Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2009 - 05:55 PM

Tortelloni agli asparagi = Tortelloni cu sparanghel

Aveam acesti tortelloni, cumparati la Lidl pentru cine are ocazia, paste proaspete care se gasesc in galantarele frigorifice, foarte bune, erau umplute cu sparanghel asa ca m-am gindit ca merg bine cu un sos delicat cu brinza asa ca am amestecat 200 de ml de smintina lichida cu un rest de crema de parmigiano si alt rest de brinza de intins pe piine, am pus un strop de faina de orez ca sa se ingroase, si aveam in congelator citeva virfuri de sparanghel, le-am fiert in apa in care fierbeau pastele si apoi le-am adaugat la sos. Voilà, simplu si bun
Imagine atasata: 54_f75416188df34016186f0501ced4a081.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2010 - 10:56 PM

Tot de la Lidl cumparate, chicche tricolore adica gnocchi mici, servite cu fonduta facuta in Thermomix!
Tricolore pentru ca erau albe adica normale, verzi adica cu spanac si rosii adica cu sfecla rosie.
Imagine atasata: 54_7396dd0d2a5fcf9c8b78f139584e3336.jpg

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 January 2010 - 11:12 PM

Adriana, hop si eu cu o portie de tagliatelle cu creveti ! :biggrin:
Pt. sos am taiat o 1/2 ardei gras, am tocat o ceapa mica, le-am calit putin intr-o 1 Lg de unt, am adaugat 1/2 lg praf de curry, 1 Lg zeama de lamiie, sare/piper dupa gust si 1,5 dl smintina subtire lasind sosul sa fiarba la foc mic timp de 12'. In ultimele 3' am adaugat si citiva creveti. Am servit pastele cu salata si rosioare.

Imagine postata


#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2010 - 11:19 PM

uptown girl a spus:

Adriana, hop si eu cu o portie de tagliatelle cu creveti ! :D

Extrem de apetisante :biggrin:

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 January 2010 - 01:04 AM

Adriana a spus:

uptown girl a spus:

Adriana, hop si eu cu o portie de tagliatelle cu creveti ! :P

Extrem de apetisante :D



Adriana, sa stii ca au disparut rapid din farfurie. :P
Ma tenteaza sosul de la tortelloni cu sparanghel, desi nu vreau sa mai aud de gatiiiit (daca s-ar putea) pina la Paste. :biggrin:

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 10:47 PM

Daca-ti place sparanghelul e foarte bun.

In seara asta alti tortelloni, si mai mari ca cei din primul mesaj, tot de la Lid luati, cei verzi umpluti cu urda si spanac si ceilalti umpluti cu prosciutto crudo si carne de minzat. Foarte buni si astia, le-am pus deasupra numai un picut de speck taiat bucatele si pus un pic in tigaie ca sa devina crocant si un picut de parmigiano reggiano ras.
Imagine atasata: 54_fe659ba97f8345170d0d2aa3833b483f.jpg

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 January 2010 - 11:07 PM

Mafalde risottate con sugo di pesce
Pastele astea se numesc mafalde di Gragnano, un loc vechi si bun in care se produc paste, in apropiere de Napoli.
Am vrut sa le coc ca pe risotto, in seara asta, avantajul mare este ca in acest fel pasta se impregneaza bine cu sosul si e foarte gustoasa.
Am pus in wok fructele de mare congelate, citeva inele de calamari, suc de rosii, apa fierbinte si pastele, operatia e un pic complicata pentru ca trebuie ghicita cantitatea justa de lichid pe care o va absoarbe pasta. Eu am pus din ochi si am avut noroc, recomand, daca cineva vrea sa incerce, sa puna cite un pic de apa ca la risotto, trebuie si amestecat mereu ca sa nu se lipeasca pentru ca se distrug pastele. Rezultatul e superb, spre sfirsit am adaugat si niste masline fara simburi dintr-alea care n-au nici un gust ca sa scap de ele. Cred ca in 20 de minute a fost totul gata.
Imagine atasata: 54_973ad1ca77ea966fc6004ab1d575e67f.jpg

#8 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 04 January 2010 - 11:14 PM

mie imi plac aceste masline fara sambure pentru ca sunt mai elegant de consumat la masa :thumleft: , au gust dar depinde de felul care ai , saramura lor .

intr-adevar sunt mai gustoase facute pastele cu sos in acest fel :tongue3:
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2010 - 11:45 PM

Panzerotti ricotta e spinaci = Coltunasi cu urda si spanac
Am pus deasupra numai putin ulei de masline extravirgin toscan si parmigiano ras.
Imagine atasata: 54_30a66b9fcbb04f421089dd9c7a2c3df8.jpg

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2010 - 06:46 PM

Adriana, imi permit sa pun un video cu pasta alla carbonara

http://video.libero.it/app/play?id=75b1 ... ef71f1fad9

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 January 2010 - 08:46 PM

Draga Adriana imi pare tare rau ca s-a pierdut reta ta de omleta de paste,e un excelent mod de a recicla pastele avansate.Eu am prajit o ceapa mica ,am adaugat 2-3 linguri de mazare congelata,am inabusit bine cu putin vin alb,am pus si ceva cubulete de bacon,am pus pastele(cochilii am avut eu dar merg mult mai bine macheroncini,sau penette)fierte si bine scurse,am batut ouale cu putin piper,nucsoara,si parmegeano si dupa gustul meu si putina branza de oi,am adaugat restul amestecului de care v-am povestit si am prajit cu putin ulei de masline, ajutandu-ma s-o intorc de capacul tigaiiImagine atasata: 456_5a0a0ce7a9fac7f154b7c6e231549b8f.jpg
Si o sectiuneImagine atasata: 456_6123d1c89beafad92cc7eca9a7a14420.jpg
Multumesc Adriana ca mi-ai reamintit de aceasta reteta de mult uitata :floare:

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2010 - 08:49 AM

Cu placere, nici n-am remarcat ca s-a pierdut dar nu-i bai ca o recuperam.

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2010 - 09:41 AM

Omleta din paste (frittata di pasta) a fost creata pentru a recicla pastele fierte ramase si care nu mai sunt bune incalzite, se adauga ou in functie de cite paste sunt, sare si piper si se prajeste ca o omleta. Asta e reteta de baza si asta e rezultatul, toti cei pe care i-am "auzit" eu prefera cojita crocanta care e obligatorie :mrgreen:
Imagine postata

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2010 - 12:46 AM

Azi la prinz, pasta cea mai piemonteza, agnolotti cu sos de friptura

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 54_9b9c958c4db32002d33fe1fd2762ee17.jpg


#15 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 February 2010 - 12:03 AM

Fiindca mi-a placut mult sosul de rosii cu capere, usturoi si masline de la D'Artagnandru's pizza, l-am furat (ma rog, am preluat ideea :hug: ) si l-am bagat in farfalle cu sunca presata si in macaroane cu midii + Saint Jacques. :pupic:


Imagine postata

Imagine postata


#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2010 - 12:07 AM

N-as sti pe care dintre ele sa le aleg :pupic:

#17 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 11 February 2010 - 11:50 PM

Penne rigate (bio, semolina di grano duro, m-am bucurat ca un copil ca le-am vazut in magazin), cu sos de rosii si piept de pui:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-6-126592498096.jpg
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2010 - 12:31 AM

Vezi postareaBunny, la 11 February 2010 - 11:50 PM, a spus:

Penne rigate (bio, semolina di grano duro, m-am bucurat ca un copil ca le-am vazut in magazin), cu sos de rosii si piept de pui:

Pai mi se par perfecte :occasion14:

#19 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 12 February 2010 - 12:37 AM

Vezi postareaAdriana, la 12 February 2010 - 12:31 AM, a spus:

Vezi postareaBunny, la 11 February 2010 - 11:50 PM, a spus:

Penne rigate (bio, semolina di grano duro, m-am bucurat ca un copil ca le-am vazut in magazin), cu sos de rosii si piept de pui:

Pai mi se par perfecte :tongue3:



Multumesc frumos :occasion14: !

Edit: Nu mai spun cum le-am facut, ca vreau sa raman cu fraza de mai sus in minte :(( Si daca ma apuc sa dau detalii, cine stie, poate te razgandesti :blush:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2010 - 01:03 AM

Te iert pentru ca e prima oara, data viitoare inainte de a ma exprima asupra pozei ca in momentul ala atit aveam ca date ale problemei, o sa te intreb si cum le-ai facut, pas cu pas :occasion14:

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi