Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#101 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 October 2010 - 12:13 PM

Vezi postareauptown girl, la 01 October 2010 - 07:45 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 August 2010 - 11:09 AM, a spus:

Fusion or confusion ? :pupic:
Giuniorul (pe care am avut placerea sa-l facem) a dorit ca portia lui de mancarica din ardei copti sa o servesca derept sos pentru tortiglioni.


[center]Paparotti, transmite-i Giuniorului ca n-are gusturi rele ! :floare:

am testat sosul de ardei capia copti (facut dupa modelul puiului boschetar macelarit de Ken :D ) atit pe chiftelute din carne de miel, cit si pe midii :appl:



Mai bine nu-i transmiteam. Acum trebuie sa prestez din nou.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#102 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 October 2010 - 12:19 PM

Ra :floare: con carne.
Cioe: Ravioloni con carne.

Azi m-am incumetat sa incerc din nou sa fac aluat de paste. Cum nu am avut faina din grane dure, am macinat gris in rasnita electrica + inca 60 % faina 000, oua si sare. Dupa 40 de minute de odihna la frigider - Adriana m-a invatat :pupic: - am intins foaia. De data aceasta s-a lucrat excelent.
Intre timp am facut umplutura. Praz taiat julien sotat in untdelemn de masline, feliute de masline dezosate, carne tocata amestec porc si vita si cubulete mici de petale de rosii curatate de pielita si samburi.
Pana au fiert raviolonii (de lene, i-am taiat si inchis in cea mai mare forma) am facut un sos simplu cu pasta de rosii, ulei de masline EV si frunze de busuioc proaspat tocat. La rece. L-am diluat cu apa fierbinte in care au fiert coltunasii.
.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-168-12861010776.jpg
.

Maine - caci mai am de-o portie babana - vreau sa-i fac cu burro e salvia.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#103 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2010 - 09:37 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 03 October 2010 - 12:19 PM, a spus:

Adriana m-a invatat :scratch:

Vezi ca e de bine cind ma asculti :floare:
Frumosi coltunasi.

#104 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 October 2010 - 03:13 PM

Macaroane cu suc de rosii si pasta de la carnati proaspeti.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128792600105.jpg

#105 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2010 - 10:13 PM

Farfalle con salsiccia di Bra, zucca e curcuma = Fluturasi cu cirnat de Bra, dovleac si curcuma
Am prajit in suc propriu cirnatul cu ceapa, am adaugat dovleacul si putina apa si am lasat la fiert, cind dovleacul era fiert am adaugat smintina lichida si curcuma, in tot acest timp a fiert am fiert pastele.
Sublim :occasion14:
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-128795118975.jpg

#106 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 November 2010 - 11:52 PM

Gnocchi di patate con sugo di brasato
Din fericire gasesc niste gnocchi din cartofi adevarati, adica care au 70% cartofi in compozitie, restul sunt facuti din fulgi de porumb. Aici cu sosul ramas de la brasato al vino rosso.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-128864812678.jpg

Pasta alla pancetta, panna e zucca
Am topit grasimea de la kaiserul afumat, am adaugat dovleac bucatele, apa si foc mic pina cind dovleacul era moale
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-128864827281.jpg
apoi am adaugat un pic de smintina ca sa se lege sosul
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-128864831744.jpg
intre timp dovleacul s-a contopit cu smintina creind o crema, un condiment superb
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-128864834947.jpg

#107 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2010 - 04:08 PM

Orecchiette con cavolfiore e besciamella
Aveam la frigider platoul cu conopida, sos bechamel si un fel de cascaval afumat asa ca am luat putin din chestia asta, am strivit-o cu furculita si am incalzit-o 2 minute in mo intr-un castron, apoi am adaugat pastele fierte si fierbinti cu un strop din apa in care au fiert, in felul asta sosul s-a topit si a devenit ca o crema, eu mi-am macinat piper negru deasupra
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-128974371708.jpg

#108 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2010 - 03:32 PM

Am facut pentru prima oara paste umplute, gen ravioli, cu carne.Aveam doua felii de brasato, le-am tocat marunt si am amestecat carnea cu parmigiano.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129008709726.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129008711099.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129008712093.jpg

Si sectiune!

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-12900871496.jpg

#109 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 November 2010 - 06:41 PM

Buonissimi :lol:

Eu am aruncat niste spaghetti in sosul lasat de pestele de aseara
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129027125861.jpg

#110 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2010 - 07:22 PM

Gnocchi di zucca al Roquefort
Ieri la prinz am fiert gnocchi din dovleac, cumparati, i-am condimentat cu roquefort "topit" in creme fraiche, dementiali :occasion14:
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12927791951529.jpg

#111 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2011 - 06:39 PM

Gnocchi di patate al sugo di salame
Cum povesteam la meniurile festive am facut un sos de paste din salam macinat, apoi cum vorbeam si la Diversificare despre cum ascundem legumele ca sa le manince copiii, astazi dupa ce am incalzit sosul l-am pus in Thermomix, am adaugat un dovleac copt la cuptor si restul de linte pe care il aveam tot de la sarbatori, toata lumea a mincat si nimeni n-a zis nici pis :floare:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12943319502096.jpg

#112 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 January 2011 - 06:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 December 2010 - 07:22 PM, a spus:

Gnocchi di zucca al Roquefort


Ce leckeeeeer poa' s-arate!!!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#113 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2011 - 07:24 PM

Aratatul ca aratatul dar gustul era sublim, numa' bun pentru papila ta :floare:

#114 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 01:29 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 January 2011 - 06:39 PM, a spus:

Gnocchi di patate al sugo di salame
Cum povesteam la meniurile festive am facut un sos de paste din salam macinat, apoi cum vorbeam si la Diversificare despre cum ascundem legumele ca sa le manince copiii, astazi dupa ce am incalzit sosul l-am pus in Thermomix, am adaugat un dovleac copt la cuptor si restul de linte pe care il aveam tot de la sarbatori, toata lumea a mincat si nimeni n-a zis nici pis :D
Atasament gnocchi.jpg



Imi place cum ai ascuns dovleacul si lintea, multi nu le-ar manca 100 de ani, poate asa ... sa am si eu noroc :) ? ce e drept nu ma atrage nici pe mine dovleacul de care voi uzati in sus si in jos. De exemplu insa, Gnocchi di zucca al Roquefort le-as manca din ochi, cred ca mi-ar placea!

Am mancat in zona Modena o data tortelini cu zucca si nu mai stiu ce _(cred ca speck) ... nu pot sa spun ca m-au incantat prea tare. Mai greu ma convinge o combinatie dulce -sarat! Dar asta nu inseamna ca le exclud pe toate.

Eu sunt o amanta a raggu-ului de toate tipurile si toate carnurile, sau chiar si numai de legume, in ceea ce priveste sosurile de paste.
Si straniu desi sunt o amanta a branzeturilor, pastele cu 4 branze nu ma dau pe spate ....sau nu le'am nimerit eu bune ... :D

Si inca o intrebare: cum vine cu sosul lasat de peste in care arunci pastele? Nu da cu pietre, dar eu arunc zemurile lasate de fripturi, pentru ca:
1. din cauza de pitici le vad colesterolice si prin urmare toxice
2. nu-mi place sa le ingros cu faina, pentru ca evit fainoasele (cu exceptia pastelor reduc la maxim consumul oricarui aliment ce contine faina ... din cauza de ingrasare).
Sosul de peste nici prin cap nu ma gandeam sa il folosesc la ceva ... gust/miros de peste fara peste ... :D
Va mai vad pe aici ca folositi supa de carne in sus si in jos. De unde supa de carne si cum o pastrati? Scuze, ca am iesit un pic mai larg din decorul pastelor.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#115 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 02:02 AM

:D A trebuit sa ma duc sa caut mesajul cu pestele ca sa pricep despre ce vorbeam

Vezi postareaAdriana, la 20 November 2010 - 12:25 PM, a spus:

File de scorfano congelat pe care l-am pus in tigaie, deasupra i-am pus o cutie de rosii bucatele si un borcanel de masline fara simburi, foc mare si capac. A rezultat un sos demential in care azi arunc niste spaghetti. Servit cu morcovi sotati.


Pai zeama asta era formata din apa cu gust de peste pe care a lasat-o el, sosul de la rosiile pe care le-am pus, plus uleiul care era in masline, deci toate 3 chestii gustoase, ar fi fost pacat sa le arunc :D
Nu se compara cu un ulei in care ai prajit o bucata de carne si care poate avea chestii care pentru tine nu sunt sanatoase.

Pentru supa de carne eu de obicei fierb ori piept de pui ori bucata de carne de vitel cu cartofi si morcovi si fac salata boeuf, zeama rezultata adica supa o pun in pungi de plastic si o congelez.
Cind o decongelez, cum sticla e mare, de un litru jumatate si nu-mi trebuie intotdeauna asa de multa, fac o mare porcarie periculoasa, dau cu cutitul in ea in chiuveta pina reusesc sa rup o bucata, stiu ca nu se face dar pina in prezent din fericire nu mi s-a intimplat nimic :)

Deunazi supa o aveam in frigider, de la salata boeuf facuta de revelion.

#116 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 02:27 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 January 2011 - 02:02 AM, a spus:

:D A trebuit sa ma duc sa caut mesajul cu pestele ca sa pricep despre ce vorbeam

Vezi postareaAdriana, la 20 November 2010 - 12:25 PM, a spus:

File de scorfano congelat pe care l-am pus in tigaie, deasupra i-am pus o cutie de rosii bucatele si un borcanel de masline fara simburi, foc mare si capac. A rezultat un sos demential in care azi arunc niste spaghetti. Servit cu morcovi sotati.


Pai zeama asta era formata din apa cu gust de peste pe care a lasat-o el, sosul de la rosiile pe care le-am pus, plus uleiul care era in masline, deci toate 3 chestii gustoase, ar fi fost pacat sa le arunc :D
Nu se compara cu un ulei in care ai prajit o bucata de carne si care poate avea chestii care pentru tine nu sunt sanatoase.

Pentru supa de carne eu de obicei fierb ori piept de pui ori bucata de carne de vitel cu cartofi si morcovi si fac salata boeuf, zeama rezultata adica supa o pun in pungi de plastic si o congelez.
Cind o decongelez, cum sticla e mare, de un litru jumatate si nu-mi trebuie intotdeauna asa de multa, fac o mare porcarie periculoasa, dau cu cutitul in ea in chiuveta pina reusesc sa rup o bucata, stiu ca nu se face dar pina in prezent din fericire nu mi s-a intimplat nimic :D

Deunazi supa o aveam in frigider, de la salata boeuf facuta de revelion.


ahaha! misto idei! multumesc pentru timp si explicatii! :) ! ai grija cu sticla! Parca la un moment dat am vazut ca scria una dintre voi ca puneti supa in forme de cuburi de gheata ...si mi s-a parut grozava ideea, dar cand sa pun in practica, m-am lovit si eu de 1 kg de supa ...cam greu de cubalit :P ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#117 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 January 2011 - 10:17 AM

Daniella , eu o congelez in doze de platic , atunci cand am nevoie de ea pun doza 2 min in apa calda , se topeste margina, intorc doza invers si aluneca tot cubul in mancarea in care vreau sa o pun. Si e si mai usor de depozitat , pun dozele frumos una peste alta

Adriana , ma iertzi de off , asa-i ?
:)

#118 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 11:05 AM

E buna ideea si cu doza si cuburile dar cind am o oloaica de supa cel mai simplu si usor de facut e sa umplu sticlele de plastic :rolleyes: fara sa ma gindesc la viitor :lol:

#119 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 02:31 PM

ce sunt alea doze?
Nu ai voie sa pui de la congi in apa calda ca isi pierde proprietatile. Si nu ai voie sa incalzesti plasticul pericol de BPA :toothy9;

Adriana, poti face un sos de paste, numai cu supa, sau sosul de la friptura (Cum ai facut tu cu cel de peste)? :lol:

Ms!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#120 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 January 2011 - 04:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 02:31 PM, a spus:

ce sunt alea doze?
Nu ai voie sa pui de la congi in apa calda ca isi pierde proprietatile. Si nu ai voie sa incalzesti plasticul pericol de BPA :rolleyes:

Adriana, poti face un sos de paste, numai cu supa, sau sosul de la friptura (Cum ai facut tu cu cel de peste)? :tongue3:

Ms!



M-ai zbart!!!!!!!!!!!

:blush: =)) =))

Dozele-s cutii de plastic , cum le zice la voi?

Io nu incalzesc dozele decat daca scrie pe ele ca se pot incalzi......nush sa aiba BPA....din cate stiu doar alea tzepene au.

O sa ma uit la Tupper sa intreb.....

Arata acest topic


  • 52 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi