Forum Culinar: Gramatica limbii romane - Forum Culinar

Salt la continut

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gramatica limbii romane (si ortografia)

#201 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2019 - 11:49 PM

Si nici "ma dusez" ori "m-am dusat" nu zic, dar "mi-am facut un dus".

À-propos de "decât": Este o revista cu articolase foarte interesante in tara, careia ii spune ... Decât o revista. Acum, na, cine prinde ironia bine, cine nu...sa mai iese la alergat :))Mi se pare totusi atat de iritant ca o revista cu articole bine scrise promoveaza greseala asta. Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 21 February 2019 - 12:04 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#202 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2019 - 12:49 AM

eu zic sa nu va mai iritati din nimic, ci sa va relaxati mintea precum buddha Imagine postata
cand vom reusi doar sa observam, fara (sa ne iritam sau) sa judecam, se cheama ca am ajuns la intelepciune Imagine postata

blacky, suna aiurea fraza din exemplul tau, ai dreptate! azi n-am gatit, am luat masa in oras Imagine postata

ce cauta postul cu coacazul negru pe topicul acesta? ori m-am imbatat, ori tre sa iau la citit din urma ....

Vezi postareaDexter, la 20 February 2019 - 11:19 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 11:17 PM, a spus:

Personal, cred ca voi continua sa spun asa cum am vorbit o viata, cu accent pe "u" si pe "a"

mai ales in scris o să ne dăm seama foarte bine Imagine postata

clar! Imagine postata
imi cer scuze, dar daca de acum nu scrieti cuvintele cu accentul cuvenit Imagine postata va judec si va retrogradez la clasa de subcultura Imagine postata

foarte buna achizitia, Adriana!

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 21 February 2019 - 12:50 AM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#203 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2019 - 08:44 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 10:21 PM, a spus:

Pauza la quiz.
Sau concurs?

Daca nici azi nu castigi, apai nu mai vezi tu nici umbra amandinei de la mine Imagine postata Go, Moatza, go!

Lori, am vrut, zau ca ne-am straduit, dar soarta ne fu potrivnica ast' data!
Mai pe sleau, habar n-avem de capitala Nigerului - Nyaimei, de-acum o s-o tin minte! si nici cate premii Grammy, Brit Awards si de-astea a luat Robbie Wiliams. Mai mult, era asa de lunga intrebarea incat C n-a tinut-o minte cand a citit-o prezentatorul :D iar de citit, nici vorba, ca nu ne luam ochelarii, ca sa ne dam si noi mai tinerei!!! Basca, juma de echipa nu stia cine-i individul... Niste mosi, aia am ajuns.
Tin sa precizez ca a mai fost o intrebare: cine canta opriti timpul! pe asta am stiut-o toti, iar aia care-au castigat,nu! (Corina Chiriac, e de-a noastra!)
Oricum, am facut 43 puncte si au castigat niste tinerei simpatici cu 44. Nu ne-a parut rau deloc! A fost f misto!

aa, amandina nici nu vreau!

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 11:17 PM, a spus:

si imi asum aici, negru pe alb, riscul de a fi suspectata de nivel scazut.

io te-am suspectat cum ca ti-ar placea sa traiesti periculos! :)
nu-ti mai asuma riscuri de-astea ;)
pana la urma, ne cam stim, stim deja cam ce poate fiecare, asta e! nici eu nu vreau sa gresesc, dar, drept sa zic, nici nu ma vexez de ce crede cineva pe-un forum despre mine.
vexez - licenta poetica proprie, da?

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 11:49 PM, a spus:

Si nici "ma dusez" ori "m-am dusat" nu zic, dar "mi-am facut un dus".

ma dusez :P , ma vexez, ma depresez - you better let me do this on my own!

Vezi postareaAdriana, la 21 February 2019 - 07:52 AM, a spus:

dar la cit scriem în ultima perioadă peste tot

si asta-i de bine, nu?

#204 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 09:07 AM

Vezi postareamoatza, la 21 February 2019 - 08:44 AM, a spus:

ma dusez :) , ma vexez, ma depresez - you better let me do this on my own!

subscriu si eu! ma vexez absolut ref la toata lumea ce crede despre mine, atata timp cat mie nu mi-e rusine cand ma uit in oglinda/sau daca m-ar da la stiri cu faptele mele Imagine postata
mie chiar imi place stilul asta de a vorbi, cumva familiar, ca doar nu o sa scriem asta intr-un doc oficial, iar site-ul asta e pt relax, nu ca sa ne incordam pe corectitudinea semantica a fiecarui termen din dex, deci va rog frumos, RELAX, CUNOASTERE (schimb de info) si FUN!!! astea trebuie sa stea la baza forumului, nu-i asa?! Imi place mult de tot sa iau si accentul si regionalisme si cadenta vorbirii, sau termeni dintr-o zona/tara/grup ... Si nu ma refer la "agramaticalisme" stai oleaca ... Probabil pentru ca am ureche muzicala, e cumva involuntar. Altii nu sunt in stare sa vorbeasca folosind accentul corect al tarii de adoptie, nici dupa ce stau 20 ani pe alte meleaguri! Imagine postata
deci, da, daca avem chef a discuta despre "mancatorii", "gastronomii" etc e pur de curiozitate si pentru a ne "imbogati" cu ceva, nici pt a ne da mai destepti, nici pt a ofensa, nici ca sa creem tensiuni. Cine are ceva bun, constructiv sau funny, ori solutii si raspunsuri de scris la subiect ok, cine nu, in mediul virtual e simplu: treci mai departe.Imagine postata

scuze, postarea anterioara am scris-o in prea mare viteza (sau cu picioarele cum s-ar spune! rusinicaaaa!) sper sa intelegi Adriana ce am vrut sa spun: ca homeopatia e una si remediile naturale sau fitoterapia sunt altele ... Doar in caz ca nu stiai, daca aceasta tinctura e in mod particular un remediu homeopatic, ignora, te rog, aceasta precizare.

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 21 February 2019 - 09:11 AM

#205 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 February 2019 - 10:19 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 09:39 PM, a spus:

1. Punem pariu ca a crescut activitatea forumului cu topicul asta?

Pardon, am uitat să răspund în primul rînd la chestia asta :toothy9; Din punctul meu de vedere activitatea pe forum trebuie să fie plăcută și prietenoasă, nu știu să fie un scop în sine nici cantitatea, nici traficul, nimic, ci starea noastră de bine, care cu aprecieri de genul celor făcute la cel puțin 2 subiecte de pe forum se cam duce dracului. Recunosc că nu-mi place nici subiectul cu ”țara mea de glorii”, nici ăsta, pentru că tonul și scrisul printre rînduri depășesc puțin limita prietenoșeniei. E o minge de ping-pong care se plimbă prin cameră, să zic așa. ”Hai să ne corectăm, hai să spunem lucrurilor pe nume cu ce ne deranjează”, aruncăm o vorbă apoi dăm un pas înapoi, genul forumistic de acum vreo 10 ani, care între timp s-a demodat, sau de care lumea s-a săturat. Sau eu m-am săturat, ca să vorbesc doar în numele meu. Forumurile nu mai sînt locul în care doar să te pizduiești cu toți pe teme deja fumate din anii 2000, politică, religie, chiar gramatică sau viața din România. Eu cred că facebook și alte rețele de socializare au avut așa succes pentru că poți să faci curățenie personală în bula ta, lucru care-ți aduce liniște sufletească.
E punctul meu de vedere, nimic oficial, pentru că n-am nicio calitate să fac aprecieri de-astea, zău :hug: Așa că puteți continua pînă vă răcoriți.

#206 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 11:06 AM

io te-am suspectat cum ca ti-ar placea sa traiesti periculos!
:toothy9;
nu-ti mai asuma riscuri de-astea :hug:
pana la urma, ne cam stim, stim deja cam ce poate fiecare, asta e! nici eu nu vreau sa gresesc, dar, drept sa zic, nici nu ma vexez de ce crede cineva pe-un forum despre mine.
vexez - licenta poetica proprie, da?

Imagine postata That obvious, huh? Oh well, cel putin sunt consecventa Imagine postata

Gladiators, I salute you!
Fisier atasat  index.jpg (9.77K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#207 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 11:31 AM

Vezi postareaCarmella, la 21 February 2019 - 10:19 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 09:39 PM, a spus:

1. Punem pariu ca a crescut activitatea forumului cu topicul asta?

Pardon, am uitat să răspund în primul rînd la chestia asta :hug: Din punctul meu de vedere activitatea pe forum trebuie să fie plăcută și prietenoasă, nu știu să fie un scop în sine nici cantitatea, nici traficul, nimic, ci starea noastră de bine, care cu aprecieri de genul celor făcute la cel puțin 2 subiecte de pe forum se cam duce dracului.

>>> Mmmm, nope, don't agree with this one. Placut si prietenos, respectiv fair, la obiect, cu argumente, inseamna (in cap la mini) ca poti discuta SI despre probleme spinoase pe care, personal, le consider la fel de actuale si ingrijoratoare ca si acum douazeci de ani. In momentul in care ele nu ar mai fi prezentat interes, banuiesc ca nimeni nu ar mai fi postat. Lucru dezirabil, fireste, pentru ca asta ar indica pur si simplu ca problemele cu pricina s-au rezolvat si putem trece linistiti mai departe. Cu ochii larg deschisi, ca sa parafrazez titlul unui film.

Recunosc că nu-mi place nici subiectul cu ”țara mea de glorii”, nici ăsta, pentru că tonul și scrisul printre rînduri depășesc puțin limita prietenoșeniei. E o minge de ping-pong care se plimbă prin cameră, să zic așa. ”Hai să ne corectăm, hai să spunem lucrurilor pe nume cu ce ne deranjează”, aruncăm o vorbă apoi dăm un pas înapoi, genul forumistic de acum vreo 10 ani, care între timp s-a demodat, sau de care lumea s-a săturat. Sau eu m-am săturat, ca să vorbesc doar în numele meu. Forumurile nu mai sînt locul în care doar să te pizduiești cu toți pe teme deja fumate din anii 2000, politică, religie, chiar gramatică sau viața din România. Eu cred că facebook și alte rețele de socializare au avut așa succes pentru că poți să faci curățenie personală în bula ta, lucru care-ți aduce liniște sufletească.
>>> Cum spuneam mai sus: la fel de actuale. Este un forum care depaseste sfera gastronomiei, asa a fost el de cand s-a fondat initial. Daca exista insa o anumita paleta de topice acceptata, ar fi bine sa fie facuta cunoscuta pentru toti userii, nu de alta dar sa nu si mai intample no-nos de genul. Poate ar trebui revizuit regulamentul?
>>> De asemenea, atata timp cat nu dam in sfera vulgarului si facem diferenta ca o discutie pe tema nu inseamna automat adresare la nivel personal, mie imi place sa cred ca se poate discuta despre orice aici :toothy9;

E punctul meu de vedere, nimic oficial, pentru că n-am nicio calitate să fac aprecieri de-astea, zău :D Așa că puteți continua pînă vă răcoriți.

>>> Pai, Carmella, tocmai le-ai facut...sunt contrariata. Am nevoie de o pauza Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 21 February 2019 - 11:32 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#208 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2019 - 11:40 AM

si eu cred ca putem vorbi despre orice, iar faptul ca aceste subiecte aduc asa de multe postari e chiar dovada ca sunt interesante.

chiar daca sunt si postari cu tenta mai vehementa, n-am vazut jigniri sau atacuri la persoana.

vorbim si despre asta ptr ca exista, ptr ca avem o parere si avem oportunitatea se ne-o verbalizam :toothy9;

hai noroc!

#209 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 11:42 AM

sa incepem sa ne relaxam, forumul e pt relax si fun, pot sa scriu cum am chef (atata timp cat nu-mi fac rau mie sau altora) si fiecare liber sa judece dupa cum e mintea sa ...

sa revenim la trecerea in revista a regulilor si a greselilor uzuale ...crase sau de finete ... , ca altfel intr-adevar "se crispeaza" tot forumul

#210 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2019 - 11:45 AM

si asta-i de bine, nu?

pentru mine e de bine ca nu mai vorbesc de una singura ca acum citva timp
daca va referiti la trafic, chestii urite legate de el din trecutul indepartat, nu cred ca de asta ne-a intins Paul si Carmella mina de ajutor pentru a mentine in viata forumul

#211 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2019 - 11:46 AM

asta ziceam si io!
sa continuam, asadar :toothy9;

#212 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • LocationÉire

Postat 21 February 2019 - 12:02 PM

Despre coacaz negru a pus Daniella un link la IF
Eu l-am amintit aici pentru ca mi-a placut "cortizon-like"

Daca toata lumea e de acord cu toata lumea, nimeni nu mai are nimic de zis. Nu mi se pare neprietenos sa-ti exprimi opinia Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#213 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2019 - 12:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 11:42 AM, a spus:

altfel intr-adevar "se crispeaza" tot forumul

pai mie-mi place crispy :tongue3:

#214 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 12:51 PM

Vezi postareaalpha, la 21 February 2019 - 12:02 PM, a spus:

Despre coacaz negru a pus Daniella un link la IF
Eu l-am amintit aici pentru ca mi-a placut "cortizon-like"

Daca toata lumea e de acord cu toata lumea, nimeni nu mai are nimic de zis. Nu mi se pare neprietenos sa-ti exprimi opinia Imagine postata

si asa sa ramana! fara incordare si fara sa ne dam superiori unii altora! intrecere e doar la cine e mai bun Imagine postata si mai zen

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 12:56 AM, a spus:

adica nu are prospect? Imagine postata
am gasit asta: Tinctură de coacaz negru - se va folosi la prepararea tincturii praf de plantă. Se pune 50 g de praf împreună cu 250 ml alcool alimentar de 70˚. După 15 zile se filtrează. Zilnic se va lua câte o linguriţă de tinctură diluată în apă. Extern se va folosi tinctura diluată cu apă în proporţii diferite în funcţie de sensibilitatea fiecăruia locală.

uite aici, Adriana, vad ca nu ai fost atenta , vorba ta Imagine postataImagine postata

Vezi postareamoatza, la 21 February 2019 - 12:11 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 11:42 AM, a spus:

altfel intr-adevar "se crispeaza" tot forumul

pai mie-mi place crispy :tongue3:

Imagine postata il ia Adriana si il baga la ea la MO la programul crispy, ca al meu nu stiu sa aibe optiunea asta ...

#215 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 February 2019 - 01:31 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 February 2019 - 10:54 PM, a spus:

Lori, sigur iti spun: cei doi colegi din Piatra Neamt folosesc expresia "a il umfla pe x" in sensul de a-l lauda maximizandu-i anumite calitati lui x, pe care de fapt nu prea le are la acele cote. Nu stiu ce zici sa-i intreb, daca ei asa vorbesc, cu siguranta nu li se pare nimic nelalocul sau.

eu nu cunosc expresia asta dar imi voi intreba fostii colegi de liceu pe grupul watsap
asa mai movimentez si acolo situatia si aflu daca s-a inventat expresia asta :((

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 12:51 PM, a spus:

Imagine postata il ia Adriana si il baga la ea la MO la programul crispy, ca al meu nu stiu sa aibe optiunea asta ...

asta e englezism, sa spuna colegele de peste ocean ce si cum, eu raspund doar de italienismele pe care le inventez :salut:
i-as zice crocantime :tongue3:

#216 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 01:34 PM

chiar eram curioasa de raspunsul tau, Adriana
cei 2 colegi ai mei din PN, au fost si colegi de scoala/bloc de mici (o clasa diferenta itnre ei), posibil sa fie un limbaj intre ei, stiti cum se creaza aceste limbaje familiare, in grupurile de prieteni, cu tot felul de expresii si cuvinte nu din dex. sunt curioasa si eu de raspunsul colegilor tai.

#217 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 February 2019 - 01:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 12:51 PM, a spus:

uite aici, Adriana, vad ca nu ai fost atenta , vorba ta

ba da, am fost atenta dar nesatisfacuta :tongue3:
acu am mai citit pe ici colo si vorbesc de picaturi
voi incerca cu 20 de picaturi intr-un pahar de apa de 3 ori pe zi departe de mese :salut:

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 01:34 PM, a spus:

cei 2 colegi ai mei din PN, au fost si colegi de scoala/bloc de mici (o clasa diferenta itnre ei), posibil sa fie un limbaj intre ei, stiti cum se creaza aceste limbaje familiare, in grupurile de prieteni, cu tot felul de expresii si cuvinte nu din dex. sunt curioasa si eu de raspunsul colegilor tai.

eu am inventat o expresie inainte de liceu da' n-o zic ca e vulgara :((

primul raspuns de gen feminin, zice ca nu-l cunoaste

#218 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2019 - 01:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 February 2019 - 01:31 PM, a spus:

ba da, am fost atenta dar nesatisfacuta :tongue3:
acu am mai citit pe ici colo si vorbesc de picaturi
voi incerca cu 20 de picaturi intr-un pahar de apa de 3 ori pe zi departe de mese :salut:
sorry, pt banuiala de neatentie!
cam asa se adminstreaza cam toate tincturile 20 sau 30 pic de 3 ori /zi, in putina apa (ca sa nu te imbeti Imagine postata ), cu 30 min in ainte de masa

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 01:34 PM, a spus:

eu am inventat o expresie inainte de liceu da' n-o zic ca e vulgara :((

primul raspuns de gen feminin, zice ca nu-l cunoaste

dar lasati dom'le barierele jos si nu mai falfaiti atata imaginea asta de sine pe aici! cine vrea sa te judece te judeca si cu si fara sa spui ceva vulgar si vice-versa! daca te-ai pornit acu'tre'sa spui!Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 21 February 2019 - 01:46 PM

#219 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2019 - 01:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2019 - 01:43 PM, a spus:

daca te-ai pornit acu'tre'sa spui!

sustin! daca nu aici, poate la pupeze :tongue3:

#220 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • LocationÉire

Postat 21 February 2019 - 02:11 PM

corect! tre' sa ne zici! Imagine postata

acu' vreo 30 de ani un prieten, beat lemn, ii explica unui olandez: man, we are nãcãdjit!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

Arata acest topic

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou