori branza.
brain loading....please wait....

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 February 2019 - 06:02 PM

Io mor de ras aici Imagine postata. Am zis eu treaba cu genetica de cateva ori, hmmmm. Fix asa sunt si eu, dar daaaaaaaar, am mancat de cel putin doua ori in combinatie cu shripms facuti intr-un sos rosu cu smantana lichida. O reteta indoneziana, filipineza, in orice caz din SE Asiei. Cand am auzit ca e coriandru verde, mi s-au strepezit dintii instantaneu. Dar , totusi, la gust sunt foarte ok.

pește cu lactate - nu aș găti, poate aș minca gătit de altcinevaOk, you're invited! Fara frica, o sa am si un plan B, in caz ca nu iti prieste :rolleyes: Si nici spitalul nu-i departe Imagine postata

Eu, tocmai ce spuneam la topicul cu ce gatim azi: "de exemplu shakshuka ador sa o vad pe farfurie asa colorata dar combinatia asta cu ou nu as manca-o niciodata. Yep! Liber la rosii! Chiar asa, nu avem nici un emoticon cu rosii, unul cu scut dupa care sa ne aparam de rosii...ce pacat". Stiu eu daca sa ma iau dupa Blackie ? Imagine postata

Si, tot de mine afirmat cu ceva timp in urma vis-à-vis de prajituri cu pere, banane, para in vin, flambata : "Bate-ma, omoara-ma...dar retetele de genul nu au avut nicicand trecere la mine...nush de ce. Imagine postata Asa cum am mai incercat alte cateva, nu neaparat de dulciuri, dar care nu se pupa cu papilele si esofagul meu. Insa fara pere as vrea s-o execut. Mai avea Stella una de ciocolata asa umeda.."

La fel, ziceam de salaul cu maioneza, l-am facut, dar maioneza pentru mine da bine in alte combinatii. So, fiecare cu piticii lui, este dreptul nostru in fond, so dezvaluiti-i aici.

In schimb la asa ceva mor si invii de cateva ori concomitent... Imagine postataImagine postataImagine postata
Fisier atasat  166e4e9046ab8843278312784575aadc.jpg (53.74K)
Number of downloads: 0

Dex, thanks ca ai deschis topicul!
Never say never:
Fisier atasat  10000639795_c0d1a257ca_z.jpg (181.4K)
Number of downloads: 4
Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 06 February 2019 - 06:20 PM

Avocado - never, ever! sapun. Am incercat, mi-am dat interesu', pentru mine nu-i bun
Quinoa Imagine postata
Coriandru proaspat nu folosesc, nu miros, nu vreau sa-l vad. Semintele-s ok
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#6 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 06 February 2019 - 06:34 PM

Vezi postareablack_cat, la 06 February 2019 - 05:56 PM, a spus:

Poutine-ul frate, nu inteleg nicicum mancarea asta. Pentru cine nu stie, poutine sint cartofi prajiti peste care se pune un sos-mult sos- si uneori branza.

Imagine postata primul gand a fost ca ai incercat poitín (nu stiam exact cum se scrie) si am dat din cap admirativ....asta da spirit de aventura! dup-aia am vazut ca-s chips cu sos Imagine postata
Imagine postata

#7 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,521
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 February 2019 - 06:40 PM

Vezi postareaalpha, la 06 February 2019 - 06:34 PM, a spus:

Poutine-ul frate, nu inteleg nicicum mancarea asta. Pentru cine nu stie, poutine sint cartofi prajiti peste care se pune un sos-mult sos- si uneori branza.

Imagine postata primul gand a fost ca ai incercat poitín (nu stiam exact cum se scrie) si am dat din cap admirativ....asta da spirit de aventura! dup-aia am vazut ca-s chips cu sos Imagine postata

Da' poitin ce ce?
Poutine-ul de care zic eu e o mancare canadiana, se fac street festivaluri dedicate lui. In Ottawa de ex. sint cel putin 2 Poutine Festivals pe an. Daca zic unui canadian ca nu-mi place poutine cred ca ma extradeaza :rolleyes: .
brain loading....please wait....

#8 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 06 February 2019 - 07:02 PM

Vezi postareablack_cat, la 06 February 2019 - 06:40 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 06 February 2019 - 06:34 PM, a spus:

Da' poitin ce ce?
Poutine-ul de care zic eu e o mancare canadiana, se fac street festivaluri dedicate lui. In Ottawa de ex. sint cel putin 2 Poutine Festivals pe an. Daca zic unui canadian ca nu-mi place poutine cred ca ma extradeaza :rolleyes: .

e vodca de cartofi. Am gustat - cred ca inca mai am acasa - facut de cineva...moonshine Imagine postata Daca tineam un cui ruginit in mana in timp ce am baut, cadea rugina de pe el! Imagine postataImagine postataImagine postata
Imagine postata

#9 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2019 - 07:25 PM

Vezi postareaalpha, la 06 February 2019 - 06:20 PM, a spus:

Avocado - never, ever! sapun.

+1 săpun de rufe

așa da! combinații a la Dex
iaurt cu halva de semițe de floarea soarelui
prăjitură cu murături
omletă umplută cu varză călită
ridichi cu sare, le mănânc ca pe bomboane

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 February 2019 - 06:02 PM, a spus:

Never say never:
Imagine postata

NEVER!!!!

#10 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2019 - 09:09 PM

N-am o chestie pe care s-o mănînce cineva pe lumea asta și eu să spun că n-aș mînca-o niciodată, pentru că știu că odată și-odată tot aș mînca-o, dar nu vreau să vorbesc aici despre drame umane care s-au întîmplat și încă se întîmplă în lume. Bine, nu coriandru verde ar salva pe cineva de la inaniție, deci aici vorbim despre gusturi. Coriandrul verde îl ador, vreau de 2 zile să fac o supă cu creveți și o tot amîn pentru că n-am găsit coriandru. Azi am găsit, în sfîrșit, deci mîine fac supa. Avocado mă lasă rece, nici nu-l plac, nici nu-l urăsc, dacă e copt mi se pare interesant vizual și ca textură în salate, dacă nu, nu-i simt deloc lipsa. Mănînc oaie, mănînc și capră, mănînc măruntaie, mațe de miel, fudulii, pizdulice, urechi, gheare, raci, melci, caracatițe, scoici, creveți, adică de-astea de mare am mîncat, că deocamdată n-am voie, că-s alergică rău și mi-a zis dr să le scot pînă îmi fac teste să văd la ce. Chiar nu-mi vine-n minte ceva ce nu mănînc sau nu-mi place în așa hal încît să zic că n-aș mînca vreodată. Poate pe măsură ce mai scrieți voi să îmi dau și eu seama de ceva, deocamdată nu-mi vine nimic în cap. Nu știu nici eu de ce-am scris la subiectul ăsta, cred că am vrut doar să mă dau mare =))

#11 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2019 - 09:19 PM

și eu gust dintr-o mâncare nouă cel puțin odată, au fost care mi-au plăcut deși mă așteptam să nu-mi placă (râcâitoarele în stil chinezesc)
ce am gustat și nu mai gust, orice curry cu garam masala. mai bine beau odicolon Imagine postata

#12 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2019 - 09:23 PM

Vezi postareaDexter, la 06 February 2019 - 09:19 PM, a spus:

și eu gust dintr-o mâncare nouă cel puțin odată, au fost care mi-au plăcut deși mă așteptam să nu-mi placă (râcâitoarele în stil chinezesc)
ce am gustat și nu mai gust, orice curry cu garam masala. mai bine beau odicolon Imagine postata

E clar că e polarizat rău gustul pentru chestii puternic aromate, ori le adori, ori le urăști, nu se poate ”așa și-așa”...
O explicație pentru chestia cu coriandrul:

https://www.mashed.c...-hate-cilantro/

#13 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 February 2019 - 09:41 PM

Nici mie nu-mi place avocado, l-am încercat, am făcut guacamole, geaba
Am cumpărat guacamole, cre ca avea puțin avocado că a fost acceptabil fără să mă dea pe spate.
Eu acum sînt deschisă tuturor încercărilor, o șansă dau oricareia.
Pe coriandru ăla l-am și cumpărat și plantat in ghiveci de 2 ori dar tot a niște insecte oribile și rău mirositoare cărora nu știu cum le zice pe românește miroase.

Vezi postareaDexter, la 06 February 2019 - 09:19 PM, a spus:

Adica broaște? Eu le-am mîncat aici in fritto misto
De ce zici curry cu garam Masala? Eu le am pe ambele la mirodenii dar de regulă le folosesc separat. Garam Masala chiar îmi place

#14 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2019 - 09:55 PM

adriana, nu broaște, ghiarele de pui. din supă nu le-aș minca dar pregătite așa, da.
curry in accepția generală înseamnă tocană, de aia am spus tocană cu garam masala
carmella așa e, ingredientele foarte aromate îmi dau de furcă. cu rozmarinul m-am imprietenit de curind, ani de zile mi s-a părut că am un copac in farfurie

#15 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2019 - 10:11 PM

La fel ca si Carmella,nu asi putea ''pune degetul'' pe ceva anume astept sa mai scrieti voi poate-mi dau seama =)) totusi daca ma gandesc bine nu-mi surade deloc,carnea facuta in sange,apoi am baut in Italia liquore della strega,cred ca se numea si sambuco ,un parfum puternic pt. gustul meu de anason cred la fel si liquirizia

Fisier atasat  Caramelle_alla_liquirizia.jpg (9.96K)

Nu imi plac in general mirosurile prea puternice si aromele f. puternice .Cam atat imi vine in minte deocamdata =))

#16 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2019 - 10:30 PM

Aaa ca tot m-am mai gandit =)) nu am gustat niciodata dar nici nu mi-asi dori balut(acel ou fiert cu fetusul in el) jackfruit cica miroase rau a picioare nespalate zic unii ,din cate am vazut la tv. gustand diverse persoane,pare absolut oribil,...din cauza mirosului nu sunt prietena nici cu pestele si nici branza de aia de-ti muta nasul, de miroase toata casa de la ea de povesteau fetele asi spune pas,doar din cauza mirosului nu al gustului,carne cruda am spus ,cam asta deocamdata...

Aaa!! iar daca ma mai gandesc =)) vazusem ca in anumite tari sunt femei care dupa ce nasc isi mananca placenta ,cu siguranta nu asi manca niciodata asa ceva =))

#17 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 February 2019 - 10:49 PM

Vezi postareaDexter, la 06 February 2019 - 09:55 PM, a spus:

curry in accepția generală înseamnă tocană, de aia am spus tocană cu garam masala

banuiam eu
carnea in singe o maninc cu ochii inchisi ca daca o vad nu pot sa o maninc, dar sint constienta ca e mai frageda asa in singe =))
liquirizia nici mie nu-mi place absolut deloc

Pai daca trecem si la chiestii scirboase, nu's daca ne lasa Lapona =)) , ma oripileaza teribil pipi-ul pe care unii il beau, aia chiar ca nu as putea face, pe linga cele descrise de Geany adica placenta si ouale alea

#18 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2019 - 10:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2019 - 09:41 PM, a spus:

Pe coriandru ăla l-am și cumpărat și plantat in ghiveci de 2 ori dar tot a niște insecte oribile și rău mirositoare cărora nu știu cum le zice pe românește miroase.

Bloody hell!!! Ai dreptate!!! Îîîîîîîîuuuuu, a plosnite! Le urasc, le gasesc cele mai scarboase fiinte evah de pe fata pamantului. Maiculitaaa, acum zau ca nu ma mai ating de coriandru proaspat !
Fisier atasat  a-colve-of-garlic-and-why-vampires-fear-it.jpg (97.52K)

Dar avocado-ul il iubesc tare, mie imi aduce aminte oarecum de miez de nuca verde si il ador in guacamole pe care il consum cu doritos facuti cu multe feluri de branza pe deasupra , chilli sauce si salsa la cuptor plus, obligatoriu Corona cu lime langa. Ori Desperado Imagine postata Love-ly!

Vezi postareaGeany, la 06 February 2019 - 10:11 PM, a spus:

La fel ca si Carmella,nu asi putea ''pune degetul'' pe ceva anume astept sa mai scrieti voi poate-mi dau seama =)) totusi daca ma gandesc bine nu-mi surade deloc,carnea facuta in sange,apoi am baut in Italia liquore della strega,cred ca se numea si sambuco ,un parfum puternic pt. gustul meu de anason cred la fel si liquirizia

Atasament Caramelle_alla_liquirizia.jpg

Nu imi plac in general mirosurile prea puternice si aromele f. puternice .Cam atat imi vine in minte deocamdata =))

Nevah-evah!!! Hate it! Orice are aroma de lakritz/anason/anis, ouzo, sambuco, pastis, yuuuuuck!

Prima data cand am mancat lakritz din astea a fost acum jdemii de ani in anul doi de facultate cand un coleg de camin fusese in Olanda si a vrut sa ne impresioneze cu chestiile acelea deosebite. Imagine postata Ach, ja?
Le-am urat din prima secunda si si acum la fel. Aici sunt super iubiti Haribo , Gummibärchen, care sunt efectiv gelatina , cum multi zic aici gelaNtina, cu zahar si coloranti/arome. Se mananca aici in cantitati industriale Imagine postata I mean, they're ok, o data la cinci ani.

Carnea in sange in schimb , tartar, Mettwurst - o carne tocata cu ceapa, mmmmmm, bring it on!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 06 February 2019 - 11:06 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#19 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2019 - 11:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2019 - 10:49 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 06 February 2019 - 09:55 PM, a spus:

banuiam eu
carnea in singe o maninc cu ochii inchisi ca daca o vad nu pot sa o maninc, dar sint constienta ca e mai frageda asa in singe =))
liquirizia nici mie nu-mi place absolut deloc

Pai daca trecem si la chiestii scirboase, nu's daca ne lasa Lapona =)) , ma oripileaza teribil pipi-ul pe care unii il beau, aia chiar ca nu as putea face, pe linga cele descrise de Geany adica placenta si ouale alea

Lapona va lasa, dar nu stiu daca Lapona va si citi imediat ce scrieti, promite sa citeasca atunci cand o roade-o foamea cel mai tare Imagine postata
Pai, Adriana, chestia cu urina bauta in scopuri terapeutice este depasita (eu stiu insa din batranii de la tara ca se bea urina de bebe). Acum exista capsule cu materii fecale foarte FOARTE de succes in medicina pentru tratarea bolilor aparatului digestiv, orice fel de boala. Am inteles ca si algoritmul metabolig ti-l poti schimba total cu aceasta terapie...inainte de a aparea capsulele se folosea o alta metoda, nu pe cale orala si mai multe nu spun Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#20 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 February 2019 - 11:15 PM

valeu de unde am plecat si unde am ajuns =))

sambuco e soc, mie imi place socata

ouzo nu

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi